Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#451 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 8 únor 2012 - 16:07:50

Zlobí mě, že mi kdysi někdo poradil odkaz na mapu, kde se dalo pro každé místo a denní a roční dobu zjistit odkud bude svítit slunce, a teď jí nemůžu nikde najít, ani google mi nepomáhá. Nevíte někdo? Já si zřetelně vzpomínám, že jsem ten odkaz vložil i tady do nějakého vlákna, a stejně to nejsem schopen najít. Asi stařecká demence :sad:
  • 0

#452 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 8 únor 2012 - 16:27:31

A co třeba toto http://heavens-above.com/ není to sice mapa, ale pro zvolenou zeměpisnou polohu a čas se tam výška a azimut Slunce i Měsíce zjistit dá.
  • 0

#453 pcp

pcp

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 8 únor 2012 - 16:39:18

Já používám vynikající http://suncalc.net
  • 0

#454 Mellon

Mellon

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 166 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 6

Publikováno 8 únor 2012 - 16:41:20

Zlobí mě, že mi kdysi někdo poradil odkaz na mapu, kde se dalo pro každé místo a denní a roční dobu zjistit odkud bude svítit slunce, a teď jí nemůžu nikde najít, ani google mi nepomáhá. Nevíte někdo? Já si zřetelně vzpomínám, že jsem ten odkaz vložil i tady do nějakého vlákna, a stejně to nejsem schopen najít. Asi stařecká demence :sad:

Myslíš tohle?
http://suncalc.net
  • 0

#455 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 8 únor 2012 - 19:30:03

Jo, měl jsem na mysli SunCalc. Díky.
  • 0

#456 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 9 únor 2012 - 14:02:39

Zlobí mne že ti blbečci z Českých drah (nebo kdo to má na starosti) zrušili spoj z Prahy východním směrem v jednu v noci takže to jeden 0:12 a pak až ve čtyři...
Máme lístky na koncert, ale o půlnoci to bude stěží teprve končit a do čtyř do rána někde stepovat moji drahou nepřesvědčím.
Autobusy taky nejedou, taxík neufinancuju, tak budu asi muset nějak pořešit spaní...
Navíc moji drahou ten koncert ani moc netáhne, takže mám ještě o to horší pozici.
  • 0

#457 mclusky

mclusky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 178 příspěvků(y)
  • LocationPraha Klánovice
Reputace: 79

Publikováno 9 únor 2012 - 14:12:52

Zlobí mne že ti blbečci z Českých drah (nebo kdo to má na starosti) zrušili spoj z Prahy východním směrem v jednu v noci takže to jeden 0:12 a pak až ve čtyři...
Máme lístky na koncert, ale o půlnoci to bude stěží teprve končit a do čtyř do rána někde stepovat moji drahou nepřesvědčím.
Autobusy taky nejedou, taxík neufinancuju, tak budu asi muset nějak pořešit spaní...
Navíc moji drahou ten koncert ani moc netáhne, takže mám ještě o to horší pozici.

Jakej termín? ozvi se mi, nějaký slušný spaní bych snad mohl dohodit.
  • 0

#458 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 9 únor 2012 - 14:15:11

spíš než na dráhy nadávej na ministerstvo dopravy - objednávají rychlíky a vlaky vyšší kvality. Nevhodným způsobem ořezali objednávku těsně před novým JŘ aniž by se kohokoliv na něco ptali. Výsledkem budiž narušení taktu, zrušení důležitých spojů. Stát sice bude dorovnávatnižší strátu ale dráhy neušetří, takže každoroční dolejvárna bude větší než obvykle...
  • 0

#459 Olymin

Olymin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 49 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 9 únor 2012 - 14:35:35

... o půlnoci to bude stěží teprve končit a do čtyř do rána někde stepovat moji drahou nepřesvědčím.

zkus tohle, třeba přesvědčíš http://www.youtube.com/watch?v=p7QL46cK7B8
  • 0

#460 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 14 únor 2012 - 17:47:37

je tomu asi týden, co mi přišel z ebaye moc hezký gossen profisix, prakticky jak nový. duracellka, která tam byla, byla už vybitá, tak jsem úspěšně koupil novou 9v baterii, zandal ji do expozimetru a úsměv se rozlil po mé tváři, jelikož fungoval. chvilku jsem si s ním a s nikonem fg20 hrál, abych zjistil, jak moc dobře měří. jisté odchylky tam byly, ale připisoval jsem to na vrub asi desetileté baterii v nikonu. dnes jsem si s ním chtěl hrát jen tak pro potěchu ducha, leč záhy jsem zjistil, že je baterie polochcíplá (dle gossenu). nějak tomu nerozumím, jak se mohla za necelý týden vybít, navíc jsem si sním nehrál zrovna dlouhé hodiny. má teda za sebou pár hodin v zimě, ale byl furt v batohu, takže zima jen relativní. koukám, že samotný výrobce chce 6f22 a já tam naládoval 6lr61. ale moc se mi nezdá, že by to bylo tím, to by maximálně špatně měřil, navíc ta duracellka, s kterou mi přišel, byla také 6lr61. v pátek jdu koupit tedy 6f22 a budu doufat, že tahleta akorát hodně dlouho ležela na krámě a zima ji dorazila...
  • 0

#461 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 14 únor 2012 - 18:24:51

Pokud máš nějaké pochybnosti o spotřebě zařízení, zkusil by jsem, pokud to půjde, nabastlit drátky a přes ampérmetr změřit klidový proud. Pokud nebude skoro nula, tak je něco špatně.
  • 0

#462 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 14 únor 2012 - 19:15:10

děkuju za radu, jen to budu muset asi někomu dát změřit, protože moc nevím jak na to. nějaký proud jsem teda změřil, ale moc tomu nerozumím, ani hodnotám, ani tomu, zda-li jsem dobře nastavil vůbec měřák.. tak až se někdo ochotný a problematiky znalý najde, tak se pochlubím
  • 0

#463 ONDKO

ONDKO

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 310 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 15 únor 2012 - 08:16:12

Ten prúd si daj určite zmerať a to nie len vo vypnutom stave ale aj v prevádzkovom.Medzi 6f22 a 6LR61 nebude asi nejaký vážny rozdiel možno málo v tvare.Niekedy sa oplatí kúpiť lítiovi článok-teda ak to nie je vyslovene v návode zakázané- má skoro konštantnú kapcitu pri rôznom vybíjacom prúde a teplote.
  • 0

#464 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 15 únor 2012 - 17:22:22

tak mi to dnes měřil náš elektrikář v práci. zapnutý si bere 5 a 1/2 mili, vypnutý 0,00 :-P takže nakonec snad bude dobrý a chyba byla v baterii. asi raději koupím akumulátor, ty devítky se u nás na putech asi válejí moc dlouho a pak to takhle vypadá.. i když tahle má expiraci až 2016.. holt varta :-)
  • 0

#465 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 16 únor 2012 - 07:54:41

Ten přístroj zrovna neznám, ale nemohlo se stát, že bys ho omylem nechal zapnutý? Nemůže se stát že by se třeba při zavření do pouzdra zmáčklo nějaké tlačítko?
  • 0

#466 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 16 únor 2012 - 14:40:39

sám se po asi 1/2 minutě či minutě vypíná, pouzdro má výřez pro tlačítka, takže zmáčknutí je nepravděpodobné, leč ne nereálné. je fakt, že když tam byla nově, tak ji expozimetr ohodnotil jako nabitou... ale kolik měla voltů, to nevím. zítra se chystám do města, tak se pak uvidí. nicméně děkuji, pánové, za rady
  • 0

#467 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 17 únor 2012 - 14:44:20

mne zlobí že jsem ráno koupil Contax 139 a Konicu TC za ceny velmi výhodné (pro moje ovečky v temnokroužku) a než jsem to stihl zaplatit tak se objevil borec co platil hotově...
  • 0

#468 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 16:24:42

Zatracený oteplení!!! Začalo mi týct střešním oknem :mad: :mad: :mad: :cry:

zkusil jsem odhrnout trochu sněhu nad oknem kam jsem došáh (je pod tím i led), zlatý velký fotomisky - většinu jsem chytil já do obličeje a něco padlo i do nich. Víc zevnitř stejně nezvládnu a zvenčí nemám šanci :cry:
  • 0

#469 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 18 únor 2012 - 14:45:34

Včera jsem si byl vybrat byt. Hmmmmm. Koupil si jej nakonec zájemce přede mnou. Tak snad příště.Dcera chce vyfotit šperky, aby měla pordfólio na vejšku, kam se hlásí. Pořád mám ale ty fotky tak plochý a blé.
  • 0

#470 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 18 únor 2012 - 16:35:27

Včera jsem si byl vybrat byt. Hmmmmm. Koupil si jej nakonec zájemce přede mnou. Tak snad příště.Dcera chce vyfotit šperky, aby měla pordfólio na vejšku, kam se hlásí. Pořád mám ale ty fotky tak plochý a blé.

a myslíš že to bude bytem? :mad:
  • 0

#471 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 18 únor 2012 - 16:50:43

a myslíš že to bude bytem? :mad:

Prdlajs. Všechno dohromady. Asi se proti mne spikli všichni bohové, od těch nilských po ty moderní. Teoreticky by mohlo být hůř, ale prakticky je to na .............levačku.
  • 0

#472 Janko

Janko

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 19 únor 2012 - 22:04:10

Namíchání darovaného ustalovače, jenž byl krystalizován, v naději, že bude třeba v pořádku.
Okomericky v pořádku není (u dna bílá usazenina, u hladiny "pěna krystalků").
Chybami se člověk učí, takže mě čeká návštěva DVF a nákup nového...
  • 0

#473 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 8 březen 2012 - 09:09:18

tak dneska můžu řict jediné... NAS.AT.
  • 0

#474 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 8 březen 2012 - 10:21:38

první VF výlet - nejdřív bylo moc světla takže sem pár planů napráskal na iso 25 s doměnkou že když to nechám hodinku louhovat v pyro-510 1+500 že to snad nějak požere. pak se naštěstí sluníčko trochu uklidnilo takže sem exponoval už korektně se všemi kompenzacemi. po výletu jsem ihnet zalez do komory že to vyvolám - u prvního planu jsem samozřejmě zapoměl vyprat antihalačku takže sem si zaprasil poslední zbytek pyra do nepoužitelnosti - negativ vypadal okometricky OK - nechal jsem sušit a následně okontaktil a k mému obrovskému zklamání mi vylezly na pozitivu nechutné fleky - pravděpodobně od nedovyprané antihalačky. tak OK další negativ jsem poctivě vypral a máchal v parodinalu 1+100 vyvolávací čas opět cca hodinka - bylo to maličko převolané ale dle mého názoru ještě OK tak jsem okontaktoval a opět se objevily ty nechutné fleky. takže znovu všechno vyčistit a vybalil jsem jiné papíry a míchnul projistotu novou vývojku a ustalovač - po okontaktování zase fleky jak blázen nevíte někdo čím by to mohlo být - zrakvil jsem si tímhle způsobem 6 planů a na kinu mi jedou všechny chemky bez problémů... - na negativu jsou fleky téměř neviditelné ale po kontaktu vylezou a přeplácají celý obraz - jsem z toho opravdu zoufalý...
  • 0

#475 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 8 březen 2012 - 10:22:18

To je ovšem odvážné tvrzení. Potěš nás svým příběhem.. B) :-P
  • 0

#476 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 8 březen 2012 - 10:59:12

hidejoshi: příběh o marné snaze a nehezkých koncích si nechávám k pivu...
  • 0

#477 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 8 březen 2012 - 11:11:03

první VF výlet - nejdřív bylo moc světla takže sem pár planů napráskal na iso 25 s doměnkou že když to nechám hodinku louhovat v pyro-510 1+500 že to snad nějak požere. pak se naštěstí sluníčko trochu uklidnilo takže sem exponoval už korektně se všemi kompenzacemi. po výletu jsem ihnet zalez do komory že to vyvolám - u prvního planu jsem samozřejmě zapoměl vyprat antihalačku takže sem si zaprasil poslední zbytek pyra do nepoužitelnosti - negativ vypadal okometricky OK - nechal jsem sušit a následně okontaktil a k mému obrovskému zklamání mi vylezly na pozitivu nechutné fleky - pravděpodobně od nedovyprané antihalačky. tak OK další negativ jsem poctivě vypral a máchal v parodinalu 1+100 vyvolávací čas opět cca hodinka - bylo to maličko převolané ale dle mého názoru ještě OK tak jsem okontaktoval a opět se objevily ty nechutné fleky. takže znovu všechno vyčistit a vybalil jsem jiné papíry a míchnul projistotu novou vývojku a ustalovač - po okontaktování zase fleky jak blázen nevíte někdo čím by to mohlo být - zrakvil jsem si tímhle způsobem 6 planů a na kinu mi jedou všechny chemky bez problémů... - na negativu jsou fleky téměř neviditelné ale po kontaktu vylezou a přeplácají celý obraz - jsem z toho opravdu zoufalý...

Ukaž fleky.
  • 0

#478 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 8 březen 2012 - 13:04:52

Presne tak, posli ukazky, jak ty fleky vypadaji. Sken negativu nebo aspon pozitivu.
  • 0

#479 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 8 březen 2012 - 13:19:45

ok teď sedím ve škole - až dojedu domů tak naskenuju ty kontakty...
jinak ještě mě napadlo že by to mohlo být omakáním emulze - bojoval jsem s vkládáním do kazet protože fomácký plany jsou asi o 2mm menší než ten shanghai co jsem tam zkoušel a kterej tam pasoval naprosto přesně - což sem zjistil v komoře při absolutní tmě když mi plan vypadával z kazety...
  • 0

#480 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 8 březen 2012 - 13:47:04

ok teď sedím ve škole - až dojedu domů tak naskenuju ty kontakty...
jinak ještě mě napadlo že by to mohlo být omakáním emulze - bojoval jsem s vkládáním do kazet protože fomácký plany jsou asi o 2mm menší než ten shanghai co jsem tam zkoušel a kterej tam pasoval naprosto přesně - což sem zjistil v komoře při absolutní tmě když mi plan vypadával z kazety...

Jak píšeš v jiném vlákně, máš v komoře velmi chladno 15-17C a Pyro 510 v koncentraci 1:500, to už skoro nemože volat?! A pak može být nehomogenní vývojka. Nedostatečně rozmíchaná s vodou. A toš to placama može volat víc a jinde zase míň. Víc už asi neporadím.
  • 0

#481 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 8 březen 2012 - 13:58:09

právě to sem nevolal v fotoKomoře ale v normální komoře na košťata B) tam mám tak jednadvacet
  • 0

#482 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 8 březen 2012 - 14:34:47

jinak ještě mě napadlo že by to mohlo být omakáním emulze -

řekl bych jedno slovo: BINGO
  • 0

#483 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 8 březen 2012 - 18:29:32

přikládám fotku nejpostiženějšího negativu...Přiložený soubor  kontakt.jpg   104,35K   118 Počet stažení
  • 0

#484 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 8 březen 2012 - 18:51:26

Toš MrBe su z teho voľaakysik zmeťený. Proč je značka filmu (výsek obloučku) v dolním pravém rohu? Normálně by měl být v levém horním!
  • 0

#485 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 8 březen 2012 - 18:59:09

je to jenom otočené - musím si v tom ládování kazet udělat nějaký systém - takhle to byl nekontrolovatený chaos - ještě můžu bejt rád že sem všechny plany dal emulzí nahoru...
:cool: :D B)
  • 0

#486 kid

kid

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 8 březen 2012 - 19:21:30

No mně to teda přijde, že vývojka neměla rovnoměrný přístup k emulzi. To je volané v misce, či v čom?
  • 0

#487 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 8 březen 2012 - 19:34:13

Tobě se to ohlo v misce, a měl jsi pod planem bublinky. Že ty jsi nepředmočil?
  • 0

#488 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 8 březen 2012 - 20:40:44

praný je - vyprat jsem zapomněl jenom ten první - mimochodem je to volané v misce každých deset minut sem to toho trochu strčil a poslal vlnku po hladině...
dalo mi to pořádnou školu - zítra vyrazím znova a tentokrát se budu snažit to nepodcenit ...
  • 0

#489 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 8 březen 2012 - 20:50:31

No takže jsem si to přečetl ještě jednou a výsledek je. Rozmysli se před voláním zda to budeš vyvolávat ve stand procesu- bez pohybu, a potom s tím tedy nehýbej kromě první minuty. Nebo s tím hýbej podle předpisu. Přednamáčej alespoň pět minut.
  • 0

#490 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 8 březen 2012 - 20:52:59

Jo ještě: Můj systém je bílé lepítko na nabité kazetě a na to si při focení napíšu co jsem fotil clonu a čas případně zamýšlené volání.
  • 1

#491 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 8 březen 2012 - 21:54:09

Jo ještě: Můj systém je bílé lepítko na nabité kazetě a na to si při focení napíšu co jsem fotil clonu a čas případně zamýšlené volání.

Já mám kazety očíslovaný a do sešitku si píšu všechno, co a jak bylo exponováno, jak jsem měřil, jak jsem volal a pak jak to dopadlo.
  • 1

#492 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2012 - 12:09:49

Dnes ráno jsem se vzbudil s náladou zalézt si do komůrky a zvětšovat. Nachystal jsem si misky, nali chemii, rozbalil nové balení papírů, jeden list rozřezal na zkoušky a ..... v tom vypli proud. Už potmě (mám závislé červené osvětlení) jsem papíry i nařezaný kousky uklidil a venku od souseda jsem se dozvěděl, že je to plánovaná odstávka trvající až do 3 odpoledne!!

Tak jsem asi 2 hodiny hrabal listí (už to začíná podrůstat, mimochodem) no a před chvílí to konečně zapli, takže si můžu aspoň uvařit oběd. Do zvětšování se mi už kdovíjak nechce :shock: .
  • 0

#493 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 15

Publikováno 22 březen 2012 - 21:47:28

Dnes ráno jsem vyrazil do práce o 20minut dřív s tím, že uvařím kotel čaje, neboť jsem nachcípanej a objednám si papíry a filmy (je po výplatě :cool: ). Tak jsem se těšil na klidný začátek dne - (prostě spěchal) nedal si pás a mám to od "bdělé" PČR za 500Kč! Kuxxa zrovna když jsem si na materiál vyčlenil víc peněz!!! Tak zase hoxxo. Fuj to byl zkaženej celej den!
  • 0

#494 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 23 březen 2012 - 09:47:40

Včera jsem si při vyvolávání šplouchnul do čerstvě naředěnýho ustalovače asi dvě deci fomacitra...no co, tak mám aspoň novej přerušovač :cool:
  • 0

#495 farmer

farmer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
  • LocationPraha 12
Reputace: 9

Publikováno 23 březen 2012 - 10:07:42

Včera jsem si při vyvolávání šplouchnul do čerstvě naředěnýho ustalovače asi dvě deci fomacitra...no co, tak mám aspoň novej přerušovač :cool:

no to byl pořádnej šplouch :)
  • 0

#496 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 23 duben 2012 - 20:22:23

to že jsem vyvolala několik fotek, než jsem zjistila, že jsem vzala jinou (zcela odlišnou) láhev, a na fotky jsem použila negativní vývojku Atomal 49. :( A že mi to teda trvalo, než mi to došlo. ;)
  • 0

#497 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2012 - 21:10:12

Máte někdo osobní zkušenost s focením Karlova mostu -s úmyslem "pomocí stativu vytvořit uměleckou fotografii"?
http://www.metro.cz/..._co-se-deje_ava

Rozbor na Paladixu:
http://www.paladix.c...j-ze-rejze.html
http://www.paladix.c...e-stativem.html
  • 0

#498 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 18 červen 2012 - 21:28:05

Máte někdo osobní zkušenost s focením Karlova mostu -s úmyslem "pomocí stativu vytvořit uměleckou fotografii"?

Osobní zkušenost nemám, ale z těch rozborů co jsem četl vyplývá:
1. Rada ani zastupitelstvo focení nezakázali, ani na to neexistuje žádná vyhláška
2. ten kdo tě na místě přijde buzerovat je pochybná existence na hranici bezdomovectví a alkoholismu. Je najatej sdružením a jeho pravomoci se vztahují JEN NA ČLENY SDRUŽENÍ! Může ti říkat co chce, ale tebe se to nijak netýká.

Takže IMHO ho můžeš klidně poslat do p....e. Já bych volil nejprve zdvořilý postup, ale když by nedal pokoj, tak bych na něj klidně zavolal policii (nebo bych mu tím aspoň pohrozil).
Zcela jiná věc je, že je tam takovej nával, že stejně pěknou fotku neuděláš. Pěknou fotku tam můžeš udělat ráno tak do 8h. To tam je pár lidí a všem to bude fuk. Snad každý den ráno se tam fotí nějaká japonská svatba, a ty si klidně vedou i maskérku/kostymérku/držičku světel. Dneska měla nevěsta černé šaty, to jsem viděl prvně.
  • 0

#499 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2012 - 21:33:00

To jsem rád, že to vidím stejně ;)
  • 0

#500 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 18 červen 2012 - 21:35:29

Jednou kdosi zorganizoval protestní akci, že se tam postavilo asi 30 fotografů ze stativama. Chtělo by to víc a čatěji, příště se nezapomenu zapojit s mým bojovým stativem ;)
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních