Co mě zlobí dvě
Publikováno 8 březen 2014 - 21:01:00
Takze z Krymu by mohli poslat fotky leda amateri, ktery by to fotili jak tady se to za Hitlera taky delalo (= z Krimu do krimu). A nebo oficialni, prosovetske
Publikováno 8 březen 2014 - 23:17:31
Chápu, že to zlobí, ale nehledal bych za tím nějaký zlý oumysl, prostě zaznamenávání vojenských operací nemá ráda žádná armáda, stejně jako málokterý voják chce mít zveřejněnou svoji identitu. Ale fotit se nemá v obchodech, průmyslových objektech atd.
Americké ambasády nemají rády ani když někdo jezdí okolo a ošklivě se jim dívá do oken. A nejde se jim divit, jsou hlavním cílem výhrůžek a útoků všech magorů kdekoli na planetě.
Myslím, že informovanost, množství fotografií a další zajímavosti z válečné zóny, že toho máme víc, než jsme schopni pobrat. Cenzuru bych v tom neviděl, věřím, že byrokrati by rádi internet cenzurovali, ale ono to nejde. Spíš je pan profi fotograf línej vytáhnout paty z pohodlí hotelu a maximálně stojí za bariérou, ve vestičce "Press" a má osobní ochranku. Však jsme tu nedávno měli ukázku, jak se aranžují fotky z válečné zóny.
Publikováno 9 březen 2014 - 16:46:25
Válka je zlý úmysl.
Publikováno 9 březen 2014 - 17:01:56
Válka je zlý úmysl.
ale co tě nemá, každá strana hájí jen svoji pravdu.
Publikováno 9 březen 2014 - 20:18:08
Válka mě sice taky zlobí, ovšem souhlasím spíš s Jendou. Podle mě je válka typickým důsledkem "Páchání dobra".
Jinak zlým úmyslem jsem nemyslel onu válku, ale znemožňování focení vojáků.
Publikováno 9 březen 2014 - 22:04:21
no zrovna foceni zabaku je mi uplne nekde ... jak sem psal, nepoznam rozdil mezi trema zabakama a peti zabakama ... mne stve, ze nejsou fotky z okoli normalniho zivota ... a kdyz uz fotej tedy ty zabaky.. tak proc musim porad cumet na obrovsky vyrezy? nebejt vsude popisek, ze sou tam a tam... mohli by bejt foceny klidne ve Vladivostoku ...
Publikováno 9 březen 2014 - 23:03:43
Ne pravdu, ale zájmy. Mírně řečeno...
Válka je zlý úmysl.
ale co tě nemá, každá strana hájí jen svoji pravdu.
Publikováno 10 březen 2014 - 11:09:46
Vážení kolegové, důkladně předžvýkané a předtrávené exkrementy tvrdé a jednostranné cenzury nařízené shora, cíleně devastující poslední zbytky cíleně
manipulovaného tzv. svobodného myšlení.... Užívejme si raději nádherného modelujícího světla v dlouhých stínech krátkých podvečerních vícekrát a nikdy neopakovatelných západů Slunce. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 10 březen 2014 - 15:08:58
Co mne zlobí? tak teď mne zrovna trochu zlobí, že jsem si chtěl právě od takovýchto informačních válek odpočinout, nadýchat trochu uvolněné energie a ždibínek se i vzdělat na temnakomora.cz a co nevidím, už i sem dorazila politická nevole a řeší se zde proč, za co, kdo za to může?... namísto řešení právě takových odpočinkových témat dejmetomu od utrženého sluchátka, veliké baterie do malé dirky, vyčerpané lázni na bolavé nohy, jak vyvolat nenaexponovaný film nebo telepatický pokud vyvolat filmy vlastní myslí... a to jsem si bláhově myslel, že tento web se udrží odprostěn od nepříjemného politického drbání stejně tak jako od digitiki...
No nic, dnes jsem dofotil špulku, tak ji volat zatím nebudu a radši si půjdu upéct makovník, to aby mi pak při volání bylo veseleji...
Publikováno 10 březen 2014 - 15:47:20
O víkendu jsem dofotil svitek ve flexaretu, a poslední záběr na který jsem se těšil nejvíc zcela chybí. Mě se zdálo, že natažení jde nějak zlehka... teď už vím že se jen přetočil film ale závěrka se nenatáhla... tak snad jindy.
Publikováno 10 březen 2014 - 17:42:49
Jsem se ani nepochlubil: před dvěma týdny jsem byl u ségry a dostal jsem flašku slivovice. Tak si ji při odchodu dám do tašky přes rameno, kde jsem měl i svého miláška Olympus 35 RD, abych zdokumentoval vývoj synovce Najednou jdouc na autobusovou zastávku směrem domů cítím, jak mě něco studí v kalhotech. Sáhnu do kapsy a ta je durch mokrá... podívám se do tašky a půl litru slivovice pryč! Flaška byla totiž špatně zašpuntovaná a v tašce se mi převrhla. Když jsem našmátral mokrý Olympus, myslel jsem na nejhorší. Naštěstí byl ale v boční kapse, takže spíš jen navlhl z boku než že by se v pálence vykoupal. Poskytl jsem mu v terénu aspoň první pomoc - osušil kapesníkem - a vydal se pěšky domů, protože odér slivovice se kolem mě linul v okruhu 3 metrů a ještě by mě z autobusu vyvedly jako ožralu. Cesta pěšky teda nebyla o moc méně potupnější, když se mi hloučky puberťáků posmívali ukazujíc si na mě... přesněji na mokré kolo u mých kalhot. Doma jsem zjistil, že foťák vypadá v pořádku, jen mírně voní po švestkách. Objektiv čistý. Stočil jsem film do kazety a zkontroloval vnitřek a tam po slivovici ani památka. Téměř nafocený film tedy snad přežil bez úhony, ale ještě jsem jej nevyvolal. Foťák každopádně cvaká i měří bez problému. Holt odolného Japonce nerozhodí ani zákeřný moravský biologicko-chemický útok. Tož tak
Publikováno 10 březen 2014 - 18:02:24
taky si musím postěžovat, třeba tu dnešní smůlu konečně zlomím.
Pujčili jsme si od souseda štípačku za traktor (takovej high-tech bazmek s bezpečnostníma prvkama, dopravníkama, motorovkou atd), na druhej traktor na vidle stačí pak pověsit vak a do něj se polínka nasypou. Teoreticky.
Jenomže hned jsem zjistil, že tam není olej. Něco jsem měl s sebou, ale už mi nezbylo do pily ale což. Celej den foukal vítr že jsem se mohl rozskočit než jsem ten pytel našteloval - musel jsem ho zatížit asi milionem polínek jinak si to poletovalo jak chtělo. Pak mi upadla zarážka klád ve štípačce (abych řezat pěkně všechno 30cm dlouhý). Pro nářadí jsem si šel 2x protože tam nebyly originální šrouby a předem jsem to nezkontroloval. No a nakonec se mi po poledni rozsypal kloub na hřídeli. To už bylo i na mě moc tak jsem to zabalil a odjel domů a hned se s hrstí kovovýho šrotu pochlubil šéfovi.
A při čištění brejlí mi praskla obroučka, sklo spadlo na zem a odštípnul se snad 1cm2 . Naštěstí vozím náhradní brejle, ale tohle sklo bylo vloni nový.
S vidinou nejhoršího jsem šel zalahvovat pár set flašek piva, ale ani jsem nic nerozbil ani nevylil, jen se mi trhaly etikety.
Večer jsem chtěl jít fotit, ale už se raděj nehnu z bezpečí postele.
Publikováno 10 březen 2014 - 18:27:39
O víkendu jsem dofotil svitek ve flexaretu, a poslední záběr na který jsem se těšil nejvíc zcela chybí. Mě se zdálo, že natažení jde nějak zlehka... teď už vím že se jen přetočil film ale závěrka se nenatáhla... tak snad jindy.
Přesně proto jsem prodal Flexaret Va a nechal si jen Flexaret IIa ... natahování závěrky není spřaženo s posuvem filmu (vyškolilo mě to kdysi stejně jako tebe).
Publikováno 10 březen 2014 - 18:30:03
Jsem se ani nepochlubil: před dvěma týdny jsem byl u ségry a dostal jsem flašku slivovice. Tak si ji při odchodu dám do tašky přes rameno, kde jsem měl i svého miláška Olympus 35 RD, abych zdokumentoval vývoj synovce Najednou jdouc na autobusovou zastávku směrem domů cítím, jak mě něco studí v kalhotech. Sáhnu do kapsy a ta je durch mokrá... podívám se do tašky a půl litru slivovice pryč! Flaška byla totiž špatně zašpuntovaná a v tašce se mi převrhla. Když jsem našmátral mokrý Olympus, myslel jsem na nejhorší. Naštěstí byl ale v boční kapse, takže spíš jen navlhl z boku než že by se v pálence vykoupal. Poskytl jsem mu v terénu aspoň první pomoc - osušil kapesníkem - a vydal se pěšky domů, protože odér slivovice se kolem mě linul v okruhu 3 metrů a ještě by mě z autobusu vyvedly jako ožralu. Cesta pěšky teda nebyla o moc méně potupnější, když se mi hloučky puberťáků posmívali ukazujíc si na mě... přesněji na mokré kolo u mých kalhot. Doma jsem zjistil, že foťák vypadá v pořádku, jen mírně voní po švestkách. Objektiv čistý. Stočil jsem film do kazety a zkontroloval vnitřek a tam po slivovici ani památka. Téměř nafocený film tedy snad přežil bez úhony, ale ještě jsem jej nevyvolal. Foťák každopádně cvaká i měří bez problému. Holt odolného Japonce nerozhodí ani zákeřný moravský biologicko-chemický útok. Tož tak
Čert vem Olympusa! Pulčák slivky je v tahu!
Publikováno 10 březen 2014 - 18:38:15
Čert vem Olympusa! Pulčák slivky je v tahu!
Též přesně to samé sem fčíl chtěl napsat.
Publikováno 10 březen 2014 - 18:39:14
*TOŽ*
Publikováno 10 březen 2014 - 18:46:56
A teď jste se odhalili .... vůně chemikáií ... červené světlo ... Notorius ... a pak že fotografové.
Publikováno 10 březen 2014 - 19:42:15
Publikováno 10 březen 2014 - 20:35:30
Přesně proto jsem prodal Flexaret Va a nechal si jen Flexaret IIa ... natahování závěrky není spřaženo s posuvem filmu (vyškolilo mě to kdysi stejně jako tebe).
ani tak nevyškolilo jako zamrzelo, ale chyba je v rukách, kdybych nespěchal tak jsem si natažení zkontroloval a případně závěrku natáhnul dodatečně něčím tenkým, ale šlo o vteřiny tak jsem si cvak naprázno
Publikováno 11 březen 2014 - 11:22:43
Ano veľmi rád ho vymením. Prosím ťa pozri sa dobre či je ten tvoj na LX-ku.
Určitě je na LX, už proto, že je doteď namontovaný na jednom těle určeném jako dárce orgánů.
Jak to ale udělat, abychom nesmyslně nepřekrmovali poštu?
Publikováno 11 březen 2014 - 11:32:47
A teď jste se odhalili .... vůně chemikáií ... červené světlo ... Notorius ... a pak že fotografové.
To jsou domněnky, příteli.
Notorius je z latiny.
Publikováno 11 březen 2014 - 12:01:25
proste ses notor ... at to obhajujes jak to obhajujes ...
Publikováno 15 březen 2014 - 10:17:49
Počasí!
Celý týden, když jsem zavřený v kanceláří, krásně, a v sobotu sere!
Nazbrojil jsem na výlov rybníka, a hovno. Šedé nebe, černé bahno a světla tak málo ze se skoro z ruky nedá. A prší.
Publikováno 15 březen 2014 - 11:51:33
............. Šedé nebe, černé bahno a světla tak málo ze se skoro z ruky nedá. A prší.
To je výzva !!
A šance pro stativ.
Máš to dobrý, já jsem doma přikovanej už 14 dní a ještě nejméně do středy ...
Publikováno 15 březen 2014 - 13:44:03
Počasí!
Celý týden, když jsem zavřený v kanceláří, krásně, a v sobotu sere!
Nazbrojil jsem na výlov rybníka, a hovno. Šedé nebe, černé bahno a světla tak málo ze se skoro z ruky nedá. A prší.
Šak tak to má být. O víkendu pěkně ponuro ať je co fotit a nikde žádní lufťáci.
Ps: bez stativu fotit přece nevycházíme!
Publikováno 15 březen 2014 - 14:49:51
To je výzva !!
A šance pro stativ.
... pláštěnku, gumáky a flašku rumu
Publikováno 15 březen 2014 - 14:51:24
..., a hovno. Šedé nebe, černé bahno a světla tak málo ze se skoro z ruky nedá. A prší.
šance pro P3/P4 a RAF pyro-metol
Publikováno 15 březen 2014 - 18:46:21
1/ Bohužel P3/P4 do Kieva 60 ani do 海 鸥 nenaláduju...
2/ Nehledě na to, že jsi ze mne vydyndal podstatnou část zásob...
3/ Naposledy když jsem v takové situaci použil P3/P4, tak to nebylo nic moc. Pravda neměl jsem RAF...
Publikováno 15 březen 2014 - 23:04:59
ale do k60 do toho rozsypanýho čaje naláduješ HP5+ a Rafku si navážíš, nebo?
Publikováno 16 březen 2014 - 11:39:18
HP5+ mne taky napadla. Ale oba ty aparáty jsem zkoušel poprvé po akvizici a opravě a nechtěl jsem zničit drahý film, tak jsem tam dal stovku 上海 v naději, že bude sluníčko jako celý týden předtím.
Publikováno 19 březen 2014 - 18:25:43
Ma tu nekdo zkusenost s reklamacema ve fotolabu? Byl sem si akorat prevzit vyvolanej film a to je otres! Nejenomze mi asi tri fotky chybej (na CD ale jsou) a celej film je doskrabanej.. ale na vsech fotkach je pracho-chlupo-bordel kterej je i na negativu (kterej je smotanej do filmovky, minule meli alespon ochotu ho sestrihat)... sem z toho celej "nadsenej a rozcarovanej" ...
pan rikal "jestli bude neco v neporadku, tak to sem hodte"... tak to snad nejsou jenom plany slova ...
(coz mi pripomina, ze bych sem mel ozivit pokus o volani C-41 v domacich podminkach, at si to poseru radsi sam )
Publikováno 19 březen 2014 - 19:54:21
kde jsi s tím byl? nejblíž to máš na buďárnu... tam by ti snad takhle film nezprasili
Publikováno 20 březen 2014 - 11:00:15
táta si filmy volané takhle mimo nenechával stříhat a doma si je sám vypral. Určitě by to šlo domluvit i teď.
Publikováno 25 březen 2014 - 18:22:23
zapomněl jsem přednamočit F100/120 před strčením do čerstvě rozmíchané Excelky. Takže teď mám "hezky zelenou" čerstvou vývojku. Nevíte někdo jestli je to vada kosmetická, nebo bude lepší ji "vylít do kanálu"?
Publikováno 25 březen 2014 - 18:57:37
To bude iba antihalacna vrstva, ktora je vo vode rozpustna a mala by sa pri prvom kontakte s vodou rozpustit a vyplavit. Nemala by vadit pri dalsom vyvolavani.
Publikováno 25 březen 2014 - 19:51:48
mám nějaké potíže s určením expozice v zimní krajině na provii 100F a je jedno jestli je zalitá sluncem ("kalendářové" počasí) nebo trochu zajímavější "ošklivo". Buďto to mám brutálně přeexponovaný nebo naopak podexponovaný a moc si s tím nevím rady. A někdy se to i těžko vyhodnocuje co je vlastně správná expozice. Rozasah jasů je docela malý, stíny jsou poměrně mělké, když je v záběru jenom sníh a obloha, žádný tmavý objekt, tak jak možností jak se vejít do rozsahu filmu je mnoho... . Navíc mě ještě až zaskočilo jak rozdílně mohou být osvětlené hory a popředí (rovný sníh) - jiný úhel světla dělá divy, hory jsou bílý, sníh vpředu mám šedivej a nejsem si jistej jestli je to to správný ořechový (přechodový filtr nepomůže, protože přechod mezi horama a sněhem vpodstatě neexistuje, je to ostrá hrana). Určitou možností by bylo fotit před východem slunce, jednak jsou velmi zajímavý barvy, ale jsem pak omezenej na malý území kolem stanu (ne vždycky se dá kempovat v dobrém fotomístě), a po ránu se do mě mráz zakusuje obzvlášť silně - je nejchladnějc, často okolo -15 nebo -20°C a jsem rozespalej a raději se věnuju přípravě snídaně a rozmrazování nohou.
Asi to rozlousknu až příští zimu, teď už se do hor nedostanu a podmínky jsou den ode dne horší. Takhle o Vánocích by to byla bomba, fotit jenom při východu/západu slunce a před/po, a pak v noci; den má jen 3 hodiny.
Publikováno 26 březen 2014 - 00:11:31
Tento problém znám, taky jsem se pokoušel na podzim fotit na provii f100 za sneznych podminek. Po kalibraci jsem zjistil, ze v mem procesu ma film ne uplne linearni krivku. Od stredni sede je to do nejtemnejsich stinu cca 3EV, zato do uplne bile pouze 2EV. To vse pri zachovani stredni sede. Takze vetsinou spotem namerim nejsvetlejsi mista kde chci jeste kresbu a podle toho exponuji.
Prikladam jednu fotku prave v protisvetle a na snehu na profii 100f. Pro ostatni to muze byt kviz, kde se toto misto nachazi
Publikováno 26 březen 2014 - 07:52:55
Osvětlený zasněžený trávník za sochou?
Publikováno 16 duben 2014 - 12:08:01
Strašne ma se....e statická elektrina na vyvolanom filmu z labu. Ten film mi funguje ako statický vysávač na prach a špinu čo mám v miestnosti. Stačí keď k nemu len ruku priložím a on sám zo stola poskočí a nalepí sa mi na ruku. To je potom radosť pri skenovaní. NEVIEM SA TOHO ZBAVIŤ!!!!!!!!!!!! Nedarí sa mi ten prach odfúknuť a ani nijako očistiť. Kompresor na vzduch zatiaľ nemám. Môžem ten film nejako umyť vo vlažnej vode, alebo nejakým čistiacim prostriedkom? Nič iné zatiaľ nepomohlo.
Publikováno 16 duben 2014 - 13:22:10
Publikováno 21 duben 2014 - 00:03:54
Mě teda štve nejvíc, že jsem tenhle server neobjevil o moc dřív. Ale na druhou stranu bych potom byl už dneska asi i dál v odhalování jeho ještě temnějších stránek, které se mi začínají teprve pozvolna odkrývat, a bůhví, jestli bych sem dnes ještě rád chodil. To je věc, které se trochu bojím. Některá vlákna jsem si četl zpětně od jejich založení před mnoha lety, a nikde jsem tam nepřipadl na hrubosti, kterými se dnes hemží především diskuze na galerii, ale nejen ta. Určitě jsou zde jen samí prima chlápci (dam se ty neurvalosti netýkají), ale míra zahleděnosti do sebe sama je u některých zdejších veličin alarmující. Vypadá to, že když někdo nepřistoupí k některému členu klanu matadorů v dostatečně hlubokém předklonu, hned přispěchá jiný, aby ho označil za pánské přirození či odvozeninu dámského, pokud to neudělal sám dotčený rychleji.Tak to je druhá věc, která mě tady zlobí.
Publikováno 21 duben 2014 - 11:15:40
Teď je to čajíček. Bývalo to tvrdší. Trollové ... a hradecká sekce ...
Publikováno 21 duben 2014 - 12:16:20
Trollové jsou furt. A jistě se objeví noví. Nevyhubitelný to druh, něco mezi člověkem a nezmarem
Publikováno 21 duben 2014 - 16:19:27
Jo jo, to staré tvrdé temné jádro je nadobro fuč. Dnešní mněkkoušci by asi opravdu nevěřili. To jádro čistého negativu by ty dnešní kralevice prasoxu hnalo svinským krokem. Demokracie: Bůh který selhal. Vše dobré nakonec zahubí.
Publikováno 21 duben 2014 - 16:31:19
Přiznám se, že tuto fázi jsem asi zastihnul již v postkulminační odumírající fázi, a stýská s mi po ní jen selektivně (Temný expres apod.). Reinkarnoval bych jen výběrově (subjektivně, dle sebe - chápu, že kritéria jiných možná budou jiná).
Publikováno 21 duben 2014 - 16:50:46
no... netřeba však zapomínat, že působením tvrdého jádra již dříve odešlo i pár jedinců, kterým zdejší tvrďáci jen okousávali kotníky.
Publikováno 21 duben 2014 - 17:03:38
no... netřeba však zapomínat, že působením tvrdého jádra již dříve odešlo i pár jedinců, kterým zdejší tvrďáci jen okousávali kotníky.
Myslíš Ypresa nebo Ryunina?
Publikováno 21 duben 2014 - 17:08:27
Myslíš Ypresa nebo Ryunina?
Touché!
Publikováno 21 duben 2014 - 17:09:44
Ztráty jsou jistě na obou stranách fronty...
Slušní tvrďáci, zastánci původního zadání webu, většinou rezignovali.
Na neustávající příval nevzdělatelného všežravého prasoxu neexistuje žádná účinná obrana slučitelná s dnešním demokratickým uspořádáním.
Publikováno 21 duben 2014 - 17:18:09
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 8 návštěvníků, 0 anonymních