No to čumim teda... A volání v rodinalu tomu asi nepřidá, co? Nebo ten pracuje jemně?
Co mě zlobí dvě
Publikováno 12 July 2014 - 18:52:04
Publikováno 12 July 2014 - 19:05:28
No to čumim teda... A volání v rodinalu tomu asi nepřidá, co? Nebo ten pracuje jemně?
U rodinalu záleží na tom, jaký postup zvolíš.
Publikováno 12 July 2014 - 19:09:31
naředim to 1+25 a 4 minuty jak se píše v návodu, překlápění prvních 30 s a pak 10 s z každé minuty
Publikováno 12 July 2014 - 19:13:17
Tak to moc jemně pracovat nebude. Jemně pracuje třeba při 20 stupňů celsia, 1:100 s ve stand nebo semi-stand.
Publikováno 12 July 2014 - 19:23:37
ajajaj, mno, aspoň mám zábavu na prázdniny
Publikováno 12 July 2014 - 19:30:31
Jo, když to uděláš takhle, tak po dobu tří epizod simpsonů budeš mít vyvoláno tak akorát. Jen bacha, protože při téhle koncentraci je lepší víc naplnit vývojnici a hlídat si, aby koncentrát byl řádně proštěrchán.
Publikováno 12 July 2014 - 20:24:17
O Rodinalu je tu v sekci Pozitivní proces čtení tak na celý den, doporučuju..
Publikováno 12 July 2014 - 20:32:34
naředim to 1+25 a 4 minuty jak se píše v návodu, překlápění prvních 30 s a pak 10 s z každé minuty
Nu, to je dobrý návod na zvýšení zrnitosti...
Pokud Foma, tak zkus Excel.
Publikováno 12 July 2014 - 21:35:41
O Rodinalu je tu v sekci Pozitivní proces čtení tak na celý den, doporučuju..
Už jsem si dopisoval s Motorbikerem a do vlákna se taky chystám ponořit
Publikováno 12 July 2014 - 21:39:38
Jinak motorbiker upozorňuje, že dopisování s motorbikerem je pro pochopení problematiky ekvivalentem toho, když člověk chce pochopit fungování světa a tak se podívá na fotografii fakulty filosofie.
Publikováno 12 July 2014 - 22:34:04
To je moc zamotaný na mě ale chápu to tak, že je to pouze tvůj názor a je pouze jeden, takže to nemám brát jako jednoznačnej závěr, tka snad to chápu správně
Publikováno 12 July 2014 - 22:59:46
Co jsem ti psal je moje osobní zkušenost s asi čtyřmi nebo pěti typy filmů, přičemž po víc, než 120 let s tím experimentují lidé po celém světě.
Publikováno 13 July 2014 - 13:21:56
Úpravu času dle teploty řeším pomocí aplikace pro Android - The Massive Dev Chart. Mám staženo v telefonu a pro negativní proces je tam vše potřebné. Dají se tam nastavit i vlastní časy a kombinace. Jakmile jednou máš správný postup a dobu volání, stačí jen zadat teplotu a přepočítá ti to čas.Staří tygři to řeší svými výpočty či skušeností a my, co jsme z toho ještě první ročník takhle no
Jinak používám taky v drtivé většině Foma 100 prof. a vyvolávám v R09 a se zrnem nemám žádné problémy. Ale je fakt, že se kvalita zlepšila a to rapidně, když jsem si pořídil teploměr
Publikováno 13 July 2014 - 15:58:31
No já vzhledem k absenci androidu a jemu podobných si budu muset postačit s tabulkou, grafama na webu a výpočty
Publikováno 24 August 2014 - 20:14:27
Nasralo mě že mi někdo v baráku ze společnýho sklepa štípnul celej kufr s Axomatem 4. Mám tam starej ale funkční CRT monitor v origo krabici, lidi tam maj jízdní kola za čtyřicet klacků, né, někdo musí ukrást něco co ani neví co to je a v bazaru za to dostane tak max dvě stovky. Pokud mu to vůbec někde vezmou. Začínám mít spíš pocit že se někomu hodil ten kartonovej kufr a vnitřek vyhodil.
Publikováno 25 August 2014 - 09:09:31
Nasralo mě že mi někdo v baráku ze společnýho sklepa štípnul celej kufr s Axomatem 4. Mám tam starej ale funkční CRT monitor v origo krabici, lidi tam maj jízdní kola za čtyřicet klacků, né, někdo musí ukrást něco co ani neví co to je a v bazaru za to dostane tak max dvě stovky. Pokud mu to vůbec někde vezmou. Začínám mít spíš pocit že se někomu hodil ten kartonovej kufr a vnitřek vyhodil.
Kdyby jsi chtěl, dám ti opemus 3. Pravda, není v papírové, ale polystyrenové krabici
Publikováno 29 August 2014 - 11:19:00
Ne, díky. Mám zvětšováky tři. Nebo teď už teda jenom dva. Mně to spíš pořád nejde do hlavy. Je nás v baráku 9 bytů takže silně pochybuju že jsme tady dva klasikáři, případně že zloděj má známýho klasika pro kterýho to ukradl. Obvolal a obešel jsem pár okolních bazarů a zastaváren a nic. Navíc mi bylo sděleno že takový věci už ani neberou.
Publikováno 17 September 2014 - 12:52:31
hm, do kinofilmový krásky vecpat apsc snímač. to je fakt blb.
Publikováno 17 September 2014 - 17:21:23
Publikováno 17 September 2014 - 18:14:43
Mne nie
Publikováno 18 September 2014 - 07:36:30
Prečo nepredávajú papiere s pomerom strán 1:1 !!!
Publikováno 18 September 2014 - 07:40:08
hm, do kinofilmový krásky vecpat apsc snímač. to je fakt blb.
Člověk kterej v 18-ti vládne CADem natolik, aby byl schopen vytvořit ta záda určitě nebude blb. A to nemluvím o schopnosti je vymyslet a zasadit do uceleného projektu, kterej dává má hlavu a patu.
Publikováno 18 September 2014 - 10:39:11
ty jo, proč ne, dyť udělal jen zádíčka a fotky jsou hezký
Publikováno 18 September 2014 - 11:21:28
Pánové pánové.
Zajeďte si do Hradce na akci Nábřeží paromilů. Tam uvidíte park i nábřeží plné lidiček, co celé roky vytváří stroječky, jenč nejsou k ničemu jen pro radost z užitečné Bohem podporované činnosti, což všudepřítomná manželka nepochápe, ale hodná podporuje.
Budiž vyzdvižena nápaditost chlapů a trpělivost žen.
http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Publikováno 3 October 2014 - 14:54:01
U Nikonu FA se mi "zalepuje" spoušť. Nevrací se po namáčknutí. V úterý jsem ho posílal Českou poštou po ČR do opravny ("balík do ruky, sledovaný, jistota doručení druhého dne"). Dosud nedoručeno. Sledovač hlásí, že je balíček na podací poště. Na podací poště mi řekli, že tam není - ale kde je, nevědí.... Podána reklamace... Krleš, krleš, krleš.
Publikováno 3 October 2014 - 15:34:35
Jednou jsem si připlatil za doručení v sobotu. Volali mi, že měl řidič nehodu a jestli by to prý stačilo v pondělí... U ČP by mě překvapilo snad jen kdyby vše fungovalo bez problémů...
Publikováno 3 October 2014 - 15:52:02
fotil som jednu krasnu slecnu... a zvyknuty na pentax 645 kde pri konci zvytku vyberam zadok, domotam ho a zalepim som zabudol ze drzim v rukach kinofilmovy Nikon a v nom Tri-x 400. Takze fotacik zapipa za posledne policko a ja debil, otvorim zadok Nikonu. na lavo prazdna kazeta, na pravo namotany osvetleny film....
proste plna supa svetla do neho...
Nasrany som totalne, zatvaram zadok, zmotavam film do kazetky a tvarim sa ze nic... vymenim osvetleny film za novy a spravim este 3 fotky.
o mesiac pridem domov s tym osvetlenym filmom a tak si vravim ze aspon skusim ci mi este funguje Diafine. Film je exponovany ako 400 tak ho v tme namotam, vykupem v Diafine, a ked ho vyberiem zistujem ze osvetlenych je len poslednych 5 policok !!!
skoro ma ...blo o zem. kebyze to dement vykupem normalne v D76 nemusim sa trapit s Tri-x 400 expon. ako 400 vykupanom v Diafine.
poucenie. ak nahodou otvorite zadok fotaku a vnutry je odkryty film, pravdepodobne sa da este zachranit.
//////////
o tom ako som vylieval vyvojku do zachoda z vyvojnice a padla mi tam aj cievka s filmom vam porozpravam nabuduce....
Publikováno 3 October 2014 - 16:03:48
samo, ja uz koli svojmu pokrocilemu veku a stavu radsej krasne slecny nefotim ale takto osvetleny film mam tiez
.
ako bonus som si z nastvania hned dalsi film do fm3a zle zalozil a zvysok dna fotil na "plech"
Publikováno 3 October 2014 - 17:52:43
Taky jsem fotil krásnou slečnu, došel film (svitek), vytáhnul jsem nový a dal se za hovoru u piva do výměny. Posouvám a čekám kdy se objeví značka na zaváděcím pásu. A on se objevil konec filmu - já starý vůl tam dal zpět ten vyfocený. Naštěstí to odneslo jen poslední políčko.
Publikováno 10 October 2014 - 08:39:11
U Nikonu FA se mi "zalepuje" spoušť. Nevrací se po namáčknutí. V úterý jsem ho posílal Českou poštou po ČR do opravny ("balík do ruky, sledovaný, jistota doručení druhého dne"). Dosud nedoručeno. Sledovač hlásí, že je balíček na podací poště. Na podací poště mi řekli, že tam není - ale kde je, nevědí.... Podána reklamace... Krleš, krleš, krleš.
Včera volali z pošty - moc se omouvali, že nevědí, kde je balík, už ho nenajdou a že to dořešíme. Dnes volal opravář, že mu foťák doručili. Přístroj je v pořádku - dokonce tak, že ani nevykazuje závadu, kvůli které jsem ho tam posílal. A podle sledovače leží balík pořád na podací poště.... Takže to asi dodají ještě jednou....
Publikováno 10 October 2014 - 11:34:56
na podací poště ležej ještě ty porouchaný součástky .
Publikováno 10 October 2014 - 11:39:38
No, já to chápu jako fullservice - opravili to a pro jistotu dodali servismanovi ke kontrole. Asi to prošlo takovým tím třídícím stolem z Mužů v černém 2. Jen to trochu déle trvalo. Zpátky to přijde i s nafoceným filmem (který jsem tam nedával), s "mými" životními snímky a diplomem ze soutěže.
Ovšem - ještě máme před sebou zpáteční cestu...
Publikováno 16 October 2014 - 14:12:52
Možná asi to, že noviny o portrétu z tohohle píšou jako o "selfie" http://technet.idnes...tent=clanek-box
Publikováno 16 October 2014 - 16:55:27
Možná asi to, že noviny o portrétu z tohohle píšou jako o "selfie" http://technet.idnes...tent=clanek-box
dnes je selfie úplne čokoľvek, kde je autor v zábere a cvakol sa sám .... vlastne aj ja už ani nič iné nerobím, vždy som robila selfie, len som si predtým myslela, že sú to autoportréty a autoakty rehooooot
Publikováno 16 October 2014 - 20:01:15
dnes je selfie úplne čokoľvek, kde je autor v zábere a cvakol sa sám .... vlastne aj ja už ani nič iné nerobím, vždy som robila selfie, len som si predtým myslela, že sú to autoportréty a autoakty rehoooootMožná asi to, že noviny o portrétu z tohohle píšou jako o "selfie" http://technet.idnes...tent=clanek-box
Však ony jsou tím co byly jen to v češtině a slovenčině nezní tak světově )
Publikováno 16 October 2014 - 21:02:51
... autoakt, říkáš... to je vozidlo bez karosérie?
Publikováno 17 October 2014 - 05:15:45
... autoakt, říkáš... to je vozidlo bez karosérie?
no, presne toto!!!!
Publikováno 17 October 2014 - 07:15:42
slovne spojenie "spulit pysky na selfie" prave nadobudlo novy rozmer
Publikováno 23 October 2014 - 23:14:06
co mě zlobí .... ani tak nezlobí, neb nasírací ani samonasírací už dávno nejsem, jen je mi možná trochu smutno.
Web temnakomora.cz založený milovníky a věnovaný milovníkům klasické fotografie, to jest světla, stříbrocitlivého filmu a papíru a chemie, se v poslední době hemží živými diskusemi na téma skenování a podobně. Už jen s nostalgií vzpomínám na hromadné rozhovory o filmových fotoaparátech, zvětšovácích, filmech, vývojkách pozitivních a negativních, papírech, fíglech a fičůrkách ze skutečných temných komor, vedených lidmi, kteří o tom leccos užitečného vědí, dokonce umějí.
Ač jsem tu myšlenku o zbytečnosti tyto stránky navštěvovat, pročítat, reagovat na psané myšlenky a odpovídat na otázky, dlouho podvědomě odmítal (ze setrvačnosti, protože s mnoha lidmi, které jsem díky tomuto webu a zde přispívajícímu společenstvu milovníků poctivé rukodělné činnosti poznal, je mi dobře, pokud se s nimi setkávám). Bohužel již cca 90% z nich zde již nepřispívá, pomalu už sem asi ani nanakukuje, v poslední době se jim vůbec nedivím.
Je to tady vůbec ještě o temné komoře???
Pakliže nikoli, je k úvaze výrok jednoho zakladatelů těchto stránek:
"zasíláme vám jménem otců zakladatelů závazný pokyn. k dnešnímu dni proveďte sebezrušení z důvodů poškozování jména klasické fotografie. rozkaz vykonejte neprodleně tak, aby o vás zítra už nebylo ani vidu, ani slechu. vaše s.o. v. r."
Publikováno 24 October 2014 - 02:24:08
Musim s tebou souhlasi.
Nejsem tady dost dlouho prihlasenej,pred tim jsem leta procital tyto stranky- pomahaly a pomahaji dodnes,nestydim se to priznat,neb jsou zde opravdu profesionalove a smekam ..rady ohledne historickych technik primo hltam.
Zpet-jak pises uz i digi technika se sem zacina vkradat-uz i diskuze byla-(je to hnus-muj nazor!)Ono totiz skenovani negativu,vyroba negativu na tiskarne-to je temna komora???
Zkratka taci lide by nemeli zde co delat ,nebot se zproneverili sloganu temne-PRO MILOVNIKY CERVENEHO SVETLA A VUNE CHEMIKALII...
ono se muze stat,ze se majitel tohoto webu,spravedlive nasere a zavre to tady s oduvodnenim-ze uz to neni o temne komore a klasicke fotografii,a vubec bych mu to nemel za zle
tak se opatrujte slibme si-polepsime se
borek
Publikováno 24 October 2014 - 07:33:02
Tak ta témata aspoň strikně dávejme do sekce "...digitálisti...".
Publikováno 24 October 2014 - 07:58:15
Musim s tebou souhlasi.
Nejsem tady dost dlouho prihlasenej,pred tim jsem leta procital tyto stranky- pomahaly a pomahaji dodnes,nestydim se to priznat,neb jsou zde opravdu profesionalove a smekam ..rady ohledne historickych technik primo hltam.
Zpet-jak pises uz i digi technika se sem zacina vkradat-uz i diskuze byla-(je to hnus-muj nazor!)Ono totiz skenovani negativu,vyroba negativu na tiskarne-to je temna komora???
Zkratka taci lide by nemeli zde co delat ,nebot se zproneverili sloganu temne-PRO MILOVNIKY CERVENEHO SVETLA A VUNE CHEMIKALII...
ono se muze stat,ze se majitel tohoto webu,spravedlive nasere a zavre to tady s oduvodnenim-ze uz to neni o temne komore a klasicke fotografii,a vubec bych mu to nemel za zle
tak se opatrujte slibme si-polepsime se
borek
Borku, opatrně s tou netolerancí. Dobře si pamatuju, jak toto vedlo ke konci staré TK, když byl za zamknutí vlákna o digitálních negativech Mamiak zbaven moderátorské funkce. Ale ono toho bylo víc, čím tady byla stará garnitura trnem v oku umjelecké klice. Jo, tenkrát tu byla velika legrace.
Publikováno 24 October 2014 - 08:00:04
co mě zlobí .... ani tak nezlobí, neb nasírací ani samonasírací už dávno nejsem, jen je mi možná trochu smutno.
Web temnakomora.cz založený milovníky a věnovaný milovníkům klasické fotografie, to jest světla, stříbrocitlivého filmu a papíru a chemie, se v poslední době hemží živými diskusemi na téma skenování a podobně. Už jen s nostalgií vzpomínám na hromadné rozhovory o filmových fotoaparátech, zvětšovácích, filmech, vývojkách pozitivních a negativních, papírech, fíglech a fičůrkách ze skutečných temných komor, vedených lidmi, kteří o tom leccos užitečného vědí, dokonce umějí.
Ač jsem tu myšlenku o zbytečnosti tyto stránky navštěvovat, pročítat, reagovat na psané myšlenky a odpovídat na otázky, dlouho podvědomě odmítal (ze setrvačnosti, protože s mnoha lidmi, které jsem díky tomuto webu a zde přispívajícímu společenstvu milovníků poctivé rukodělné činnosti poznal, je mi dobře, pokud se s nimi setkávám). Bohužel již cca 90% z nich zde již nepřispívá, pomalu už sem asi ani nanakukuje, v poslední době se jim vůbec nedivím.
Je to tady vůbec ještě o temné komoře???
Pakliže nikoli, je k úvaze výrok jednoho zakladatelů těchto stránek:
"zasíláme vám jménem otců zakladatelů závazný pokyn. k dnešnímu dni proveďte sebezrušení z důvodů poškozování jména klasické fotografie. rozkaz vykonejte neprodleně tak, aby o vás zítra už nebylo ani vidu, ani slechu. vaše s.o. v. r."
Znáš to indiánské rčení o mrtvém koni?
Publikováno 24 October 2014 - 08:04:55
Tak ta témata aspoň strikně dávejme do sekce "...digitálisti...".
sekce digitálisti mají prostoru dost na spoustě jiných webových stránek.
těch témat zakládaných na téma skenery tady začíná být opravdu už přes hranu.
Publikováno 24 October 2014 - 08:14:08
Když ono to není tak jednoznačné (i když podle zaměření stránek by mělo být).
Od 1.července neuplynulo zas tolik času, abychom si nepamatovali, že tu proběhlo jakési hlasování ( http://www.temnakomo...wtemnakomoracz/ ) za účasti více než stovky přítomných, kteří si vykoledovali (nedopatřením ?) ponechání skenování.
Pokud už tu tedy skenování zůstává, je asi pravda, že by to mělo patřit trochu bokem, jak uvedeno výše - v sekci digitalisti. A přivítal bych (jistě by to šlo nějak udělat), kdyby když si otevřu nějaké vlákno v této sekci, aby na mě svítilo nějaké světýlko, které mi napoví něco jako : Ahoj, nazdar, seš tu dobře, ale dost na hraně a tak dej pozor ať nezabředneš příliš do 010101010 ....
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních