:lol:Pardon,já bych jen "přidal" k těm svatbám-já jich moc nedělal,ale nějaké byly,tak asi cca 30-35,první jsem dělal v roce 1986,Zenitem TTL,padesátka+blesk,černobílý film....dobré technické výsledky,sem tam parohy za lidma,většinou chtěli lidi barvu...Dělal jsem potom svatby kinem Canon AE-1,už to bylo i "výtvarněji" koukatelné,digitál byl pořád neznámý pojem....Poslední jsem dělal vloni,Pentaxem K20D,který na takové příležitosti používám,ale mám zkušenost že tak 80%novomanželů chce černobílé fotky,vždy se mě ptají,jestli bych "nesvedl" něco na klasický film,né jen odbarvit v editoru,to prý si můžou udělat případně sami...Prostě chtějí něco málo udělat na "vopravdickej černobílej film" a když jim ukážu Asahi Pentax 6x7,nestačí polknout....Takže-komerce a rychlovky digošem,hned k dodání,fotím to tak,že se na to dá koukat i přísnějším okem,a tak jak se v minulosti jezdilo do nějakého fotozávodu na společné ateliérové focení,tak já si vezmu novomanžele+rodinu někam do terénu a to se dělá na ten "vopravdickej" film...Poznamenal bych,že většinou se jednalo o známé lidi,se kterýma se známe,ti lidé většinou už věděli že něco mám za sebou,viděli fotky na papíře a tak,a mezi takovým "uvolněným" focením se navazoval lehčeji kontakt s budoucíma mýma modelkama,které spolupracují třeba dodnes,doporučují dál a tak...Takže mé zkušenosti se svatbama-spíš pozitivní,jenom jich nesmí být víc jak tři za rok!