Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#601 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 15 listopad 2012 - 09:48:35

včerejší bromoleje jsou v prdeli - hlavně že jsem celý rodině říkal že to bude tak 3 dny mokrý ať na to nehrabaj - 6 hodin piplání na třech papírech v hajzlu - vážně super!!!
  • 0

#602 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 17 listopad 2012 - 09:50:23

Tak jsem dostal pro mé cestování k užití UPU 601, sovětský kufříkový zvětšovák. Utáhl jsem, co bylo volné, uvolnil, co bylo moc utažené a po tomto uvedení do provozního stavu jsem se jal zkoumat, jak kreslí obsažený objektiv. Kupodivu ne zle. Už jsem chtěl zkusit zvětšeninu když praskla žárovka :mad: :mad: :mad: . Ale jaká to žárovka! Tak maličkou jsem ve zvětšováku neviděl. Kdo máte s tímto přístrojem zkušenosti nevíte, jestli lze v našich obchodech koupit nějakou náhradu? Uvítal bych i zkušenosti s užitím a výběrem žárovek 12V, rád bych tu potvoru bral na výlety a někdy by se mohlo hodit napájení baterií.
  • 0

#603 kid

kid

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 18 listopad 2012 - 19:19:45

A nebyla to žárovka na 120 V? u jednoho UPU tyhle malé mám, ale na 120, musí se jet přes trafo.
  • 0

#604 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 16 prosinec 2012 - 18:19:24

ja sem se dneska tak vzteknul ... kamarad kouka na jeden objektiv (35mm) a rika "hele co tam mas na ty cocce?" ... tak se podivam ... a "ZEEEFIX" (znalci barovske nemciny vi) ... cela vnitrni cocka potazena houbou ... ale zatracene hodne houbou ... cert vi jak dlouho sem s tim behal ... uz je v mrazaku a pres tejden zacne lecba... krucipisek sem nastvanej ...
  • 0

#605 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 16 prosinec 2012 - 20:14:28

:shock: :shock: :shock: kterej? lens fungus ti během pár dnů nevyroste, jaksi.....
  • 0

#606 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2012 - 20:56:43

email...
  • 0

#607 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 22 prosinec 2012 - 20:50:18

Zajímavé. Při focení s RB67+ sekor 50 zjištěno: silně vinětuje při použití originální sluneční clony, paradoxně ale vůbec při našroubovaném ND filtru(závit 72mm) s redukcí ze 77mm!
polovina negativů tudíž téměř kolečkoidní. Fotil jsem na Smrku v Beskydech, inverze, mraky pode mnou, jako moře, nádhera.
Kapku zamrzelo, ale zážitek parádní i tak..
  • 0

#608 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 22 prosinec 2012 - 23:59:49

silně vinětuje při použití originální sluneční clony

To je opravdu zajímavé, ten můj nevinětuje :) Mám s logem Mamiya, typ No.1, prům. 80, používám na 50/4.5C ...
  • 0

#609 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 23 prosinec 2012 - 12:22:39

Hmm. mám objektiv Mamiya-SEKOR C 1:4.5 f=50mm No.24141. Závit 77mm. Ty gumové sluneční clony mám dvě, jsou úplně stejné, je na nich jen 77mm.
  • 0

#610 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 96

Publikováno 23 prosinec 2012 - 14:01:00

na 50ku je pouze nasazovaci.ne sroubovaci.mam a na 110% nevinetuje.
podivej se co za cislo na ni mas napsane
  • 0

#611 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 23 prosinec 2012 - 17:43:52

Aha, tak je to jasné, na té cloně je napsáno 77mm, nic víc, asi nebyla k té padesátce. Zkusím někde poshánět onu nasazovací :-P .
Díky pánové.
  • 0

#612 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 23 prosinec 2012 - 19:35:42

kdyžtak ji má ještě dovozce http://www.mamiya.cz/ceniky.htm
  • 0

#613 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 27 prosinec 2012 - 16:53:16

Roztržitost, nepozornost, nepečlivost --- bude to někdy lepší ?

Dofotím film, vyndám svitek, řádně utáhnu, nasliním pásku, oblepím, položim na skříň, nabiju další film, fotím. Pěkně se mi fotí, fajn domácí atmosféra. Občas blesk, ale utlumený, nikomu snad moc nevadí.

Akorát teda vadil tomu prvnímu svitku. Byla to Foma a tak mnozí již tuší jak asi dopadla. Vzpomenul jsem na ní ráno. Nejdřív podiv nad nekvalitou lepidla na té pásce - svitek je uvolněný.
Hnedle jsem si ale uvědomil, že Foma má samolepku a její oblízávání nemá valný účinek. A opravdu .- na filmu 2/3 osvícené... :(, pochopitelně ty jistojistě nejlepčejší záběry

Myslíte, že se z toho ještě můžu nějak poučit ?
  • 1

#614 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 27 prosinec 2012 - 18:07:09

LuzJi: To mne také přesně připomělo, blízám jak blízám a vono to nedrží :P :D kurňa než jsem si uvědomil, že to není Kodak ale Fomapan... Proto jsem si z přebitku plastových pouzder od kinofilmů udělal pouzdra na svitek - na jednom odříznul dno a druhý zkrátil na potřebnou délku, oba slepil páskou, víčko tak funguje v poho a černá elektrikářská páska nepropustí světlo, tak nemám obavy o osvícení, ikdyž lepka na svitku nebude držet... ;)
  • 2

#615 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 28 prosinec 2012 - 20:19:19

Ja jsem po svem prvnim svitku zacal nosit v brasne hromadku gumicek a kazdy svitek si pekne pojistim. Jeste by se mi casem libily krabicky na svitky, co dava adox ke svym filmum ale za nezbytne je nepovazuju.
  • 1

#616 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 28 prosinec 2012 - 21:45:27

Mám ještě několik AL pytlíků, které bývaly dříve u některých filmů, co se pak v tom posílaly na vyvolání. A většinou to i tahám sebou, když je slunce, vždy si na to vzpomenu.
Takže nějaké zabezpečení se vždy dá najít.
Jen to vždy použít, že ?
  • 0

#617 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 17 únor 2013 - 11:37:32

Že jsem včera po celodenním šoférování fakt neměl dostatek sil na zvětšování, které jsem měl připravené.. Nepomohla fialová Jihlavanka ani slivovica :(
  • 1

#618 Slavek69

Slavek69

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 82 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 17 únor 2013 - 12:53:40

Chystám se na první zvětšování na baryt, ale pořád to odkládám, protože z toho mám podvědomě obavy. Navíc nemám čas na temnou a když ho mám, tak jsem tak znaven, že to vždy odložím:-( Raději chodím na procházku a fotím a fotím a pak se mi to kupí a kupí. Potřeboval bych důchod:-)
  • 2

#619 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2013 - 15:54:28

to bych měl napsat spíš do vlákna "co mě těší", nicméně , už mě jedna věc zlobit (přímo s...) přestala.
díky Dubrarově nápadu - tipu - jsem si během pár minut vyrobil nástavec pro ovládání madla mikroostření, už si nebudu muset zpívat v temné komoře "Mám jednu ruku krátkou", když jsem měl hlavu zvětšováku na největším výtahu (a kolečko 116cm od průmětny), když jsem sáhl na něj, nedosáhl jsem okem k 20x zaostřovací lupě - musel jsem brát vysokou lupu Paterson s menším poměrem zvětšení, a to už není ono...
materiál: plastová lahvička od warfarinu, kousek semišové samolep.tapety, kousek pevné průmyslové lepicí pásky, dvě bambusové tyčky, lehoučké, pevné, neprokluzující páka, která umožňuje velmi jemné, plynulé a precizní doostření, funguje.
Dubraro, vyslovuji Ti tímto svůj dík a pochvalu před nastoupenou jednotkou.
  • 1

#620 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2013 - 17:52:50

Tak dneska jsem se natáhl na poličku a najednou během pár vteřin jsem měl všechen obsah několika polic na zemi, tam se toho vejde, mimojiné mezi nimi leželi všechny mé 4 aparáty :o , flexaret to přežil v pohodě ale jeden měcháč Zeiss má lehce protržený měch, jak se vyklopil to tedy nevím :huh: ksakru proč zrovna dnes... :wacko: tak nějak to vypadalo jak z filmu, když se to všechno sypalo dolu :angry:

Takže rada zní, co je cenné a nechceme-li aby došlo k poškození, zavřít raději do trezoru ! :blink: :ph34r:
  • 0

#621 veverka07

veverka07

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 125 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 20

Publikováno 23 únor 2013 - 19:28:55

Já prozměnu slavnostně dodělal pinholi a zitra ji chtěl prubnout.ALE!!! při chystání věcí jsem zjistil,že mi nefunguje expozimetr :cry:
  • 0

#622 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium
Reputace: 38

Publikováno 3 březen 2013 - 18:17:20

Reportážní fotograf do šuplíku! Cifix když ty fotky nechci nikomu ukázat, tak se tam nepromenuju.
  • 0

#623 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 3 březen 2013 - 18:29:51

Reportážní fotograf do šuplíku! Cifix když ty fotky nechci nikomu ukázat, tak se tam nepromenuju.

cože? co tohle je za výkřik do tmy? :-D
  • 0

#624 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 3 březen 2013 - 20:35:11

jirin_ol: Velel jsem týmu, který fotil jsem pro náš studentský spolek asi nevětší společenskou akci fakulty v tomto akademickém roce. Jelikož nemohl být přítomen oficiální fakultní fotograf, dostal jsem za úkol zpracovat serii fotografíí pro archiv fakulty a nedohodl jsem se s jedním poměrně vysoce postaveným akademickým činitelem na přidání jím pořízených fotek do tohoto setu. Že lidi často nedocení práci fotografa. No jasně, když se k ní ani nedostanou... Já alespoň u expedovaných fotek uvádím autorství, což se na fakultním webu, kam nejmenovaný občas hrdě přispívá, nestává...
A nejhorší je, že to není vůbec žádný tydýt. Osobně ho považuji za jednoho z nejlepších pedagogů naší fakulty.
  • 0

#625 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 4 březen 2013 - 07:39:37

Každý má někde nějaký citlivý zoubek. Akademik i župonor.
  • 0

#626 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 7 březen 2013 - 22:17:26

Momentálně mne zlobí plíce trhající kašel, díky kterému se pravděpodobně nevyspím už druhou noc. :(
  • 0

#627 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 7 březen 2013 - 22:54:58

Udelej si bezinkovy caj a nebo z petrklice
  • 0

#628 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 8 březen 2013 - 01:23:05

Momentálně mne zlobí plíce trhající kašel, díky kterému se pravděpodobně nevyspím už druhou noc. :(

proti takovému kašli je účinný properistol.
(budeš se bát zakašlat)
  • 2

#629 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 8 březen 2013 - 07:58:56

ále kdepák, Thymomel > lžičku denně a chřípka se vás bude bát ;)
  • 1

#630 ONDKO

ONDKO

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 310 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 8 březen 2013 - 18:56:02

pokiaľ máš vyložene dráždivý kašeľ tak použi tablety KODEIN je to útlmová látka aj sa po nich vyspíš,
alebo kvapky Pleumolysin tie obsahujú tiež Kodein.
  • 0

#631 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 14 březen 2013 - 12:04:48

Zlobí mě, že dneska zapnu zvědšovák a nic... prdlá žárovka (měl jsem ji tam odjakživa). Tak jsem suveréně vyrazil do města abych se dozvěděl, že mléčné žárovky se nevyrábí už pět let a tudíž je nikde neseženu (zasedli si na temnokomorníky ve všech možných součástkách/tech/ procesu?).
Co mám do zvědšováku nacpat teď?
  • 0

#632 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2013 - 12:06:34

je tu celé vlákno opálovým žárovkám věnované, včetně odkazů na internetové obchody, kde a jaké koupit lze.
  • 0

#633 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2013 - 12:06:50

Zlobí mě, že dneska zapnu zvědšovák a nic... prdlá žárovka (měl jsem ji tam odjakživa). Tak jsem suveréně vyrazil do města abych se dozvěděl, že mléčné žárovky se nevyrábí už pět let a tudíž je nikde neseženu (zasedli si na temnokomorníky ve všech možných součástkách/tech/ procesu?).
Co mám do zvědšováku nacpat teď?

To sou zase hrubky :oops:
  • 0

#634 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2013 - 12:09:22

je tu celé vlákno opálovým žárovkám věnované, včetně odkazů na internetové obchody, kde a jaké koupit lze.

dík jdu hledat
  • 0

#635 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 19:17:18

to nic, také jsem si měnil zvětšovák a než jsem se nadál, žárovka vypadla a hup na zem :( už mám poslední jedinou :( ...

Jo a taky není nad to místo ustalovače nalít smáčedlo, jo když se daří, tak se daří...
  • 2

#636 luke__666

luke__666

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 171 příspěvků(y)
  • Locationtwitter.com/luke__666
Reputace: 20

Publikováno 28 březen 2013 - 10:05:16

Nemám tedy odfoceny kilometry filmu, digitál mám doma taky, ale tohle mě dneska ráno docela vystrašilo: http://www.petapixel...or-digital-use/ Tak posílám pro "potěchu oka" všem pravověrným...
  • 0

#637 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 10:15:34

Nemám tedy odfoceny kilometry filmu, digitál mám doma taky, ale tohle mě dneska ráno docela vystrašilo: http://www.petapixel...or-digital-use/ Tak posílám pro "potěchu oka" všem pravověrným...

je mě s toho zle
  • 0

#638 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 10:15:34

well done! Tohle jsem si uz taky odzkousel skrze OMko fotit pomoci DSLR ... ma to neco do sebe ... uz jen pockat az nekdo vyrobi OM digital back a zacne ostra strelba do zivejch cilu :) ...
  • 0

#639 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 10:50:04

to je ještě větší kurvič než nejmenovaný kanibalizátor z TK, kterému i ty jeho drobnosti byly vyčítány ! :-D
  • 0

#640 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 28 březen 2013 - 11:06:04

Tohle jsem predvedl vcera, po temer dvaceti letech vyvolavani filmu aj: naleju ustalovac, osm minut vyvolavam, vyplachnu, naleju vvojku a pet minut ustaluju. Pak peru, smacim, vesim....a cumim jak tele na novy vrata. Nevyzpytatelne jsou cesty Pane.

Proto mám každou sklenici jinou.
Stalo se mi ale, že jsem přednamočil film a ve výsledku po řádném vyvolání byl prázdný. Neumím si to vysvětlit. Jedině, že po prani tanku dávám vyschnout věci na misku, kde byl i ustalovač. No a ten jak se nalívá, tak něco zůstane na skle, to pak odteče na misku a asi se dostal ustalovač na sušící se věci. Jinak nevím.
  • 0

#641 BeBe2

BeBe2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 38 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 3

Publikováno 28 březen 2013 - 11:06:11

Pro HCST-minulý tyden jsem byl ve Foto kamrlíku pana Vavříka v Ostravě okrajově přišla řeč na žárovky myslím,že by nějakou mohl mít.Podle lokace to máš trochu z ruky,ale vše je otázka domluvy a vše jde když se chce.Pan Vavřik má na netu kontakt-pevnou linku a v kamrlíku je každý den odpoledne.Je dost možné,že tam pojedu tak bych Ti ji koupil a přeposlal.Pokud tedy neseženeš jinde.
  • 0

#642 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 11:27:13

Pro HCST-minulý tyden jsem byl ve Foto kamrlíku pana Vavříka v Ostravě okrajově přišla řeč na žárovky myslím,že by nějakou mohl mít.Podle lokace to máš trochu z ruky,ale vše je otázka domluvy a vše jde když se chce.Pan Vavřik má na netu kontakt-pevnou linku a v kamrlíku je každý den odpoledne.Je dost možné,že tam pojedu tak bych Ti ji koupil a přeposlal.Pokud tedy neseženeš jinde.

Díky moc za ochotu. Žárovky už mám. Nějakou jsem objednal a nějakou dostal od kamaráda co už zvědšovák nepotřebuje.
  • 0

#643 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 28 březen 2013 - 11:41:52

však mu to taky v diskuzi "vysvětlili" ;-)
  • 0

#644 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 16:11:01

zkusil jsem dneska pomocí digitálu porovnat přesnost dvou závěrek u totožných kinofilmových těl.

Metodika: foťák na stativu, vypnuté ostření, manuální režim ( B). Před objektiv jsem přiložil první kinofoťák bez objektivu s nastaveným časem, podržel na digitálu spoušť a do toho spustil závěrku na kinofilmu = digi exponoval skrz závěrku druhého foťáku.
Udělal jsem minimálně jednu chybu a to tím, že jsem měnil clonu - měl jsem raději vždycky změnit ISO, bylo by to přesnější. Nicméně pro porovnání přesnosti např přístroj A 1/30 vs přístroj B 1/30 to použitelné je víc než dost.

výsledek jsem uspořádal do tabulky, jeden přístroj je zeleně, druhý přes to modře.

Přiložený soubor  histogram_L+M.jpg   105,65K   78 Počet stažení

To, že špička světel (zelená) není nad sebou ale trochu se vlní je způsobeno právě chybným odcloňováním. Jinak vím, že závěrka šlape tak jak má. Porovnání jsem ale dělal kvůli druhému (modrému) přístroji, který očividně (i ušislyšně) chodí poněkud hůř. 1/2 a 1/4 jsou citelně přeexponované, k citelným odchylkám dochází i u kratších časů až po 1/30 včetně a od 1/60 se přesnost zvyšuje až po poslední dva řádky kde se vpodstatě oba přístroje překrývají. Navíc u dlouhých časů je ošklivě slyšet nepravidelný chod strojku, oproti prvnímu přístroji který si krásně rovnoměrně a sebejistě zavrčí.

a proč to dávám do tohodle tématu? protože přístroj (modrý) měl být v "excellent working condition" :sad: asi zatuhlý mazivo, při pokojové teplotě se stav zlepšil (po rozbalení dlouhé časy nechodily vůbec). grrr. Jediné, co mě může těšit tak je fakt, že přišel "bez cla".

edit: další chybou bylo použít pro porovnání celkový histogram, měl jsem vzít třeba červenou; přešvihnutá modrá v prvních dvou, třech řádcích snížila vypovídací hodnotu.
  • 0

#645 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 28 březen 2013 - 16:11:03

Obávám se, že diskuze v pravém slova smyslu není schopná zprostředkovat to "vysvětlení", které by si zasloužil. Na řádné vysvětlení by se muselo přikročit k nonverbální komunikaci.
  • 0

#646 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 18:45:32

Jendo, zajímavé, je to k zamyšlení a ke zkoušce hrou. Díky !
  • 0

#647 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 28 březen 2013 - 18:54:51

Hnus, velebnosti! Na mě už je to stará hračka, ale stejně...

Jenda1250: Zajímavý přístup. Vlastní vynález nebo vyčteno?
  • 0

#648 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 20:12:38

MarV: ani nevím, kompilát internetu a osobního řešení.
  • 0

#649 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 28 březen 2013 - 20:29:41

...neznášam slovo "Workshop" v tejto dobe,ak niekto pred rokom - dvoma hapkal a vypytoval sa tu a vypisoval po forach : ako sa to má fotiť,ako sa to má miešať a teraz hľadá blbečkov na
"workshop "a má tú drzosť pýtať peniaze 2500 kč alebo 100 eu dokonca 150 eu je neskutočné "chrapunstvo" ...čo môže taký blb naučiť,po roku tzv.fotografovania?

...rád by som vedel,či okrem podakovania,posiela ludom peniaze,čo mu v dobrej viere pomohli s informáciami ...
Stretol som sa s ludmi,čo radi poradili s analogovou fotografiou alebo historickou technikou a nepýtali peniaze,brali to ako poslanie a týmto ludom,posielam veľké dakujem... :-)
  • 0

#650 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 28 březen 2013 - 22:10:05

To je ale PRASÁRNA !!!!
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních