A protože to původní vlákno dostalo 6400 příspěvku a na 65 stránku vám už systém nekáže... pojďme pokračovat...což takhle založit fórum, kde bude moci kdokoli přispět čímkoli, z nichž pro někoho to nebude znamenat nic a pro jiného mnoho?
jinými slovy si zde budou moci temnokomorníci vylévat své starosti i radosti, aniž by mohli čekat radu nebo pomoc
tohle by bylo fórum pro lidi votrávený věčnejma dohadama na téma hon-čoi smgf 1245xy versus bombastik 4567dg nový generace (rozumněj je lepší tenhle digitál nebo tamten) a chtěji se místo toho rochňat v detajlech typu majkrofen 1:0 nebo 1:3 /promiň mamiaku/ který mají taky třeba rodinu a snažejí se s tím popasovat svůj koníček, nebo privát při škole a snažejí se s tím popasovat svůj koníček, nebo nedostatek místa u rodičů pro komoru a snažejí se s tím popasovat svůj koníček, nebo cokoli jiného...
prostě jde mi o to, že když nepřispěju zrovna do fóra týkajícího se určitého tématu, neznamená to že nemám čím přispět.
musí to mít asi určitý pravidla, jako třeba - nebudu toho zneužívat v neprospěch jiných temnokomorníků, nebo,- můj příspěvek se týká, byť jen okrajově focení a tak...
pokud jste mě dobře pochopili, jde tady spíš o nastavení duše fotografa, než o jeho nastavení mf, sf, nebo vf aparátu.
chtěli by jste?
-já ano
...jen tak II...
Publikováno 18 duben 2011 - 21:52:34
Publikováno 18 duben 2011 - 22:04:51
Toffe dík
Publikováno 18 duben 2011 - 22:19:40
Publikováno 19 duben 2011 - 07:54:00
Publikováno 19 duben 2011 - 13:20:23
-chystal protestní stížnost nebo ostrou prosbu ke zdějším konšelům, ale vidím ze je vše v nejtemnějších rukou páně moderátorova
a tak nezbývá než popřát nejdelšímu vláknu jeho ještě populárnější pokračování
Publikováno 19 duben 2011 - 17:43:50
No jasně, klidně to někam fouknu na web a dám sem link..
Publikováno 19 duben 2011 - 21:38:05
2Marecek viz. předchozí jen tak:
No jasně, klidně to někam fouknu na web a dám sem link..
Dík, mna zatial napadlo len naliať do kazetky epoxid a do toho zapichnut rozobrane usb a nechat stuhnut, ale nepôsobilo by to asi velmi esteticky...
Publikováno 20 duben 2011 - 14:39:10
Publikováno 22 duben 2011 - 10:22:35
Borek
Publikováno 22 duben 2011 - 14:17:11
Publikováno 22 duben 2011 - 15:24:10
nedávno jsem si prohlížel nějaké fotografie, které byly pořízeny během druhé světové války.Byli na nich zachyceni totálně nasazení. Momentky z jejich života. Tyto fografie byly pořízeny většinou za velmi špatných světelných podmínek. Přestože na nich byli zachycení i lidé v pohybu,tak nebyli rozmazáni.Fotogarfie byly navíc ostré.Z těchto dvou věcí lze usuzovat na krátký čas a větší clonu.No a mě zajímá, jak to tehdy dělali, když nebyli k dispozici vysoce citlivé filmy jako dnes. To ten film podexponovali a poté pomocí vyvolávání z něj dostali vše potřebné?
Publikováno 24 duben 2011 - 04:32:11
jak to tehdy dělali?
Asi nejsem ten nejpravější na tohle odpovídat, ale
blesk
Publikováno 24 duben 2011 - 09:51:17
Nepřišlo by vám ideologicky správnější hledat spíš způsob jak do flešdisku namotat kus filmu než jak do kazetky namatlat nějaké jedničky a nuly???
Publikováno 24 duben 2011 - 15:21:27
Pánové marecku a thelomographere:
Nepřišlo by vám ideologicky správnější hledat spíš způsob jak do flešdisku namotat kus filmu než jak do kazetky namatlat nějaké jedničky a nuly???
To je pravda! Na to jak do kazetky dát flešdisk jsem už přišel, teď to druhý - nějakej monitor a na něj nasměrovat jakejkoliv fotoaparát, celý to dát do jedný bedny a to co by se promítlo na monitor by se zaznamenalo na film, ale celá ta bednička byb byla velká jako kdyby to bylo ze SSSR...
Publikováno 25 duben 2011 - 18:10:38
Už jsem udělal dva. Děkuji MacHanovi za školení a panu Černíkovi za Jobo 1000.
Publikováno 26 duben 2011 - 09:12:47
Publikováno 26 duben 2011 - 09:19:23
A ta cesta a snažení za to rozhodně stojí
Publikováno 26 duben 2011 - 09:45:53
Ahoj temnokomorníci. ...... jsou fotopapíry problematicky dostupný, filmy že jsou blbě dostupný....
Není to vůbec tak jak říkáš, doba je nám přímo nakloněná, zaprvé je spousty krásných strojů v profi kvalitě, které se dnes prodávají za hubičku, jelikož lidé se jich zbavují ve vidině digitálního šílenství. A materiálu je všude zatím k dostání dost. Třeba Foma jede s výrobou stále a myslím, že nepřestane. Je tolik internetových obchodů odkud se dá bez námahy objednat vše co potřebuješ. Tak nezoufej a začni dělat fotky dle svých představ. Je lepší mít třicet fotek na papíře než mraky na disku. Papír přežije víc až se budou vnoučata chtít podívat na dědu, tak už budou DVDčka v muzeu a nikde si je nepustíš
#19 Jirinol
Publikováno 26 duben 2011 - 10:28:52
Co víc si můžeme přát? O takovém sortimentu filmů, papírů a všeho možného, dostupného během pár dnů, se starším generacím ani předkům ani nesnilo.
ovšem - peníze jsou vždy až na prvním místě...
Jediný viditelný problém snad může být to, že někteří renomovaní výrobci již vzdali výrobu a distribuci některých svitkových filmů, planů a papírů, které byly obecně v uplynulých 10-20 letech velmi oblíbené pro svou vysokou kvalitu, a to právě pro slabý odbyt, který jejich výrobu neuživil.
Publikováno 26 duben 2011 - 19:57:45
Sehnal jsem Ilford PAN 400, nafotil a vyvolal ( můj první film, kterej jsem si sám vyvolal viz výše ).
Kazetku jsem otevřel otvírákem na pivo ( PS. čím otvíráte vy? ), vyndal vyvolal a tak..
Mezitím co jsem čekal, neuž mi film uschne, sedl jsem ke stolu začal.
1. vytvaroval jsem kazetku do původního tvaru a narovnal víčko.
2. pokud použijete Ilford, nebo nějakej dražší film, má špulka v sobě díru v které je daný film ( ttento způsob je jednodušší pro výrobu flešky ), pokud máte špulku na které je film přilepen je to složitější
3. uříznul jsem vrchní část špulky ( ta co nevyčuhuje z kazetky ) a tím vznikl protor do které se dá narvat fleška
4. u Ilfordu je je takovej čudl, kterej je potřeba uříznout
5. vytáhnout čip z flešky
6. dát do prostoru ve špulce trošku nějakého lepidla ( je lepší chemoprén než nějaké disperzní )
7. na rozšíření špulky dám chemoprén a nalepíme na konec kazetky, který jsem nevytáh otvírákem
8. do konce, který jsem vytáh vybrousím díru přesně na USB
9. nasadim konec kazetky na kazetku a jakýmkoliv tmelem ( osvědčil se mi modelářský Revell Plasto, ale existují i levnější varianty ) zamatlám malinkou dirku na víčku
10. zabrousim tmel do nějakého kulatého tvaru
11. natřeme lesklou černou barvou ( opět se mi osvědčili modelářské Revell Email colors číslo 07 )
dobrovolná část:
12. ustřihneme kus filmu a vlepíme ho do sametky
13. z dvou filmovek so uděláme jednu vyšší přesně na velikost celého flešdisku
a nějak takhle by to mělo vypadat:
Publikováno 26 duben 2011 - 21:25:20
du blejt..to je fakt strašný!Tak ten návod na flešdisk z kazetky.
Sehnal jsem Ilford PAN 400, nafotil a vyvolal ( můj první film, kterej jsem si sám vyvolal viz výše ).
Kazetku jsem otevřel otvírákem na pivo ( PS. čím otvíráte vy? ), vyndal vyvolal a tak..
Mezitím co jsem čekal, neuž mi film uschne, sedl jsem ke stolu začal.
1. vytvaroval jsem kazetku do původního tvaru a narovnal víčko.
2. pokud použijete Ilford, nebo nějakej dražší film, má špulka v sobě díru v které je daný film ( ttento způsob je jednodušší pro výrobu flešky ), pokud máte špulku na které je film přilepen je to složitější
3. uříznul jsem vrchní část špulky ( ta co nevyčuhuje z kazetky ) a tím vznikl protor do které se dá narvat fleška
4. u Ilfordu je je takovej čudl, kterej je potřeba uříznout
5. vytáhnout čip z flešky
6. dát do prostoru ve špulce trošku nějakého lepidla ( je lepší chemoprén než nějaké disperzní )
7. na rozšíření špulky dám chemoprén a nalepíme na konec kazetky, který jsem nevytáh otvírákem
8. do konce, který jsem vytáh vybrousím díru přesně na USB
9. nasadim konec kazetky na kazetku a jakýmkoliv tmelem ( osvědčil se mi modelářský Revell Plasto, ale existují i levnější varianty ) zamatlám malinkou dirku na víčku
10. zabrousim tmel do nějakého kulatého tvaru
11. natřeme lesklou černou barvou ( opět se mi osvědčili modelářské Revell Email colors číslo 07 )
dobrovolná část:
12. ustřihneme kus filmu a vlepíme ho do sametky
13. z dvou filmovek so uděláme jednu vyšší přesně na velikost celého flešdisku
a nějak takhle by to mělo vypadat:
Publikováno 27 duben 2011 - 08:18:35
Publikováno 27 duben 2011 - 13:18:24
Publikováno 27 duben 2011 - 13:48:10
pohled na aparát 1955
kam to dáváš, na rajče?
do obálky
myslím fotky
já taky
-
no sou to domácí hasiči a než bych jim dělal celej tejden zvětšeniny jim to z papíru oskenuju a dám na rajče a mám pokoj
#25 Jirinol
Publikováno 27 duben 2011 - 15:42:54
Vim, že ideologicky je to humus, ale někdo to tu chtěl, tak jsem to sem dal...
oba: vykloktat rodinalem a 3x otčenáš!
Publikováno 28 duben 2011 - 08:38:29
a nesouvisí to s příspěvkama výše
Publikováno 28 duben 2011 - 14:52:01
na závodech v sobotu:
pohled na aparát 1955
kam to dáváš, na rajče?
do obálky
myslím fotky
já taky
-
no sou to domácí hasiči a než bych jim dělal celej tejden zvětšeniny jim to z papíru oskenuju a dám na rajče a mám pokoj
Jo je to škoda dnešní rychlé moderní doby... Vidím to u nás v sokolu. Dříve byly kroniky a v nich úhledným písmem texty činnosti a pár fotek, přetrvalo dodnes. Dnes je sice informací o činnosti více (webové stránky sokola atd) ale pochybuji, že se něco z toho bude dát prolistovat za 50 let...
Publikováno 28 duben 2011 - 14:53:15
amenVim, že ideologicky je to humus, ale někdo to tu chtěl, tak jsem to sem dal...
oba: vykloktat rodinalem a 3x otčenáš!
pravdu díš bratře
Publikováno 29 duben 2011 - 20:29:53
Vim, že ideologicky je to humus, ale někdo to tu chtěl, tak jsem to sem dal...
ďakujem za návod ale potom ked som sa na to pozrel prakticky tak sa mi taká kazetka vlastne ani nezmestí pri velkosti notebooku do slotu pre usb.
Publikováno 29 duben 2011 - 20:39:55
Riešil to už niekto? mám obe ruky lavé a neviem čo s tým.
Publikováno 29 duben 2011 - 20:57:28
Přesně tohle se řešilo ve vlákně s objektivy na Minolty Dynax, řešil jsem stejný problém s objektivem z Praktiky a tam se mi povedlo ten objektiv rozebrat (mělo by stačit povolit šroubky u toho čepu), sejmout kroužek, který drží ten clonový mechanismus, chvilku si s tím hraj a uvidíš, co je potřeba udělat, aby si to upravil podle své potřeby. Já osobně jsem ten čep vyndal a místo něj vložil kousek tvarované gumy, aby to simulovalo stále zamáčknutý čep a zároveň to nikde nedřelo....
A nebo zkus strejdu gůůůgla - http://www.flickr.co...rkku/612516644/
Publikováno 1 květen 2011 - 01:33:46
Publikováno 1 květen 2011 - 16:12:14
Publikováno 1 květen 2011 - 18:55:37
Publikováno 2 květen 2011 - 08:29:11
Publikováno 2 květen 2011 - 09:27:09
Publikováno 4 květen 2011 - 18:56:12
Zobrazuje se mi text:
Ran into problems sending Mail. Response: 535 5.7.0 Error: authentication failed: UGFzc3dvcmQ6
DEBUG MODE
Line : 132
File : smtp.php
Publikováno 4 květen 2011 - 18:59:48
Publikováno 4 květen 2011 - 19:02:37
Publikováno 5 květen 2011 - 16:11:25
Jinak co dle té hlášky soudím, tak má fórum temné problém se serverem odesílání e-mailu - tzn. asi nechodí upozornění na odpovědi a SZ, tak bacha na to.
Publikováno 6 květen 2011 - 15:05:31
nevíte, zda hodně vadí, že do tanku Jobo 2336 budu spát dva cívky z Plastimatky? Mám dvě originální cívky do toho Joba, ale potřebuji vyvolat víc kinofilmů naráz... Cívky na trn pasují, ale jsou mnohem menší (průměr mají asi o 2 cm menší), tak zda nevadí, že nevyplní prostor až ke kraji vývojnice.
Díky za reakce
Publikováno 6 květen 2011 - 15:57:08
může být že vývojka jinak proudí (razantněji ve volnějším prostoru) při překlopení a trošku to změní kontrast (jen u některých vývojek), ale jinak hádám nic
Publikováno 6 květen 2011 - 16:31:55
Díky
Publikováno 7 květen 2011 - 12:28:36
Publikováno 7 květen 2011 - 12:45:39
Dej sem fotku té jobácké cívky. Možná mám nějakou navícovku. Domluvíme se. JInak jaký je rozdíl mezi Mamiya C 220 a 220 F, kromě roku výroby?
Průměr je 11,5cm
PS: nevíte někdo, jak jí očistit? Padnul na to jeden kartáček a stále se moc neblýská. Je na to nějaký fígl... Usazeniny by tam už být neměly, aby ovlivnily další vyvolávání, ale štve mě to [/img]
Publikováno 7 květen 2011 - 13:00:13
Publikováno 7 květen 2011 - 13:02:37
Publikováno 7 květen 2011 - 13:41:39
Pošli emila, nechci tě ztrhat z kůže, jen aby se mi zarentovala pošta.
Odesláno
Publikováno 7 květen 2011 - 22:46:02
Od čeho to je zanešený? Zkoušels bělič z Inverzního procesu ? Ten vyžere ledacos Je to trocha hypermanganu (tmavofialový roztok) a pár mililitrů kyseliny sírové. Potom vypláchnout a fialovohnědou barvu vyčistit disiřičitanem. Mě to zrenovovalo cívky parádně. Radši pracuj v rukavicích a s brejlema, jedovatý to celkem není, ale hladový jo
Publikováno 8 květen 2011 - 07:56:44
Od čeho to je zanešený? Zkoušels bělič z Inverzního procesu ? Ten vyžere ledacos Je to trocha hypermanganu (tmavofialový roztok) a pár mililitrů kyseliny sírové. Potom vypláchnout a fialovohnědou barvu vyčistit disiřičitanem. Mě to zrenovovalo cívky parádně. Radši pracuj v rukavicích a s brejlema, jedovatý to celkem není, ale hladový jo
Nezkoušel. K těmto chemikáliím nemám vůbec žádný přístup . Ale podle toho, co píšeš to vypadá přesně tak, co potřebuji
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních