Vím, o čem mluvíš. Sluneční clonu na Flexaretu jsem sháněl dlouho...
Co mě zlobí dvě
Publikováno 5 únor 2015 - 07:37:01
Publikováno 5 únor 2015 - 20:02:58
Tak dneska mám super den, vyndaval jsem film z etarety, nějak jsem se zamyslel a když se volně protáčelo otevřel jsem. Film nesvinut osvícen a zjistil jsem, že jsem v etaretě ukroutil tu osicku u kazety. Takže etareta i film v haji. Neva, stane se začnu si chystat věci na volání vytemperuju chemii. Netušim proč, ale při pohledu na fén v koupelně mě napadlo LEHCE ofouknout civky plastimatky aby nebyly vlhky. - NIKDY NEDĚLAT!!!!
Takže si jdu uklidit hračky a nalejt velkyho panaka. Pac dneska na co sahnu to zeslonim.
Publikováno 5 únor 2015 - 20:07:41
Tak dneska mám super den, vyndaval jsem film z etarety, nějak jsem se zamyslel a když se volně protáčelo otevřel jsem. Film nesvinut osvícen a zjistil jsem, že jsem v etaretě ukroutil tu osicku u kazety. Takže etareta i film v haji. Neva, stane se začnu si chystat věci na volání vytemperuju chemii. Netušim proč, ale při pohledu na fén v koupelně mě napadlo LEHCE ofouknout civky plastimatky aby nebyly vlhky. - NIKDY NEDĚLAT!!!!
Takže si jdu uklidit hračky a nalejt velkyho panaka. Pac dneska na co sahnu to zeslonim.
Hlavu vzhůru . Chybami se člověk učí!
Já mám už například sbírku 10 pokažených planfilmů. Naposledy jsem ve špajzu ládoval filmy do kazet a dal jsem si dva kousky do kapsy, abych nemusel pak zase hledat balíček s filmy. No ale jaksi jsem na to po první naládovaném filmu zapomněl a vyndal si z krabičky další. Pak vyjdu ven a říkám si, co to mám v kapse. No a vytáhnu dva plany, které tímto znehodnotím .
Ještě, že se učím na 9x12 a ne 8x10 .
Publikováno 5 únor 2015 - 20:18:28
Hlavu vzhůru . Chybami se člověk učí!
Já mám už například sbírku 10 pokažených planfilmů. Naposledy jsem ve špajzu ládoval filmy do kazet a dal jsem si dva kousky do kapsy, abych nemusel pak zase hledat balíček s filmy. No ale jaksi jsem na to po první naládovaném filmu zapomněl a vyndal si z krabičky další. Pak vyjdu ven a říkám si, co to mám v kapse. No a vytáhnu dva plany, které tímto znehodnotím .
Ještě, že se učím na 9x12 a ne 8x10 .
Taky hezky, to zamrzi, no z etarety, jsem si udělal hezkou dekoraci na zed. Ted visi vedle mych zdarilejsich pokusu o fotku. Ale ta plastimatka me stve hodne, takhle ji znicit, nevim co me to napadlo ji fenovat.
Publikováno 5 únor 2015 - 20:33:20
Taky hezky, to zamrzi, no z etarety, jsem si udělal hezkou dekoraci na zed. Ted visi vedle mych zdarilejsich pokusu o fotku. Ale ta plastimatka me stve hodne, takhle ji znicit, nevim co me to napadlo ji fenovat.
A co se vlastně stalo? Já totiž fén na vysušení spirály vývojnice používám úplně normálně a nemám s tím vůbec žádný problém.
Publikováno 5 únor 2015 - 20:56:27
A co se vlastně stalo? Já totiž fén na vysušení spirály vývojnice používám úplně normálně a nemám s tím vůbec žádný problém.
Civky se "splacly" i když jsem foukal z dalky a na nejnižší stupeň, film do nich sice pomalu leze, ale hodne mizerne a pouzivat uz ji nebudu. Muzu byt vděčný za svůj GAS, že mám ještě jednu a i jiny tanky. Z tyhle udělam zasobnici na "papírky" pro referenční zkoušku.
Publikováno 5 únor 2015 - 21:02:58
jsem z toho smuten
.
aspon takhle venuji vzpominku na Ivana (Kapro)
.
odpocivej v temne
Publikováno 5 únor 2015 - 21:31:30
Z tyhle udělam zasobnici na "papírky" pro referenční zkoušku.
Já mám takhle jednu vývojnici jen na smáčení. Někde jsem tady přečetl, že kapka smáčedla udělá s vývojkou nějakou neplechu, takže jsem si jednu vyčlenil. Nevím, zda je to pravda, ale přijde mi to poměrně praktické řešení .
Publikováno 6 únor 2015 - 03:41:21
jsem z toho smuten
.
.
odpocivej v temne
co se stalo? kapra "znám" jen tady z temné a z flickru...
Publikováno 6 únor 2015 - 09:51:20
stala se smrt
Publikováno 6 únor 2015 - 10:27:31
https://www.flickr.com/photos/kapro/
Ten stastny, uprostred raja analogov, to je kapro. Tak som ho poznal.
Publikováno 6 únor 2015 - 12:33:35
stala se smrt
Publikováno 6 únor 2015 - 12:51:09
Keko, Ivan mi říkal, jací jste byli kamarádi, že jste se znali od dětství. Takže nejen tobě upřímnou soustrast.... Já a moje žena jsme z toho docela špatní a to jsme ho znali chvilku...
Publikováno 6 únor 2015 - 16:34:32
Keko, Ivan mi říkal, jací jste byli kamarádi, že jste se znali od dětství. Takže nejen tobě upřímnou soustrast.... Já a moje žena jsme z toho docela špatní a to jsme ho znali chvilku...
Vdaka. Ale sustrast patri jeho mazelke Jarke, kedze nedavno prisli o dospeleho syna.
Ani slovo tragedia asi nedokaze vystihnut to, co prave zaziva.
Je to do breku.
Publikováno 6 únor 2015 - 20:48:21
Neznal jsem jej, ale přeji mu krásné, fotografické nebe. Příští dny věnuji procházení portfolia z odkazu, který vložil Keko. Je tam co prohlížet.
Škoda každého dobrého člověka. A on jím určitě byl.
Publikováno 7 únor 2015 - 17:32:18
Vím, proti předchozím příspěvkům banalita...
Nevíte, proč se provádí "očista" židovských hřbitovů? Vykácením většiny stromů se hřbitov sice vyčistí (spíš obnaží), ale kouzlo místa je nějak pryč...
V poslední době v Ivančicích, Boskovicích, Lomnici, ... Dolní Kounice jsou také nějaké prázdné - i když už asi déle...
Vedou k tomu nějaké pietní důvody?
Publikováno 7 únor 2015 - 17:50:23
Nevedou. Jsou to jen hloupé nápady úředníků. Ve Bzenci je to stejné. Posedlost "revitalizací" je ohromně nakažlivá. Asi se na to dají sehnat nějaké cizí peníze (dotace).
Publikováno 7 únor 2015 - 18:40:12
Co na to Židé? Pokud vím, jsou na svoje hřbitovy dost hákliví.
Publikováno 7 únor 2015 - 18:43:42
Nevymyslel, ono do tý čerstvý dětský hlavy se zapíše cokoli a snadno. Šílený a absurní to bylo, na druhou stranu mě to poučilo o ideologiích.
A dost, řeči o politice jsou tu zakázaný, je to tak dobře.
Spíš mě zlobí, když mi někdo uklidí v knihovně a nemůžu najít tu knížku, do který si dávám papírky s receptama už tolik let.
ja som si tak upratala heslo k wifi - celé roky sa povaľovalo na okne v obývačke, až pokiaľ som nezačala utierať prach .... a teraz deťom neviem odovzdať kľúč na pripojenie k internetu ....
Publikováno 7 únor 2015 - 18:59:09
Nevedou. Jsou to jen hloupé nápady úředníků. Ve Bzenci je to stejné. Posedlost "revitalizací" je ohromně nakažlivá. Asi se na to dají sehnat nějaké cizí peníze (dotace).
No - toto podezření mám také, ale dotované hlouposti musí být ocejchovány tabulkovým evropským přiznáním... a ty jsem tu nenašel.
Publikováno 7 únor 2015 - 19:29:36
Jojo, v polském Ciesznynie je krásný starý židovský hřbitov. Před několika málo lety tam naběhli šílenci s řetězovými pilami a vyplenili nádherné křivé stromy, které byly do konce větví obrostlé břečtˇanem. U´dajně proto, že stromy ohrožovaly. Když jsem si prohlížel špalky, co z nich nadělali, dřevo bylo zdravé...
Publikováno 7 únor 2015 - 20:33:17
Jo, jo, stromy jsou nebezpečné, mnohdy jsou dokonce viníky autonehod...
Publikováno 7 únor 2015 - 20:58:03
Jo, jo, stromy jsou nebezpečné, mnohdy jsou dokonce viníky autonehod...
ani nevrav - u nas minuly tyzden zabil konar maleho chlapca - lebo treba chranit kazdy hniliak!!!
Publikováno 8 únor 2015 - 00:08:24
Vím, proti předchozím příspěvkům banalita...
Nevíte, proč se provádí "očista" židovských hřbitovů? Vykácením většiny stromů se hřbitov sice vyčistí (spíš obnaží), ale kouzlo místa je nějak pryč...
V poslední době v Ivančicích, Boskovicích, Lomnici, ... Dolní Kounice jsou také nějaké prázdné - i když už asi déle...
Vedou k tomu nějaké pietní důvody?
Tak třeba zde je vysvětlení: http://blanensky.den...mu20091104.html
Je třeba si uvědomit, že se jedná o hřitov...není to alej, park nebo dokonce les. Jde především o zachování náhrobků.
Publikováno 8 únor 2015 - 17:40:47
David:
Děkuji - beru na vědomí, ale historické znalosti nemám - takže vlastně je to svým způsobem z pietních důvodů..
Asi jde i o zvyk... Sice si nemyslím, že všechny vykácené stormy poškozovaly náhrobky, ale nebyly-li tam a jsou-li tam vlastně nedopatřením...
Ale byly tam hezké. Před léty jsem podobně velmi trpěl, když jsem se nachomýtl ke kácení nádherných starých zdravých stromů u Santiniho kláštera na Zelené hoře - historicky tam prý nepatřily a klášter byl (a měl být) zdaleka viditelný jako každé správné poutní místo... Už to trochu přebolelo.
Evla: Toto jsem asi úplně nepochopil...Jakkoli je něco takového vždy tragédií... K tomu stromu, o kterém všichni věděli, že je shnilý a chystá se na někoho spadnout, se Greenpeace přivázali řetězy a bránili pokácení či prořezu?
Publikováno 9 únor 2015 - 10:27:53
jsem z toho smuten
.
.
odpocivej v temne
stretol som sa s ním raz +
Publikováno 9 únor 2015 - 18:51:35
Taková krásná vánice včera byla, vyběhl jsem fotit, sebe i přístroj živlům vystavil, ale asi se mi to zase nepovedlo zvěčnit tak, jak bych si představoval.
Publikováno 9 únor 2015 - 18:54:55
Taková krásná vánice včera byla, vyběhl jsem fotit, sebe i přístroj živlům vystavil, ale asi se mi to zase nepovedlo zvěčnit tak, jak bych si představoval.
Naprosto chápu tvé pocity. Já zase jednou zapomněl zaclonit a podruhé jsem si zaclonil, ale trochu více, než bylo nutné...
Publikováno 9 únor 2015 - 18:59:06
Sníh je sviňa. Ryclost padání, obtížné stanovení expozice.....
Publikováno 9 únor 2015 - 19:02:28
A navíc, ať je fotka sebehnusnější, nikdy z ní nemám ten pocit přiměřeně "hnusné" vánice, kterou jsem viděl...
Publikováno 9 únor 2015 - 20:14:45
poslední tři dny jsem viděl takovou vánici že bych vám ji pánové vůbec nepřál. Ona totiž vůbec nebyla vidět, ještě teď mě bolej oči od ledovejch krystalků když jsem kráčel vstříc bílé tmě a ze stanu, spacáku, bundy a všeho ostatního ještě vykapávají poslední zbytky vody. Prej takováhle zimní bouře přichází jednou za deset let. Pak to vystřídalo oteplení, příval sněhu a brodil jsem se v mlze (takže opět bílá tma) až půlmetrem čerstvýho sněhu a to prosím ve sněžnicích.
Předposlední noc jsem strávil na podlaze v předsíňce cchatky v horách, trochu tam profukovalo, ale bylo tam sucho a bezpečno. Poslední noc výletu jsem to vzdal a přenocoval v čekárně na nádraží, je tam sice teplo ale výrazně se svítí a od zářivek je strašnej hluk tak jsem naspal asi 2 hodiny. Venku ale lilo jako z konve.
Taže suma sumárum, z týdeního trempu byly všehovšudy 2 dny pěknýho počasí, sice mezi -20 a -30°C, ale hezky. Zbytek stál za starou belu, při příjezdu mi navíc zapomněli zastavit a vystupoval jsem tak o zastávku dál, průvodční mi objednal taxík ale platil jsem nakonec stejně já (ještě to z nich zkusím vyreklamovat). To je blbý když je nejbližší další stanice 50km daleko , stálo mě to 1600nok navíc.
vývojnice nesušit na teple, nechal jsem si na krbové římse sušit Jobo a středové trny se mírě zhroutily, ale funguje to dál.
Publikováno 9 únor 2015 - 21:28:33
Jendo - a neměl tys tu dřív slogan o tom, že špatné světlo je jen vítanou výmluvou špatných fotografů ?
Přežili jste - i s technikou - ve zdraví?
Kdysi jsem - v mladické nerozvážnosti - prožil něco podobného (byť asi v podstatně mírnější verzi, ale bez nádraží a čekáren, jen se stany) při zimním přechodu slovenského rudohoří na běžkách. Není z toho ani jedna fotka (ani jsem to nezkoušel). Když jsme si v jednom sedle našli podle mapy autobusovou zastávku a rozhodli se, že to zabalíme, autobus nejel, neboť ze sněhu vykukovala jen ta kulatá cedulka ČSAD a silnice nebyla - a od té doby už mne nikdo na žádný zimní přechod nedostal.
Publikováno 10 únor 2015 - 08:28:21
Pořádný čundry jsou stejně jen ty zimní... V létě je to upocená nuda.
Publikováno 10 únor 2015 - 17:39:50
nechci ti brát iluze, ale v zimě je to taky upocená dřina, nuda ale určitě ne
Jo, přežili jsme já i technika, nechci chválit před voláním, ale myslím že jak Leica tak Pentax 645 jely bez potíží. Pentaxu jsem pro jistotu nesl pytel baterií, ale nakonec jsem jenom vyměňoval dvě "kartridže" s bateriema, jednu jsem ohřýval v kapse a druhá byla ve foťáku. Zkoušel jsem i nějaký to noční focení, to byl pro Pentax docela záhul, ale snad jsme to zvládi, jen je otázka co z toho bude, protože byl úplněk a ten se příliš nepotkává s mými cíly. Lepší ale úplněk než totálně zataženo, žejo.
ten můj podpis se špatným světlem se na tohle nevztahuje, nešlo o světlo ale o povětrnostní a meteorologické jevy .
Publikováno 10 únor 2015 - 20:59:00
Věřím že to znáš
ale jak to tu čtu, tak asi nemáš. Netuším jak je to dostupné, ale mám tu tenhle externí bazmekt a mám za to, že se nedostanu do takových podmínek, že bych to potřeboval použít.
Takže bude-li zájem, tak víc přes SZ.
Publikováno 10 únor 2015 - 21:24:49
znám ale postrádám trochu smysl. U delších expozic v extrémních podmínkách mi to stejně problém nevyřeší, protože obvykle u stativu půl hodiny nepostávám a dělám něco jinýho (fotím druhým foťákem nebo u hodně dlouhých expozic si jdu lehnout). V kapse to tím pádem mít nemůžu, a když mám víc držáků na baterky tak prostě po expozici vymněním jeden za druhý (pokud má motor s převíjením problém) a ohřívám zase ten první. přijde mi to jako docela elegantní řešení.
Publikováno 10 únor 2015 - 21:26:08
Kup si k tomu buben s kabelem až do stanu.
Publikováno 10 únor 2015 - 21:47:17
Existuje řada sytémů - ohříváčků do kapsy, některé vydrží sálat docela dlouho. Takže není tak docela nutné to mít zrovna v kapse, ale prostě u zdroje toho tepla, uložené v nějakém izolantu (flašku slivovice je ale lepší mít při ruce). Věřím, že účinnost baterií se tím prodlouží docela významně. Ale je pravda, že vyzkoušené to nemám, leč věřím
Publikováno 10 únor 2015 - 23:31:16
Protože mě většinou zajímají jen starý krámy, nějak se na mě internetová reklama neuměla zacílit a já se skorem divil, co furt všichni melou o kontextových reklamách atp. Až do včerejška. Přiznal jsem se v emailu k tomu, že mě zajímá Rollei 6008, pak jsem se podíval na BHphotovideo kolik stojí nový a od té doby mě úplně na všech webech ve všech reklamních lištách pronásleduje zmíněný fotoparát!!!!
Publikováno 11 únor 2015 - 07:07:49
Vydrz tak tri mesice, pak to zmizne. Ale ber to z te pozitivni stranky veci, divat se na 6008 je urcite prijemnejsi, nez kdyz na tebe vyskakuji lednicky a pracky
Publikováno 11 únor 2015 - 08:25:44
To je hezký, ale co když to přiživí můj GAS až do nezdravé roviny, která pak bolí peněženku?
Publikováno 11 únor 2015 - 08:32:15
Jak píše Jirka. Buď rád. Na mě teď vyskakují trenky, lina, skříně a podobné záživné věci. Mám spíš pocit, že tohle připomínání má opačný efekt. Máš možná štestí, že tě hračka omrzí dřív než si ji pořídíš
Publikováno 11 únor 2015 - 08:39:58
To je hezký, ale co když to přiživí můj GAS až do nezdravé roviny, která pak bolí peněženku?
Ale to je právě účel reklamy
Publikováno 11 únor 2015 - 10:36:29
Jéééjej, zcela tě chápu, jsem se na něho teď taky podívala. Dosud jsem neměla potuchy, že nějaký takový krásný foťáček existuje. Ještěže je na mne moc velký.
Publikováno 11 únor 2015 - 10:47:46
Jojo - moc pěkný, slintám nad ním od doby, kdy se objevil - ale při jeho ceně, a ceně jeho objektivů.... A to mě zlobí .
Publikováno 11 únor 2015 - 10:52:40
Protože mě většinou zajímají jen starý krámy, nějak se na mě internetová reklama neuměla zacílit a já se skorem divil, co furt všichni melou o kontextových reklamách atp. Až do včerejška. Přiznal jsem se v emailu k tomu, že mě zajímá Rollei 6008, pak jsem se podíval na BHphotovideo kolik stojí nový a od té doby mě úplně na všech webech ve všech reklamních lištách pronásleduje zmíněný fotoparát!!!!
Mě ta reklama nepronásleduje. Ani mě ten aparátek nestraší, ač i s planarem stál jako mýdlová krabička lepšího průměru.
Publikováno 11 únor 2015 - 11:14:20
Tak mně na tom straší jen ty zmínky ohledně smrti elektroniky po styku z vlhkostí, z toho mám onu obavu a důvod proč ona krabička zůstane jen na reklamních banerech.
Publikováno 15 únor 2015 - 21:16:50
Ale na webu meopta.cz je odkaz na ten web o historii stale uveden.
Edit o pet minut pozdeji: Uf tak beru zpet, na meopta.cz maji pouze uveden spatny odkaz (www.meopta-history.com misto spravneho www.meoptahistory.com)
Publikováno 20 únor 2015 - 20:55:50
Hněte mne to, že opravená Praktica LB2 má přeci jenom chybku a to, že hledáčku zmizel ten trojúhelníček ukazující nenataženou závěrku. Vypadá to tedy na další cestu do servisu Od ledna jsem se nedostala k tomu ji pořádně vyzkoušet a když dneska balím a nabíjím před zítřejší výpravou na Moravu jsem na to přišla. Tak budu doufat, že zbytek mechanismu je v pořádku a nějaké fotky se povedou.
Publikováno 28 únor 2015 - 17:22:47
Zároveň musím poděkovat všem lidem (Bohužel mimo barák) za lidskou pomoc považovanou za samozřejmost. Všem moc dík.
Přiložený soubor (y)
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 8 návštěvníků, 0 anonymních