Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#2451 Orfanic

Orfanic

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 230 příspěvků(y)
Reputace: 82

Publikováno 11 July 2016 - 06:49:47

Nakadah> Rohy jsem stříhal, div jsem si prsty neušmiknul :mrgreen:

Po pověšení jsem zjistil, že film je takovej divně zvlněnej - nevím jestli tím, že to je exp. 2008 nebo tím jak jsem to tam cpal, zaklínal a proklínal. :shock:

​Jak dojedu zásoby z 2008 tak budu metráž měřit na +- 24

• 0

#2452 Nakadah

Nakadah

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,148 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 11 July 2016 - 07:53:16

No popravdě s Plastimatkou nemám problém. Filmy z Nikonu, Pentaxu nebo Flexarety do cívky pohodlně jenom zasouvám.

To film z Praktiky, který se přetáčí naopak to je pak jiná káva. Hlavně pokud ve foťáku zůstane delší dobu.

Ale co jsem zjistil, když zastřihnu roh zešikma na 5x5mm, tak ta šikmá hrana krásně přejde přes ty výstupky v dráze cívky.

Když je to zastřižené málo, tak se to často příčí.

Jinak asi např. JOBO 1520 by byla lepší, ale ekluje se mi dát 1600Kč za kus plastu. A další cívka k tomu je dalších 600Kč.

• 0

#2453 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 11 July 2016 - 13:25:38

já mám joba nová i stará a nejvíce používám tenhle:

http://www.ebay.com/...kQAAOSwDuJWx~vD

za takovou cenu  jsem jej kupoval v cz i s cívkami, ale je to už drahně let

pro mě nejlepší tank a šikovné cívky

obecně investici do pěkného tanku bych vždycky doporučil

• 0

#2454 Orfanic

Orfanic

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 230 příspěvků(y)
Reputace: 82

Publikováno 18 July 2016 - 07:17:15

Včera jsem do plastimatky zase ládoval filmy.

2 x Fomapan21 36 snímků. Foceno před rokem 1989 (na fotkách je nástěnka s nápisem V.I.LENIN). Filmy byly přes 1/4 století v kazetách.

Plastimatka ty filmy přímo hltala. Žádnej problém.  Filmy jsem musel skoro brzdit, jak pospíchaly do cívek. :mrgreen:

Hlavní problém tedy nejspíš opravdu bude v "lámání" filmu na druhou stranu, než mu je přirozené a než je směr drážek v cívce  - viz. příspěvek od Nakadah  :idea:

• 0

#2455 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 18 July 2016 - 21:46:29

Rekl bych, ze u plastimatek je problem hlavne v presnosti vyroby. Jedna civka fungovala vyborne, druha pak byla temer nepouzitelna. Pripocteme k tomu netesnost vika a vychazi mi z toho nakup jine, kvalitni vyvojnice. Osobne jsem poridil starsi Jobo tanky za prijatelnou cenu a je to parada :-)
  • 1

#2456 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1,125

Publikováno 26 September 2016 - 20:17:27

Seno, do velkých válců smotané, v bílém igelitu balené,  po polích poházené... Kde jsou krásné snopy a panáky, sušáky se senem, kde jsou celkem přijatelné balíky? I na válce v síťkách (kteréžto na fotce vícemnéně vidět nejsou) jsem si zvykl a vzal na milost.... ale tyhle bílé obludy? Tolik fotek jsem kvůli nim minulý týden v podbeskydí neudělal ... :mad:

• 2

#2457 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)
Reputace: 2,288

Publikováno 26 September 2016 - 20:23:09

jina doba
.
spolehaji ze pouzijes heal brush
  • 0

#2458 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 26 September 2016 - 21:58:00

Seno, do velkých válců smotané, v bílém igelitu balené,  po polích poházené... Kde jsou krásné snopy a panáky, sušáky se senem, kde jsou celkem přijatelné balíky? I na válce v síťkách (kteréžto na fotce vícemnéně vidět nejsou) jsem si zvykl a vzal na milost.... ale tyhle bílé obludy? Tolik fotek jsem kvůli nim minulý týden v podbeskydí neudělal ... :mad:

Hledej tam pozitiva - tolik filmového materiálu, co jsi ušetřil ... bude se hodit, až to v zimě všechno zapadne sněhem.  Třeba nám nějaký spadne  

• 0

#2459 KIM

KIM

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 875 příspěvků(y)
Reputace: 224

Publikováno 27 September 2016 - 07:22:15

.... ale tyhle bílé obludy? Tolik fotek jsem kvůli nim minulý týden v podbeskydí neudělal ... :mad:

Tak třeba si farmáři řekli: "Stačilo, Jirka už se nafotil dost. Teď je třeba začít myslet na náš dobytek." ;)

• 0

#2460 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 27 September 2016 - 07:24:40

Pánové, foťte i tyto bílé obludy, kdo ví, co příjde po nich.... a třeba je jednou potomci ocení....

• 0

#2461 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 27 September 2016 - 08:31:42

Vážený kolego JirkoM, ve zbytcích březnového sněhu a stinném zákoutí smrkového lesa nad Mariánskými Lázněmi to vypadalo jako obří Hermelíny. Srdce hlodavcovo plesá, dokud se nezjeví pravá realita těchto mimozemských polních objektů. "Starý Jezevec. Erik

• 0

#2462 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 5 October 2016 - 12:40:16

Štve mne, že když se přihlásím na TK a kliknu na "Zobrazit nové příspěvky" tak mi to nic neukazuje, a to jsem tu třeba pořádně nebyla skoro měsíc, takže určitě něco nového tu musí být! :( 

• 0

#2463 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1,285

Publikováno 5 October 2016 - 12:49:16

asi jsi tu  nebyla  vůbec,  neb  když kliknu na "Zobrazit nové příspěvky",   tak se mi nezobrazil  ani  tvůj  čerstvý výkřik :-D

• 1

#2464 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 6 October 2016 - 13:16:40

Štve mne, že když se přihlásím na TK a kliknu na "Zobrazit nové příspěvky" tak mi to nic neukazuje, a to jsem tu třeba pořádně nebyla skoro měsíc, takže určitě něco nového tu musí být! :(

Měl jsem onehdá podobný problém a chyba byla mezi klávesnicí a židlí. Je potřeba si dát pozor, abys měla po stisknutí "Zobrazit nové příspěvky" v levém sloupci vybráno "Obsah, který jsem nečetl/a".

• 0

#2465 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)

Publikováno 6 October 2016 - 17:23:58

Měl jsem onehdá podobný problém a chyba byla mezi klávesnicí a židlí. Je potřeba si dát pozor, abys měla po stisknutí "Zobrazit nové příspěvky" v levém sloupci vybráno "Obsah, který jsem nečetl/a".

Tak bohužel to není můj případ. Zaškrtnuto jak má být. :( 

• 0

#2466 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)

Publikováno 6 October 2016 - 17:24:41

asi jsi tu  nebyla  vůbec,  neb  když kliknu na "Zobrazit nové příspěvky",   tak se mi nezobrazil  ani  tvůj  čerstvý výkřik :grin:

No asi jsem tu nežádoucí. :D

• 0

#2467 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 9 October 2016 - 09:23:58

A jsi opravdu přihlášená, nebo jen otevřeš tyhle stránky ? 

Já mám zaškrtnuto "Fórum" a "Od mé poslední návštěvy" a jinak už nic     a funguje to.

• 0

#2468 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 859 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 295

Publikováno 16 October 2016 - 10:28:06

Kodak ma problem s niekolkymi sarzami

http://photo.net/bla.../00dwMk?start=0

Kodak T-Max 400
Emulsion 0148 004 through 0152

Kodak T-Max 100
Emulsion 0961 through 0981

Kodak Tri-X
Emulsion 0871 though 0931

zial dva filmy som nafotil a mam otlacene cisla. myslel som ze problem je vo mne..

• 0

#2469 back2trees

back2trees

Nováček

• Předplatitel
  • 38 příspěvků(y)
  • Locationseverní Čechy
Reputace: 14

Publikováno 17 October 2016 - 13:22:45

A sakra, mam tu celou krabicku TRI-X s cislem emulze "0931 012"

jednu rulicku jsem vyvolal ve ctvrtek, na negativu ale nic spatnyho nevidim

• 0

#2470 tomasblaha

tomasblaha

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 171 příspěvků(y)
  • LocationVelké Přílepy
Reputace: 32

Publikováno 17 October 2016 - 19:15:17

Mam taky 0931 012,nafoceno 10 svitku a dalsich 10 jeste v mrazaku a vse zatim ok.
  • 0

#2471 barney

barney

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 134 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 17 October 2016 - 20:12:26

No, právě jsem vytáhl jeden z vývojnice a docela jsem se vyděsil, tož okraje filmu vyvolané v pořádku, políčka šedivá do žluta. To jsem ještě nezažil. Voláno jako vždy, Rodinal 1plus 25, standardní překlápění, destilka, přerušovač, ustalovač. Až to uschne, zkusím to nafotit.

• 0

#2472 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 859 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 17 October 2016 - 20:53:22

Ja som to prave mal na dvoch zvitkoch tmax 400 0151, pri prvom som Si povedal ze ok prechod z tepla do zimy. Ale pri druhom uz som fakt nevedel co sa deje

• 0

#2473 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 21 October 2016 - 23:41:17

http://mobil.idnes.c...22_telefony_oma

• 0

#2474 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 23 October 2016 - 01:50:49

ze ja vul se nenarodil pred sto lety,radeji pred stopadesati,chodil bych s Lotrecem na absinth a do santanu

je mi z tech placek zle,kazdej do toho cumi jako by to byla Bible.Nemam placku ani TV a jsem spokojen,jeste mne stve ta zavislost na PC,to uz je lepsi Rum

• 2

#2475 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2016 - 08:19:43

Milý příteli, Borku, v tzv. "Zatuchlé kotlině" čumí do placek celá populace. Se zaujatým výrazem šlapou průběžně v psích hovnech a nemají o syrové realitě ani potuchy. Jsou bytostně ponořeni ve V.I.P. sračkách. Klasická fotografie zde zemřela, nikým nepovšimnuta. Ani parte ji nevyvěsili..... Kochej se obdivuhodnými krásami divočiny... Velký Manitou nám žehná.... Nezbývá to všechno hlavně přežít ...

S pozdravem "Starý Jezevec" Erik

• 0

#2476 back2trees

back2trees

Nováček

• Předplatitel
  • 38 příspěvků(y)
  • Locationseverní Čechy

Publikováno 6 November 2016 - 16:56:54

Tak jsem se radoval předčasně. Hodil jsem Tri-X do zvětšováku a na dvou fotkách mam krásný nápis KODAK.

Ve středu jsem provedl kontrolní nákup u FŠ, o ničem tam neví a šarži 0931 stále prodávají. Po mém upozornění ji pán vyndal ze šuplíku a dal stranou, těžko říct co se s ní stalo po mém odchodu.

Takže kontrolujte co kupujete!

• 0

#2477 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 7 November 2016 - 00:31:22

Tak jsem se radoval předčasně. Hodil jsem Tri-X do zvětšováku a na dvou fotkách mam krásný nápis KODAK.

Ve středu jsem provedl kontrolní nákup u FŠ, o ničem tam neví a šarži 0931 stále prodávají. Po mém upozornění ji pán vyndal ze šuplíku a dal stranou, těžko říct co se s ní stalo po mém odchodu.

Pop-up reklama?

To ja zrovna dokoncil foceni na film foma 200, ze slavne sarze s pridavnymi efekty dratu, hvezd nocni oblohy a sypaneho logru. Never more.

• 0

#2478 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 859 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 7 November 2016 - 08:04:19

skus im napisat. me poslali nove filmy ;)

• 0

#2479 back2trees

back2trees

Nováček

• Předplatitel
  • 38 příspěvků(y)
  • Locationseverní Čechy

Publikováno 7 November 2016 - 08:51:08

Tak

Díky za info, ale to mi fotky z dovolený asi nenahradí ...

Fascinuje mě že výrobce o tom ví od května a v listopadu se filmy vesele prodávají dál. No nic, na zbytek zásob nafotim kraviny nebo je dám dětem na hraní.

• 0

#2480 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 859 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 7 November 2016 - 08:55:13

nuz..to asi bude skor vec distributorov u nas ako kodaku...viem ze to asi nepomoze, ale ja som aspon na scane tie cisla odstranil

• 0

#2481 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 7 November 2016 - 08:57:51

Tak

Díky za info, ale to mi fotky z dovolený asi nenahradí ...

Fascinuje mě že výrobce o tom ví od května a v listopadu se filmy vesele prodávají dál. No nic, na zbytek zásob nafotim kraviny nebo je dám dětem na hraní.

a co ide su fotky z dovolenky ako kraviny ?  dovolenky sa fotia na digos  :-P

• 0

#2482 back2trees

back2trees

Nováček

• Předplatitel
  • 38 příspěvků(y)
  • Locationseverní Čechy

Publikováno 7 November 2016 - 11:38:15

samusko, taky zalezi na tom co na te dovolene fotis

• 0

#2483 Ctvrtek

Ctvrtek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 191 příspěvků(y)
  • LocationŽatecko
Reputace: 83

Publikováno 29 November 2016 - 21:46:27

Vážení přátelé,

včera mne opustil po dlouhé době můj oblíbený a poslední Pentax LX. Ale po pravdě, několik dnů na mrazu, sněhu na hřebenech v Jeseníku mu to nemám ani za zlé.

ps: Ještě že je na K2ky spolehnutí  :-P

• 0

#2484 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)

Publikováno 1 December 2016 - 09:17:43

Vážený kolego, Ctvrtku, opravdu je to s Vaším LX na verdikt koronera? Utahat tuto mašinu k exitu, to je tak minimálně na tři životy. "Starý Jezevec" Erik

• 0

#2485 Ctvrtek

Ctvrtek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 191 příspěvků(y)
  • LocationŽatecko

Publikováno 1 December 2016 - 14:44:31

Vážený kolego Eriku, 

předběžně to nevypadá moc pozitivně. Po výměně filmu a natahováním páky se nový film již ani nehnul. Uvidím až se nato v klidu podívám, ale iluze si nedělám a má důvěra v tento stroj je nahlodaná.

Mimochodem u toho druhého LXka mám zase problém s mezery mezi snímky, někdy byla mezera až 2 cm, jindy se snímky překrývaly. Vyřešil jsem to motorovým gripem WINDER LX, sestava je to ohyzdná, ale na domácí použití dostačující.

Mimochodem oba fotoaparáty byli před necelým rokem servisované v UK. 

ps: ale možná mne i více mrzí ztráta ,,Tiffen Viewing Filter".

• 0

#2486 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)

Publikováno 1 December 2016 - 16:39:30

Vážený kolego, Ctvrtku, nezůstal náhodou částečně zasunut kolík zpětného převíjení na víku spodního krytu přístroje? Sestavu s LX Winderem LX II mám a přes větší hmotnost sestavy používám stále k plné spokojenosti. Převíječ pracuje naprosto přesně a navíjení filmu konstantním tahem šetří natahovací mechanismus. Zdeněk Thoma s LX fotí dodnes a pracuje stále s původní sestavou. Nevím, jak Vám pomoci, originální návod LX a Winder LX II + El. blesk Pentax AF 280 T mám k přístroji. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik  

• 2

#2487 Ctvrtek

Ctvrtek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 191 příspěvků(y)
  • LocationŽatecko

Publikováno 1 December 2016 - 19:03:33

Kolego Eriku,

ten kolík mne později také napadl, ale teď už to mám vše zabaleno a připraveno na zítřejší odjezd.

Ano, Winder Lx na tom druhém fotoaparátu odstranil překrývání políček. Ale právě kvůli velikosti sestavy (nosím v batohu tři fotoaparáty,proto šetřím místem) ho používám pouze doma jako macro sesavu.

Ale každopádně se na maroda doma podívám, podám informace a mnohokrát děkuji za nabízenou pomoc.

Čtvrtek

• 1

#2488 Vojta

Vojta

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 380 příspěvků(y)
Reputace: 55

Publikováno 1 December 2016 - 20:23:09

Tak si tu také trochu postěžuju.

Nedávno se mi uhnízdila plíseň v ustalovači ve slotu a sotva jsem se jí zbavil a všechno nalil znovu, objevil se na obzoru další zákeřný problém.

Namíchal jsem vývojku D72 z nově koupeného hydrochinonu u www.agrecycling.cz a fotky jsou nepravidelně zažloutlé, každá jinak.

Na tento papír jsem již dělal a bylo to v pořádku. Mohl jsem udělat i jinou chybu, ale nejsem si jí vědom.

Přerušovací lázeň s citrónovkou a ustalovač tetenal.

Nevíte, prosím, jak by se dal ten hydrochinon otestovat?

Nenarazili jste na něco podobného?

Díky moc.

• 0

#2489 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1,040

Publikováno 1 December 2016 - 21:10:00

Zopakuj miesanie na malej vzorke znovu. Niekedy sa na nieco zabudne.

Skus, co urobi male mnozstvo namiesanej vzorky bez inkriminovaneho hydrochinonu.

Skus novy ustalovac. Mohlo by ist o tzv dichroicky zavoj, kedy striebro vznika este v (vycerpanom) ustalovaci. Moze ist o zanedbatelne mnozstvo, ale reakcne splodiny farbia emulziu do zlta. Nebudem pripominat, ze z pohladu zivotnosti roztoku i minimalizacie rizika dichroickeho zavoja je cerstvy kysly ustalovac vyhodou.

• 0

#2490 Vojta

Vojta

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 380 příspěvků(y)
Reputace: 55

Publikováno 1 December 2016 - 21:13:38

Ustalovač byl čerstvě namíchaný.

Ale vyzkouším vzorek bez hydrochinonu a pak s domíchaným hydrochinonem, to by mohlo lecos napovědět.

Díky za radu.

• 0

#2491 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 2 December 2016 - 11:14:14

Anebo zkus  "jednorázovou" neg. vývojku s  hydrochinonem - jestli bude negativ pak  špatný, výrazně podvolaný, i když tam bude i metol nebo fenidon... bude to tím

• 0

#2492 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 2 December 2016 - 13:40:07

Anebo zkus  "jednorázovou" neg. vývojku s  hydrochinonem - jestli bude negativ pak  špatný, výrazně podvolaný, i když tam bude i metol nebo fenidon... bude to tím

Bolo by fajn precitat si post #2488. Inak - rada by bola dobra, len nie na "ten" problem. :)

• 0

#2493 Ctvrtek

Ctvrtek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 191 příspěvků(y)
  • LocationŽatecko

Publikováno 8 December 2016 - 17:20:58

Vážený kolego, Ctvrtku, nezůstal náhodou částečně zasunut kolík zpětného převíjení na víku spodního krytu přístroje? Sestavu s LX Winderem LX II mám a přes větší hmotnost sestavy používám stále k plné spokojenosti. Převíječ pracuje naprosto přesně a navíjení filmu konstantním tahem šetří natahovací mechanismus. Zdeněk Thoma s LX fotí dodnes a pracuje stále s původní sestavou. Nevím, jak Vám pomoci, originální návod LX a Winder LX II + El. blesk Pentax AF 280 T mám k přístroji. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik  

Poslušně hlásím, že fotoaparát svépomoci opraven.

Vyzkoušel jsem to v teple domova a najednou vše šlapalo jak má. Proto jsem ho nechal přes noc na mraze a opět nastal ten samý problém co v Jeseníkách.

V servise mě na foťáku měnily spodní kryt, tak zřejmě byla chyba v menším otvoru pro ten kolík na zpětné převíjení filmu. Trochu jsem jehlovým pilníkem zvětšil dírku v krytu a opakoval test na mrazu. Tentokrát už vše funguje. Hurááá!!!

• 5

#2494 Magor235

Magor235

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)
  • LocationBanská Štiavnica
Reputace: 0

Publikováno 21 December 2016 - 01:12:47

Strašne ma "zlobí" tieto škvrny čo sa celkom nepravidelne objavujú na negatívoch. Používam univerzálnu vývojku namiešanú 30.9.2016, fomacitro a fomafix. Vyvolávam po 3 zvytky v patersone a klepem s ním čo to dá aby sa netvorili bubliny. fakt už neviem IMG_20161103_0004_3_1.jpg

• 0

#2495 rezecek

rezecek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 39 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 21 December 2016 - 06:40:03

Zkusit 5 minut nechat film přednamočit ve vodě, pak teprve vyvolávat...

• 0

#2496 bajsy

bajsy

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
  • LocationNový Jičín
Reputace: 0

Publikováno 21 December 2016 - 07:58:37

Používáš na poslední praní destilku a smáčedlo?

• 0

#2497 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2016 - 08:52:59

Mozno budes musiet spravit par zmien v navykoch.

- univerzalnu vyvojku vymen za nieco "lepsie", ak ti nerobia problemy prasky, potom D-76 je dobra volba (nie, nie je totozna s ID11, i ked sa velmi podobaju), cena niekde okolo 3€/ liter je priazniva

- ak pouzivas tak besnu vyvojku, akou univerzalka je, potom fomacitro nie je na mieste, bezpecnejsie pre negativ je prerusovat vodou, teda intenzivne a povedzme celu minutu

- klepnutie o stol, no je niekedy lepsie klepnut o betonovu dlazku, nemusi byt z celje sily, razne a mozno aj trikrat

- otazka vyssie bola, ci pouzivas zmacadlo, ja osobne som bublinku nemal ani vtedy, ked som sa na umyvanie vyvojnice pre dalsie pouzitie vykaslal, ale dobrym zvykom je samozrejme cistota. Ked lejem do vyvojnice zmacadlo, veko vyvojnice uz je davno oplachnute a susi sa mimo. Nepouzivaj na zmacanie jar, pur, ci zmacadlo do umyvacky riadu, aj to ludia obcas vyvadzahu

- filtruj, teda vyvojku aspon obcas zlej tu ciru cast, idealne fakt cez filter

- cievky i vyvojnica by mali byt pred dalsim pouzitim suche

- predpieranie nemusi byt uplne idealne, ale pre odstranenie bubliniek je casto nevyhnutne

- preklapaj, teda prvu minutu vo vyvojke preklapaj vzdy, aj ked robis potom stand/semistand

- vytrvaj, ked odhalis problem, roazsiruj osvetu, digitalisti nic take nepoznaju, zato neustale cistia cip, az do jeho predcasneho umrtia, potom sa aparatu zbavuju ...

• 3

#2498 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 859 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 21 December 2016 - 09:32:10

@Keko zabudol si ukludnovac :)

• 1

#2499 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 21 December 2016 - 13:05:51

Strašne ma "zlobí" tieto škvrny čo sa celkom nepravidelne objavujú na negatívoch.

Jak ty skvrny vypadají na negativu?

Míval jsem také tento problém, zejména u filmu Polypan F, zmizel poté, co jsem začal místo kyselého přerušovače používat vodu.

• 0

#2500 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 21 December 2016 - 13:20:33

fascinuje ma, že škvrny sú takmer všade, len nie na tvári - to je úžasné - toto vedieť, používala by som to aj ja :) (ale asi by ma tiež riadne naštvalo, keby boli tam, kde ich nechcem)

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 4 návětěvníků, 0 anonymních