Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#501 transporti686

transporti686

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
Reputace: 67

Publikováno 19 červen 2012 - 06:36:53

http://blog.rkutej.com/?p=303
  • 1

#502 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 19 červen 2012 - 08:14:10

Dneska měla nevěsta černé šaty, to jsem viděl prvně.

a neměl ženich už dřevěné pyjama?
  • 0

#503 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 19 červen 2012 - 09:30:14

Vážení kolegové, za mnohem právně problematičtější situaci považuji mnohdy fotografem netušený, ale
jasně prokazatelný pohyb na soukromém pozemku. Jedná se o polnosti či lesní plochy, které nebývají v
běžné praxi viditelně označeny upozorněním o zákazu vstupu a tvoří značnou část mnohdy atraktivních
lokalit s pěknými výhledy, jako stvořených pro krajinářskou fotografii. I když fotograf respektuje omezení
vstupu na hospodářsky využívané plochy s vegetací, může se dostat nic netušíce do nepříjemného a po
vlastních zkušenostech velmi agresivního přístupu ze strany domorodců, kteří jen velmi obtížně chápou
Vaše svrchovaně nekonfliktní snahy o realizaci vlastní tvůrčí představy. Je prakticky ověřeno, že často
pomůže přesvědčivý argument, že se v dané lokalitě připravuje výstavba silnice, ale v sebevětší dobré
víře sdělená odpověď na otázku: "Co tady děláte?" ( "Nevidíte? Fotografuji... ) se nesetkává s citelným
pochopením ze strany majitele. V podobné a ještě složitější situaci se můžete ocitnout při fotografování
lidí, jak o tom již na našich stránkách byla řeč. Místní poměry v bezprostředním okolí zná skoro každý,
kdo v dané lokalitě žije, ale zejména v čase dovolených se situace může dramaticky změnit ve Váš, až
na vzácné vyjímky spíše neprospěch. Upalovat před "ovidleným" domorodcem s výbavou v náručí Vás
otráví na velmi dlouhou dobu a zanechá nesmazatelný stín, který se Vám neustále vrací na mysl, když
se ocitnete v nepříjemné situaci. Proto pečlivě prostudujte oděvní svršky na blízkém polním strašákovi
a můžete zcela bezpečně odhadnout, s kým budete mít zanedlouho tu čest pohovořit. Není špatné též
prověřit velikost a počet domorodých psů, nenadále se objevivších tajnými výběhy ze zadních částí ne
příliš dokonale oplocených zahrad. Cizí, nekomunikující pes, sedící přímo pod Vaším stativem není na
Vaši svačinu vůbec zvědav a tvrdě brání "své" teritorium, byť ten Nikon se "stopětkou" mu již nepatří...
S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
  • 0

#504 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 19 červen 2012 - 11:31:35

jo pane Erichu a to můžete být rád, že u nás nemáme zákony, jako v Émerice, kde by Vás mohli rovnou vodstřelit, jako "Starého jezevce" :roll:
  • 2

#505 kid

kid

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 19 červen 2012 - 13:27:29

Vstup do lesa nelze až tak snadno omezit, na to tu máme zákony už od od Marie Terezie.

Vlastník nemá právo tento vstup omezit z libovolného důvodu. Zákon mu pouze přiznává
možnost podat návrh na dočasné omezení nebo vyloučení vstupu do lesa, ale jen na dobu
nezbytně nutnou (maximálně 3 měsíce) a z důvodu ochrany lesa či zdraví a bezpečnosti
občanů.

U soukromých polností problém být může.
  • 0

#506 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 20 červen 2012 - 11:09:18

Dneska měla nevěsta černé šaty, to jsem viděl prvně.

a neměl ženich už dřevěné pyjama?

nezdálo se mi.
A dneska v 9h bylo před radnicí 8 japonských nevěst (všechny tetokrát v bílém), které fotili asi čtyři fotografové. Ženicha jsem ale viděl jen jednoho.
  • 0

#507 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 20 červen 2012 - 11:16:38

http://blog.rkutej.com/?p=303

Super. Doufejme, že Sdružení výtvarníků Karlova mostu bude toto respektovat.
Jo a ještě drobnost. Nevím jak se rozlišuje pozemní komunikace od něčeho jiného. V katastrální mapě jsou zaneseny jen pilíře a jsou označeny jako "Nádvoří a jiné plochy". Takže imho se na to nevztahují ani ty paragrafy pro pozemní komunikace.
  • 0

#508 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2012 - 11:30:30

Vážený kolego, Tomáši, být nošen nosem napřed je docela blbá představa. Jedinou alternativou bude
před cestou do tzv. "civilizace" zápůjčka vycházkového dresu od kolegy pásovce... :roll: . S pozdravem:
"Starý Jezevec" Erik
  • 0

#509 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 21 červen 2012 - 16:50:40

krajně mne s*** že mi právě utekla ta magnola na aukru za 4200 protože mi zamrznul počítač (což dělá pravidelně když chci na něco přihazovat)

grrrrrrrr!!!!
  • 0

#510 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium
Reputace: 38

Publikováno 21 červen 2012 - 21:00:56

krajně mne s*** že mi právě utekla ta magnola na aukru za 4200 protože mi zamrznul počítač (což dělá pravidelně když chci na něco přihazovat)

grrrrrrrr!!!!

Ber to z tý lepší stránky, ušetřils. Já si říkal to samý, když jsem před pár dny podobně blbě propás OM-4T za velmi slušnej peníz :)
  • 0

#511 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 22 červen 2012 - 08:50:44

Jsem s tím odpovídáním Ypressovi úplně zapomněl, co zlobí mě :)

Tak tedy, zlobí mě pás filmu černý jak bota. Vyndám z vývojnice, těším se na obrázky a bác ho. Nic!
Asi ta deka, pod kterou jsem ho přemotával nebyla tak světlotěsná, jak jsem si myslel. Naštěsí si už nepamatuju, co na něm mělo být...
  • 0

#512 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 22 červen 2012 - 09:20:58

Jsem s tím odpovídáním Ypressovi úplně zapomněl, co zlobí mě :)

Tak tedy, zlobí mě pás filmu černý jak bota. Vyndám z vývojnice, těším se na obrázky a bác ho. Nic!
Asi ta deka, pod kterou jsem ho přemotával nebyla tak světlotěsná, jak jsem si myslel. Naštěsí si už nepamatuju, co na něm mělo být...

to se mi nezdá, jestli bylo v okolí zcela temno+deka, tak nevěřím v úplně černej film
jo jestli vedle obědvali a ty si spolehl jen na deku, to je věc jiná
jinak by mohla být příčina jinde, například zlá vrána mohla film vytahnout, osvítit a zase vrátit do kazety!
  • 0

#513 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 22 červen 2012 - 09:53:59

to se mi nezdá, jestli bylo v okolí zcela temno+deka, tak nevěřím v úplně černej film
jo jestli vedle obědvali a ty si spolehl jen na deku, to je věc jiná
jinak by mohla být příčina jinde, například zlá vrána mohla film vytahnout, osvítit a zase vrátit do kazety!

Co se dělo u sousedů nemám tucha, ale skutečnost, že jsem relativně těsně před focením měnil P4 @ 800 ASA za stovku by mohla leccos napovědět... A to jsem dal deky tlustý a dvě přes sebe. No co, alespoň si to budu pamatovat.
Zlý vrány my doma nemáme, sežral by je zlej pes :)
  • 0

#514 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 22 červen 2012 - 14:11:58

Máte někdo osobní zkušenost s focením Karlova mostu -s úmyslem "pomocí stativu vytvořit uměleckou fotografii"?
http://www.metro.cz/..._co-se-deje_ava

Rozbor na Paladixu:
http://www.paladix.c...j-ze-rejze.html
http://www.paladix.c...e-stativem.html

Protestní akce na sebe nenechala dlouho čekat. Škoda jen, že je to politická akce :)
http://www.piratsken...cz/?c_id=697035
  • 0

#515 blueflash

blueflash

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 81 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 24 červen 2012 - 01:08:00

http://img1.rajce.id...08915.jpg?ver=2

Ćerná svině. Taková hezká soubojová fotka by to byla...
  • 0

#516 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 24 červen 2012 - 09:54:35

to je boží trest za věšení digitálních fotek na temnou komoru;)
  • 5

#517 blueflash

blueflash

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 81 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 24 červen 2012 - 20:09:04

to je boží trest za věšení digitálních fotek na temnou komoru;)

Digitální fotografie je pro mne mrtvá. Čas už o tolik postoupil, že je pouze fotografie.
  • 0

#518 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 27 červen 2012 - 14:26:56

Zacina me hodne stvat, ze porad hledam, kde sehnat cenove dostupne material a vybaveni a mezitim mi v primem prenosu penize berou legalizovani zlodeji, kterym za to jeste platim.

Kdyby mi nebylo 50% penez soustavne kradeno, tak je to v dusledku to same jak kdyby byla akce Ilford za 50%...to bych si nohy prerazil jak bych mazal do kramu.
  • 0

#519 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 27 červen 2012 - 14:38:06

mne irituje to že mám v hlavě nádherné krajiny ale nevím kde se nacházejí
mně by zajímalo kde velikání berou ty fleky...*

do Jeloustounu fakt nepojedu
  • 0

#520 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 27 červen 2012 - 16:04:06

To samé mám i já kolego :cool: A že mě to pěkně žere.. :grin:
  • 1

#521 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 27 červen 2012 - 16:23:53

ypress_bass: a když se někoho zeptáš kde se dá fotit, tak většinou odpoví kdekoli :cool:

Nejvíce mne posledně nazlobila trátová spoušť, vycvakal jsem kvůli tomu celý 12-ti snímkový film a na Béčku přes 15s jsem se dostal jen dvakrát :grin: blbej kontakt či co... takže to budu muset volat jako větší citlivost a to mě tak nějak mrzí, protože nevím jak to vyjde...
  • 1

#522 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 27 červen 2012 - 17:49:25

poslední dobou mne zlobí čím dál větší nedostatek času, ale zase bych se nechtěla vzdát věcí, čím ten čas naplňuji. I když, pár hodin práce denně bych oželela, ale pak bych asi nemohla dělat ty věci, co mne baví, páč by nebyli peníze. :cool:

A pak mne štve, že jsem si na dovče v Jizerkách zničila balónek u nové pneumatické spouště. :grin: Holt jsem tele. Budu muset vymyslet jak to opravit.
  • 1

#523 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)
Reputace: 313

Publikováno 27 červen 2012 - 18:06:48

koja:
Zasmál jsem se...! Přesně to, co píšete ve druhém odstavci, se říkalo už před padesáti lety! :cool:
ypres_bass:
Tímtéž se zabývám. V mém oblíbeném (pra)lese jsem fotografoval některé situace snad padesátkrát. Pokaždé jinak. Pokaždé jiná atmosféra, pokaždé jiná fotografie. A u každého záběru mě VŽDYCKY napadne, že to bylo před objektivem jinak, než na zvětšenině. A při "další akci" stejnou situaci nafotografuji jinak - A ZASE TO NENÍ ONO. Asi nezbývá, než se smířit s tím, že NÁHODA a MOMENTÁLNÍ STAV MYSLI hrají větší roli, než jsme ochotni připustit.
  • 2

#524 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 27 červen 2012 - 21:06:17

nojo, ale já mám pocit že ty správné pahýly se mi vyhýbají a že všude jsou ty *** sloupy a dráty
  • 0

#525 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 27 červen 2012 - 22:52:48

koja:
Zasmál jsem se...! Přesně to, co píšete ve druhém odstavci, se říkalo už před padesáti lety! :cool:

Pres svuj nevysoky vek jsem uz zcynictel natolik, ze se tomu vlastne take napul smeju. Sice se s tim snazim drobne cosi spachat ale stravit cely zivot bojem s vetrnymi mlyny nehodlam. Mam jen jeden a nekonecny je asi nejen vesmir ale i lidska blbost. Vasi zkusenost supluju napriklad srovnanim politicke satyry "Jiste, pane ministre" (Anglie pred 30 lety) a dnesni ceske reality - je to proste univerzalni...
P. S. Nezname se osobne ale kdyz si priste vsimnete prezdivky, klidne mi tykejte.

nojo, ale já mám pocit že ty správné pahýly se mi vyhýbají a že všude jsou ty *** sloupy a dráty

Jojo, ty draty mne taky nici - prijde mi, ze je musel projektovat nekdo zvlast zlomyslny.
  • 0

#526 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:21:26

Rozbitá matnice Avusu při dnešním kolodiování :???:
  • 0

#527 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:23:17

v klídku Míro,
na sraze si ji změřím a nechám Ti ji udělat novou :grin:
  • 0

#528 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:27:45

v klídku Míro,

To byla ale fofr odpověď :) No právě před srazem mě to mrzí, chtěl jsem kolodium předvádět na 9x12.. Spadla mi na schody ta zadní část s matnicí a z poloviny se na tom plechu rozběhly i nýty.. No uvidíš .. Dík moc za nabídku, kdo by to udělal?
Ale naštěstí to bylo až po zaostření a kompo, takže snímek vyšel :)
  • 0

#529 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:58:49

v klídku Míro,

To byla ale fofr odpověď :) No právě před srazem mě to mrzí, chtěl jsem kolodium předvádět na 9x12.. Spadla mi na schody ta zadní část s matnicí a z poloviny se na tom plechu rozběhly i nýty.. No uvidíš .. Dík moc za nabídku, kdo by to udělal?

chce to nejdříve vidět a pak se rozhodne co se s tím dá dělat..
  • 0

#530 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 12:49:53

v klídku Míro,

chce to nejdříve vidět a pak se rozhodne co se s tím dá dělat..

ok..zkusím prozatím slepit izolepou..Třeba ještě posouží..
  • 0

#531 thelomographer

thelomographer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 247 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 17 červenec 2012 - 16:54:07

Zlobí mě nefunkční pozitivní vývojka Fomatol LQN, kterou jsem nedávno velice výhodně koupiul za 10Kč lahvičku a velice si ten kauf pochvaloval :-D Ale ještě víc mě štve, že jsem to zjistil až po 2 hodinovém zatmívání okna! :-D
  • 0

#532 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 17 červenec 2012 - 17:07:00

Ale ještě víc mě štve, že jsem to zjistil až po 2 hodinovém zatmívání okna! :grin:

asi jsi moc zatemnil.
  • 0

#533 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 17 červenec 2012 - 17:37:21

Sudek lepil leukoplastí a mastil máslem, aby byla průhledná. ;-)
  • 0

#534 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 18:00:34

Sudek lepil leukoplastí a mastil máslem, aby byla průhledná. ;-)

No vzal jsem to izolepou, tak 3/4 plochy funguje :) Jako nouzovka největší to jde.. Zítra testnu..
  • 0

#535 Pep

Pep

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 27 červenec 2012 - 23:14:58

Zdravím, mám Prakticu PLC 3. Vím že teď by bylo ideální koupit jinou nebo najít servis, ale... Převíjení filmu není uplně v pořádku, snímky se někde překrývají, jinde zase naopak vznikne velká mezera. Někdy k překrytí snímku na celém filmu dokonce ani nedojde. Čím by to mohlo býti? Mohlo by to býti chybou zakládání, nebo otřesema? Taky mě napadlo že by to mohlo býti třeba nevědoucím pootočením tý páčky jak se pomocí ní převíjí film zpátky do kazetky... Co myslíte? Děkuji za odpověď.
  • 0

#536 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E

Publikováno 28 červenec 2012 - 12:32:34

Nejspíš zanesená nějaká západka. CLA....
  • 0

#537 luke__666

luke__666

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 171 příspěvků(y)
  • Locationtwitter.com/luke__666
Reputace: 20

Publikováno 28 červenec 2012 - 19:55:28

sakra, to je den. nejdřív jsem převinul film v aparátu trochu větší silou a rupla mi ozubená cívka pro posun filmu a teď je v komoře kolem 30 stupňů, lázně přes 25 a chladit nemám jak. achjo.
  • 0

#538 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 29 červenec 2012 - 04:53:32

Co me osobne mrzi?Ze ted kdyz jsme se prestehovali,nemohu delat novou temnou komoru.Krasna mistnost,akorat nemuzu,neb rameno jedno po dvojity operaci,v druhy ruce napichnuta kanela pro davkovani antibiotic,a ted strecu mudruj.Jsem stastnej kdyz si utru akorat zadek,ale aspon si hraju se svymi fotoaparaty a cistim a blejskam a blbnu.Bude lip a uz se tesim az to zase vypukne.
mejte se .borek
  • 0

#539 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 30 červenec 2012 - 22:45:10

lámal jsem si nějakou dobu hlavu nad hnusnou tonalitou zvětšenin a prachbídnou ostrostí. Nechal jsem to uležet až dorazí blikačka na kolo, protože potmě v improvizovaných podmínkách se mi improvizuje dost blbě. Dneska jsem se konečně mohl zavřít do koupelny a začít zkoušet. Kromě toho, že budu muset koupit asi nový baterky protože u tý bludičky skoro nic nevidím, jsem odhalil těsnou spojitost mezi neostrostí a ošklivou tonalitou stejně jako příčinu toho všeho.
Poprvé v životě jsem si pořídil pořádný porychtuňk na ostření (paterson mikroskop) a zrno vidím velmi dobře. Tak proč jsou zvětšeniny rozpatlaný?

Protože se film vlivem tepla prohne!

U meopta zvětšováků se mi to nikdá nestalo (v plechových maskách, sklo nemá smysl do toho tahat), a u Kaisera se prohne vždycky a významně. Jestli se kinofilm víc zahřívá nebo není v plastových maskách tak dobře fixovaný jako v kovu, nevím.

Zatím to řeším tak, že zvětšovák před finálním osvitem nechám chvíli zapnutý a kontroluju ostrost, když už je bezezměny tak zhasnu, narafičím papír na desku a odexponuju. Ostrost je o 100% lepší ikdyž ne vždycky ideálně, hnusná tonalita byla zapříčiněná strátou mikrokontrastu a "zprůměrováním" sytostí zrn v jednolitou šeď.

Zbývá akorát dořešit příliš krátké exp. časy, vychází mi to obvykle mezi 5-10s při MG filtru 2-2.5 a cloně 8 (EL-nikkor 50/4), zvětšovadlo Kaiser VP350 s půlkondenzorem, fomaspeed var 18x24. Zkusím přiclonit na 11 a uvidíme.

Teším se domů, do vlastní, stálé komůrky...
  • 0

#540 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2012 - 07:23:39

Co me osobne mrzi?Ze ted kdyz jsme se prestehovali,nemohu delat novou temnou komoru.Krasna mistnost,akorat nemuzu,neb rameno jedno po dvojity operaci,v druhy ruce napichnuta kanela pro davkovani antibiotic,a ted strecu mudruj.Jsem stastnej kdyz si utru akorat zadek,ale aspon si hraju se svymi fotoaparaty a cistim a blejskam a blbnu.Bude lip a uz se tesim az to zase vypukne.
mejte se .borek

Vážený kolego, Borku, srdečně Tě pozdravuji ze své příjemně chladivé kamenné nory. Přibývající teplotní rekordy"Zatuchlé Kotliny" v posledních dnech nijak neohrožují poklidnou atmosféru uvolněné četby Westonova deníku a realita všedních problémů jede zcela samostatnou cestou do světa nicoty. Přehlídka úspěchů světového zdravotnického výzkumu, beroucí sebemenší zbytky sil a vůle k vlastní pohybové aktivitě, valící se ze všech myslitelných kanálů, kdysi protknutá úžasnou myšlenkou vzájemné pospolitosti lidstva se proměnila v silně nedůvěryhodný mediální kabaret, ocitající se v děsivé izolaci každodenní reality. Pokora a nesmírné zaujetí v
úzkém okruhu opravdových přátelství a vzájemné empatie, zcela ignorujících vlastní touhu po slávě, nabízí úžasný pohled na svět, v němž se s jednoduchými prostředky zhmotňovaly důkladně promýšlené vizuální dojmy individualit fotografické skupiny "f64". Na
portfoliu kontaktů z nečekané Adamsovy návštěvy Imogen Cunningham, zachycující asketickou realitu, v níž vznikaly fotografické klenoty, dodnes zcela nenapodobitelné dokonalosti. Skromnost a nekonečná snaha po dokonalosti výsledku je úžasnou inspirací a nabízí jedinečnou možnost k zamyšlení nad osobními cíli vlastního žití. Nepředstavitelné vzdálenosti, dělící jednotlivé světy zcela
odlišných individualit našly v určitém období společnou víru a obětavě se v hledání představ fotografického ideálu vlastní tvorby též vzájemně podporovaly. Nádherně adjustované velkoformátové zvětšeniny, individuálně bodově nasvícené v přítmí galerie, včetně
oddělujících provazů, vymezujících ideální pozorovací vzdálenost jednotlivých fotografických obrazů jsou dodnes fascinující svojí
dokonalostí formy. Přeji Ti ze srdce mnoho radosti a naděje z věcí, které teprve čekají na úžasný okamžik vlastního zrození. Nové
prostředí bystří vlastní imaginaci a je důležité toho využít. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
  • 0

#541 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 1 srpen 2012 - 04:01:49

Vazeny kolego Eriku,
Diky za vrela slova.O byti a nrbyti premyslim kazdou noc.Rana jsou lepsi a plna optimismu.Dnes jsem hovoril s pritelem z Illinois,a bylo to jako by mi nekdo dodal zive vody.Je to stary Pan Fotograf.Ale zase se mi povadla jedna vec-vymazal jsem tisice fotografii z meho PC.Coz u nas nehraje takovou roli,neb je mam na negativu a fotografiich,coz je vyhoda nasi cinosti s klasickymi strojky na FOTOGRAFII.Tak ze zadny stres a vztek.
Jo jedna perlicka-dnes jsem jel prvne autobusem do nemocnice,tak zpocenyho cloveka asi ridic jeste nevezl.Cesta zpet uz byla v pohode.
Jinak preji dobre svetlo,sero,mlhu a tajuplne nocni ulicky,to je pro nasi cinnost asi to nejlepsi.
Srdecne zdravim ,borek
  • 0

#542 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 1 srpen 2012 - 07:23:30

Vazeny kolego Eriku,
Diky za vrela slova.O byti a nrbyti premyslim kazdou noc.Rana jsou lepsi a plna optimismu.Dnes jsem hovoril s pritelem z Illinois,a bylo to jako by mi nekdo dodal zive vody.Je to stary Pan Fotograf.Ale zase se mi povadla jedna vec-vymazal jsem tisice fotografii z meho PC.Coz u nas nehraje takovou roli,neb je mam na negativu a fotografiich,coz je vyhoda nasi cinosti s klasickymi strojky na FOTOGRAFII.Tak ze zadny stres a vztek.
Jo jedna perlicka-dnes jsem jel prvne autobusem do nemocnice,tak zpocenyho cloveka asi ridic jeste nevezl.Cesta zpet uz byla v pohode.
Jinak preji dobre svetlo,sero,mlhu a tajuplne nocni ulicky,to je pro nasi cinnost asi to nejlepsi.
Srdecne zdravim ,borek

Vážený kolego, Borku. Tajemné chiaroscuro je klíčem k nenapodobitelnému autorskému rukopisu. Výběr fotocitlivého materiálu,
cílená přesná exponometrie a s tím související proces zpracování, alternativa tónování positivu odpovídající námětu fotografického obrazu a následná adjustace, to vše jako završení cíleného tvůrčího autorského myšlení jsou dle mého názoru nesmírně důležité momenty o nichž není vůbec z hlediska vlastní tvorby nutno hovořit. Podstatný je výsledek, ideálně bez jakéhokoli, velmi často až
cíleně kategorizujícího názvu, či obsáhlého komentáře, jehož cílem je manipulace s divákem. Nadprodukce banalit, které nejsou v třídění hodny dalšího zpracování a měly by býti spíše zmenšeny a nikoli zvětšovány, to není cesta k autorské fotografii. K naplnění tohoto individuálního cíle zcela postačuje několik snímků za rok a radostný pocit z výsledku, který potvrzuje, že existuje něco více,
něco radostného, jako úvodní Biberovo Praeludium Mystery Sonatas (Rosary Sonatas) z roku 1680 v interpretaci: Andrew Manze violin solo & Richard Egarr organ na CD Harmonia Mundi: HMU 907321/322 z roku 2004. Fotografie a hudba: The Five Joyful Mysteries, Sonata I The Annunciation 1. Praeludium Time: 2:17 . Ozvi se prosím na E-mail, CD pro Tebe je již zamluveno. Budeš
mít velikou radost. S pozdravem a přáním pevného zdraví a optimismu: "Starý Jezevec" Erik p.s. Drž se a neztrácej naději !!!
  • 0

#543 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 1 srpen 2012 - 21:28:53

Štve ma, že obidva tela Pentagon Six ktoré mám, mi začali robiť to, že závierka neuzavrie úplne druhú roletku a ostáva nezavretá o cca 1-2mm. Myslím si, že je to spôsobené tým, že fotoaparáty stoja, mojím formátom je kinofilm a zvytok len tak okrajovo, v Pentagonoch tak cca 1 film ročne, keď už vytiahnem zvytok, tak radšej Flexaretu na 6x4,5. Musím im nájsť lekára, je len škoda, že fotoservis, ktorý bol v Prešove bol zrušený

Len taký dotaz: čo myslíte, keď ich tak sto krát natiahnem a spustím, pomôže to?
  • 0

#544 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 3 srpen 2012 - 06:42:07

To asi moc nepomůže,já bych to pustil dál do světa když s tím fotíš jednou za rok a zůstal bych u toho kina...Pentacon six je dobrej stroj /vlastní zkušenost/ pokud funguje,jakmile se to pos.../vlastní zkušenost/,tak je lepší se toho zbavit,utržený peníz vzít a dovybavit kinofilm...já to tak udělal-akorát že to nebyl kinofilm,ale 6x7 formát....
  • 0

#545 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 3 srpen 2012 - 08:19:36

Vďaka za odpoveď, premyslím si to a uvidím. Jeden z tých P Sixov je pre mňa celkom srdcovka, je bez TL (staršia verzia)a dostal som ho za prepis filmov od jednej starej pani fotografky, dlho som s ňou nebol, ale ak ešte žije, tak ma hodne cez 80.
A práve ta "spoľahlivosť" P Sixov rozhodla, že robím kinofilm, na niečo lepšie 6x6 až 6x9 som ako novopečený otec nemal a aj to bolo problém zohnať, Flexareta je paráda, ale nie je veľmi vhodná na akčnejšie fotenie a tá Praktika bola aj cenovo prístupná, a aj celkom kvalitná, a to rozhodlo. Mám k nej aj celkom rozsiahlé príslušenstvo a objektívy, ktoré cez radukciu používam aj na Pentaxoch, ktorými teraz fotím. Takže asi tak
  • 0

#546 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 3 srpen 2012 - 09:47:03

Tak sem se svým samodoma 4x5 chamonixem na mrtvém bodě... ostřící závit zatím v nedohlednu a to jsem se těšil, jak ho v létě provětrám : /
  • 0

#547 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 14 srpen 2012 - 22:26:38

.. po přemlouvání se vlezu takhle pozdě do komory, abych následně zjistil, že ty jediný 3 políčka ze svitku, který jsou bezproblémově přenesitelný na papír, jsou zmršený pravděpodobně kapičkama na objektivu v okamžiku expozice... Takže hurá znova na výlet!
  • 0

#548 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 15 srpen 2012 - 06:11:34

Vďaka za odpoveď, premyslím si to a uvidím. Jeden z tých P Sixov je pre mňa celkom srdcovka, je bez TL (staršia verzia)a dostal som ho za prepis filmov od jednej starej pani fotografky, dlho som s ňou nebol, ale ak ešte žije, tak ma hodne cez 80.
A práve ta "spoľahlivosť" P Sixov rozhodla, že robím kinofilm, na niečo lepšie 6x6 až 6x9 som ako novopečený otec nemal a aj to bolo problém zohnať, Flexareta je paráda, ale nie je veľmi vhodná na akčnejšie fotenie a tá Praktika bola aj cenovo prístupná, a aj celkom kvalitná, a to rozhodlo. Mám k nej aj celkom rozsiahlé príslušenstvo a objektívy, ktoré cez radukciu používam aj na Pentaxoch, ktorými teraz fotím. Takže asi tak

Já si myslím,že když to máš tak pěkně poskládaný,jeden six je srdcovka-už bych nic ani neřešil-fotit,fotit a fotit-užívat si to!
  • 0

#549 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 15 srpen 2012 - 07:03:03

Pepafotograf, pravda, včera som ich len tak vytiahol a zistil, že tú medzerku robia len na časoch 1-15, takže fotiť s nimi sa dá, a to je fajn.
  • 0

#550 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 15 srpen 2012 - 23:26:15

Zlobí mne neustálé kondenzování vlhkosti co je ve vzduchu na sklu..resp. na všem co je možné (ano jdu rovnou od toho :D ) Nemáte někdo nějakou radu jak nejak eliminovat či omezit zmiňovaného kondenzování? Nebo jsou jen nevhodné atmosférické podmínky? (jsem nyní u Vrchlabí, v Krkonoších, v noci teplota +- 10°C, vlhkost, řekl bych dost vysoká.. :(
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních