Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#1401 Anadred

Anadred

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 177 příspěvků(y)
  • LocationPraha 8
Reputace: 33

Publikováno 24 říjen 2014 - 08:56:33

Když ono to není tak jednoznačné (i když podle zaměření stránek by mělo být).  
Od 1.července neuplynulo zas tolik času, abychom si nepamatovali, že tu proběhlo jakési hlasování ( http://www.temnakomo...wtemnakomoracz/ ) za účasti více než stovky přítomných, kteří si vykoledovali (nedopatřením ?) ponechání skenování...

Vidíš, to je vlastně fakt.
  • 0

#1402 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 24 říjen 2014 - 09:34:24

klub dzentlmenu kde se o zenach az na vyjimky nemluvi

.

nebo

hospoda jen pro bile kde je modlou rasova cistota?

• 2

#1403 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 24 říjen 2014 - 10:34:35

Miloši, někdo to tu už připodobňoval  - když si najdeš partu zájemců chovatelů rotvajlera, moc si o svém zájmu nepokecají s paní, která háčkuje oblečky pro kočičky.  I když by ten rozhovor nemusel být nezajímavý, na dlouho to nevydrží. A pokud už ano, obvykle se smrskne na hovor ve dvojici a je to pak o něčem úplně jiném než o rafanech nebo háčkování ...  ;-)

• 2

#1404 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 24 říjen 2014 - 10:48:54

Je otázky zda porovnávat chovatele rotvajlerů a kočiček, nebo chovatele drobného zvířectva obecně. Tam už se to skupinkuje a může diskutovat několik zájmových skupin v klidu vedle sebe.... Názory se tu různí a přimlouval bych se k toleranci... za určitých podmínek .... a slušně.. :),  Křížení disciplin prý vývoj posouvá nejvíce. ... vzájemně.

• 1

#1405 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 10:53:45

chovatel rojtvajleru muze dlouze diskutovat s hackujici pani aby byli kocicky s oblecky lepe stravitelne

Miloši, někdo to tu už připodobňoval  - když si najdeš partu zájemců chovatelů rotvajlera, moc si o svém zájmu nepokecají s paní, která háčkuje oblečky pro kočičky.  I když by ten rozhovor nemusel být nezajímavý, na dlouho to nevydrží. A pokud už ano, obvykle se smrskne na hovor ve dvojici a je to pak o něčem úplně jiném než o rafanech nebo háčkování ...  ;-)

• 2

#1406 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 24 říjen 2014 - 11:18:28

To jsou zase pindy, to už se radši bavte o tom skenování. :-P

• 0

#1407 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 11:26:44

ano :)

.

oblecena kocicka ma daleko od transparentni predlohy vhodne ke skenovani

To jsou zase pindy, to už se radši bavte o tom skenování. :-P

• 0

#1408 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 24 říjen 2014 - 12:45:04

Mozno by stacilo celu sekciu Vostatní, povídání, kecy, digitálisti - prostě vopice iba vymazat, alebo ju presunut na spriateleny web, alebo, co sa mi paci uplne najviac, umoznit v profile jednotlivca vypnut tuto sekciu tak, aby skratka nerozculovala.

Skenry sa preberaju cucasne iba v tejto sekcii. A ked uz tam je, ...

• 2

#1409 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 24 říjen 2014 - 14:31:26

http://www.youtube.c...h?v=pWa0dZMHYeE

• 1

#1410 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 16:15:22

Co ma este napada a ja to skusim sam, neodpovedat na digi otazky mimo spominanej sekcie.

• 0

#1411 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 24 říjen 2014 - 17:20:14

Tohle fakt nevyřeší ani agent Cooper..

• 0

#1412 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 24 říjen 2014 - 22:13:42

"zasíláme vám jménem otců zakladatelů závazný pokyn. k dnešnímu dni proveďte sebezrušení z důvodů poškozování jména klasické fotografie. rozkaz vykonejte neprodleně tak, aby o vás zítra už nebylo ani vidu, ani slechu. vaše s.o. v. r."

Hm, hm, limit 24 hodin se chýlí ke konci a stále nic? :twisted:

• 0

#1413 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 25 říjen 2014 - 02:41:23

Vsem se omlouvam a nechtel jsem nikoho urazit,odpuste mi to,vicekrat se to opakovat nebude-slibuji.

Ale stejnak si myslim,ze sem jista temata vubec ale vuuubec nepatri :)  ;)  :blink:

• 0

#1414 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 25 říjen 2014 - 10:49:51

Řeší se tady ideologická čistota témat, ale už taky někomu docvaklo že je tady JEDNO téma "Co mě těší" ale kopec témat kde se jen nadává a stěžuje?

• 0

#1415 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 25 říjen 2014 - 10:52:15

U Nikonu FA se mi "zalepuje" spoušť. Nevrací se po namáčknutí. V úterý jsem ho posílal Českou poštou po ČR do opravny ("balík do ruky, sledovaný, jistota doručení druhého dne"). Dosud nedoručeno. Sledovač hlásí, že je balíček na podací poště. Na podací poště mi řekli, že tam není - ale kde je, nevědí.... Podána reklamace...  Krleš, krleš, krleš.

Také jsem měl tuto závadu. STAČÍ KÁPNOUT TROCHU OLEJE. ALE JEN CCA PŮL KAPKY KOL KOLEM KNOFLÍKU.

Na rychlo stačí ředěný jar.

• 0

#1416 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 25 říjen 2014 - 11:52:19

To není jen tady, to je celková nasranost a negativismus společnosti. Podívej se na politiky nebo co do nás hrnou média...
  • 0

#1417 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 25 říjen 2014 - 12:01:09

víš proč? protože kritizovat umí každej, ale vytvořit něco pozitivního, konstruktivního vyžaduje um, píli, vytrvalost a spoustu času. Negativní Výblitek zvládne kde kdo během pár minut levou zadní. Na dobrých věcech se musí makat.

Je mlha, do toho prosvěcuje sluníčko, jdu na procházku :-)

• 1

#1418 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 15:21:29

U Nikonu FA se mi "zalepuje" spoušť. Nevrací se po namáčknutí. V úterý jsem ho posílal Českou poštou po ČR do opravny ("balík do ruky, sledovaný, jistota doručení druhého dne"). Dosud nedoručeno. Sledovač hlásí, že je balíček na podací poště. Na podací poště mi řekli, že tam není - ale kde je, nevědí.... Podána reklamace...  Krleš, krleš, krleš.

Také jsem měl tuto závadu. STAČÍ KÁPNOUT TROCHU OLEJE. ALE JEN CCA PŮL KAPKY KOL KOLEM KNOFLÍKU.

Na rychlo stačí ředěný jar.

Děkuji. Rada právě včas - přístroj se  nalezl, a vrátil s poznámkou "závada se neprojevuje, neopravováno", nedůvěřivě jsem vyzkoušel. Závada se projevuje.... Nikam už ho posílat nebudu. Je to jasně rukama, ty nevyměním... takže JAKÝ olej? Toho jaru bych se bál....u nás ho ředíme vodou... vodu do přístroje nee..

• 0

#1419 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 25 říjen 2014 - 16:05:08

..že Eastman DOUBLE-X 5222 tak zdražil :/

http://www.temnakomo...e-3#entry490576

• 0

#1420 Anadred

Anadred

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 177 příspěvků(y)
  • LocationPraha 8
Reputace: 33

Publikováno 25 říjen 2014 - 17:39:08

Řeší se tady ideologická čistota témat, ale už taky někomu docvaklo že je tady JEDNO téma "Co mě těší" ale kopec témat kde se jen nadává a stěžuje?

Já bych řekl, že tak 95 (98? 99??) procent příspěvků na Temné jsou o tom něco se dozvědět nebo naopak pomoci druhým. Obecně jsou odborná fóra více k věci a méně osobní. A tady jsou tisíce, desítky tisíc příspěvků, kde jde o věc. Negativních výlevů je oproti tomu zanedbatelné množství. Samozřejmě do nich nepatří negující-ale k věci příspěvky.
  • 0

#1421 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 25 říjen 2014 - 18:35:50

"zasíláme vám jménem otců zakladatelů závazný pokyn. k dnešnímu dni proveďte sebezrušení z důvodů poškozování jména klasické fotografie. rozkaz vykonejte neprodleně tak, aby o vás zítra už nebylo ani vidu, ani slechu. vaše s.o. v. r."

Hm, hm, limit 24 hodin se chýlí ke konci a stále nic? :twisted:

Váš Václav B)

• -2

#1422 veverka07

veverka07

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 125 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 20

Publikováno 25 říjen 2014 - 22:12:50

...ze jsem si nachystal zvetsovaci vikend a odesly mi Vipa.
  • 0

#1423 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 27 říjen 2014 - 22:15:43

chovatel rojtvajleru muze dlouze diskutovat s hackujici pani aby byli kocicky s oblecky lepe stravitelne

Moje zkušenost říká, že rotvajleři jsou velmi snášenliví ke všemu živému s výjimkou jiných psů. Takže z kombinace rotvajler a kočka není třeba mít předem obavy. Lze se nadát čehokoliv. Jak kotěte jako rotvajleří snídaně, tak kočky sedící rotvajlerovi na hlavě a ukázňující ho sekáním drápů do čumáku.

• 0

#1424 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 27 říjen 2014 - 22:17:07

...ze jsem si nachystal zvetsovaci vikend a odesly mi Vipa.

viz vlákno   práce s osvitovými hodinami

• 0

#1425 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2014 - 19:30:23

Vyvolaný kinofilm .... 1. políčko černé, ostatní úplně prázdná. Nikon FA.

Tedy - ještě minulý týden jsem si byl jistý, že něco takového se mi už nikdy nestane (naposledy asi před 30 lety se Zenitem ES, celodenní focení na Staré řece - Lužnice - pak jsem se tam už nikdy nedostal).

Takže na prvním políčku 36-ti násobná multiexpozice ... a za celou dobu jsem si nevšiml, že se mi levá špulka nepřetáčí?.... Vyndaval jsem na  sedmatřicítce podel počítadla....Nechápu se.

Ne že by tam měly být dosud neznámé záběry z atentátu na Kennedyho, ale na několik kousků jsme byl docela zvědavý... tak příště.

• 0

#1426 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 9 listopad 2014 - 18:37:25

Tak už som fakt vytočená! Pred mesiacom som  zaliezla do svojej plynovej fotokomory vo vode do pol kolien a odvtedy to so mnou ide z kopca, chorá a ešte chorejšia, zasa ATB, už druhé. Nikde doma žiadna tma ako náhrada. Potrebujem sa pustiť do papierov a skiel a nevládzem, ledva dýcham. Ďalšie zväčšovanie by už asi znamenalo riadnu maródku a tú si nemôžem dovoliť.

• 0

#1427 Rosi

Rosi

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 221 příspěvků(y)
  • LocationStřední Čechy/Východní Čechy
Reputace: 104

Publikováno 9 listopad 2014 - 18:55:29

Tak už som fakt vytočená! Pred mesiacom som  zaliezla do svojej plynovej fotokomory vo vode do pol kolien a odvtedy to so mnou ide z kopca, chorá a ešte chorejšia, zasa ATB, už druhé. Nikde doma žiadna tma ako náhrada. Potrebujem sa pustiť do papierov a skiel a nevládzem, ledva dýcham. Ďalšie zväčšovanie by už asi znamenalo riadnu maródku a tú si nemôžem dovoliť.

... já jsem na baráku míval ve sklepě čerpadlo (ve studánce na nejnižším bodě) a ač občas voda "crčela" ze zdiva, nikdy se nestalo, že bych "plaval"  .o)  ....

• 0

#1428 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 9 listopad 2014 - 19:02:50

cerpadlo mam aj ja, ale voda nateka neskutocne rychlo, resp. ja zvascujem asi prilis pomaly .... a hlavne, ked zvacsujem, nemozem odcerpavat, lebo to by som musela mat otvorene dvere .... a tam dolu je zima. Aj ked som ridne naobliekana, tak tych par pivnicnych stupnov asi na prevadzkovu teplotu nestaci.

A to nevravim, ze mi za posledny mesiac oplesneli vsetky pripravene skla s emulziou :(.

• 0

#1429 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 9 listopad 2014 - 20:46:09

To mě mrzí, nevím, jak poradit, pomoci - Rosi mne předběhl.

Tvůj způsob tvorby je opravdu vyčerpávající. Ale entusiasmus nevyčerpatelný.... a - bohužel - nyní toto chytila pivnica od tebe ... a následně ty něco jiného od ní. Držím ti palce a věřím v tvé vítězství nad vlezlou tekutinou i chladem.. 

• 0

#1430 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 9 listopad 2014 - 21:15:45

co neoprenový holínky? pokud jsou dostatečně vysoký aby do nich nenateklo vrchem, tak je v nich teplo a sucho :). A nebo broďáky, rybáři budou vědět víc... a nebo celkovej neoprén (to je víc na potápěče nebo surfaře).

Mě by dřív nebo pozdějc spadly spínací hodiny na zem, teda do vody a bylo by po zvětšování. Stačí že se bojím abych si na sebe a na zvětšovák nepustil sprchu.

• 0

#1431 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)

Publikováno 9 listopad 2014 - 21:51:34

A to nevravim, ze mi za posledny mesiac oplesneli vsetky pripravene skla s emulziou :(.

Fleming by mal z teba radost :)

• 0

#1432 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 10 listopad 2014 - 03:23:01

Devce,zadny antibiotika nepomuzou,jen docasu,bezinkovy caj-cerny bez kvet,med ,minimalne trikrat denne/jeste ucinejsi je caj z cerveneho bezu-tak jsem zachranil sveho syna,kdyz mel zapal plic a 41 horecky,pil jej tyden.

Jinak v rohu temnice  vykopej asi metrovou jimku a do ni dej vykonny cerpadlo ktere nebude zavisle na zdroji z tve temnice,jo a hadice daleko od domu,jinak se voda bude hned vracet,mel jsem stejny problem ,ted v jinem dome ,zatim bez gumaku :-P

Drze se! a preji brzske uzdraveni

borek

• 0

#1433 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 10 listopad 2014 - 09:20:59

Na chlad od nohou pomáhá položit na zem dřevěný rošt. Situaci do "půl kolen vody" si ale nedokážu představit. Tedy dokážu, povodeň jsem zažil, ale že by při takové konstelaci hvězd šly dělat fotky...

• 0

#1434 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 10 listopad 2014 - 15:38:04

Přiložený soubor  image.jpg   107,72K   14 Počet stažení
jen takova asociace :)
  • 0

#1435 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 10 listopad 2014 - 17:07:46

Zlobí mě, že jsem dnes u sebe neměl fotoaparát, za což se nebudu dva roky a tři měsíce mít rád. V nákupním centru se odněkud vynořil malý holohlavý sekuriťák s vysílačkou v jedné ruce a velkým řetězem v ruce druhé. Na konci toho řetězu vedl věrnou kopii dinosaura v životní velikosti, z které čouhaly krátké nohy toho, jenž ji měl na sobě. Nastoupili společně na eskalátor, sjeli do přízemí, aby spolu poté zmizeli na ulici v davu.

• 2

#1436 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 27

Publikováno 6 prosinec 2014 - 14:47:23

Zlobí mne, když se při zpětném převíjení přetrhne film a tím se skoro celý zničí. Nejde ani tak o materiál, jako spíše o obrázky. Ale nebylo mi souzeno :(

• 0

#1437 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 6 prosinec 2014 - 15:38:30

Co to máš za aparát?

• 0

#1438 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 6 prosinec 2014 - 16:22:56

nebylo ti souzeno nebo jsi na anabolikách?

• 0

#1439 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 prosinec 2014 - 16:51:30

Zlobí mne, když se při zpětném převíjení přetrhne film a tím se skoro celý zničí. Nejde ani tak o materiál, jako spíše o obrázky. Ale nebylo mi souzeno :(

Proč celý film? Je-li obsluha aparátu příčetná a pozná přetržení, lze utrženou půlku vyndat z aparátu ve tmě a normálně vyvolat. Opravdu ztraceno je pak jen to přetržené políčko...

• 1

#1440 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 6 prosinec 2014 - 19:55:24

Praktika LB2, obsluha příčetná je (snad), no a na antibiotikách zatím nejsem, ačkoli po dnešním prochladnutí se to nedá do budoucna vyloučit.

Vyndat film v komoře je jistě možné, ale to člověk musí to přetržení poznat dříve, než otevře aparát. Pak je již zpravidla pozdě. Tak alespoň budu mít záložky do knihy, ale stejně mne to mrzí. Jinak se film přetrhl podélně v délce asi čtyřech okének. To se mi ještě nestalo.

Ona by Praktika asi chtěla do servisu, zasloužila by si to, ale nějak nevím kam a také koruny poslední dobou nějak moc nezbývají.

• 0

#1441 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 prosinec 2014 - 21:46:39

Myslím, že tu někdo psal, že otevřel aparát s filmem a po zjištění hned zaklapl... Vyvolal a beznadějně ztracen byl jen přímo osvícený kousek. Z toho co bylo navinuto v aparátu nějaké obrázky zachránil...

• 1

#1442 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 7 prosinec 2014 - 08:46:47

Myslím, že tu někdo psal, že otevřel aparát s filmem a po zjištění hned zaklapl... Vyvolal a beznadějně ztracen byl jen přímo osvícený kousek. Z toho co bylo navinuto v aparátu nějaké obrázky zachránil...

Děkuji za dobrou radu. Nicméně při pohledu na stůl nemám ten pocit, že se mi to také podaří :) Snad příště.

• 0

#1443 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 29 prosinec 2014 - 12:47:21

Hněte mne to, že ve stotisícovém městě je jen jedna firma nabízející vyvolání diafilmu. Ale s podmínkou, že k tomu dodají i rámečky (to by ještě šlo) ale že si musím nechat udělat i fotky v ceně 19 Kč za jednu!!! Takže jeden film by mne vyšel 280 za vyvolání plus 36 x 19 = 684 čili celkem skoro 970 korun a to nevím, jestli jsem se zbláznila já nebo oni.

Asi holt budu muset zase navštívit Prahu a nebo se naučit vyvolávat barevnou inverzi doma. Vyvolat černobílý negativ je sranda, ale na barvu a kór inverzi si netroufám  :huh:

Kam ten svět spěje, chjo  :unsure:

• 0

#1444 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 29 prosinec 2014 - 12:55:23

Praktika LB2, obsluha příčetná je (snad), no a na antibiotikách zatím nejsem, ačkoli po dnešním prochladnutí se to nedá do budoucna vyloučit.

Vyndat film v komoře je jistě možné, ale to člověk musí to přetržení poznat dříve, než otevře aparát. Pak je již zpravidla pozdě. Tak alespoň budu mít záložky do knihy, ale stejně mne to mrzí. Jinak se film přetrhl podélně v délce asi čtyřech okének. To se mi ještě nestalo.

Ona by Praktika asi chtěla do servisu, zasloužila by si to, ale nějak nevím kam a také koruny poslední dobou nějak moc nezbývají.

Pokud chceš, můžu ti poslat MLT3. Leží mi tu doma s rozebraným Pentaconem Auto 50/1.8. Myslím, že je funkční, včetně měření, ale film jsem jí neprotáhl. Sám jsem ji dostal, tak pošlu rád dále. 

• 0

#1445 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 29 prosinec 2014 - 13:34:32

Přejeď do říše a v drogerii Mueler ti to za 4.99 E vyvolají dle tvého přání.

• 0

#1446 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 29 prosinec 2014 - 13:42:36

Pokud chceš, můžu ti poslat MLT3. Leží mi tu doma s rozebraným Pentaconem Auto 50/1.8. Myslím, že je funkční, včetně měření, ale film jsem jí neprotáhl. Sám jsem ji dostal, tak pošlu rád dále. 

Já jsem Praktiku poslala do servisu a teďka se těším až dorazím a uvidím, jak to dopadlo. Pan Blažek říkal, že byla v dosti špatném stavu, což se mi nezdálo, ale asi to každý vidíme jinak. Navíc on ji viděl i uvnitř a to já ne. No a říkal, že opravuje i objektivy, tak by to bylo řešení i pro Pentacon Auto :)

• 0

#1447 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 29 prosinec 2014 - 13:44:05

Přejeď do říše a v drogerii Mueler ti to za 4.99 E vyvolají dle tvého přání.

Díky za tip, asi to tak udělám, vnutím je bráchovi, jenž v říši pracuje, a nebo si tam udělám výlet. Mueler je jak v Haidenau, tak v Drážďanech. A pět €uro je super cena, to je fakt :)

• 0

#1448 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 29 prosinec 2014 - 14:05:00

Hněte mne to, že ve stotisícovém městě je jen jedna firma nabízející vyvolání diafilmu. Ale s podmínkou, že k tomu dodají i rámečky (to by ještě šlo) ale že si musím nechat udělat i fotky v ceně 19 Kč za jednu!!! Takže jeden film by mne vyšel 280 za vyvolání plus 36 x 19 = 684 čili celkem skoro 970 korun a to nevím, jestli jsem se zbláznila já nebo oni.

Asi holt budu muset zase navštívit Prahu a nebo se naučit vyvolávat barevnou inverzi doma. Vyvolat černobílý negativ je sranda, ale na barvu a kór inverzi si netroufám  :huh:

Kam ten svět spěje, chjo  :unsure:

Není v tom vašem městě drogerie Rossman?
  • 0

#1449 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2014 - 14:26:16

... Rossmann ... diák (kino o svitek) za 50,- Kč

• 0

#1450 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 29 prosinec 2014 - 14:26:41

Není v tom vašem městě drogerie Rossman?

Někde určitě jo :) Musím se mrknout, nechodím tam. Ale podle webových stránek mám podezření, že to bude nastejno. Cenník je velmi výrazně podobný firmě FotoLab https://www.fotolab....fotografie.html kde mne dneska nejprve navnadili a pak pořádně zklamali. To ve FotoHobby to řekli rovnou, že nedělají.

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 7 návštěvníků, 0 anonymních