Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#801 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 14 srpen 2013 - 11:15:19

mě poslední dobou zlobí radikalizace společnosti (v určitém smyslu) - vše je špatné, vše je špatně.
Každý kdyby si zametl před vlastním prahem, tak by hned bylo lépe, ale lepší je remcat a házet to na všechny a vše kolem sebe.
  • 0

#802 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 14 srpen 2013 - 11:22:04

Nechcu zůstat zcela nepochopen.

Je to tu fotografický web, to jo. Jen má představa, opakuju má přestava, by byla spíše o tym, že když mne nekdo bude zajímat, tož si kliknu na teho avatara, na jeho galerii a posoudím si, co ASIK dělá. Beru to pouze jako orientační, protože papírovou fotku to NEMUŽE nehradit a ani by to býti nemělo nemělo. Byl by to neco jako takový osobní web uživatele na temné. S touto vizí bych souhlasil a byl by to kompromis.

Další věc je hodnocení v galerii, sám se ho účatsnil pouze ve dvou , třech případech, když už mne neco hodně zvedlo ze židle. Ale pořád je hodnocení jakési měření ftáků, udělování plusů či mínusú, jedniček a nul, reputací atd. atd.
Chápu, že by tady měla být prezentace TK, jako v tom duchu aby když si někdo prvně otevře stránky, aby tam byl pěkný obrázek, který by se mohl měnit, ale to co se prvnímu kdo je na stránkách zjeví, už není prezentační, ale to co se poslední dobou odehrává v galerii je pozbytí všech principů soudnosti u některých uživatelů. Když je na to ještě někdo upozorní, vychrástají se mu do ksichtu a směle plevelí dál. Toto tedy ne!!! Opět mi to připadá, že někdo zneužívá systému, který byl pro dobro vytvořen a obrátil jej do absurdit.

Ono celkově, když nad "dějinami temné" přemýšlím, tak mi vychází to, že jakékoliv uhnutí z původních myšlenek (fotky na papíře, žádná galerie, moderátoři atd. atd.) skončilo špatně a pro temnou mělo vždy negativní dopady, jak co se týká technického obsahu, lidskosti či, a to je nejdůležitější, samotné nálady na tomto webu.
  • 4

#803 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 14 srpen 2013 - 11:33:38

Boure ve sklenici vody, moc to resite. Kazdy ma ty sve hranice co je skousnutelne a prezentovatelne nekde jinde. A pred schvalovaci komisi snad nikoho hnat nebudeme.
  • 1

#804 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 14 srpen 2013 - 11:39:14

Plně souhlasím s Krakenem !
  • 0

#805 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 14 srpen 2013 - 12:37:40

Uhnuli jsme od pevných principů a včílkáj za to platíme! Jsme web co jede od začátku klasickou černobílou fotografii. Právě pro to jsme tento web zakládali, abychom se vymanili z područí jiných technik. A co z toho zbylo? Kolik fotek v galerii je opravdových fotek zhotovených na opravdovém fotopapíře? Kolik autorů na temné vlastně ještě umí obyčejnou zvětšeninu? Vždyť už nejsme web o černobílé fotografii ale o všech možných jiných technikách.
  • 1

#806 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 14 srpen 2013 - 13:04:30

Mě se líbilo, jak to bylo na původních stránkách. Jen osobní galerie - kdo chtěl, měl jí, kdo ne tak ne. Působilo to opravdu jako malá prezentace.

Když jsem se chtěl něco dozvědět ke svému snímku, dal jsem to do příslušného vlákna a vždycky mi to někdo pomohl řešit, žádný problém.

Systém této galerie (jak výše zmíněno - možná zlý ?) řadě z nás nenastavuje nijakou zábranu (někdo jí nepotřebuje, má jí v sobě nějak sám nastavenou), která by nás přinutila se před vložením snímku zamyslet proč tam chci dát zrovna tohle. Chci ukázat dle mého pěkný snímek nebo k němu chci nějakou kritiku či radu ? Podle toho bych zvolil způsob, jak tam tu fotku vložím, třeba s průvodním slovem, nebo do zvláštní kolonky či jinak. Ale k tomu nás ta galerie nenavádí.
Namítnete, že přeci tahle galerie nabízí nesčetné možnosti, jak to udělat. Ale možná právě v tom je ta chyba. Zdá se mi, že čím víc těch různých skvělých technologií nás obklopuje, tím méně jsme soudní k tomu zvolit si z té nabídky to, co zrovna my k životu opravdu potřebujeme a co je pro nás dobré. Ale to už je debata na někam jinam ...

Trochu jsem se třeba podivil (a Zlobí mě to, abych naplnil název vlákna) u jedné nedávno hodně komentované fotografii v galerii, že jsem ve více jak dvaceti komentářích nenašel nějakou skutečnou kritiku vlastní fotografie. Čekal jsem že se dozvím co konkrétně je na ní špatně. Sám bych tam něco našel, ale moje zkušenosti zrovna s takovým typem fotky nejsou žádné. Ale autor si za to do jisté míry může sám. Nikoho nevyzval ke konstruktivní kritice a tak k ní ani nedošlo. Stačilo by možná jednoduše požádat o vysvětlení konkrétních chyb v prezentovaném obraze a bylo by to jistě OK.
K tomu mě napadlo jen jediné, zde už mnohokrát opakované - kdyby se podobná diskuze odehrávala na nějakém srazu nebo setkání třeba v hospodě, vše by se vysvětlilo s úsměvem.
  • 3

#807 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 14 srpen 2013 - 13:27:35

Pokiaľ sa ľudia nepoznajú, kritika je (skoro) nemožná.
Osoba kritika je veľmi dôležitá a takisto je dôležitý vzťah kritik-autor. Anonymne a po internete takmer nemožné.
Univerzálna objektívna pravda neexistuje, takisto neexistuje ani ideálna kritika.
Kto si kritiku nevyžiada, nemal by byť terčom. Kto si kritiku vyžiada, mal by sa obrátiť s konkrétnou otázkou, na konkrétneho človeka (alebo skupinu).

Konštruktívna kritika je dar autorovi, ten nech to tak berie - buď poďakuje a zoberie, alebo ho hodí do koša.
  • 3

#808 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 14 srpen 2013 - 15:23:22

proč ta diskuse o galerii zde? a ve vláknu o ní ticho?
A proč jen obecné připomínky? Dokud nebudou konkrétní připomínky ke konkrétním fotkám či uživatelům, míjíte se cílem,... a nic se nezmění.
Nesoudní soudnosti nenabydou.
  • 1

#809 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 15:43:45

Jen si tak trošku sdělujeme co nás obyčejné milovníky červeného světla a vůně chemikálií zlobí.
  • 0

#810 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 14 srpen 2013 - 15:51:07

Nemám čas, dělám fotky. :mrgreen:/>
Ale zlobí mně že bzenečák už sem žádný nedává a že se nehlásí do výměn na afuku.
  • 1

#811 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 17:23:31

Fotky už nikam nedávám a nevyměňuji. Fotky prodávám. Pokud budeš chtít nějaké mé fotky koupit můžeš přijet a vybrat si dle gusta a ceny. Nejlepší fotka je ta prodaná!
  • 0

#812 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 14 srpen 2013 - 17:58:41

proč ta diskuse o galerii zde? a ve vláknu o ní ticho?
A proč jen obecné připomínky? Dokud nebudou konkrétní připomínky ke konkrétním fotkám či uživatelům, míjíte se cílem,... a nic se nezmění.
Nesoudní soudnosti nenabydou.

Jiříku, stačí víc hledat, dívat se a pak to pochopíš. Nechtěl bych osobně napadat či peskovat nejaké zdější uživatele galerie, nemám na to sílu, ani čas. Pouze se snažím na to spíše ukázat zdálky a zamyslet se.
  • 0

#813 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 14 srpen 2013 - 18:59:01

jestli mohu ,svuj nazor na galerii,nemam nic proti ,kdyz jsou tam fotky ke koukani a scenovany z fotografie v komore ane pres scan negativu a pres pocitac upraveny,to uz nema s temnou nic spolecnyho.
nedavam uz dlouho sve fotky na urcite weby.Nejlepsi kritika je na vystve,mel jsem uz dve,jednu v Praze a druhou u nas v Thunder Bay,a mel jsem z toho bobky,jak to dopadne,ale po precteni komentaru v knize navstev ,dobry.To je podle mne to nejlepsi co si muzeme prat.Snazit se udelat si vystavu a ne nejake weby a hodnoceni ...ale to uz tu zaznelo.Ano souhlas,dobra fotka je prodana fotka,taky uz vim jaky to je,verte ,ze je to dobrej pocit,a hlavne kdyz nekam prijdete a tam visi vase fotografie.
Tady v galerii jsou nektere fotografie paradni a ty se chvali sami.
Mam to tu rad,nebot se poucim a je to o temny a klasicky fotografii a preju si aby to vydrzelo a aby jsme se k sobe chovali jako nejlepsi pratele
(nebo jsem vul a snilek???)
  • 0

#814 novice

novice

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 14 srpen 2013 - 19:31:03

Mě se líbilo, jak to bylo na původních stránkách. Jen osobní galerie - kdo chtěl, měl jí, kdo ne tak ne. Působilo to opravdu jako malá prezentace.

Když jsem se chtěl něco dozvědět ke svému snímku, dal jsem to do příslušného vlákna a vždycky mi to někdo pomohl řešit, žádný problém.

Systém této galerie (jak výše zmíněno - možná zlý ?) řadě z nás nenastavuje nijakou zábranu (někdo jí nepotřebuje, má jí v sobě nějak sám nastavenou), která by nás přinutila se před vložením snímku zamyslet proč tam chci dát zrovna tohle. Chci ukázat dle mého pěkný snímek nebo k němu chci nějakou kritiku či radu ? Podle toho bych zvolil způsob, jak tam tu fotku vložím, třeba s průvodním slovem, nebo do zvláštní kolonky či jinak. Ale k tomu nás ta galerie nenavádí.
Namítnete, že přeci tahle galerie nabízí nesčetné možnosti, jak to udělat. Ale možná právě v tom je ta chyba. Zdá se mi, že čím víc těch různých skvělých technologií nás obklopuje, tím méně jsme soudní k tomu zvolit si z té nabídky to, co zrovna my k životu opravdu potřebujeme a co je pro nás dobré. Ale to už je debata na někam jinam ...

Trochu jsem se třeba podivil (a Zlobí mě to, abych naplnil název vlákna) u jedné nedávno hodně komentované fotografii v galerii, že jsem ve více jak dvaceti komentářích nenašel nějakou skutečnou kritiku vlastní fotografie. Čekal jsem že se dozvím co konkrétně je na ní špatně. Sám bych tam něco našel, ale moje zkušenosti zrovna s takovým typem fotky nejsou žádné. Ale autor si za to do jisté míry může sám. Nikoho nevyzval ke konstruktivní kritice a tak k ní ani nedošlo. Stačilo by možná jednoduše požádat o vysvětlení konkrétních chyb v prezentovaném obraze a bylo by to jistě OK.
K tomu mě napadlo jen jediné, zde už mnohokrát opakované - kdyby se podobná diskuze odehrávala na nějakém srazu nebo setkání třeba v hospodě, vše by se vysvětlilo s úsměvem.

zdravím, no myslím, že i tu se smějeme také jistě si neřežeme krky...souhlasím, že když není o kritiku požádáno tak plodné kritiky se nedočkáte...jsou to jen zcela subjektivní názory na danný obraz, jeho technické či myšlenkové zpracování...ale život není jen konstruktivní , ale i emotivní a to je Líbí či Nelíbí...každá hlava, každé oko, každé srdce originál a občas i fotografie:-) a každý se občas rád vykecá u jiného o svých pocitech či vědomostech či nevědomostech aniž by to plně souviselo s obsahem, kdy fotografie samotná je jen impulz k vodopádu slov ...miluju film Světáci , znalci této filmové klasiky pochopí souvislost:-)
  • 1

#815 novice

novice

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 14 srpen 2013 - 19:43:07

Pokiaľ sa ľudia nepoznajú, kritika je (skoro) nemožná.
Osoba kritika je veľmi dôležitá a takisto je dôležitý vzťah kritik-autor. Anonymne a po internete takmer nemožné.
Univerzálna objektívna pravda neexistuje, takisto neexistuje ani ideálna kritika.
Kto si kritiku nevyžiada, nemal by byť terčom. Kto si kritiku vyžiada, mal by sa obrátiť s konkrétnou otázkou, na konkrétneho človeka (alebo skupinu).
.Konštruktívna kritika je dar autorovi, ten nech to tak berie - buď poďakuje a zoberie, alebo ho hodí do koša.

kritika je svobodná disciplína a svoboda je okouzlující i nebezpečná zároveň...autor si ji může a nemusí vyžádat, ale pokud jdes s kůží na trh, musí s ní počítat! jsem přesvědčená z vlastní zkušenosti, že právě nezainteresovaný a zcela nezávislý " cizí"kritik je autorovi tím největším služebníkem , samozřejmě je důležitá osobnost kritika i autora samotného....kritiku na internetu beru více než méně za nekritiku
  • 0

#816 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 14 srpen 2013 - 20:59:14

Já vás tady poslouchám,nestacim se divit.........?Já vám sem dám fotku která je dělaná chemickou cestou a je to scan z fotky bez upravy,pak mě tam někdo začne napadat že to upravuju na počítači,tak se nedivte že se bráním.Pokud bych chtěl něco dělat digitálně tak pudu někam jinam a nebudu tady.Mě šlo o to aby ste se zamysleli nad tím jak je to udělaný.Pokud někdo řekne nelíbí se mě,nebo neumím to hodnotit tak to chápu.
  • -1

#817 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 21:31:50

toto je asi otázka na adminy TK, zda tu galerie má místo a pokud ano, v jaké podobě.. A pak stanovit jasná pravidla a hotovo.
  • 1

#818 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 21:41:02

To už je pomalu jak za kamančů :???:
  • -1

#819 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 21:46:26

v čem?! Myslím, že za Tvůj názor Tvé děti nebudou mít problém dostudovat (např.)
  • 1

#820 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 14 srpen 2013 - 21:48:35

Potkal jsem se předevčírem s člověkem, který temnou zná, který dělá dle mého krásné fotografie, ale přispívat do diskuzí nechce, protože mu to tady připadá moc militantní. Má asi kurva pravdu! Abyste se z tý galerky neposrali. Kdyby se mělo škrtat všechno z čeho může bejt problém, tak si snad nemůžem ani zavolat.. Není to tu kruci žádnej pařížskej salon umění, jestli víte o čem mluvím! Jo a Evlo, tvoje poslední kolorovaná fotka v galerii je nádherná! (poslední věta úzce souvisí s předposlední)
  • 0

#821 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 21:58:34

pro Lubose,ja to myslel vseobecne,ne jenom tady,ja nemyslel tebe.
Promin jestli to tak beres.
Uz to nebudu resit,a ani nechci.

• 0

#822 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 21:59:23

v čem?! Myslím, že za Tvůj názor Tvé děti nebudou mít problém dostudovat
Já žádný nemám,teda o žádných nevim :mrgreen:
  • 0

#823 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 22:03:37

:-) tak možná by bylo lepší komanče a tuhle diskuzi nechat u ledu. Nejlepší je sejít se na nějakém sraze, pokecat, ukázat fotky na papíře, hned si to tam prodiskutovat a ono je to ouplně o jiný atmosféře a pohodě.. Takhle se tu plácaj slova a nemá to valného smyslu
  • 0

#824 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 22:05:19

Tech lidí tu bylo víc,jak to říká jedna moje kámoška,život je kurva ale žít se dá :mrgreen:
  • 0

#825 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 22:10:23

:smile: tak možná by bylo lepší komanče a tuhle diskuzi nechat u ledu. Nejlepší je sejít se na nějakém sraze, pokecat, ukázat fotky na papíře, hned si to tam prodiskutovat a ono je to ouplně o jiný atmosféře a pohodě.. Takhle se tu plácaj slova a nemá to valného smyslu
Jo co je to vlastně umění?Umění je vysrat se v kulatý věži do do rohu,to je umění :idea:
  • 1

#826 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 22:13:16

Luboši laskavě se uklidněte. Děkuji.
  • 2

#827 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 22:17:11

Luboši laskavě se uklidněte. Děkuji.
Já jsem v klidu :-P
  • 0

#828 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 14 srpen 2013 - 22:34:48

no... jen aby z těch debat tady neměli případní noví návštěvníci obavy se na nějaký sraz vůbec vypravit....
  • 0

#829 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 01:08:11

co mne zlobi?ze debata sklouzne uplne nekam jinam
pojdme radsi fotit a nebo si zalezt do temne
dobre svetlo vsem a at se dari
  • 0

#830 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 15 srpen 2013 - 10:50:41

vždyť je to tak jednoduchý - kdo nechce, nebo s tím má osobní problém, tak ať do galerie nečučí, nebo ať si dá nějakou tabletku
a je to
copak musíte prohlížet všecko, co na vás na obrazovce svítí?
nemusíte
to je jako s těma neomezenejma tarifama, teď to má každej trotl a pořád všichni kvůli každý blbosti volají, nějkolikrát denně
protože je to "zadarmo" ( na těch devět tisíc ročně jaksi zapomínají )

mě víc točí moje paní, co mě pořád žene na půdu, abych tam pracoval a budoval rozšíření našeho bydlení, že nemám ani čas dovařit ten stativ
asi budu teď fotit cihly, trámy a dláta
  • 2

#831 JohnyL

JohnyL

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 62 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 105

Publikováno 15 srpen 2013 - 11:09:11

Mě zlobí, že mi nikdo neodpoví na dotaz, jakou pozitivní vývojku na papíry Forte Polywarmtone a Oriental Seagull. Minimálně papíry Forte se tady podle vyhledávání zmiňovaly mnohokrát, takže s nimi určitě někdo musel pracovat. Zato bouřlivá diskuze na téma galerie je minimálně ve čtyřech vláknech (z toho jedna uzamčená). Ale dobře, sice jsem nováček, takže do toho asi nemám moc co kecat, ale jestli má být první stránka opravdu výkladní skříň, tak by na první straně místo náhledů posledních vložených fotek mohly být náhledy fotek s nejvyšším počtem bodů za poslední týden/měsíc. Poslední vložené jsou po rozkliknutí galerie, takže když někdo nemůže přežít pohled na všechno, tak si prostě na galerii neklikne. Ale hlavně si myslím, že temnakomora je o něčem jiném, než o galerii. Minimálně já jsem sem šel kvůli informacím a abych se něco naučil a ne kvůli fotkám v galerii.
  • 0

#832 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 15 srpen 2013 - 11:47:41

JohnyL: zkus Ilford ID-78 (snadno a levně lze namíchat) nebo konfekční (dražší) Agfa neutol WA.
p.s. Pokud nikdo neodpověděl, mohlo se taky stát, že nikdo, kdo odpověď zná, tvůj dotaz nezaregistroval.

Za svou osobu mohu říct, že pokud se zde (i jinde) na něco zeptám a dostanu kvalifikovanou odpověď, tak slušně poděkuji, ta odpověď mě potěší.

Ovšem, pokud začnu vykřikovat, že mě zlobí, pokud mi nikdo neodpoví, mohu zcela po zásluze očekávat, že se na mě a mé dotazy příště každý slušný člověk vybodne. :???:
  • 1

#833 JohnyL

JohnyL

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 62 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 15 srpen 2013 - 11:57:25

Moc díky jirin_ol. Já to naprosto chápu. Spíše jsem si posteskl a s ohledem na název vlákna jsem použil zlobí mě. Jasně, že to nemuselo být zaregistrováno a nemyslel jsem to jako útok na kohokoliv a ani do pléna. Něco jako "zlobí mě, že prší" :-). Tak to jen, abyste se na mě příště nevybodli :-)
  • 0

#834 Rosi

Rosi

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 221 příspěvků(y)
  • LocationStřední Čechy/Východní Čechy
Reputace: 104

Publikováno 15 srpen 2013 - 18:18:17

...

do galerie občas nahlédnu, občas něco vložím, nepřijde mi, že je to něco špatného,
ovšem nesmí to sklouznout k formátu foto galerií "všude kolem", body, body ... a nic přínosného.
Uvědomme si, že jsme každý jiný, někomu se líbí bílé triko, někomu černé, někomu sandály, někomu
mokasíny, jsme individualisté ..., proto se každý každému nemůže "zavděčit".

Jsem pro zachování galerie, ovšem jsem také pro to zrušit ono klikání na body/reputaci (v galerii),
myslím, že slovo je cennější než nějaké numerické vyjádření něčeho. Přínosnější je slovní kritika,
ať pozitivní či negativní, řekne rozhodně více ... .

Hezký zbytek dne

Vašek - Rosi

PS: Web Temnakomora je pro mne od doby objevení nekonečnou studnicí moudrosti,
krůček po krůčku kráčím vpřed, vážím si všech Vás, kteří nemáte problém podělit se
o své moudro/zjištění/vědomosti, ač spíše pasivním elementem zde jsem, existuji
se svou vášní/koníčkem a svým čistým a upřímným amatérismem i díky Vám.

Díky za to ... .
  • 0

#835 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 15 srpen 2013 - 18:30:30

mě už jen tak něco nerozzlobí, tak spše pro zasmání. Nebo jsem něco nepochopil?

http://www.ebay.co.u...d=290892978951
  • 0

#836 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 15 srpen 2013 - 18:49:59

Pochopil jsi to dobře. Je to jednoduché:

Filtr...........................................100 kč
Pocit, ze máš věc za 3000.....2900 kč
Celkem...................................3000 kč

Můžeš na tom dětem vysvětlit úsloví "za blbost se platí".
  • 1

#837 koaloo

koaloo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 89 příspěvků(y)
  • LocationPraha/HK/Zlín
Reputace: 14

Publikováno 15 srpen 2013 - 23:31:48

Tech lidí tu bylo víc,jak to říká jedna moje kámoška,život je kurva ale žít se dá :mrgreen:

Buď tak hodný a když už cituješ, tak prosím neumazávej ty citační tagy. Aby se v tom Maďar vyznal! *

* nic ve zlém
  • 0

#838 koaloo

koaloo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 89 příspěvků(y)
  • LocationPraha/HK/Zlín
Reputace: 14

Publikováno 15 srpen 2013 - 23:37:08

...ale jestli má být první stránka opravdu výkladní skříň, tak by na první straně místo náhledů posledních vložených fotek mohly být náhledy fotek s nejvyšším počtem bodů za poslední týden/měsíc. ...

to není dobrý nápad a já ti řeknu proč: protože lidi to otevřou, obodujou prvních 5-25fotek a zavřou to, takže fotkám daným na začátku měsíce budou body přibývat furt, zatímco ty na konci měsíce budou znevýhodněny. tím vznikne určitý "vůdčí peloton" a tomu budou opět přibývat další a další body protože lidi se podívají na to nejlepší, obodujou to a k tomu dalšímu ani nedojdou. hned ze dvou důvodů to ztrácí objektivitu.
  • 0

#839 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 16 srpen 2013 - 04:47:50

Jo tak s nejvyšším počtem bodů... Pomněte, abyste dfensovo učení vždy v praxi užívali :idea:
  • 0

#840 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 16 srpen 2013 - 08:33:18

Pochopil jsi to dobře. Je to jednoduché:

Filtr...........................................100 kč
Pocit, ze máš věc za 3000.....2900 kč
Celkem...................................3000 kč

Můžeš na tom dětem vysvětlit úsloví "za blbost se platí".

:o páni, mně nejvíc děsí tohle u toho: 1,841 sold :?:
  • 0

#841 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 16 srpen 2013 - 08:40:38

Tess,
ale cena predaného: £1.92

Je to divné, že by preklep? :mrgreen:
  • 0

#842 JohnyL

JohnyL

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 62 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 16 srpen 2013 - 09:22:07

koaloo: Pokud by to byl plovoucí týden/měsíc (tj. posledních 7/30 dní), tak by se to vykompenzovalo a ten první efekt by nenastal. Druhý ano, pokud by nešlo zařídit, aby bodovat šlo při rozkliknutí fotky až z galerie, nikoliv při rozkliknutí z náhledu na první straně. Smyslem nápadu není vytvořit soutěž, ale omezit zobrazování na první straně fotek, které mají nejmenší počet bodů či dokonce mínusové body. Mě osobně ovšem stávající stav nevadí a ani si nemyslím, že nutně fotky s nevyšším počtem bodů musejí být nejlepší, i když tady snad nehrozí, že by nejvyšší počty bodů získávaly fotky štěňátek v košíku se čtyřlístkem v tlamě na pozadí se zapadajícím sluncem.
  • 0

#843 veverka07

veverka07

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 125 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 20

Publikováno 16 srpen 2013 - 09:26:06

...koš je nejlepší přítel fotografa!
  • 2

#844 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 16 srpen 2013 - 09:27:57

Jak kdys pravili v rozhovoru na forbíně dva klasikové:
"Francouzi neznají písmeno H. Proto nemohou hodnotit!"
- "A víte, že o hodně přijdou? "
  • 1

#845 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2013 - 12:49:41

Nemůžu si pomoci, ale stále mi to připomíná jednání mého otce. Bordelář jak sviňa. Ale stačilo nechat ve sklepě, kde se někdy nedalo ani projít jedinou svou věc a už furt dokola otravoval, kdy si to uklidím. Já plně chápu proč lidem ta galerie, tedy spíše nedobré fotografie vadí. Kazí to vizitku prostoru, na který by chtěli být hrdí. Nicméně pro mě je to ten jeden překážející kousek v kupě ostatních krámů. Jo, můžeme to utípnout a bude. Ale pak přijdou na řadu další a další věci, dokud a jestli vůbec někomu nedojde, že je to o zase jen o lidech. Aneb, zakažte nože, protože se jimi dá zabíjet... Nechce se mi zakazovat nože, ani na to nemám oprávnění. Jestli vás to tak moc pálí, zkuste to probírat soukromě přímo s tazem. Ale tahle věčná debata tu prostě vyřešena nebude a jediné co z ní bude, je větší a větší bordel v tom pomyslném sklepě...
  • 3

#846 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2013 - 13:49:26

Mýlíš se Pavle. Stačilo se vyjádřit k fotkám v diskusi pod nimi. Vysvětlit začátečníkům v čem spatřujeme chyby a galerie je zase o trochu lepší. Jde jen o to nemlčet. Nebát se pojmenovat chyby je nutnost. Za špatnou galerii si můžeme všichni co mlčíme.
  • 2

#847 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 16 srpen 2013 - 13:58:09

Tess, ďuro, možná jsem hledal blbost jinde, pokud to prodává za dvě libry, pak to znamená, že se jen našla spousta těch, co navýšili cenu. Asi jsem se nechal zmást, ale možné je všechno. Běžně se u nás prodávají věci za dvojnásobek zahraniční ceny a v bazaru použité za cenu vyšší, než za kolik je nový kousek toho samého v krámě.
  • 0

#848 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 16 srpen 2013 - 19:14:07

Nemůžu si pomoci, ale stále mi to připomíná jednání mého otce. Bordelář jak sviňa. Ale stačilo nechat ve sklepě, kde se někdy nedalo ani projít jedinou svou věc a už furt dokola otravoval, kdy si to uklidím. Já plně chápu proč lidem ta galerie, tedy spíše nedobré fotografie vadí. Kazí to vizitku prostoru, na který by chtěli být hrdí. Nicméně pro mě je to ten jeden překážející kousek v kupě ostatních krámů. Jo, můžeme to utípnout a bude. Ale pak přijdou na řadu další a další věci, dokud a jestli vůbec někomu nedojde, že je to o zase jen o lidech. Aneb, zakažte nože, protože se jimi dá zabíjet... Nechce se mi zakazovat nože, ani na to nemám oprávnění. Jestli vás to tak moc pálí, zkuste to probírat soukromě přímo s tazem. Ale tahle věčná debata tu prostě vyřešena nebude a jediné co z ní bude, je větší a větší bordel v tom pomyslném sklepě...

Mýlíš se Pavle, představ si, že bych zaloboval u taze ať zruší galerii, jen čistě imaginárně si to představ a Taz by ji zrušil. Následoval by ryk, rozšířili by se spiklenecké teorie, telefonáty u chystavých pučích a podobně. Hromada lidí to tu bere tak, že je někdo s někým proti někomu apodobně. Přitom si myslím, že je to z velké části blbost.
Pro mě byla vždy jedna nosná myšlenka při mém přístupu k temné:

Říkej všem co si myslíš!!!

Proto to říkám zde na fóru, před všema i s tím rizikem, že se to nesetká s pochopením, což se ostatně mnohokrát stalo. Všechno co se kdy ukulo mimo forum či mimo větší koncensus, vždy dopadlo katastrofou. Vzpoměň si i ty osobně. To je řešení na hovno. Já se snažím hrát s otevřenými kartami a přesto slýchávám zpětné reakce mnohých a tom jaká su potvora a co sem vlastně tím a tím myslel atd. atd.
I těchto výše jmenovaných důvodů je na temné to co je, resp co se zde už nejaký čas vleče.

Temná je pro mě koníčkem, nemíním se před někým schovávat, říkat něco v ústraní či se snad přetvařovat. To musím dělat v práci. Temná mě neživí. Pokud bych měl pocit, že tu nejsem vítán, nebo že na temnej nejsu rád, pudu pryč. Byl jsem i když temná nebyla a budu tak i dál.

K otázce hodnocení fotografií či samotné galerii.

Když jsem navštěvoval fotoskupinu Andromeda, tak náš předseda razil heslo: " V naší zemi je svoboda projevu, v Andromedě je svoboda až po projevu". Něco na tom bylo.

Nemám nic proto umísťování fotek na veřejný prostor. Všecko sa hodnotí, píšou se čísla, mráčky, smajlicí, komentáře na úrovni otevření poklopy od žumpy. Toto na netu všechno je.

Ale doprdele proč by to mělo být i tady? Snažili jsme se o to být nemejstrímoví, jiní, papíroví a kdovíjací. Teď je super chat, je tu galerie, hodnocení, poměřování ftáků, diskuze, všichni tu sou pomálu happy, nebo cool, prostě je tu všechno co je jinde a to je dle mojého názoru chyba. Na jedná straně tu není pomálu nikdo kdo by fundovaně poradil, na straně druhé, když se někdo poradit či upozornit snaží, tak je v konečná fázi za blba.

Ale to je na delší dabatu u píva, necháme to na ty Rajnošky, nebo mne už bolí špičky mých dvou prstů z toho zatraceného klepkání.

Hezký pátek pro všechny.
  • 2

#849 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 16 srpen 2013 - 19:47:21

Napsal jsi :
.... Všechno co se kdy ukulo mimo forum či mimo větší konsensus, vždy dopadlo katastrofou. ....
a ukončil jsi to ...... Ale to je na delší debatu u píva, necháme to na ty Rajnošky ....

Tak v Rajnochovicích žádné pikle, vy kujóni ;), nebo to skončí katastrofou :)
  • 0

#850 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2013 - 21:34:07

skoda ze tam nemuzu byt,bude to urcite fajne setkani,verim tomu...
mam to trochu z ruku i fotky bych vzal...ale neni vsem dnum konec,tak zamacknu slzu a vzpomenu na vas
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních