Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#1851 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 7 May 2015 - 11:24:16

Pokud máš abici exponovat dva kinofilmy ročně, láká tě barevná fotografie a je pro tebe atraktivní jen při minimální ceně, tak barevná hlava je poslední kus výbavy, který potřebuješ.

Nikdy sse neodtaneš na cenu labu. Ani se jí nepřiblížíš.

• 0

#1852 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 7 May 2015 - 11:25:48

samusko:

Keko napísal, že české zväčšováky sú špička.

"Zaroven treba vediet, ze Meoptacke zvacsovaky casto predcili tie zo zapadu. Prinajmensom casto uspesne suplovali v profesionalnych laboratoriach ovela drahsie zapadne zvacsovaky."

Som amatér, ktorý má ambíciu exponovať dva kinofilmy ročne(záberov nie je až tak málo, tak ma nehaňte, že pri tak malom počte snímok je škoda sa so mnou baviť), teda tak aj prihliadam k nákupu výbavy. Farebná fotografia ma láka, ale je pre mňa atraktívna len pri minimálnej cene a tak ma samozrejme Krokus s farebnou hlavou už tri dni se..., znepokojuje  :-P .

Barevná fotka je pro tebe lákavá jen při minimální ceně? Tak to na to rovnou zapomeň, daleko víc než za zvětšovák dáš za papíry, chemii(která nemá velkou trvanlivost) atd..Zbytečná debata.

• 0

#1853 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 7 May 2015 - 11:27:10

samusko:

"Zaroven treba vediet, ze Meoptacke zvacsovaky casto predcili tie zo zapadu. Prinajmensom casto uspesne suplovali v profesionalnych laboratoriach ovela drahsie zapadne zvacsovaky."

Som amatér, ktorý má ambíciu exponovať dva kinofilmy ročne(záberov nie je až tak málo, tak ma nehaňte, že pri tak malom počte snímok je škoda sa so mnou baviť), teda tak aj prihliadam k nákupu výbavy. Farebná fotografia ma láka, ale je pre mňa atraktívna len pri minimálnej cene a tak ma samozrejme Krokus s farebnou hlavou už tri dni se..., znepokojuje  :-P .

v poho, ale to s tym Stupavarom plati aj nadalej :)

• 0

#1854 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 11:32:14

tak si to nechaj urobit v labe za par Eur

• 0

#1855 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 11:37:46

Mne nejde o fotky, ale o ten zážitok.

tak potom to pivo, ale vela

• 0

#1856 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1,125

Publikováno 7 May 2015 - 11:39:13

Mne nejde o fotky, ale o ten zážitok.

Zdá se, že první silný už máš ... zatím mimo komoru.

• 0

#1857 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 7 May 2015 - 12:16:04

keko: To je rezignácia! Vyhlásiť, nejaký názor, neobhájiť ho a pousmievať sa. :-P (sarkazmus)

Ťažko mi je uveriť, žeby akurat české zväčšováky boli špička svetovej produkcie, keď vo všeobecnosti tunajšie výrobky stagnovali kôli obmedzovanému vývoju, ale je možné, že optika bola na vrchole už v 30-tych rokoch a viac teda ani progredujúci svet nedokázal v tejto sfére urobiť.

Na internetu je video o Meoptě, Flexaretách a fotografii vůbec, Meopťácké zvětšováky se vystavovali na výstavách v Německu!!! Byly stejné i lepší jak světové, hlavně byli pro lidi, dneska by na to firmy sra..., pro lidi není nic a když je je to kolikrát nedostupný.

• 0

#1858 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 12:21:25

samusko:

Barevná fotka je pro tebe lákavá jen při minimální ceně? Tak to na to rovnou zapomeň, daleko víc než za zvětšovák dáš za papíry, chemii(která nemá velkou trvanlivost) atd..Zbytečná debata.

Veď "minimálna cena znamená aj variant zväčšovák za 5 Euro, chémiu za 50. Dokopy 55 Euro.

Jednoducho varianta zväčšovák za 100 Euro a chémia za ďalšie peniaze nie je pre mňa atraktívna.

Je možné, že si len raz skúsim s deťmi farebné fotky aby vedeli, že aj takto sa to dá a posunul som ich obzor, netvrdím, že to budem opakovať. Ide o ten zážitok, ale mám aj iné povinnosti a jednoducho si neviem dovoliť investíciu 200Eur do farebnej fotografie, preto ma štve uletelý zväčšovák s farebnou hlavou za 5 Eur.

zdroj z netu: 100-kusové balení papírů (13x18) stojí cca 450 kč a balíček chemie od Tetenalu (vývojka+ustalovač) stojí řádově 1000 kč, což při opomenutí nákladů za elekřinu, vodu, nějaké další drobnosti a prvotní fixní náklady znamená 6,50 kč na jednu fotku. To zní sice hezky, krásně a bezvadně, ale realita je jinde. Při ČB procesu vzniká odpad (zkoušky, omylem nepovede kusy...). Opět - kdo fotí, ten ví, že to je života běh. U barvy bude i o něco větší. Nemluvě o času, který nad fotografiemi strávíme!!! Skutečný náklad by se dal po analýze vyčíslit, ale jistě bude výrazněji nad 6,50 kč

bolo to publikované v roku 2007, ceny sa možno zmenili

Jo, teď už to chápu. Takže formuluji odpověď tak, aby byla vyhovující:

Je škoda, že ti ten Krokus s barevnou hlavou za 5€ utekl, protože to je slušný zvětšovák. Barva se dá dělat dneska v pohodě za pár korun doma, na dva kinofilmy ročně se to už vyplatí, minimálně už pro ten zážitek! Sleduj dál aukce a třeba se nějaký další Krokus za málo peněz objeví. :-)

• -1

#1859 RED

RED

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,340 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 69

Publikováno 7 May 2015 - 12:34:44

Sak jak si chce panko skusit doma barvu, tak proc ne....

Jen se dneska dela uz jen RA-4 takze si musis zajistit aby mela teplota lazni 36 stupnu celsia....takze sehnat procesor (to bude za 5 euricek problem).....vyrobit si nejake termostatove topeni do misek (to by chtelo silneho inzenyra)....a nebo proste v zime topit vice nez je potreba a v plavkach si udelat mini saunu na 36 stupnu :)

Jak si tohle zajistis, tak je to uz pak docela v pohode zalezitost...chemii ti na zkouku odleje kde kdo, papir z role se da tez sehnat ale potrebujes ten zvetsovak s barevnou hlavou...

RED

• 1

#1860 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 13:13:39

:-P Nepivkujem, aký pekný silný zážitok mimo komory? Tých mám niekoľko, ako každý človek.

(ne)Krokus

• 0

#1861 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 7 May 2015 - 13:16:05

Mě zlobí to, když mě na nějakém snímku záleží a zrovna ho nějak pokazím. Navíc, když fotím pro někoho jiného což naštěstí musím jen vyjímečně.

Tady jsem to pěkně pohnojil nejen s nasvícením scény. Nic, musím to dneska napravit.

• 0

#1862 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 13:16:44

tady:

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  m.jpg   191.79K   9 Počet stažení

• 0

#1863 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 7 May 2015 - 13:17:30

Mě zlobí, že víc fotím, než stačím zvětšovat :(

• 1

#1864 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 13:42:27

tady:

... no... to jsou ty okamžiky, kdy začínám chápat smysl polaroidového zadku.

• 0

#1865 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 13:46:55

:-P

• 0

#1866 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 7 May 2015 - 15:55:39

amatére323, nechci být zlý a nebudu, tak si to tak nevylož, ale kolik jsi už udělal čb zvětšenin, že si troufáš na barvu? já se furt seru s čb, furt to není moc ono, ale jsem dřevo, tak mi to nepřekvapuje. ale z tvých dotazů to na mě dělá dojem, žes toho ještě moc celkově nenazvětšoval. jestli jsi to už někde psal, tak mi prosím nasměruj, je to tu už ve vícero vláknech a trošku se v tom ztrácím

• 0

#1867 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 16:01:08

Je to v prd...li. Z tych prispevkov vyplyva, ze mi usla moznost mat za 5 Eur Krokus s farebnou hlavou a za lacny peniaz odliatu chemiu a odstrihnuty papier. Idealna kombinácia na môj sen vyskúšať farebnú fotografiu. :(

Mnojo, už to tak bude, máš fakt pech.

• 0

#1868 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 7 May 2015 - 16:33:47

Mě zlobí, že víc fotím, než stačím zvětšovat :(

Taky mě to trochu trápí, ale ona přeci ... cesta je cíl ...

• 1

#1869 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 7 May 2015 - 16:58:44

Zlobí mě ... erupce na Slunci.

• 0

#1870 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 7 May 2015 - 17:46:37

Ktzo Ti povedal, že na farebnú fotografiu musíš mať zmáknutú č/b? ... Farebná fotografia ma láka pre nutnosť koumania a kombinovania nad zložením a vyladením spektra.

nikdo, jen mi přijde, že absolutně netušíš, co to reálně obnáší

jsem rád, že čb je tak o ničem :smile:

• 0

#1871 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 17:46:42

Hmm......použil jsem maximální clonu co mě můj objektiv dovolí F64 a čas expozice byl něco málo přez půl hodiny. Chyba je špatné nasvícení kovadliny a hlavně její splívání s pozadím. Takže to příště chce krom lepčího nasvícení taky objektiv odclonit anebo zakrýt ten mrdník pod ponkem.

• 0

#1872 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1,040

Publikováno 7 May 2015 - 17:51:52

tady:

Ak si to fotil zo statívu, nebolo rozumnejšie zacloniť a použiť dlhší čas? Ako laik vidím jedinú chybu, že nástenka s náradím je rozmazaná, zatiaľčo peň v popredí ostrý, takže nie je zaostrené na celú hĺbku miestnosti. Kôli tomu si nespokojný, alebo Ti vadí iná chyba?

Pocuj, vyznam slova "skromnost" ti nic nevravi?

• 1

#1873 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 7 May 2015 - 17:59:47

Vážený kolego, Jendo1250, úterní záznamy jasně hovoří o extrémně silné magnetické bouři - Class X 2.7 v regionu 2339, v úterý 5.5. 2015, ( Begin.UT 22:05:00 - Max,UT 22:11:00 - End,UT 22:15:00 ). O tom, že se jednalo o jednu z největších slunečních aktivit svědčí

i deklarované výpadky komunikačních sítí a nezvyklá okna v šíření signálu VKV v dálkovém příjmu. :shock: Co sejry, nezkyslo Vám mlíko? Jak se nastalá situace následně projevila optickými jevy v ionosféře, známými pod označením polární záře. Šel jsem preventivně na pár piv do soukromého pivovaru, abych lépe snášel nápor změny magnetického pole, které se po určitém množství zrzavého moku poté ve svém opačném magnetickém potenciálu navzájem vyruší. Elektrony /+ / obsažené v pivu se rády setkávají s oněmi letícími elektrony /- /. Tímto principem lze zpětně navodit rovnovážný stav pro náhlými vybočeními neprodlouženou trasu návratu domů....

S pozdravem: Starý Jezevec

• 0

#1874 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 17:59:51

Co je keko na amatérově dotazu neskromného?.......pardon, asi mám dlouhé vedení.

• 0

#1875 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 18:11:24

Erik: žádné vizuální ani jiné efekty se nekonaly, snad jen snížená schopnost soustředění u většího než malého počtu příslušníků druhu Homo Sapiens. A nechápavost, analfabetismus, podrážděnost, nedostatek soudnosti, skromnost... a nebo je to z toho tepla co tam na jihu máte. Mě dneska bohatě stačilo 15°C (PLUS!!).

• 0

#1876 Anadred

Anadred

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 177 příspěvků(y)
  • LocationPraha 8
Reputace: 33

Publikováno 7 May 2015 - 19:13:17

HCST: Nechcem posobiť premudrelo, možno už to aj Teba napadlo, ale mne to pripada, akoby si zaostril na kôru toho pňa, lebo všetko okrem neho je rozostrené, ale možno aj to svetlo robí tú rozostrenosť. Ja by som zaostril ze nákovu, buď tam pri ostrení niečo postav, alebo zaostri na tú lampu.

http://postimg.org/image/dn5eff55b/

HCST: Tak teď už by se Ti to mohlo povést, ne?
  • 0

#1877 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 19:21:53

Co je keko na amatérově dotazu neskromného?.......pardon, asi mám dlouhé vedení.

Mal som len taky spleen.

Mne sa tvoj obraztok paci. To teda chcem vidiet taky, co sa ti podari.

:)

• 0

#1878 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 19:28:42

Mal som len taky spleen.

Mne sa tvoj obraztok paci. To teda chcem vidiet taky, co sa ti podari.

:)

Aha .....bylo to určené mě, jako že nejsu se svojí fotografií spokojený. To nejsu......co se týče mojich fotek tak jde skromnost stranou. Většinu ani nevyperu, roztrhám a končí v koši.

• 0

#1879 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 20:39:18

... vyhral si.

• 0

#1880 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 21:48:55

podivej se do bazaru

• 0

#1881 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 22:16:05

To  jsou věci. Sotva zmlknula třetí inkarnace Ypresova, máme tu čtvrtou, tentorát z Východu..

• 0

#1882 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 7 May 2015 - 22:39:26

Ten mínus jsem dal já. Protože co je moc, to je moc.

• 0

#1883 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2015 - 22:40:43

Inak keko, ked nad kazdou vysokosofistikovanou vecou typu premietacka z krabice od topanok zajasas slovami "Jé, toto budem ponukat zakaznikom(Lomografistom), prečo im neodporúčaš Krokus? Alebo oni vyuzivaju nejaky Lomomus z novodurovej trubky s lampickou z bicykla?

Jasam nad vsetkym, co zachvati polovicu planety a suvisi s fotografiou.

Lomo spracujem, ale sam ho nepraktikujem.

Tento portal nie je o LOMO. Skus www.lomography.sk.

Ja netvrdim, ze Krokus je uplny shit. ale sam mam s nim iba negativne skusenosti. Preto bola moja rada tendencna. CO aj priznavam.

Pozri, bolo ti poradene. Nie vsetky rady sa ti musia nevyhnutne pacit.

Je mi uplne jedno, co a za kolko si obstaras.

• 3

#1884 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 8 May 2015 - 09:25:18

To  jsou věci. Sotva zmlknula třetí inkarnace Ypresova, máme tu čtvrtou, tentorát z Východu..

Asi fakt nějaké silné erupce na slunci  :shock:  http://klaabu.devian...arger-116311603

• 0

#1885 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 8 May 2015 - 10:58:12

usekneš trolovi hlavu a místo ní mu vyrostou tři nový.

• 1

#1886 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 8 May 2015 - 15:11:17

Pán amater323 sa volá Peter Sagan, alebo sa mýlim?? :)

• -1

#1887 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 8 May 2015 - 15:41:48

Nejen trolovi, i trotlovi. Nastesti se vetsina casem unavi.
  • 1

#1888 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E

Publikováno 8 May 2015 - 15:55:12

Co máš proti Tourminátorovi?

• 0

#1889 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 8 May 2015 - 17:32:30

http://sk.wikipedia....iki/Peter_Sagan

• 0

#1890 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E

Publikováno 8 May 2015 - 21:44:00

Co tak dlouho?

• 0

#1891 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 9 May 2015 - 09:27:44

http://sk.wikipedia....iki/Peter_Sagan

To nebude on. Toto není fotograf, ale nějaká cyklosmažka (viz Amstrong).

• 0

#1892 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 94

Publikováno 9 May 2015 - 10:00:15

tady:

Tak mě se líbí celá ta scéna, akorát je pravda, že ta kovadlina by mohla bejt líp nasvícená, ale to nejhorší je taková ta hadice okolo ní - vapadá to jako nešikovná manipulace se světlem při zvětšování (ale to asi naživo tak působit nebude), prostě ta hadice je jako šála - jenom přemýšlým, co mě osobně by vadilo nejvíc.

Jinak je to naprosto parádní téma na uhlí, fakt. A hlavně by i na tom špalku s kovadlinou byla kresba a by to prostě uplně jinak vyznělo. Stejně, jako kresba pod stolama. Možná bych i drobet šmrdnul při schnutí zcitlivovadla do míst, kde je zeď štětcem a ono by to dostalo jěště trochu zajímavý kresby (dělám to při plechové obloze), i když je možno, že ta zeď je zajímavá dostatečně, na těch skenech a monitorech se špatně hloubá. Každopádně se mi to fakt líbí, především jako uhlířovi. A i z toho důvodu, že sem měl dědu truhláře (ročník 1917) a takhle podobně to u něj v dílně vypadalo, nástroje se samozřejmě lišily... Teďka žiju v Praze a o podobný interiéry zrovna nezakopávám, což je mi líto.

PS. Všiml sem si, že rovinu ostření ti už někdo poradil, tak snad to napodruhý dáš, ne? :grin: Ale musíš dát bacha na DOF  :grin: Ale on se tu jistě někdo najde, kdo ti poradí a nenechá tě v tom plácat :grin:

• 0

#1893 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2015 - 15:22:32

Kdosi tu chtěl fotit chrousty:

http://brno.idnes.cz...tm_content=top6

Ale co je moc, to je moc...

• 0

#1894 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2015 - 15:36:37

V nedělu ve Bzencu nic moc, ale toto už vypadá zajímavě. Mosím se tam mrknout.

A jinak na rozdíl od přemnožených lidí je toto naprosto v pořádku........takový dar přirody. :-P

• 0

#1895 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2015 - 18:11:17

Myslíš takové to: "To je dost, táto, že už jsi doma, chrousti už jsou skoro studení" ? :)

• 1

#1896 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 11 May 2015 - 19:27:38

Je to dar třeba pro naše netopýry. Večer je sleduji jak si nacpávají bříška. Brouci startují z vyhřátého písku v lese a nalétávají na mladé stromky v zahradách. Já sedím na lavičce v zahradě a netopýři lítají dvacet čísel kolem mé hlavy. Tělíčka brouků žerou za letu. Jen krovky odhazují. Je to nádherná podívaná. Úplný top gun.

• 4

#1897 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 11 May 2015 - 23:55:40

Bzenčáku, a kde sú fotky?

• 1

#1898 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2015 - 03:37:22

Ano fotky prosím. Nezapomeň na:

• 0

#1899 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2015 - 06:42:53

Je to dar třeba pro naše netopýry. Večer je sleduji jak si nacpávají bříška. Brouci startují z vyhřátého písku v lese a nalétávají na mladé stromky v zahradách. Já sedím na lavičce v zahradě a netopýři lítají dvacet čísel kolem mé hlavy. Tělíčka brouků žerou za letu. Jen krovky odhazují. Je to nádherná podívaná. Úplný top gun.

Chceš říci, že se přemnoží i netopýři? Tedy - u vás to žije.:)

• 0

#1900 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2015 - 08:29:18

Jedine clovek je premnozeny. Obzvlast v mestach.

Preto pred nimi utekam do kaviarne.

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 5 návětěvníků, 0 anonymních