Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#1501 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 9 January 2015 - 11:44:26

borekt: Trochu jinak, z tvych slov je poznat, že je ti už dobře a jsi mezi námi rád ;) to je jen dobře ;)   jinak, ano, zlatý český ručičky vznikli právě proto, protože byla nutnost, všichni lidé to dokážou, záleží právě na motivaci...

Jinak trochu jinak, zlobí mne ta válečná vřava, která ve světě panuje, už se ani nejde soustředit na svobodnou tvorbu, když člověk chce svobodně tvořit a všichni z okolí na něj cpou stále dokola, nepřítel, terorista, vše špatně, nebuď, nechoď, nedělej, přestaň, to není podle pravidel, podle zákonů...    no ještě že nemám telebednu a ještě, že se mohu zavřít do komůrky... kdyby ti sprosťáčci vůbec věděli že žádný jejich nepřítel neexistuje... :blink:    mimojiné, když nám naposledy vypnuli elektrickou energii, trochu mne rozzlobilo, že nemám zvětšovák na baterie nebo alespoň na petrolejku :(  chjo, tak jsem se vypovídal, tak už bude lépe a až osvítím pár dalších papírků, bude ještě líp B)

• 0

#1502 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 9 January 2015 - 22:54:00

Mas pravdu,je mi fajn,vzdycky kdyz si vemu morfium,to je denne,jinak by mne asi nosili a nepo poslali z kopce do jezera na vozejcku :grin:

Mas pravdu,ze okolo nas jsou jen same negativni zpravy,moc to nesleduju a kdyz tak mam hlavu jak vetrnik,nemam TV,mobil a jen PC,ale to njdulezitejsi -temnou komurku,tam je fajn,uvarim kavicku a tvorim,Menim objektivy,vinetoval jeden ruzek,uz je pohoda.Znas to sam.Baba je v praci nebo na ksichtove knize a mam od ni pokoj a klidek,coz je tez zaklad uspesneho vyvolavani :P 

Mam dobreho kritika ,syna,on mi keca do fotografii-v dobrem-a ja zase do jeho muziky.Obcas si dame locka neceho dobreho a je nam fajn.

Vis jak by na svete bylo krasne,kdyby se lidi meli radi a byli k sobe hodni.Ja vim je to blaznivina a dream ale hezkej 

• 0

#1503 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 9 January 2015 - 22:59:16

počkej příští víkend :)

:o Už se těším! ;)
  • 0

#1504 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)

Publikováno 9 January 2015 - 23:03:20

Terezko,nestyd se rici,ze te to sere,vzdyt je to ve vyjmenovanych slovech ,nebo se pletu :-P ?

Už je to pár let, co jsem vylezla ze základní školy, ale myslím, že takové slovo ve vyjmenovaných slovech nebylo? Ale třeba se pletu. ;) Jinak je to přesně vystihující popis mé naštvanosti.
  • 0

#1505 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2015 - 00:06:57

hele,syty,syn ,syr syrovy,sychravy,usychat,sykora ,sysel,sycek,sycet,sypat a sere :P

• 1

#1506 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 10 January 2015 - 00:15:12

Co vis, co ve skole zatajujou, my ve vyjmenovanych slovech nemeli ani pyj.

• 0

#1507 Horenak

Horenak

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 534 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 232

Publikováno 10 January 2015 - 12:04:56

Ani penys??? Kams to chodil do školy, chlapče...

• 0

#1508 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1,125

Publikováno 10 January 2015 - 12:23:29

No, já už ze školy vím, že  "neny penys, neny láska" Ale myslím, že se to neřešilo v hodině češtiny... :)

• 0

#1509 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2015 - 15:51:09

hele,syty,syn ,syr syrovy,sychravy,usychat,sykora ,sysel,sycek,sycet,sypat a sere :P

Tak to nám jistě zatajili. :D 

• 0

#1510 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 10 January 2015 - 17:57:29

mám pokazený počítač, prd sa v tom vyznám a tým pádom som dostupná len telefonicky .... ale to ma asi nemusí hnevať

• 0

#1511 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1,040

Publikováno 10 January 2015 - 19:05:28

mám pokazený počítač, prd sa v tom vyznám a tým pádom som dostupná len telefonicky .... ale to ma asi nemusí hnevať

Jediny problem telefonovania, ze si nemozes po sebe precitat svoj prispevok :-P

• 0

#1512 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)
Reputace: 2,288

Publikováno 10 January 2015 - 19:08:47

ked prispievas osobe spravneho pohlavia tak ti bude dostatocne dlho pripominany

• 0

#1513 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 10 January 2015 - 19:53:40

Nezatajujou. P není obojetná souhláska.

• 0

#1514 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 10 January 2015 - 19:55:22

Tak to nám jistě zatajili. :D

Nezatajili. Donedávna nebylo. Je to jen pár týdnů, co pan president takováto slova vyjmenoval. 

• 0

#1515 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2015 - 20:09:37

ked prispievas osobe spravneho pohlavia tak ti bude dostatocne dlho pripominany

To uz ale nebude autenticke podanie. Poznam.

• 1

#1516 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2015 - 20:46:06

Pycha, pytel, pysk, netopyr, slepys, pyl, kopyto, klopytat, trpytit se, zpytovat, pykat, pyr, pyrit se, cepyrit se.

Pysk tam je, pyj ne. To je jasna diskriminace.

Mimochodem, desi me, ze si to pamatuju, stejne, jako skolni basnicky. Kraviny jsem si musel do hlavy cpat a nikdy mi to moc neslo, opakoval jsem si to a opakoval... Ted to tam prekazi a recepty na vyvojky si musim psat na papirky, pac to zapominam. Holt neni misto, protoze dodneska tam mam "Ja u pramene jsem a zizni hynu, horky jak ohen, zuby drkotam, dlim v cizote, kde mam svou domovinu, ac blizko krbu, zimnici prec mam..."

• 3

#1517 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 11 January 2015 - 00:41:25

Pycha, pytel, pysk, netopyr, slepys, pyl, kopyto, klopytat, trpytit se, zpytovat, pykat, pyr, pyrit se, cepyrit se.

Pysk tam je, pyj ne. To je jasna diskriminace.

Mimochodem, desi me, ze si to pamatuju, stejne, jako skolni basnicky. Kraviny jsem si musel do hlavy cpat a nikdy mi to moc neslo, opakoval jsem si to a opakoval... Ted to tam prekazi a recepty na vyvojky si musim psat na papirky, pac to zapominam. Holt neni misto, protoze dodneska tam mam "Ja u pramene jsem a zizni hynu, horky jak ohen, zuby drkotam, dlim v cizote, kde mam svou domovinu, ac blizko krbu, zimnici prec mam..."

To máš ještě dobrý, mně v hlavě uvízla internacionále a podobný "skvosty" a nejde to ven :-/

• 0

#1518 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2015 - 01:30:20

Inu, stribrokazi, Sajuz a Jiz vzhuru tam mam taky, Dokonce by se nasly nektere pasaze z Kapitalu a Mein Kampf, nastesti to jsem tam alespon castecne nacpal sam (Jinak Kapital jsme meli v povinne cetbe v roce 2004). Ale ne, nezavidim, muselo to byt sileny a verim, ze jste si to nevymysleli jen proto, ze nikdo by nebyl schopnej jen tak z hlavy takovou dobu a takovy veci vymyslet.

• 0

#1519 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 11 January 2015 - 02:13:11

Nevymyslel, ono do tý čerstvý dětský hlavy se zapíše cokoli a snadno. Šílený a absurní to bylo, na druhou stranu mě to poučilo o ideologiích.

A dost, řeči o politice jsou tu zakázaný, je to tak dobře.

Spíš mě zlobí, když mi někdo uklidí v knihovně a nemůžu najít tu knížku, do který si dávám papírky s receptama už tolik let. 

• 0

#1520 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2015 - 02:54:17

Tak ja nemluvil o politice, ale o silenostech... Pravda, rozdil tam neni :-)

Literaturu ted nemam, ale zoufale se tesim, az mi dorazi policky. S pritelkyni ted sdilime maly pokojik a ona mi trpi dvacet kilo fotovybaveni na jedinem stole, sama ma veci ve skrini, kde ani nemuze zavrit dvere a stejne mi nic neuklizi, jen o hromady zakopava, kdyz jde nekam ve tme. Nevim, co bych delal, kdyby se mi ztratily zivotne dulezite poznamky, pracuji ted  novyma vyvojkama v neprilis stabilnich podminkach a spis experimentuju, nez ze bych vyrabel pouzitelne vysledky.

• 0

#1521 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2015 - 03:25:45

ono to nebylo spatny ze jsme se ucili basnicky,kvuli pameti"Postovni schranka,na rohu ulice,to neni nejaka lecjaka vec.

Sviti modre,lide si ji vazi velice,dopisy do ni hazi........"

Motorbike-verim,ze jednou budes mit komory tak jak si predstavujes.Taky jsem zacinal jako Evla,zaprselo a po kotniky ve vode,ted je to nadhera,dneska kluk zasel a povida,mas tady teploucko.Drive kdyz byl mraz tak jsem mel taky okolo nuly.Des!!!Dnes?stala teplota cely rok +20C

• 0

#1522 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2015 - 03:59:54

ono to nebylo spatny ze jsme se ucili basnicky,kvuli pameti"Postovni schranka,na rohu ulice,to neni nejaka lecjaka vec.

Sviti modre,lide si ji vazi velice,dopisy do ni hazi........"

Motorbike-verim,ze jednou budes mit komory tak jak si predstavujes.Taky jsem zacinal jako Evla,zaprselo a po kotniky ve vode,ted je to nadhera,dneska kluk zasel a povida,mas tady teploucko.Drive kdyz byl mraz tak jsem mel taky okolo nuly.Des!!!Dnes?stala teplota cely rok +20C

Jenze kvuli pameti jsme se mohli ucit spis neco uzitecneho. Basnicku nepouziju, ale napriklad zakladni fraze v jinych jazycich ano. Ty nas jedna ucitelka ucila.

Zarizuju, ale jeste se budu stehovat, tam mam jen takovou cestovni, polovina je jeste na ceste. Dekuju.

• 0

#1523 Richard7

Richard7

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 16 January 2015 - 17:24:52

Prišiel mi úplne čierny diák z labáku s odvôvodnením, že im je to ľúto čo sa stalo a posielajú mi 15 eurovú poukážku na nákup nejakej knižky. Celkom ma to s...e pretože tam mám 2 týždňovú prácu a ktomu vianočné zábery. Keď ten diák presvietim silnou baterkou, tak tam obraz je a všetko je pekne vidieť - naskenovať sa to ale nedá. Skúšal som to prefotiť cez blesk, ale je to bieda. Dá sa ten diák ešte nejako opraviť?  Asi blbá otázka že? Druhý film mi tiež prišiel roztrhaný a zlepený na 3X - aj odtlačky prstov sú tam pekne vidieť. Pre mňa vyvolávanie v DM končí. Sa mi aj zdalo že je to nejako veľmi lacné to vyvolávanie po drogériach. Ja neviem kam to posielajú na vyvolanie a kto tam za tým strojom stojí. Asi je na čase sa to už konečne po toľkých rokoch naučiť doma vyvolávať.

• 0

#1524 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2015 - 18:26:57

Kam to posílají?:DM do Fotolabu=Cewe

Nyní to byla asi dost smůla....

(mně např. kdysi i ve vyhlášením teplickém Fotostaru při požadavku "rozstříhat po 6", nastříhali kinofilm po 3)

• 0

#1525 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2015 - 18:40:02

Prišiel mi úplne čierny diák z labáku s odvôvodnením, že im je to ľúto čo sa stalo a posielajú mi 15 eurovú poukážku na nákup nejakej knižky. Celkom ma to s...e pretože tam mám 2 týždňovú prácu a ktomu vianočné zábery. Keď ten diák presvietim silnou baterkou, tak tam obraz je a všetko je pekne vidieť - naskenovať sa to ale nedá. Skúšal som to prefotiť cez blesk, ale je to bieda. Dá sa ten diák ešte nejako opraviť?  Asi blbá otázka že? Druhý film mi tiež prišiel roztrhaný a zlepený na 3X - aj odtlačky prstov sú tam pekne vidieť. Pre mňa vyvolávanie v DM končí. Sa mi aj zdalo že je to nejako veľmi lacné to vyvolávanie po drogériach. Ja neviem kam to posielajú na vyvolanie a kto tam za tým strojom stojí. Asi je na čase sa to už konečne po toľkých rokoch naučiť doma vyvolávať.

No je to blbe. Ale stava sa to od nepamati, ze sa nieco poXerie. Pritom v ich laboratoriu som bol a ludia, co okolo E-6 robili mali snahu robit to najlepsie.

Nechcem sa ich zastavat, ale statisticky je pocet znicenych filmov tak bezvyznamne cislo, ze ked im vylezie nieco tmave (napr osvetleny film), tak tu vinu vezmu na seba.

I nam sa stalo. Ked to tak zratam, pocet ludi, co umre na cestach denne na Slovensku je vacsi, ako pecet z nasej viny znicenych filmov. A to hovorim o prasknutom remeni, ktory menime v predpisanych intervaloch.

Hlavu hore. Stavaju sa aj ovela horsie veci.

• 0

#1526 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 17 January 2015 - 13:51:11

Kam to posílají?:DM do Fotolabu=Cewe
Nyní to byla asi dost smůla....
(mně např. kdysi i ve vyyhlášením teplickém Fotostaru při požadavku "rozstříhat po 6", nastříhali kinofilm po 3)

Jirko, měl jsem do Fotostaru docela blízko. Do fotoklubu chodilo několik lidí, kteří tam pracovali. Jeden jakotechnik-chemik, jeden se propracoval i do vedení a dlouho i po "zániku" samostatné firmy Fotostar. Musím,o nich říci, že to byli opravdu odborníci a starali se o dobré jméno a udržení dlouhé tradice zpracovatele fotografických materiálů. Bohužel v oddělění kde se hotový materiál zpracovával k zabalení a expedici k zákazníkovi už pracovali lidé, kteří neměli se vztahem k fotografii nic společného. Na řezání filmů jsou automatizované stroje (byly v době kterou vzpomínám). Ty byly samozřejmě závislé na obsluze. A pokud ty holky(převážně) zabrané do jiných důležitých záležitostí tak snadno přehlédly přání zákazníka. Někdy zazlobily i stroje.
Ale nikdy není nic dokonalé a souhlasím s kolegou Keko.
  • 1

#1527 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 19 January 2015 - 11:07:35

Tak celkově práce s VF. 

Učím se s Linhofkou 9x12 a už hned na začátku mě štve, že to má stínítko na matnici, které mi akorát překáží a s jeptiškou ztrácí smysl. Jenže ho nechci znehodnotit utržením, neb je to kus historie...

Pak jsem včera fotil padlý strom, který dosáhl krásného tvaru a z fotky nic není. Hned po snímku mi nešla vyndat kazeta zpod matnice, takže chvilka flustrace a pak už se to jen valilo... 

Nejspíše jsem špatně exponoval (bylo to v lese, kolem 17:00 při setmění, ale myslel jsem si, že čas 30 minut na Fomě 100 s clonou 11 by měl stačit.

Pak se mi při vyvolávání v plastimatce nějakým záhadným způsobem vytrhl trn a tedy nebyla světlo těsná - to je na filmu také vidět. Nemluvě o tom, že jsem film zase poškrábal o vývojnici :(

Prostě den, respektive dva dny blbec.

Ale má to jednu výhodu. Ještě více mě to motivuje k pokusům! Jen mám pocit, že se mi prodraží vyvolávací tank a taky předělávka zad na moderní kazety. 

• 0

#1528 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 19 January 2015 - 11:43:28

Vážený kolego Girmy, až si oblíbíš svoji starou Linhofku, vyhlížející sice na první pohled jako stará ropucha, která prošla zajisté velmi těžkým a předlouhým životem, zjistíš po nějakém čase, že dovede zazpívat nádhernou melodii světel, lépe než nějaká pěstěná a blyštící se krasavice. Jseš fotograf, nebo pouhý technokraticky zasažený fotografický exhibicionista? Stará puška, s patřičnou péčí a laskavostí svého majitele udržovaná, nikdy nezklame! Záda ponech v původní sestavě, nic nepředělávej na moderní kazety. Je to absolutní blbost. Trpělivě a po krůčcích se sžij s nádherným aparátem, který má svůj rukopis a neukvapuj se v rozhodnutích, kterých budeš o odstupem času zcela jistě litovat. S pozdravem a podporou Tvé velmi obětavé snahy: "Starý Jezevec" Erik

• 1

#1529 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2015 - 12:07:09

Aj ja zdielam lasku k starsim aparatom.

Fotografovanie s VF a hlavne v prirode (a hlavne v zime), je ale uplne nieco ine, ako mozu byt doterajsie skusenosti. Treba vela ukonov, absolutnu sustredenost a mat naozaj figel na kazdy zadrhel. To vsetko je mozne az po zacviceni. Ked clovek vybehne urobit jeden cvak a vrati sa domov vyvolat film, vie sa potom posunut. Aha, zase sa mi posunula zadna standarta (moj pripad s Toyom), aha, zase som zabudol zaclonit, aha zase som vytiahol kazetu bez zasunuteho sibera, aha, asi som zabudol na ktoru stranu kazety som uz fotil ... To je normalne. Po 20-tich seansach (hovorim o samoukoch) by clovek mal mat dostatox praxe. Aj ked je mozno dobre, ked zo zaciatku niekto poradi, ale na vlastnych chybach (to plati pre fotografiu vseobecne) sa najlesie uci. 20 seans moze stat radovo 20€ a povedzme 1/2 roka. To je dobra investicia, nie? Za ten cas si mozno manzelka zvykne, ze pocas vychadzky musi pocitat s jednou polhodinkou, co bude mat vyhradne pre seba. Ja osobne vtedy nevimam. Preto si aparat zasadne nerozkaldam medzi kolajnicami :)

• 0

#1530 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 19 January 2015 - 12:23:00

Tak celkově práce s VF. 

Učím se s Linhofkou 9x12 a už hned na začátku mě štve, že to má stínítko na matnici, které mi akorát překáží a s jeptiškou ztrácí smysl. Jenže ho nechci znehodnotit utržením, neb je to kus historie...

Pak jsem včera fotil padlý strom, který dosáhl krásného tvaru a z fotky nic není. Hned po snímku mi nešla vyndat kazeta zpod matnice, takže chvilka flustrace a pak už se to jen valilo... 

Nejspíše jsem špatně exponoval (bylo to v lese, kolem 17:00 při setmění, ale myslel jsem si, že čas 30 minut na Fomě 100 s clonou 11 by měl stačit.

Pak se mi při vyvolávání v plastimatce nějakým záhadným způsobem vytrhl trn a tedy nebyla světlo těsná - to je na filmu také vidět. Nemluvě o tom, že jsem film zase poškrábal o vývojnici :(

Prostě den, respektive dva dny blbec.

Ale má to jednu výhodu. Ještě více mě to motivuje k pokusům! Jen mám pocit, že se mi prodraží vyvolávací tank a taky předělávka zad na moderní kazety. 

Vítej v klubu.  :-P 

Nic nepředělávej a hezky si ten aparát první v klidu oťukej.....(stejně si myslím, že jak čuchneš k VF tak u tak malého formátu dlouho nezůstaneš).....volat možeš vyzkůšat aj v miskách.

Je pravda, že moderní kazety sou proti různým starým plechárnám prostě pohoda, ale dřív nebyli a jak ti borci dokázali fotit. :-P

Nicméně mně osobně nejvíc pasuje kombinace dřeva, skla, mosazi, kůže a k tomu moderní kazety.

Jen můj názor.

Ať se daří.

• 0

#1531 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 19 January 2015 - 14:46:45

Máte všichni tři pravdu. Jen mě mrzí, že to tu vyznělo, jako kdybych si myslel, že je to krám. To si vůbec nemyslím, ba naopak! Spíš mě mrzí, že jsem tak nešikovný a že jsem zjistil, že to řemeslo zas tak nezvládám :(. SF už mám relativně zmáknuté, ale VF je pro mě oříšek. Ale chci ho rozlousknout, neb ty výsledky za to stojí!

Ale třeba na té staré matnici mi vyloženě vadí, že se tam nevejdu přes to stínítko s lupou a tedy jakožto pidlooký nedokážu pořádně zaostřit :(.

Ale teď jsem si alespoň objednal vývojnici na 9x12 a 4x5, abych aspoň vyřadil z těch neúspěchů Plastimatku, kam se ten film sotva vleze a je s tím problém... Tak snad mě to posune trochu dál!

• 0

#1532 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2015 - 16:21:00

Stinitko by sa malo dat odmontovat.

Odfot ho, zaves obrasok a mozno niekto poradi, ako na to.

• 0

#1533 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 19 January 2015 - 16:38:56

IMG_6265.jpg
IMG_6264.jpg
IMG_6263.jpg

No ono je to tam opravdu napevno :(. Leda odloupnout, ale jak jsem psal výše, to nehodlám udělat, neb bych tím ten přístroj znehodnotil... To spíš vážně přemýšlím nad nějakým adaptérem, který by na sobě nesl nová záda - snad mi s tím v týdnu poradí Stěfan zde z temné :)

• 1

#1534 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 21 January 2015 - 11:55:58

Moje Mamiyjka nějak zlobí, hergotpráce... :cry:

Přiložený soubor (y)

• 0

#1535 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2015 - 12:17:37

No ono je to tam opravdu napevno :(. Leda odloupnout, ale jak jsem psal výše, to nehodlám udělat, neb bych tím ten přístroj znehodnotil... To spíš vážně přemýšlím nad nějakým adaptérem, který by na sobě nesl nová záda - snad mi s tím v týdnu poradí Stěfan zde z temné :)

Ja sa v tych Linhofkach nevyznam. Ale, ked to stinitko zmontujes, nejde zalozit pred matnicu kazetu s filmom? Vychadzam zo svojich skusenosti, kde mam  vymenitelnu zadnu stenu, ktora tuto vec dokaze. A potom jeptiska cez hlavu.

Opakujem, ze o starsich modeloch Linhof neviem nic.

• 0

#1536 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)
Reputace: 2,288

Publikováno 29 January 2015 - 22:10:51

self proclaimed whore

• 0

#1537 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2015 - 02:10:40

Ja to stejne stinitko mam na sve 9x12 a je zasunovaci. Kdyz je to otevreno pod urcitym uhlem, da se to povytahnout (kdyz je vyndana matnice) a vyjede to ven. Ale otazka, zda to byl ucel, nebo si to nekdo v prubehu doby upravil, pripadne jestli to povolilo samo.

• 0

#1538 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 30 January 2015 - 08:39:33

Bohužel tady je vlastně uchycené pod tu kůži na obvodu. Tudíž vážně vyndat nejde. Ale zjistil jsem, že když fotím na dobrém světle a ne v potemnělém lese, tak to celkem jde :). Musím si zvyknout. Když někdy přejdu na něco moderního, tak se mi bude pracovat o to lépe :)

• 0

#1539 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 30 January 2015 - 08:53:31

Jak to tak popisujes, musim se zeptat, mas-li jeptisku. To by pak mohl prestat problem i v lese, ta stinitka jsou hodne srandovni.
  • 0

#1540 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 30 January 2015 - 09:30:58

Jak to tak popisujes, musim se zeptat, mas-li jeptisku. To by pak mohl prestat problem i v lese, ta stinitka jsou hodne srandovni.

Mám, a krásně ušitou, neb jsem ji nedělal já, ale přítelkyně :D. Právě proto sjem řešil, že mi to stínítko více překáží, než pomáhá...

• 0

#1541 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 30 January 2015 - 12:43:47

Stínítka jsou blbost, akorát zavazí.

• 1

#1542 bobrb

bobrb

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 859 příspěvků(y)
  • Locationpod Brdy
Reputace: 54

Publikováno 30 January 2015 - 13:04:26

Mám, a krásně ušitou, neb jsem ji nedělal já, ale přítelkyně :D. Právě proto sjem řešil, že mi to stínítko více překáží, než pomáhá...
Vidíš. A já bych to řekl přesně obráceně: Mám, a krásně ušitou, neb jsem ji dělal já a ne manželka :D.
  • 0

#1543 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3,183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1,118

Publikováno 30 January 2015 - 14:37:21

Mám nový počítač a sním i  nový program. Vůbec se v něm neorientuji. Vůbec mě neposlouchá.    Musím se trpělivě učit, neb tohle elektr. zvíře neochočíš, ono ochočí tebe.

• 0

#1544 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 30 January 2015 - 14:56:39

Ale až ten program dojíš, bude pak poddajnější. Jen musíš trpělivě žvýkat.  ;-)

• 0

#1545 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 30 January 2015 - 17:19:42

soucítím s tebou, prokousávám se jedním programem už od úterka a pořád nic (teda prográmek pěknej, jen neprogramuje). Nainstaloval jsem několik programů, ovladače, bojuju s terminálem, dokonce jsem si kvůli tomu nainstaloval jinou distribuci a taky nic. Nakonec jsem se rozhodl začít na čistým stole, zazálohoval jsem data z disku (ale jen cca 16GB, větší mobilní kapacitu nemám) a přeinstaloval jsem kompletně celej systém. Nepomohlo to. To máme za to obcování s nečistou technikou.

A aby toho nebylo málo, tak už několik dní jsem chtěl být na horách ve stanu ale počasí nepřálo, snad konečně po víkendu. Dneska jsem nakoupil, i benzín jsem sehnal, jen při balení jsem zjistil nepříjemnou věc - mám jenom 3x FP4 120!!! Já hlava děravá jsem asi 6 kousků nechal doma v ledničce! V záloze je několikrát foma100; pár acrosů a Tmy400, ale ty jsou určený na focení v noci, na denní hraní je lepčí klasika.

• 0

#1546 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 30 January 2015 - 22:01:43

frustrace se v okamžení změnila v neskutečnou radost - už to FUNGUJE!!! A přitom to byla taková blbost, já na to nemám práva.

• 0

#1547 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 30 January 2015 - 22:26:29

no root - no glory

• 0

#1548 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2015 - 22:52:35

Kořen jsem ... inglorious

• 0

#1549 Me2d

Me2d

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 591 příspěvků(y)
  • Locationcelakovice
Reputace: 37

Publikováno 31 January 2015 - 19:09:07

Zlobí mě, že mi někdo vyfoukl Z 50 od Škody za asi 4000,- o pár hodin slovy asi tři a tak je to se vším... :-(

• 0

#1550 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 4 February 2015 - 21:40:01

A netěší mě, že nemůžu sehnat sluneční clonu na Flexaretu.

• -1

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních