Co mě zlobí dvě
Publikováno 14 August 2013 - 11:15:19
Každý kdyby si zametl před vlastním prahem, tak by hned bylo lépe, ale lepší je remcat a házet to na všechny a vše kolem sebe.
Publikováno 14 August 2013 - 11:22:04
Je to tu fotografický web, to jo. Jen má představa, opakuju má přestava, by byla spíše o tym, že když mne nekdo bude zajímat, tož si kliknu na teho avatara, na jeho galerii a posoudím si, co ASIK dělá. Beru to pouze jako orientační, protože papírovou fotku to NEMUŽE nehradit a ani by to býti nemělo nemělo. Byl by to neco jako takový osobní web uživatele na temné. S touto vizí bych souhlasil a byl by to kompromis.
Další věc je hodnocení v galerii, sám se ho účatsnil pouze ve dvou , třech případech, když už mne neco hodně zvedlo ze židle. Ale pořád je hodnocení jakési měření ftáků, udělování plusů či mínusú, jedniček a nul, reputací atd. atd.
Chápu, že by tady měla být prezentace TK, jako v tom duchu aby když si někdo prvně otevře stránky, aby tam byl pěkný obrázek, který by se mohl měnit, ale to co se prvnímu kdo je na stránkách zjeví, už není prezentační, ale to co se poslední dobou odehrává v galerii je pozbytí všech principů soudnosti u některých uživatelů. Když je na to ještě někdo upozorní, vychrástají se mu do ksichtu a směle plevelí dál. Toto tedy ne!!! Opět mi to připadá, že někdo zneužívá systému, který byl pro dobro vytvořen a obrátil jej do absurdit.
Ono celkově, když nad "dějinami temné" přemýšlím, tak mi vychází to, že jakékoliv uhnutí z původních myšlenek (fotky na papíře, žádná galerie, moderátoři atd. atd.) skončilo špatně a pro temnou mělo vždy negativní dopady, jak co se týká technického obsahu, lidskosti či, a to je nejdůležitější, samotné nálady na tomto webu.
Publikováno 14 August 2013 - 11:33:38
Publikováno 14 August 2013 - 11:39:14
Publikováno 14 August 2013 - 12:37:40
Publikováno 14 August 2013 - 13:04:30
Když jsem se chtěl něco dozvědět ke svému snímku, dal jsem to do příslušného vlákna a vždycky mi to někdo pomohl řešit, žádný problém.
Systém této galerie (jak výše zmíněno - možná zlý ?) řadě z nás nenastavuje nijakou zábranu (někdo jí nepotřebuje, má jí v sobě nějak sám nastavenou), která by nás přinutila se před vložením snímku zamyslet proč tam chci dát zrovna tohle. Chci ukázat dle mého pěkný snímek nebo k němu chci nějakou kritiku či radu ? Podle toho bych zvolil způsob, jak tam tu fotku vložím, třeba s průvodním slovem, nebo do zvláštní kolonky či jinak. Ale k tomu nás ta galerie nenavádí.
Namítnete, že přeci tahle galerie nabízí nesčetné možnosti, jak to udělat. Ale možná právě v tom je ta chyba. Zdá se mi, že čím víc těch různých skvělých technologií nás obklopuje, tím méně jsme soudní k tomu zvolit si z té nabídky to, co zrovna my k životu opravdu potřebujeme a co je pro nás dobré. Ale to už je debata na někam jinam ...
Trochu jsem se třeba podivil (a Zlobí mě to, abych naplnil název vlákna) u jedné nedávno hodně komentované fotografii v galerii, že jsem ve více jak dvaceti komentářích nenašel nějakou skutečnou kritiku vlastní fotografie. Čekal jsem že se dozvím co konkrétně je na ní špatně. Sám bych tam něco našel, ale moje zkušenosti zrovna s takovým typem fotky nejsou žádné. Ale autor si za to do jisté míry může sám. Nikoho nevyzval ke konstruktivní kritice a tak k ní ani nedošlo. Stačilo by možná jednoduše požádat o vysvětlení konkrétních chyb v prezentovaném obraze a bylo by to jistě OK.
K tomu mě napadlo jen jediné, zde už mnohokrát opakované - kdyby se podobná diskuze odehrávala na nějakém srazu nebo setkání třeba v hospodě, vše by se vysvětlilo s úsměvem.
Publikováno 14 August 2013 - 13:27:35
Osoba kritika je veľmi dôležitá a takisto je dôležitý vzťah kritik-autor. Anonymne a po internete takmer nemožné.
Univerzálna objektívna pravda neexistuje, takisto neexistuje ani ideálna kritika.
Kto si kritiku nevyžiada, nemal by byť terčom. Kto si kritiku vyžiada, mal by sa obrátiť s konkrétnou otázkou, na konkrétneho človeka (alebo skupinu).
Konštruktívna kritika je dar autorovi, ten nech to tak berie - buď poďakuje a zoberie, alebo ho hodí do koša.
Publikováno 14 August 2013 - 15:23:22
A proč jen obecné připomínky? Dokud nebudou konkrétní připomínky ke konkrétním fotkám či uživatelům, míjíte se cílem,... a nic se nezmění.
Nesoudní soudnosti nenabydou.
Publikováno 14 August 2013 - 15:43:45
Publikováno 14 August 2013 - 15:51:07
Ale zlobí mně že bzenečák už sem žádný nedává a že se nehlásí do výměn na afuku.
Publikováno 14 August 2013 - 17:23:31
Publikováno 14 August 2013 - 17:58:41
proč ta diskuse o galerii zde? a ve vláknu o ní ticho?
A proč jen obecné připomínky? Dokud nebudou konkrétní připomínky ke konkrétním fotkám či uživatelům, míjíte se cílem,... a nic se nezmění.
Nesoudní soudnosti nenabydou.
Jiříku, stačí víc hledat, dívat se a pak to pochopíš. Nechtěl bych osobně napadat či peskovat nejaké zdější uživatele galerie, nemám na to sílu, ani čas. Pouze se snažím na to spíše ukázat zdálky a zamyslet se.
Publikováno 14 August 2013 - 18:59:01
nedavam uz dlouho sve fotky na urcite weby.Nejlepsi kritika je na vystve,mel jsem uz dve,jednu v Praze a druhou u nas v Thunder Bay,a mel jsem z toho bobky,jak to dopadne,ale po precteni komentaru v knize navstev ,dobry.To je podle mne to nejlepsi co si muzeme prat.Snazit se udelat si vystavu a ne nejake weby a hodnoceni ...ale to uz tu zaznelo.Ano souhlas,dobra fotka je prodana fotka,taky uz vim jaky to je,verte ,ze je to dobrej pocit,a hlavne kdyz nekam prijdete a tam visi vase fotografie.
Tady v galerii jsou nektere fotografie paradni a ty se chvali sami.
Mam to tu rad,nebot se poucim a je to o temny a klasicky fotografii a preju si aby to vydrzelo a aby jsme se k sobe chovali jako nejlepsi pratele
(nebo jsem vul a snilek???)
Publikováno 14 August 2013 - 19:31:03
zdravím, no myslím, že i tu se smějeme také jistě si neřežeme krky...souhlasím, že když není o kritiku požádáno tak plodné kritiky se nedočkáte...jsou to jen zcela subjektivní názory na danný obraz, jeho technické či myšlenkové zpracování...ale život není jen konstruktivní , ale i emotivní a to je Líbí či Nelíbí...každá hlava, každé oko, každé srdce originál a občas i fotografie:-) a každý se občas rád vykecá u jiného o svých pocitech či vědomostech či nevědomostech aniž by to plně souviselo s obsahem, kdy fotografie samotná je jen impulz k vodopádu slov ...miluju film Světáci , znalci této filmové klasiky pochopí souvislost:-)Mě se líbilo, jak to bylo na původních stránkách. Jen osobní galerie - kdo chtěl, měl jí, kdo ne tak ne. Působilo to opravdu jako malá prezentace.
Když jsem se chtěl něco dozvědět ke svému snímku, dal jsem to do příslušného vlákna a vždycky mi to někdo pomohl řešit, žádný problém.
Systém této galerie (jak výše zmíněno - možná zlý ?) řadě z nás nenastavuje nijakou zábranu (někdo jí nepotřebuje, má jí v sobě nějak sám nastavenou), která by nás přinutila se před vložením snímku zamyslet proč tam chci dát zrovna tohle. Chci ukázat dle mého pěkný snímek nebo k němu chci nějakou kritiku či radu ? Podle toho bych zvolil způsob, jak tam tu fotku vložím, třeba s průvodním slovem, nebo do zvláštní kolonky či jinak. Ale k tomu nás ta galerie nenavádí.
Namítnete, že přeci tahle galerie nabízí nesčetné možnosti, jak to udělat. Ale možná právě v tom je ta chyba. Zdá se mi, že čím víc těch různých skvělých technologií nás obklopuje, tím méně jsme soudní k tomu zvolit si z té nabídky to, co zrovna my k životu opravdu potřebujeme a co je pro nás dobré. Ale to už je debata na někam jinam ...
Trochu jsem se třeba podivil (a Zlobí mě to, abych naplnil název vlákna) u jedné nedávno hodně komentované fotografii v galerii, že jsem ve více jak dvaceti komentářích nenašel nějakou skutečnou kritiku vlastní fotografie. Čekal jsem že se dozvím co konkrétně je na ní špatně. Sám bych tam něco našel, ale moje zkušenosti zrovna s takovým typem fotky nejsou žádné. Ale autor si za to do jisté míry může sám. Nikoho nevyzval ke konstruktivní kritice a tak k ní ani nedošlo. Stačilo by možná jednoduše požádat o vysvětlení konkrétních chyb v prezentovaném obraze a bylo by to jistě OK.
K tomu mě napadlo jen jediné, zde už mnohokrát opakované - kdyby se podobná diskuze odehrávala na nějakém srazu nebo setkání třeba v hospodě, vše by se vysvětlilo s úsměvem.
Publikováno 14 August 2013 - 19:43:07
kritika je svobodná disciplína a svoboda je okouzlující i nebezpečná zároveň...autor si ji může a nemusí vyžádat, ale pokud jdes s kůží na trh, musí s ní počítat! jsem přesvědčená z vlastní zkušenosti, že právě nezainteresovaný a zcela nezávislý " cizí"kritik je autorovi tím největším služebníkem , samozřejmě je důležitá osobnost kritika i autora samotného....kritiku na internetu beru více než méně za nekritikuPokiaľ sa ľudia nepoznajú, kritika je (skoro) nemožná.
Osoba kritika je veľmi dôležitá a takisto je dôležitý vzťah kritik-autor. Anonymne a po internete takmer nemožné.
Univerzálna objektívna pravda neexistuje, takisto neexistuje ani ideálna kritika.
Kto si kritiku nevyžiada, nemal by byť terčom. Kto si kritiku vyžiada, mal by sa obrátiť s konkrétnou otázkou, na konkrétneho človeka (alebo skupinu).
.Konštruktívna kritika je dar autorovi, ten nech to tak berie - buď poďakuje a zoberie, alebo ho hodí do koša.
Publikováno 14 August 2013 - 20:59:14
Publikováno 14 August 2013 - 21:31:50
Publikováno 14 August 2013 - 21:41:02
Publikováno 14 August 2013 - 21:46:26
To už je pomalu jak za kamančů
v čem?! Myslím, že za Tvůj názor Tvé děti nebudou mít problém dostudovat (např.)
Publikováno 14 August 2013 - 21:48:35
Publikováno 14 August 2013 - 21:58:34
Promin jestli to tak beres.
Uz to nebudu resit,a ani nechci.
Publikováno 14 August 2013 - 21:59:23
v čem?! Myslím, že za Tvůj názor Tvé děti nebudou mít problém dostudovat
Já žádný nemám,teda o žádných nevim
Publikováno 14 August 2013 - 22:03:37
Publikováno 14 August 2013 - 22:05:19
Tech lidí tu bylo víc,jak to říká jedna moje kámoška,život je kurva ale žít se dá
Publikováno 14 August 2013 - 22:10:23
Jo co je to vlastně umění?Umění je vysrat se v kulatý věži do do rohu,to je umění
Publikováno 14 August 2013 - 22:13:16
Publikováno 14 August 2013 - 22:17:11
Já jsem v klidu
Publikováno 14 August 2013 - 22:34:48
Publikováno 15 August 2013 - 01:08:11
pojdme radsi fotit a nebo si zalezt do temne
dobre svetlo vsem a at se dari
Publikováno 15 August 2013 - 10:50:41
a je to
copak musíte prohlížet všecko, co na vás na obrazovce svítí?
nemusíte
to je jako s těma neomezenejma tarifama, teď to má každej trotl a pořád všichni kvůli každý blbosti volají, nějkolikrát denně
protože je to "zadarmo" ( na těch devět tisíc ročně jaksi zapomínají )
mě víc točí moje paní, co mě pořád žene na půdu, abych tam pracoval a budoval rozšíření našeho bydlení, že nemám ani čas dovařit ten stativ
asi budu teď fotit cihly, trámy a dláta
Publikováno 15 August 2013 - 11:09:11
Publikováno 15 August 2013 - 11:47:41
p.s. Pokud nikdo neodpověděl, mohlo se taky stát, že nikdo, kdo odpověď zná, tvůj dotaz nezaregistroval.
Za svou osobu mohu říct, že pokud se zde (i jinde) na něco zeptám a dostanu kvalifikovanou odpověď, tak slušně poděkuji, ta odpověď mě potěší.
Ovšem, pokud začnu vykřikovat, že mě zlobí, pokud mi nikdo neodpoví, mohu zcela po zásluze očekávat, že se na mě a mé dotazy příště každý slušný člověk vybodne.
Publikováno 15 August 2013 - 11:57:25
Publikováno 15 August 2013 - 18:18:17
do galerie občas nahlédnu, občas něco vložím, nepřijde mi, že je to něco špatného,
ovšem nesmí to sklouznout k formátu foto galerií "všude kolem", body, body ... a nic přínosného.
Uvědomme si, že jsme každý jiný, někomu se líbí bílé triko, někomu černé, někomu sandály, někomu
mokasíny, jsme individualisté ..., proto se každý každému nemůže "zavděčit".
Jsem pro zachování galerie, ovšem jsem také pro to zrušit ono klikání na body/reputaci (v galerii),
myslím, že slovo je cennější než nějaké numerické vyjádření něčeho. Přínosnější je slovní kritika,
ať pozitivní či negativní, řekne rozhodně více ... .
Hezký zbytek dne
Vašek - Rosi
PS: Web Temnakomora je pro mne od doby objevení nekonečnou studnicí moudrosti,
krůček po krůčku kráčím vpřed, vážím si všech Vás, kteří nemáte problém podělit se
o své moudro/zjištění/vědomosti, ač spíše pasivním elementem zde jsem, existuji
se svou vášní/koníčkem a svým čistým a upřímným amatérismem i díky Vám.
Díky za to ... .
Publikováno 15 August 2013 - 18:30:30
http://www.ebay.co.u...d=290892978951
Publikováno 15 August 2013 - 18:49:59
mě už jen tak něco nerozzlobí, tak spše pro zasmání. Nebo jsem něco nepochopil?
Pochopil jsi to dobře. Je to jednoduché:
Filtr...........................................100 kč
Pocit, ze máš věc za 3000.....2900 kč
Celkem...................................3000 kč
Můžeš na tom dětem vysvětlit úsloví "za blbost se platí".
Publikováno 15 August 2013 - 23:31:48
Buď tak hodný a když už cituješ, tak prosím neumazávej ty citační tagy. Aby se v tom Maďar vyznal! *pro Lubose,ja to myslel vseobecne,ne jenom tady,ja nemyslel tebe.
Tech lidí tu bylo víc,jak to říká jedna moje kámoška,život je kurva ale žít se dá
* nic ve zlém
Publikováno 15 August 2013 - 23:37:08
to není dobrý nápad a já ti řeknu proč: protože lidi to otevřou, obodujou prvních 5-25fotek a zavřou to, takže fotkám daným na začátku měsíce budou body přibývat furt, zatímco ty na konci měsíce budou znevýhodněny. tím vznikne určitý "vůdčí peloton" a tomu budou opět přibývat další a další body protože lidi se podívají na to nejlepší, obodujou to a k tomu dalšímu ani nedojdou. hned ze dvou důvodů to ztrácí objektivitu....ale jestli má být první stránka opravdu výkladní skříň, tak by na první straně místo náhledů posledních vložených fotek mohly být náhledy fotek s nejvyšším počtem bodů za poslední týden/měsíc. ...
Publikováno 16 August 2013 - 04:47:50
Publikováno 16 August 2013 - 08:33:18
mě už jen tak něco nerozzlobí, tak spše pro zasmání. Nebo jsem něco nepochopil?
Pochopil jsi to dobře. Je to jednoduché:
Filtr...........................................100 kč
Pocit, ze máš věc za 3000.....2900 kč
Celkem...................................3000 kč
Můžeš na tom dětem vysvětlit úsloví "za blbost se platí".
páni, mně nejvíc děsí tohle u toho: 1,841 sold
Publikováno 16 August 2013 - 08:40:38
ale cena predaného: £1.92
Je to divné, že by preklep?
Publikováno 16 August 2013 - 09:22:07
Publikováno 16 August 2013 - 09:26:06
Publikováno 16 August 2013 - 09:27:57
"Francouzi neznají písmeno H. Proto nemohou hodnotit!"
- "A víte, že o hodně přijdou? "
Publikováno 16 August 2013 - 12:49:41
Publikováno 16 August 2013 - 13:49:26
Publikováno 16 August 2013 - 13:58:09
Publikováno 16 August 2013 - 19:14:07
Nemůžu si pomoci, ale stále mi to připomíná jednání mého otce. Bordelář jak sviňa. Ale stačilo nechat ve sklepě, kde se někdy nedalo ani projít jedinou svou věc a už furt dokola otravoval, kdy si to uklidím. Já plně chápu proč lidem ta galerie, tedy spíše nedobré fotografie vadí. Kazí to vizitku prostoru, na který by chtěli být hrdí. Nicméně pro mě je to ten jeden překážející kousek v kupě ostatních krámů. Jo, můžeme to utípnout a bude. Ale pak přijdou na řadu další a další věci, dokud a jestli vůbec někomu nedojde, že je to o zase jen o lidech. Aneb, zakažte nože, protože se jimi dá zabíjet... Nechce se mi zakazovat nože, ani na to nemám oprávnění. Jestli vás to tak moc pálí, zkuste to probírat soukromě přímo s tazem. Ale tahle věčná debata tu prostě vyřešena nebude a jediné co z ní bude, je větší a větší bordel v tom pomyslném sklepě...
Mýlíš se Pavle, představ si, že bych zaloboval u taze ať zruší galerii, jen čistě imaginárně si to představ a Taz by ji zrušil. Následoval by ryk, rozšířili by se spiklenecké teorie, telefonáty u chystavých pučích a podobně. Hromada lidí to tu bere tak, že je někdo s někým proti někomu apodobně. Přitom si myslím, že je to z velké části blbost.
Pro mě byla vždy jedna nosná myšlenka při mém přístupu k temné:
Říkej všem co si myslíš!!!
Proto to říkám zde na fóru, před všema i s tím rizikem, že se to nesetká s pochopením, což se ostatně mnohokrát stalo. Všechno co se kdy ukulo mimo forum či mimo větší koncensus, vždy dopadlo katastrofou. Vzpoměň si i ty osobně. To je řešení na hovno. Já se snažím hrát s otevřenými kartami a přesto slýchávám zpětné reakce mnohých a tom jaká su potvora a co sem vlastně tím a tím myslel atd. atd.
I těchto výše jmenovaných důvodů je na temné to co je, resp co se zde už nejaký čas vleče.
Temná je pro mě koníčkem, nemíním se před někým schovávat, říkat něco v ústraní či se snad přetvařovat. To musím dělat v práci. Temná mě neživí. Pokud bych měl pocit, že tu nejsem vítán, nebo že na temnej nejsu rád, pudu pryč. Byl jsem i když temná nebyla a budu tak i dál.
K otázce hodnocení fotografií či samotné galerii.
Když jsem navštěvoval fotoskupinu Andromeda, tak náš předseda razil heslo: " V naší zemi je svoboda projevu, v Andromedě je svoboda až po projevu". Něco na tom bylo.
Nemám nic proto umísťování fotek na veřejný prostor. Všecko sa hodnotí, píšou se čísla, mráčky, smajlicí, komentáře na úrovni otevření poklopy od žumpy. Toto na netu všechno je.
Ale doprdele proč by to mělo být i tady? Snažili jsme se o to být nemejstrímoví, jiní, papíroví a kdovíjací. Teď je super chat, je tu galerie, hodnocení, poměřování ftáků, diskuze, všichni tu sou pomálu happy, nebo cool, prostě je tu všechno co je jinde a to je dle mojého názoru chyba. Na jedná straně tu není pomálu nikdo kdo by fundovaně poradil, na straně druhé, když se někdo poradit či upozornit snaží, tak je v konečná fázi za blba.
Ale to je na delší dabatu u píva, necháme to na ty Rajnošky, nebo mne už bolí špičky mých dvou prstů z toho zatraceného klepkání.
Hezký pátek pro všechny.
Publikováno 16 August 2013 - 19:47:21
.... Všechno co se kdy ukulo mimo forum či mimo větší konsensus, vždy dopadlo katastrofou. ....
a ukončil jsi to ...... Ale to je na delší debatu u píva, necháme to na ty Rajnošky ....
Tak v Rajnochovicích žádné pikle, vy kujóni , nebo to skončí katastrofou
Publikováno 16 August 2013 - 21:34:07
mam to trochu z ruku i fotky bych vzal...ale neni vsem dnum konec,tak zamacknu slzu a vzpomenu na vas
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 8 návětěvníků, 0 anonymních