Co mě zlobí dvě
Publikováno 9 říjen 2013 - 19:01:45
Publikováno 9 říjen 2013 - 19:38:29
Publikováno 9 říjen 2013 - 19:40:15
Publikováno 9 říjen 2013 - 20:10:30
No a co mne zlobí dvě, to jsou dvě rulky F200 které jsem měl připravené pro případ nouze a jak se ukázalo, ty dvě špulky by mi tu nouzi ještě více znepříjemnili alespoň jsem ot odhalil
Publikováno 9 říjen 2013 - 20:27:02
Publikováno 9 říjen 2013 - 22:27:28
Internetový troll se živí tím, že ostatní reagují na jeho provokativní příspěvky. Jsou-li ponechány bez odezvy, troll vyhladoví a odprejskne.když ono to není zas tak snadný, když uvážíš, že žerou kamení...
Publikováno 9 říjen 2013 - 23:42:09
to bude možná něco jako s tou dělbou papírů.
http://www.proofread...tus-nebo-statut
Tě pic. Tak oni to už zavedli do pravidel. No, že já vůl se učil latinsky, měl jsem zůstat nedovzdělancem, nevadilo by mi to. Mimochodem to vysvětlení je dost nesmyslné, pořád se vychází ze stejného základu, u něčeho jako třeba "statut studenta" by podle jejich "logiky" melo být "status studenta" pro stav studentský (kdy je to nejčastěji používané, nikdy jsem to neviděl použito ve smyslu "studentský řád"), což není. Musím zapomenout na to, že pravidla se řídí logikou... Koukám, že ústav pro JČ je skutečně "ústav".
Jestli oni to nebudou ti podobní úřední géniové, co schválili jako správné "autobus", respektive "bus" z výrazu "omnibus", pro fajnšmekry nedpopručuju zjišťovat, jak celé tohle vznikalo. http://cs.wiktionary.org/wiki/omnibus
Tak si ještě počkám na to, až se schválí další koniny, mým horkým kandidátem je "flustrace".
Publikováno 9 říjen 2013 - 23:47:37
Týjo, a já měl za to, že trollové kradou ponožky, ale prý jen ty levý
No a co mne zlobí dvě, to jsou dvě rulky F200 které jsem měl připravené pro případ nouze a jak se ukázalo, ty dvě špulky by mi tu nouzi ještě více znepříjemnili alespoň jsem ot odhalil
Ne, ponožky krade Zášupšák Domácí.
Vaše naděje na vyhladovění Trolla jsou liché, lidičky. Troll dovede léta úspěšně útočit a stupňovat svoje útoky, aniž by na něj někdo reagoval. Jak na internetu, tak v reálném světě. Je to smutné, ale je to tak, na exotopedii je takových trollů na výběr... Když se na to podíváte, budete za tohohle ještě rádi.
Publikováno 10 říjen 2013 - 08:33:29
PS: v tom prvním bijáku je hláška, že prej Škyťák chytá troly, tlamoun odpovídá "Trolové existujou, kradou ponožky, ale jenom ty levý, čím to je?..." tak asi tak, to aby se ty ponožky vysvětlili...
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:07:15
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:11:06
Tě pic. Tak oni to už zavedli do pravidel. No, že já vůl se učil latinsky, měl jsem zůstat nedovzdělancem, nevadilo by mi to. Mimochodem to vysvětlení je dost nesmyslné, pořád se vychází ze stejného základu, u něčeho jako třeba "statut studenta" by podle jejich "logiky" melo být "status studenta" pro stav studentský (kdy je to nejčastěji používané, nikdy jsem to neviděl použito ve smyslu "studentský řád"), což není. Musím zapomenout na to, že pravidla se řídí logikou... Koukám, že ústav pro JČ je skutečně "ústav".
Jestli oni to nebudou ti podobní úřední géniové, co schválili jako správné "autobus", respektive "bus" z výrazu "omnibus", pro fajnšmekry nedpopručuju zjišťovat, jak celé tohle vznikalo. http://cs.wiktionary.org/wiki/omnibus
Tak si ještě počkám na to, až se schválí další koniny, mým horkým kandidátem je "flustrace".
Statut (z lat. statutum, ustanovení; množné číslo statuta, zákoník) může znamenat
- zákon, vyhlášku či stanovy nějaké organizace.
- Odtud přídavné jméno statutární, vyplývající ze zákona nebo statutu (například statutární město, statutární orgán).
Pojem bývá často zaměňován se statusem ve významu stav nebo společenské postavení
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:12:41
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:37:52
Ponožky krade Nepolapitelný ponožkožrout. Viz Terry Pratchett: Nevídaní akademikové.Ne, ponožky krade Zášupšák Domácí.
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:39:31
No vidím, že jsem si měl nejdřív přečíst odkaz od jirin_ola
Já si ho přečetl a protože znám původ toho slova, protestuji. http://www.pomaturit...status-studenta - tohle je krásná ukázka, že to tak, jak tvrdí ústav, jednak neplatí a druhak že je snaha tenhle nesmysl obhajovat překrucováním reality. Proč, to vysvětluji ve svém příspěvku.
Čeština je dost umělý jazyk (ta poslední rozumná byla Veleslavínská) a byl postaven na řádu z latiny a němčiny a skutečně se v tom pořád dost odráží takový ten pruský smysl pro pořádek. Prostě všechno musí být nalinkováno, na všechno musí být lejstro, ověřené příslušným úřadem, v tomo případě co je a co není správně určuje UJČ AV, přičemž stejně jako některé další části AV odvádí práci tak kvalitní, že se na ně hodí definice "zadarmo drazí", alespoň podle toho, čemu jsem byl přítomen.
Pokud si budeme hrát na tohle, fajn, ale pak chci, aby to dávalo smysl.
Jinak můžeme přejít na způsob úpravy jazyka, jaký je v USA - žádný úřední jazyk, angličtina s mnoha obměnami, spisovné je to, co si kdo rozhodne, nejčasteji je to aktuální mluva královské rodiny v UK a jaké slov kdo vymyslí, může používat a když se uchytí, vydá se ve slovníku a začne se brát jako spisovné.
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:40:17
Zrovna u toho příkladu se studentem je podle mě "status studenta" správná varianta. To, že se běžně něco používá špatně, neznamená, že to je správně. Viz například dodatkových cedulí zákazových dopravních značek, kdy se u předložky "mimo" skoro všude používá vazba se druhým pádem.
Každopádně mě ÚJČ taky onehdá překvapil se stupňováním slov jako ideální nebo optimální. Jejich zdůvodnění bylo dosti pitomé, časem to ale stáhnuli.
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:40:28
Ponožky krade Nepolapitelný ponožkožrout. Viz Terry Pratchett: Nevídaní akademikové.
Na západě ano, ale u nás musí být vždycky všechno jinak...
Publikováno 10 říjen 2013 - 09:49:05
Zrovna u toho příkladu se studentem je podle mě "status studenta" správná varianta. To, že se běžně něco používá špatně, neznamená, že to je správně. Viz například dodatkových cedulí zákazových dopravních značek, kdy se u předložky "mimo" skoro všude používá vazba se druhým pádem.
Každopádně mě ÚJČ taky onehdá překvapil se stupňováním slov jako ideální nebo optimální. Jejich zdůvodnění bylo dosti pitomé, časem to ale stáhnuli.
Sice se asi neshodneme s tím skloňováním, ale koukám, že nejsem jediný, koho to vysvětlení u studenta zarazilo. U cedulí jsem si tohle asi nikdy neuvědomil... Jak na to člověk kouká odjakživa... Ale je pravda, že je to dost divné.
Pokud skutečně stupňovali tohle, pak není co dodat.
Znám holku, která se s nimi hádá o uznání jména, které ji nechtějí uznat jako slovo, ačkoli to v latinskoamerickém světě jméno je, protože jim to zní příliš jako zdrobněmila našeho vlastního jména.
Publikováno 10 říjen 2013 - 10:56:57
krádež ponožek zvládne i kdejaká pračkaPonožky krade Nepolapitelný ponožkožrout. Viz Terry Pratchett: Nevídaní akademikové.
Publikováno 16 říjen 2013 - 09:48:22
Publikováno 16 říjen 2013 - 11:13:58
Zlobí mě, že jsem před dvěma dny napsal do Fomy na reklamační oddělení cosi jako stížnost na poškrábané filmy Fomapan 400 a nikdo se ani neobtěžoval odpovědět. Nikdy jsem žádný svitkový film neměl poškrábaný, jen Fomu 400. Mám tento film rád, ale tohle mě nutí, se pomalu rozhlížet jinde...
Vřele doporučuji, nepiš, zavolej jim. Jsou velmi ochotní. Nespoléhal bych na mailovou komunikaci, častokrát jeden telefonát ušetří zbytečný čas strávený psaním emailů. U Fomy to platí dvojnásob.
Publikováno 16 říjen 2013 - 18:03:06
Publikováno 16 říjen 2013 - 21:47:53
Chlapci, mať vaše starosti! Najhorší klam je sebaklam .... (platí aj pre dievčatá ).
Ano, protože tím klamu člověka, na kterém mi opravdu záleží.
Publikováno 17 říjen 2013 - 09:16:46
Publikováno 17 říjen 2013 - 09:19:20
shutterstock nie je galéria, ale komerčná fotobanka a ty nie si v pozícii umelca, ale dodávateľa. Takže si vyberajú to, čo ľudia chcú.
Ja byť klient, tiež radšej vyberiem fotku bez zrna, je univerzálnejšia a ľahšie použiteľná.
Publikováno 17 říjen 2013 - 09:56:57
Ked mi na niekom zalezi, neklamem mu .... oje.avat mozem tych, ktorych mam na haku .... a ked mi zalezi na sebe, nebudem klamat ani sama seba .
Chlapci, mať vaše starosti! Najhorší klam je sebaklam .... (platí aj pre dievčatá ).
Ano, protože tím klamu člověka, na kterém mi opravdu záleží.
Publikováno 17 říjen 2013 - 21:01:04
Publikováno 18 říjen 2013 - 06:18:55
S tim poletovanim negativu v kazete, ano to muze byt, vule tam vzdy nejaka je... Nez davam kazetu do kamery tak do ni parkrat klepnu, aby se plan srovnal.
Publikováno 18 říjen 2013 - 06:39:32
Publikováno 18 říjen 2013 - 06:58:54
byl mi porazen malý fór. Šíbr má z jedné strany nahoře bílý proužek a z druhé černý. Když vytáhneš při expozici celý šíbr a dáš ho tam zpátky s černou měl by jsi poznat co je exponované a co ne. Bílá - nabito (vloženo, neexponováno...atd) , černá - exponováno (osvíceno..atd). Ale zase občas když s VF delší dobu nedělám si ten šíbr po expozici zapomenu otočit. Tak pak taky nevím kterou stranu ze dvou obrázků jsem exponoval Ale myslím, že si zvyknu a pak už to budu dělat automaticky.
Publikováno 18 říjen 2013 - 07:30:13
Čierna, prelepená = nabité, nevyfotené
Čierna, strhnutá páska = nabité, vyfotené
Biela, na ktorú som si napísal fixou "Bez filmu!" = prázdne
Lebo inak som v tom mal úplný chaos a vyvolával prázdne filmy / exponoval na plech, s mojou frekvenciou VF fotenia (raz mesačne na test KUFY)
Publikováno 18 říjen 2013 - 07:50:12
ale jiná zpráva z fotografování - 4 x plan foma 100 13*18, ani jedna vypadlá emulze
Publikováno 18 říjen 2013 - 08:48:19
Publikováno 18 říjen 2013 - 09:14:44
co mě ale štve mnhem víc je to šoupání filmu v kazetě. budu se muset naučit to poklepávání. kupodivu u magnoly se mi to nestávalo, u 8x10 taky ne a snad ani 4x5 si nevybavuju (těch jsem nafotil ale jen pár). a zrovna královskej formát takhle zlobí
Publikováno 18 říjen 2013 - 10:02:05
Jinak nektere plechove sibry maji na sobe krasne preklopne znacky exponovani na pruzinku, takze kdyz clovek sibr vytahne k exponovani, tak se znacka vyklopi - nadhera
Publikováno 18 říjen 2013 - 10:02:14
Publikováno 18 říjen 2013 - 10:05:08
Publikováno 18 říjen 2013 - 10:44:57
páska na to maskování při malování to je asi ono! díky!
budu ty kazety muset eště prozkoumat, spousta věcí, co píše vladik tam možná i je...
Publikováno 18 říjen 2013 - 12:25:17
Jinak mam pekny adapter original Linhof, do ktereho se zasunou plechove kazety a ty pak jdou pouzivat v univerzalnich zadech. Jeden, ktery jsem nepotreboval jsem daroval Vlcakovi, tak se ho Kdoco optej, zda ho nepotrebuje. Treba by ti ho byl ochotny nejak poskytnout.
jj, ja ho mel a daroval Matasovi , neb jsem pro nej nemel vyuziti, jsa s klasickymi dvoukazetam spokojen
Publikováno 21 říjen 2013 - 17:31:44
Jelikož jsem doposud volal jen v Plastimatkách, chtěl bych se zeptat na Jobotank, dostává se tam film o něco lépe?
... a aby toho nebylo málo, tak jsem zklamán i z filmů, které jsem právě volal, vrátil jsem se z rakouského Kitzbühelu se dvěma filmy
nafocenejma v tamní krásné přírodě, ve skříni na mne čekal R09 rozdělán před třemi týdny (1+25, použit na dva svitky) ..., hm, že já vůl
si nerozdělal novej ( kino je slabě krytý (
...prostě den blbec
Publikováno 21 říjen 2013 - 18:52:07
Publikováno 21 říjen 2013 - 18:54:31
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:01:30
Do jedné cívky jedno kino (36 snímků) ...Mně do joba nejde kino a svitek mi tam zajede jako nic. A do plastimatky obráceně. Jen se zeptám.. Kino..Nemyslíš do jedný cívky že ne?
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:03:39
Nikdy jsem s tím neměl problém, je faktem, že mi to doma leželo max. týden, alepočkej ty jsi použil tři týdny rozředenou R09. to snat ne po hodině bych se toho bál
volala mi normálně. Předpokládám, že se na kvalitě podepsalo skladování (pokojová teplota) (
Chjo, mám depku
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:07:49
Nikdy jsem s tím neměl problém, je faktem, že mi to doma leželo max. týden, ale
počkej ty jsi použil tři týdny rozředenou R09. to snat ne :shock:/> po hodině bych se toho bál
volala mi normálně. Předpokládám, že se na kvalitě podepsalo skladování (pokojová teplota) :o/>(
Chjo, mám depku :sad:/>
tý vogo, ty jsi průkopník ! jak tomu rodinalu domlouváš, aby ti naředěný vydržel víc než pár hodin, navíc jetý?
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:20:30
No po každém volání jsem to zaplynoval a dal do ledničky, ale teď jsem to nechal ve skříni na chodbě, kde
Nikdy jsem s tím neměl problém, je faktem, že mi to doma leželo max. týden, ale
počkej ty jsi použil tři týdny rozředenou R09. to snat ne :shock:/> po hodině bych se toho bál
volala mi normálně. Předpokládám, že se na kvalitě podepsalo skladování (pokojová teplota) :o/>(
Chjo, mám depku :sad:/>
tý vogo, ty jsi průkopník ! jak tomu rodinalu domlouváš, aby ti naředěný vydržel víc než pár hodin, navíc jetý?
je docela teplo (
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:28:24
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:41:38
Publikováno 21 říjen 2013 - 19:55:59
dovtedy mi vsetky filmy vychadzali, ako som sa to dozvedela, tak som ju vyliala
Publikováno 21 říjen 2013 - 20:16:04
Rosi: Tak používej Excelku, tam stačí skladovat ve skle nebo dobře uzavřené láhvi a pak je dlouhodobé použití bezproblémů, stačí přijít, nalejt a volat...
jo na excelu píšou že výdrží rok. To sice nevim ale pul určite ,vyskoušeno a skladováno jen tak zašpuntované na světle a v teple.
Publikováno 21 říjen 2013 - 22:51:26
jj, mám stále a vzhledem k tomu, že mám málo moderních kazet, tak používám i "staré" plechové
Jinak mam pekny adapter original Linhof, do ktereho se zasunou plechove kazety a ty pak jdou pouzivat v univerzalnich zadech. Jeden, ktery jsem nepotreboval jsem daroval Vlcakovi, tak se ho Kdoco optej, zda ho nepotrebuje. Treba by ti ho byl ochotny nejak poskytnout.
jj, ja ho mel a daroval Matasovi , neb jsem pro nej nemel vyuziti, jsa s klasickymi dvoukazetam spokojen
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 7 návštěvníků, 0 anonymních