Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#651 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 29 březen 2013 - 01:20:25

tak jsem videl to video-petapixel???nevim ale nechapu jak nejakej idiot muze znicit krasnou vec,preju mu at mu to samy udela nekdo se starou....
no a ty radoby fotky,nemam slov
  • 2

#652 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 29 březen 2013 - 08:33:51

Niečo podobné sa robilo pred rokmi. Použila sa jedna kazeta 9x12 a 9x12 fotoaparát s dvojvýťahom. Bolo to v dobe, keď bol problémom kúpiť medzikružky alebo mech na fotenie z blízka. Zväčša sa tam pripevňoval Pentagon Six, alebo potom aj kinofilm, ale určite to musela byť jednooká zrkadlovka. Fotoaparát ostal samozrejme plne funkčný, len jedna kazeta bola "zničená".
Robilo sa to z nutnosti a nie pre to, aby bol niekto "in?".
  • 0

#653 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 29 březen 2013 - 12:22:51

:shock: vykuchat starý fotoaparát místo dát jej do pucu není hezké, ale přát kvůli tomu někomu újmu na zdraví? :roll:

mne zlobí, že spousta témat na temné ještě není google-friendly pojmenovaná. tu a tam se objeví nováček, hledající informace o určitém aparátu a třeba "mamča řady c" mu příliš nepomůže. kdyby existoval wiki modul do fóra, tam by se dalo udělat věcí.. :)
  • 0

#654 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium
Reputace: 38

Publikováno 29 březen 2013 - 14:14:57

mne zlobí, že spousta témat na temné ještě není google-friendly pojmenovaná. tu a tam se objeví nováček, hledající informace o určitém aparátu a třeba "mamča řady c" mu příliš nepomůže. kdyby existoval wiki modul do fóra, tam by se dalo udělat věcí.. :)

Myslím, že když se Tazovi nabídneš, že Tě neodmítne ;)
  • 3

#655 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2013 - 19:26:55

nemyslel jsem vykuchat,myslel jsem sprznit
  • 1

#656 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 31 březen 2013 - 21:16:34

dodatek k mýmu "testu" závěrek. Dneska jsem pokus zopakoval, měnil jsem jak citlivost, tak i clonu (ale pečlivě), snímal jsem bílou stěnu; rozdíly v intenzitě osvětlení se dnes nekonaly....
Přiložený soubor  L+M.jpg   48,84K   58 Počet stažení

Hnědá se sicetaky maličko vlní, ale bude to v rámci, já nevím, 1/4 clony. Modrá je nejvíc mimo na 1/30, kde to bude skoro o clonu. Je taky velmi dobře vidět, jak se srovnají do latě na 1/60 a 1/125 - evidentně jinej strojek proti "dlouhým" časům.
  • 0

#657 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 31 březen 2013 - 21:55:51

Chápu to dobře, když se překrývají, časy obou aparátů se shodují?
  • 0

#658 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 31 březen 2013 - 23:08:05

ano, a odchylka vpravo je přeexpozice, tj delší čas než by měl být.
  • 0

#659 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)

Publikováno 1 duben 2013 - 08:09:26

Tak to je hezký test, to by jsem doma mohl taky vyzkoušet. Digoša k tomu schopnému vlastním, ještě že jsem ho neprodal. Dík Jendo.
  • 0

#660 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 2 duben 2013 - 07:50:26

ano, sprzneni nezanechava nasledky na zdravi a psychice :D stejne zvlastni ukaz: nekdo znici kus nejaky techniky a jako odplata by melo bejt vyradeni se na jeho bliznich ... ve svetle poslednich let, to je skoro na nobelovou cenu miru :D ...
  • 0

#661 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 2 duben 2013 - 20:15:10

skoda ja myslel ze vis co je nadsazka,omlouvam se vsem kdo to nbepochopil a beru sva slova zpet

• 1

#662 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 17 duben 2013 - 18:17:58

Právě jsem se dozvěděl že zítra musím být v Praze, ale mám celý den volno, tak jsem si říkal že půjdu do Prokopského údolí. No nevysr**ly se mi všechny expozimetry?
se na to vyprdnu.
  • 0

#663 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 17 duben 2013 - 18:20:26

Právě jsem se dozvěděl že zítra musím být v Praze, ale mám celý den volno, tak jsem si říkal že půjdu do Prokopského údolí. No nevysr**ly se mi všechny expozimetry?
se na to vyprdnu.

Můžete mi dát nějaké tipy na výstavy?
Už mám naplánovaného Drtikola u Sudka, a půjdu se podívat do Vltavínu.
dík

kdyby mne chtěl někdo vidět, tak jsem volný :-)
  • 0

#664 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 17 duben 2013 - 18:28:00

se na to vyprdnu.

na co? sunny 11 :-)
  • 0

#665 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 17 duben 2013 - 18:34:27

prokopák je na hraně použitelnosti :-) to bych nevynechával.

jinak běží zdenko feyfar v muzeu hlavního města prahy
  • 0

#666 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 17 duben 2013 - 18:37:29

A na Staroměstský radnici by mělo bejt snad i víc věcí naráz...
  • 0

#667 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 19 duben 2013 - 17:20:13

Zlobí mě, že Foto Kampa v Olomouci končí. Teď abych nakupoval po netu, protože v Marko Foto je naprosto debilní digitálistická obsluha. Na dotaz i na naprosto prašivou Fomu vesměs odpovídají něco ve stylu že už se to nevyrábí, protože to nikdo nepoužívá.
  • 1

#668 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 18:52:46

co bys chtěl od kovozemědělců...
  • 0

#669 Richard7

Richard7

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 19 duben 2013 - 19:51:13

Hnevá ma strašne to, že moja tlačiareň somnou nespolupracuje. Fotil som zátišie s dvoma bleskami a na pc monitoru to vyzerá veľmi dobre - analógovo, tak som to vždy chcel, ale na papieri je to ako z mobilu a pritom som si urobil peknú zásobu náplní a fotopapieru - dokonca som skúsil dať tie fotky vyvolať vo fotolabe, ale výsledok je katastrofálny. Tak buď ma klame monitor alebo nie som na správnej koľaji. Viem čo mi chcete povedať, už som nad tým aj rozmýšlal, ale neviem či to zvládnem. Chcelo by to optickou cestou tie fotky asi aj vyvolať, ale v tom sa moc nevyznám. Áno, máte pravdu, prečítal som si aj rôzne knihy, návody atď., ale to je len teória. Tá prax veľmi bolí, je finančne drahá a časovo náročná. Bojujem s tým už cez mesiac a pevne dúfam, že čoskoro poletí z baráku - tá moja milovaná tlačiareň. Ešte že sa mám kde vyrozprávať, vonku ma berú už za blázna. Všade počujem to samé, však tie fotky sú pekné čo by si chcel viac. :cry:
  • 1

#670 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 19 duben 2013 - 20:12:32

..... Chcelo by to optickou cestou tie fotky asi aj vyvolať.....

Je to na dobré cestě - už víš jak na to ! :)

......Tá prax veľmi bolí, je finančne drahá a časovo náročná......

Ale z toho co jsi napsal bych řekl, žes to ještě ani nevyzkoušel a už nad tím pláčeš .... :(
  • 0

#671 veverka07

veverka07

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 125 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 20

Publikováno 19 duben 2013 - 20:15:31

na tiskarnu se vykašli.
Najdi si v okolí blízkého temnokomorníka a zkus si to udelat klasickou cestou pod jeho křídly. pak uvidíš kudy dál.

Cenově to není vůbec ...
  • 0

#672 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 20:28:32

Co mas za tiskarnu? klidne muzeme poSZkovat jestli potrebujes helfnout :) Nejakej patek sem se v tehlech vecech vrtal (akukou, sroubovakem, kladivem, sekerou :D) ...
  • 0

#673 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 19 duben 2013 - 20:47:29

Pravdou je, že ruskej šroubovák a sekera jsou nedoceněný nástroje, ale tady bych si myslel spíš na kalibraci monitoru. Případně jeho úplnou výměnu. Podle finančních možností za starší CRT či novější IPS panel...
  • 0

#674 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 21:01:44

se slzou v oku vzpominam na sve 24" CRT EIZO s brutalnim rozlisenim 2550 na buhvikolik ... takovej krasnej obraz LCD jen tak mit nebude :) Aby se x-IPS alespon nejak priblizil dnesnimu "srotakovymu" CRT, tak se clovek pohybuje trosku v jinejch castkach ...
  • 0

#675 Richard7

Richard7

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 19 duben 2013 - 21:06:29

skalibrované to nemám, to je pravda, tlačiareň je Canon IP4700. IPS panel? - počujem prvý krát o takom niečom, ja mám klasiku LCD samsung. a CRT je predsa starý monitor s veľkou obrazovkou.
  • 0

#676 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 19 duben 2013 - 21:32:17

Bimbak: Jj, před nedávnem jsem sobě pořídil 21'' CRT Eizo vyřazené z DTP studia. No neber to za necelý 300,-. Táhnul jsem tu svini přes třičtvrtě Prahy z Černýho mostu domu busem a metrem. Přes třicet kilo mrtvý váhy. A když jsem to nakonec zapojil, tak jsem shledal, že se mi už při poslední seanci podařilo srovnat barvy i na mém nicmoc-end LCD panelu zn. Philips (širokoúhlá 22'' s menšíma pixelama)... Tak jsem to závaží přesunul do erární komory na koleje, aby si polepšil alespoň kamarád, co má jen malej nuznej NTB...

Richard7: Staré CRT monitory mají věrnější barvy než moderní LCDčka. IPS je, řekněme, druh LCD monitoru, který je právě vhodnější na grafiku, protože zas zobrazuje barvy věrněji. Doporučuji prostudovat nějaká fóra o počítačové grafice, či se dotázat v nějakém obchodu s výpočetní technikou.
  • 0

#677 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 22:10:17

IPS je na grafiku gut ... ale ja mam "high end z roku 2007" S-IPS a o tom se rika "tisic odstinu fialove" ... protoze neumi cernou ... H-IPS sou na tom trochu lip ... ale nejlepsi cernou sem videl na svym 10 let starym PVA Samsungu 910T (ten LCD byl nadcasovej, jeste dneska slintam kdyz ho vidim u segry... jen je dost pomalej)...

ty TN displeje taky usli kus cesty a troufam si rict, ze dnesni TNka jsou na tom sakra dobre. Protoze kdyz jeden pixel dupluje dve barvy a obe sou sedy pri GTG 2ms (i tech 5ms je fajn), tak pokud nema clovek v hlave stroboskop na chytani predstihu motoru, nemuze to poznat. Kdyz je to propojeny pres DVI, monitor si nemuze delat co chce jako pri D-SUBu, takze staci nasypat spravny profily do OS. Placky uz chodej dneska docela slusne serizeny z vyroby. Neni to tak divoky jako to bejvavalo u tech prvnich lacinejch...
  • 0

#678 thelomographer

thelomographer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 247 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 20 duben 2013 - 10:29:29

Nebo prostě mít kvalitní monitor ( já měl vždy monitor Apple od 1992 - do teď ), aktuálně mám Apple Cinema Displey 23'' HD z roku 2003, je připojenej do spešl grafiky přes ADC - takže je plně ovládané softwarově, ne žádný tlačítka pod minitorem, zkalibrovanej kalibrační sondou EyeOne. Pak jsou v Mac OS profily sesynchronizovány mezi aplikacemi, vstupními zařízeními a výstupními. Takže to co mám na monitoru, vyleze i z tiskárny. ( Jo a ten monitor není žádnej 1000odstínů fialový :-D, černá je černá jako bota :P ) Když tenhle monitor porovnám s rok starým Samsungem 19'', led podsvíceným a bůhví s jakejma milionama funkcí, za cca 10 000, nedá se to porovnat....ten Samsung je tak hroznej, že se zkalibrovat vlstně nedá - nijak! Takže mi slouží jen jako vedlejší monitor na kterym mám otevřenej Mail a iTunes.
Pamatuju si ty časy ( 1997 ), když mi 20'' CRT zabralo celej stůl a ten obraz ( mělo to 1920xněco ) byl bezkonkurenční!
Takže se vyplatí investovat do dražšího monitoru a kalibrační sondy, než pak tady brečet a snažit se seštelovat nějakej krám za pár korun.
Nebo je tu ještě jedna lepší alternativa! Vykašlat se na jakýkoliv digitalizování, koupit si nějakej Opemus a nazvětšovat si to hezky doma v koupelně a výsledek bude mnohem lepší!
  • 0

#679 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 20 duben 2013 - 12:16:01

co bys chtěl od kovozemědělců...

No tak prrr... to jsou čistí vidláci. Kovozemědělci žijí na Třinecku, makají ve werku (železárnách) a na políčkách si pěstují kobzole.
  • 0

#680 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2013 - 12:30:20

takze, ADC neni nic jinyho nez DVI-SL (DL tam proste neni) s furou blbosti navic. Jediny co si rekl je, ze "monitor pripojenej pres DVI se neda sestelovat a pouzivaj se barevny profily" (najdi rozdil :D) Apple Cinema HD 23 je obycejnej S-IPS panel. Tajemstvi proc ma cernou jako cernou je, ze ma jenom 200cd/m jas. Proste kde je tma, tam je tma :D (a hodne lidi si to plete s "wow to ma ale pekny barvy") ... nad 250cd/m se zacina projevovat sice lepsi prace s jasnejma barvama, ale taky to, ze cerna uz neni cerna a resi se to az "ted" s variabilnim podsvicenim.
  • 0

#681 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 29 duben 2013 - 00:15:36

zlobí mne že se mi vys*** expozimetr (Sekoník L308) a já nevím proč!
prostě jsem ho po měsíci vytáhl z poličky - a nic.
vyměnil jsem baterky - a nic
ještě 3x jsem vyměnil baterky - a nic
očistil jsem kontakty - a nic

nikde mi nespadl, prostě jen tak ležel ve stínu ostatního fotobordelu

prostě nic a já nevím proč
a to mne zlobí!
  • 0

#682 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2013 - 07:02:14

stando, nedal jsi tam ty baterky obráceně, jsou baterky opravdu v pořádku nevybité nejlepší změřit. Samo od sebe se málo co pokazí.
  • 0

#683 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2013 - 07:43:41

to taky může být šprajc, že jsi ho měsíc nechal zahálet ...
  • 1

#684 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 29 duben 2013 - 08:52:15

Mám skluz čtyři kinofilmy k nazvětšování.. A to mně pekelně štve. Vždycky si říkám, že si na chvilku odpustím focení a pak jdu a cvak, cvak....
  • 1

#685 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 29 duben 2013 - 10:29:36

hidejoshi: Mám skluz čtyři kinofilmy k dofocení.. A to mně pekelně štve. Vždycky si říkám, že to za chvilku dofotím a pak jdu a prd, prd....
Když o tom tak teď přemejšlím, jsou vlastně "jen" 3 ;)
  • 1

#686 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 29 duben 2013 - 13:35:58

No tak vidíš.. Tři už by ,mně neštvaly..
  • 0

#687 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka
Reputace: 677

Publikováno 29 duben 2013 - 17:06:59

Tak nám zabili Hasselblada... :(

http://www.bjp-onlin...line-of-cameras

V-éčko končí...

H-áčko neni špatné ale neni to "ono" (je to vlastne digitálne Fuji kde sa dá nasadiť aj filmový magazin na 6x4,5 - čo ale neni krásny štvorec :( )

Ach jo...
  • 1

#688 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 29 duben 2013 - 17:47:09

já myslel, že hass je mrtvý už od doby, co ho převzal fuji, nebo kdy to šla ta kvalita tak dolů..
  • 0

#689 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka

Publikováno 29 duben 2013 - 18:04:25

Nemám pocit, že šla kvalita dolu (aký Hasselblad máš?) Stále je to dobrý stroj. Véčko aj Háčko. Ale prestať vyrábať Véčko je ako keby Fender prestal vyrábať Telecaster alebo Leica M-ko... Je to prúser jak mraky, zase mám pocit, že žijem v blbej dobe...
  • 1

#690 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 29 duben 2013 - 18:09:18

kup jich pár tisíc a jistě výrobu obnoví;)
  • 0

#691 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 29 duben 2013 - 18:13:27

nemám žádný. ale tuším že servus tu psal, že jim začala dost lítat tolerance a 0,2 mm rozdílu mezi bajonetem a kazetou bylo u nich v normě. to mi přijde dost. smysl, který popisuješ, pochopitelně chápu, ale zas tak moc mi to ukončení výroby nepřekvapuje, abych se přiznal
  • 0

#692 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 29 duben 2013 - 18:44:07

Hmmm, ne že bych si ho chtěl jít koupit, ale stejně by mě zajímalo, jak to zamává s cenama...
  • 0

#693 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka

Publikováno 29 duben 2013 - 18:45:40

Sú dve skupiny fotografov - takí čo Hasselblad majú a takí čo by ho chceli mať :)
Tí druhí tvrdia, že je nekvalitný a predražený :)

Neviem - asi som mal šťastie na všetky kusy čo som mal v rukách. Ale to je jedno...

Dúfal som, že to ostane vo výrobe aspoň ako zakázkový veľmi drahý model na ktorý sa bude čakať v poradovníku možno aj dva roky a bude stáť niekoľkonásobok súčasnej ceny ale, že bude vždy dostupný aj keď proklatě draho, lebo je to "ikona". Ale to bola asi len taká optimistická predstava. Dnešní mladí manageri asi vidia veci inak... :(
  • 0

#694 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 29 duben 2013 - 19:29:28

tenhle přístup si mohou dovolit jen malé firmičky, kde je samotná výroba radostí, až druhořadě zdrojem peněz. a neplatí to jen u foťáků... bohužel mladým managerům o radost z výroby jít ani nemůže, protože sami nic nevyrábějí
  • 0

#695 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 30 duben 2013 - 10:29:34

a to mne zlobí!

Právě jsi se dozvěděl, proč už se se tomu neříká optika a jemná mechanika, ale SPOTŘEBNÍ elektronika.
  • 1

#696 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 30 duben 2013 - 10:34:44

tenhle přístup si mohou dovolit jen malé firmičky, kde je samotná výroba radostí, až druhořadě zdrojem peněz. a neplatí to jen u foťáků... bohužel mladým managerům o radost z výroby jít ani nemůže, protože sami nic nevyrábějí

Nebo i velké firmy, které si na výrobu malého množství kvalitního zboží vydělají jinde. Jako Kyōto Seramikku Kabushiki-gaisha (Kyocera) a foťáky Yashica. Nebo Kabushiki-gaisha Koshina (Cosina) a foťáky Bessa a Zeiss Ikon.
  • 0

#697 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 30 duben 2013 - 12:43:26

a to mne zlobí!

Právě jsi se dozvěděl, proč už se se tomu neříká optika a jemná mechanika, ale SPOTŘEBNÍ elektronika.

bohužel někteří z nás si nemůžou dovolit ji spotřebovávat tak, jak by si výrobci přáli...
  • 3

#698 Rosi

Rosi

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 221 příspěvků(y)
  • LocationStřední Čechy/Východní Čechy
Reputace: 104

Publikováno 1 květen 2013 - 13:23:54

Co mě zlobí?
Grrrr, v neděli jsem si nastříhal koupené plátno (povlak na peřinu, čistá bavlna), v neděli jsem to do půlnoci impregnoval emulzí, poctivě sušil a nechal do dnešního dne "zrát" a vod rána se mi ještě nepovedl ani jeden vobraz ku spokojenosti páně (mé). To plátno je snad něčím napuštěný nebo co?! Dělá mi to fleky na obrazu, když už je bez fleků znatelných, tak je to hnusně šedivé, vývojka jak močál, po třetím vobraze ji musím měnit ... . Ach jo, den blbec ... . Jdu zalézt do temné a dokonat dílo zkázy :sad:
  • 0

#699 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 1 květen 2013 - 18:27:51

Rosi, zkus to nejdřív vyprat v lihu, promáchat, vyždímat, narovnat a nechat odpařit :)
  • 0

#700 Rosi

Rosi

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 221 příspěvků(y)
  • LocationStřední Čechy/Východní Čechy
Reputace: 104

Publikováno 1 květen 2013 - 18:59:39

Rosi, zkus to nejdřív vyprat v lihu, promáchat, vyždímat, narovnat a nechat odpařit :)

Zítra jdu připravovat další várku (doufám, že ne ke zničení) a tak zkusím i tvou radu s lihem :o) Napadlo mě, jestli to nemaj nějak impregnovaný proti
ňákejm "bavlnožroutům" .o) Ta látka je nová a je to Made in Bangladesh ...

:smile:
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 7 návštěvníků, 0 anonymních