To není práce, ale služba. A jako občané v demokratické zemi máme hodně co mluvit do toho, jak je vykonávána. Vím, že je tu mezi námi jakýsi měštapák(polopolicajt čili z daní placený sekuriťák). Pokud se ještě neozval, tak by mohl, jistě to bude zajímavé.Je mezi námi spousta odborníků na práci o které víme úplné hovno že. Díky odsledovaným hodinám jakopolicejních seriálů a mediální masáži je půl národa na úrovni deset let sloužících policistů.
Co mě zlobí dvě
Publikováno 15 listopad 2013 - 07:43:26
Publikováno 15 listopad 2013 - 08:12:39
Publikováno 15 listopad 2013 - 11:06:08
Publikováno 15 listopad 2013 - 15:15:40
Publikováno 15 listopad 2013 - 15:28:54
otázka není, zda musím vždy a za každých okolností dodržovat všechny normy (nejen pravidla silničního provozu), ale zda, pokud jsem přistižen, jsem ochoten nést za své konání následky, postavit se k nim čelem. A umět s takovými následky žít. A ne s odpuštěním "připos.aně" vymýšlet výmluvy (třeba na osoby blízké či vzdálené).
Presne tak!!!! Ak sa niekto rozhodne porušiť pravidlá, spoločenské normy, alebo povedzme, že sa niekto rozhodne žiť inak "originálne", mal by za svoje konanie niesť plnú zodpovednosť aj s vedomím, že možno posral, čo sa dalo .... a nie len sebe, ale mnohým ďalším ľuďom do konca života. "Obdivujem" také osoby, čo miesto kanalizácie na svoj presun stále používajú verejné priestory a dokážu sa tváriť, že vinní sú tí druhí ....
Publikováno 15 listopad 2013 - 15:52:31
otázka není, zda musím vždy a za každých okolností dodržovat všechny normy (nejen pravidla silničního provozu), ale zda, pokud jsem přistižen, jsem ochoten nést za své konání následky, postavit se k nim čelem. A umět s takovými následky žít. A ne s odpuštěním "připos.aně" vymýšlet výmluvy (třeba na osoby blízké či vzdálené).
Presne tak!!!! Ak sa niekto rozhodne porušiť pravidlá, spoločenské normy, alebo povedzme, že sa niekto rozhodne žiť inak "originálne", mal by za svoje konanie niesť plnú zodpovednosť aj s vedomím, že možno posral, čo sa dalo .... a nie len sebe, ale mnohým ďalším ľuďom do konca života. "Obdivujem" také osoby, čo miesto kanalizácie na svoj presun stále používajú verejné priestory a dokážu sa tváriť, že vinní sú tí druhí ....
No ale to naprosto nesouvisí s tím, co zrovna v tu dobu říká pravidlo, nebo společenská norma. To je o lidské slušnosti a kdybych to řekl zjednodušeně, libertariánském pravidle "žít a nechat žít", případně zlatém pravidleí "nečiň ostatním, co sám nechceš, aby oni činili tobě". V dopravě by se to dalo adaptovat jako "jezdím tak, aby mi nevadilo, potkat sám sebe v protisměru".
A Leoši, někdy jsou ty následky i pro člověka, co neudělal morálně nic špatného. Můj děda před pár týdny zemřel. Je mi 27. Kdybych se narodil v jeho době, zažil bych do tohoto věku tohle: Za jeho života v jednom jediném městě společnost trestala, když: Někdo byl narozen jako Žid, někdo byl narozen jako Němec, někdo byl narozen jako potomek bohatého, nebo vlastnil radiopřijímač, schopný naladit Londýn (pamatuj, že poslouchání zahraničního rozhlasu se trestá káznicí, nebo i smrtí, stálo na lístečku u rádia). Někdo zkusil překročit státní hranici... Já se jen narodil v době, která byla plná různých omezení, ale žil jsem v relativně svobodné zemi, kde jsem se v mnoha ohledech mohl stavět čelem k tomu, co jsem udělal a trest by přišel skoro vždy jen za to, čím jsem někomu způsobil újmu.
Ale i tak jsem příliš často musel řešit problém "porušuju zákon, ale nikomu nic nedělám. Zločin bez oběti. Divné." Ono to dělá víc lidí, jen blbci neví, že to dělají protože zákon buď neznají, nebo nechápou. Mimochodem, výmluva na osobu blízkou (v případě, že jsem věc udělal já) je trestným činem podvodu a je za ni klidně i vězení. Podlehl jsi mediální masáži, přečti, si prosím, zákon. Nic takového neexistuje. Možná na Nově, ale ne v legislativě. Partně máš na mysli odepření podání výpovědi proti SOBĚ, nebo osobě, která... Ale neboj, někteří měšťáci jsou na tom podobně, dokonce jsem jim musel opakovat, že jsem nikdy o žádné blízké osobě nemluvil, ani jsem ji nezmínil. Jinak je to všude, drobnými paragrafy v zákoně o MP, v zákoně 361/2000 Sb. počinaje a Ůstavou ČR (ne)konče.
Publikováno 15 listopad 2013 - 16:43:36
Publikováno 15 listopad 2013 - 16:50:12
Proste sa treba naučiť odpúšťať - tak to má byť .
Publikováno 15 listopad 2013 - 17:04:31
Máš ode mě bod.
Publikováno 15 listopad 2013 - 18:03:38
Publikováno 15 listopad 2013 - 18:09:43
Policie, at uz jakakoli, neni sborem poctivych a spravedlivych a jeste vetsim zlem je, ze jejich odmenovani je vazano na "vydelek" ve forme pokut. O nestranosti a nezaujatosti pri posuzovani pak nemuze byt rec. Navic je to podle me naprosto nepripustne spojeni moci vykonne a soudni, ktere by uz z principu mely byt oddelene. Jedinou motivaci je posleze vytriskat prachy co nejjednoduseji a nejrychleji bez prihlizeni k nejake spolecenske nebezpecnosti a zavadnosti prestupku, ktere musi byt nedilnou soucasti takoveho rizeni.
Mimochodem kolikrat vas treba policista pred zahajenim ukonu poucil o tom, ze mate pravo nevypovidat? A pri tom, vse zahajuji otazkou: "Jestlipak pane ridici vite, co jste udelal?" Coz je oblibeny zpusob vas dostat do defenzivy, na coz jsou skoleni. Aneb jak rychle a bezbolestne vybrat pokutu.
Vymluva na osobu blizkou trestny cin neni, si myslim ani kdyz bys byl pod prisahou u soudu. Aby to bylo jako trestny cin, tak bys musel nekomu jinemu (koho bys krive obvinil) zpusobit zjevnou skodu. Dukazni bremeno je na organech cinnych, mame tu pry snad nejakou presumpci neviny, jsem slysel. Cituji:
"Obviněný má při své obhajobě právo lhát. Nesmí však nikoho křivě obvinit, jinak by si mohl přivodit další trestní stíhání. Lhaní však může být pro obhajobu dvousečné, a to zejména v případech, kdy ve věci není důkazní nouze v jeho neprospěch. Takové jednání obviněného pak na něho může házet negativní světlo při rozhodování soudu při výběru nebo výše trestu."
Publikováno 15 listopad 2013 - 18:17:29
Publikováno 15 listopad 2013 - 18:30:55
Orel much nelapa.
Publikováno 15 listopad 2013 - 18:38:46
Trabant i Ferari mají čtyří kola a volant. Jsou to stejný auta?
Navic je to podle me naprosto nepripustne spojeni moci vykonne a soudni. KDE?
Publikováno 15 listopad 2013 - 18:49:36
Pokud policista ma moznost rozhodnout o ulozeni ci neulozeni pokuty a rozhoduje o jeji vysi (a je odmenonovan na zaklade jejiho vybrani ci nevybrani) tedy posuzuje i "spolecenskou nebezpecnost", pak jednoznacne o spojeni moci vykonne a soudni jde. Nebo vas soudi nekdo jiny a uklada trest nez onen policista? Zde se bavime o principu nikoli o nejake definici v "zakone". Policista by mel dle meho presvedecni skutek zaregistrovat a dolozit dukazy o jeho spachani atd. Nic vic, nic min. Stanoveni trestu je potom na nekom jinem a ne na policistovi.
Publikováno 15 listopad 2013 - 19:06:24
ta tvoja teoria ze stanovenie trestu je o niekom inom je blbost. Si predstav ze ta chyti revizor v autobuse a ty budes behat po sudoch ? Alebo nezaplatis fakturu za telefon na cas a budes predvolany pred sud ? Dostanes penazny trest a hotovo.
Publikováno 15 listopad 2013 - 19:15:29
Publikováno 15 listopad 2013 - 19:19:04
Publikováno 15 listopad 2013 - 19:32:54
Klucí, dajte si kalíška, však víte, že tu nic neporychtujete.
Publikováno 15 listopad 2013 - 19:42:20
Publikováno 15 listopad 2013 - 22:33:29
No v 27 by jsi už mohl pomalu dospět.
Ještě ne, děkuju.
Mě docela těsně minula vojna, takže jsem bohužel nemohl postoupit na společenském žebříčku a stát se tím správným chlapem, zůstanu věčně nedospělý kluk.
Nikdo mě neučil poslouchat rozkazy, ať jsou sebenesmyslnější, nikdo mě nenutil vykonávat činnosti, jakkoli morálně pochybné, nebo mě nepřipravoval na páchání násilí na někom, kdo se liší barvou státní vlajky, nikdo mě neučil, že šikana je správná a běžná věc, nikdy jsem ani nezažil ten opojný pocit dospění, když mi trenýrky přestane prát maminka a začně je prát služba v prádelně... A knoflík si umím přišít už od dětství. Bohužel, jsem ztracený případ.
Možná žiju v nějakém blbém světě, nebo co, ale já měl vždycky dojem, že se člověk má chovat co nejtolerantněji a ostatním do jejich činnosti mluvit až když ho to přímo nějak omezuje. Ne protože má dojmy, nebo protože je vyděšenej z toho velkýho zlýho světa a nutně chce všechno a všechny zkáznit za pomocí nějaké autority, která ho povede za ručičku.
Taky si nemyslím, že by svět byl nějak extra spravedlivý místo, ale blbec ho svými restrikcemi spravedlivějším neudělá, hlavně ne ten, co ani nezná ty stávající (a to nezná žádný, ani ten, co je celý život studuje).
Ale jak říkám, asi nejsem správně dospělý a pokud někdy dospěju do téhle fáze... No to je strašná představa...
Publikováno 15 listopad 2013 - 23:34:57
Za to, že není ovce, ani "fízl". Navíc slušně dokáže diskutovat a obhájit svoje názory. To dneska taky není samozřejmost, jak vidno z některejch příspěvků.A za co? Že popsal běh světa? Mohly by klidně pokračovat až do počátku lidstva. To že jsme si všichni rovni je bohužel jen sen.
Publikováno 15 listopad 2013 - 23:43:35
.
kurva
.
temna tolerance
Publikováno 15 listopad 2013 - 23:58:27
1) kreteni sou vsude, nejenom u PaChu... moje uspesnost normalnich vs. ultra buraku je tak 9:1 ... obcas odjedu s kilem, obcas s petikilem a sem tam malokdy neco vyssiho... no a obcas to skonci uplne silene
2) jelikoz mam dobreho kamarada od PaChu, tak vim, ze samy uvnitr sboru maji rozbroje... taky sem mu pokladal otazky, jejichz odpovedi mi nahaneli hruzu...
3) kdyz Vas budou chtit na necem utocit, tak Vas proste utoci... sebemensi blbost, nebo alespon skvela buzerarna, carka jako carka... a tim se dostavame k super carkovaci hre... povinost je donyst carky, je jedno jestli to je 10x po kilu, nebo 10x po dvoulitru... takze se da vysledovat v kterou denni dobu potrebujou dohnat carky... a dovodit v kolik a kde chrapou, nebo cumi na bednu...
4) pro policajta neni problem jit do spravniho, protoze kdyz pujde pred komisi, tak ma pul den extra placenej volna a policajt ma vzdycky pravdu...
5) kdyz porovnam praci nasich ploskolebek vuci ploskolebkam na zapade... tak si reknu "jak tady, tak tam sou buraci a profici"... jen mi pak drti kdyz vidim takovej kiks jako uhorelej kluk v A6ce, nebo super napad zavrit dopravu za tunelem... zase na druhou stranu se nedostanou do bedny za brutalitu (oproti USA), ktery vyvolalo povstani...
ja osobne se chovam tak abych co nejmin uskodil svymu okoli, ale obratem za to vyzaduju dost svobody a plne si uvedumuju nasledky takovyho chovani. Nestojim o to aby mi nekdo diktoval jak se mam chovat, koho mam mit rad a s kym se nesmet bavit... a beda kdyz to nedodrzim, velky bratricek mne za tohle potresta...
Publikováno 16 listopad 2013 - 02:09:39
a to mě zlobí, že se toho pocitu pohrdání nemůžu zbavit, protože vím, že je velmi zjednodušený. když holt má někdo podobnou zkušenost s policií či jakoukoliv jinou skupinou obyvatel...
omlouvám se, nečetl jsem diskusi dále po svém posledním příspěvku, tak pokud je to již vyřešené, nenechte opět rozdmíchat vášně
Publikováno 16 listopad 2013 - 08:34:13
Publikováno 16 listopad 2013 - 09:01:07
Toš si dajme po kalíšku a doplňme si společně vzdělání které nám učitelé (státní úředníci) zcela záměrně zatajili.
nazdravie!!!
by som povedala, že celkom závidím tým, ktorých vytočí len polícia - lebo mne na to netreba celý zbor, niekedy bohate stačí jednotlivec a to nemusí byť ani policajt
Publikováno 16 listopad 2013 - 12:43:48
Jediné pravdivé, cos napsal, je, že je naivní vidět všechny jako sobě rovné. Poskoci ve státních službách, ač přesvědčeni o své bohorovnosti a obdařeni mnohými pravomocemi, budou vždy jen dráby, hodni většího odsouzení, než bývalo dáno katům, neboť ti nerozhodovali o ničem a vykonávali jen a jen vůli druhých, ať se jednalo o spravedlnost či nikoliv. Skutečně není větší hnida, než státní úředník/policajt/irgendjemand, který si přisuzuje význam, který nemá. Ne všichni jsme součástí tupého stáda, které na to přistoupí.No nebudu tvrdit, že jsem takové reakce nečekal, vzhledem k tomu co jsem napsal výše.
Publikováno 16 listopad 2013 - 13:59:33
"treti vlna"... originalni pripad jak zblbnout lidi do fasismu - Ucitel se se tridou dohodl na tom, ze si zahrajou podle jednoduchejch pravidel jako "v jednote je sila, cistota vede k sile" apod... co ale neocekaval bylo jak se to rozmachlo a puvodne z 30 zaku svy tridy mel snad 43 stoupencu, za tejden ziskal 13 lidi/25% ktery to fakt zrali a cekali na TV projev "Vudce" ...
"Milgramuv experiment" ... sedeli dva proti sobe, jeden mel pred sebou cudliky s voltazi, ten druhej byl jako ten kralicek. Co ale ten s cudlikama nevedel je, ze kralickovy rekli ze se ma jenom tak vrtet, ze ho samozrejme nenechaj uskvarit - ukazka toho jak clovek rychle podlehne autorite a klidne zabije cloveka pred sebou
"Stanfordska veznice" ... 24 studentu, pul na pul rozdelenejch jako "vezni" a "bachari" - pravidlo pro bachare: za zadnou cenu nemlatit, donutit poslouchat "domlouvacimi prostredky", po sesti dnech ukonceno, protoze bachari dokazali vymyslet uplne sileny zpusoby teroru aniz by se tech dotycnejch vubec jen dotkli - ukazka toho jak absolutni moc dokaze vyzkratkovat myslenkovy pochody vedouci k "bozstvi")
Publikováno 19 listopad 2013 - 00:00:38
Publikováno 19 listopad 2013 - 01:01:55
Dotycny by je mel, ne do 24 hod.ale ihned smazat,neb toto neni web pro digose!!nebo snad jo???
Ale na druhou stranku-s usmevem jde vsechno lepe-i hadka se starou...
Publikováno 19 listopad 2013 - 07:10:20
Publikováno 19 listopad 2013 - 08:11:22
Publikováno 19 listopad 2013 - 08:29:35
Publikováno 19 listopad 2013 - 08:37:00
Naprostý souhlas!Ty zásady a pravidla chování, co byly na staré temné tu prostě stále chybí...
Publikováno 19 listopad 2013 - 10:16:48
Publikováno 19 listopad 2013 - 11:14:19
Publikováno 19 listopad 2013 - 12:23:29
Publikováno 19 listopad 2013 - 19:46:50
Radost byla proto, že po 15-ti letech ježdění autem mě dali tuto "možnost" poprvé. Nevěděl jsem ani co to je a jak to probíhá.
Publikováno 21 listopad 2013 - 18:51:25
a vobec, ked sa jedna o to, co vas tesi, tak sa chcete striktne drzat fotografickych tem a ked sa rozculujete, je vam jedno, ze nie len o fotke
Publikováno 22 listopad 2013 - 00:51:19
ale na ty blinkry u nas v Praze nadavaj snad vsichni moji cizi kolegove ze zapadni evropy... ty z ty vychodni Evropy, Asie, Egyptu atd jsou vetsinou ve svym zivlu ...
Publikováno 22 listopad 2013 - 09:06:42
Kolega má asi tříletou dceru a ta mu, když se vrátil z práce, hlásila:
"Tatínku, my jsme byly ráno za babičkou ... a maminka řídila ... a byl tam kretén!"
Publikováno 22 listopad 2013 - 23:34:00
Publikováno 23 listopad 2013 - 22:24:47
Nicméně spoléhat se na blikání ostatních je jako spoléhat se na to, že když si odložím flašku tvrdého alkoholu na okenní parapet v přízemí, že ji tam ráno najdu.
Nicméně nechápu, proč to někomu vadí. Projel jsem desítky států v Evropě, Asii a Sev. Americe a nějšílenější dopravní situace jsem zažil v Itálii. Severní Itálii, na jihu jsem nebyl. Ignorování pruhů na silnici, žádné blinkry, žádné rychlostní limity... A žádné nehody. Naopak v oblastech, kde lidi jezdí mnohdy jako roboti a krásně podle příručky z autoškoly, jsou dopravní nehody vcelku běžným jevem.
Předpokládat blbce, nekoukat na vnější znaky a nedivit se sebevětší šílenosti. To platí nejen pro dopravní situaci, ale i v životě.
Publikováno 23 listopad 2013 - 22:30:57
http://hn.ihned.cz/c...uci-se-znackami
... hádám, že tak asi za 20-30 let si toho možná všimne i naše veřejná správa.
Publikováno 24 listopad 2013 - 01:52:43
.
tazi, zrus ji
.
aspon mne
Publikováno 24 listopad 2013 - 09:40:19
Publikováno 24 listopad 2013 - 10:08:34
Publikováno 24 listopad 2013 - 10:18:12
no nebudu se sáhodlouze rozepisovat, ale myslím, že by zrovna tento mistr stál za
lepší instalaci (nasvícení, umístění) .
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních