...jen tak II...
Publikováno 28 leden 2012 - 16:53:08
Publikováno 28 leden 2012 - 21:51:17
Publikováno 28 leden 2012 - 22:01:17
To jsem se nasmála. Netušila jsem, že je Hi-matic takový borec. ...
co hymatic, ale Zajda!
Publikováno 31 leden 2012 - 17:42:59
Publikováno 31 leden 2012 - 22:01:19
Rekl jsi ze za rok bude zase --> fotim co se da abych mel co zvetsovat:-)Výstava v Trutnově stále trvá. Překvapily mě ohlasy na tuto výstavu. Vesměs velmi pozitivní. Myslím, že by jsme se měli vážně zamyslet nad další výstavou. Co vy nato???
Publikováno 1 únor 2012 - 14:39:07
Jest-li zaplníš celou výstavu, tak není co řešit. Počítám s většími prostory. Cca 3 místnosti. A asi 40 až 120 fotek.Rekl jsi ze za rok bude zase --> fotim co se da abych mel co zvetsovat:-)
Výstava v Trutnově stále trvá. Překvapily mě ohlasy na tuto výstavu. Vesměs velmi pozitivní. Myslím, že by jsme se měli vážně zamyslet nad další výstavou. Co vy nato???
Mám Ti tedy rezervovat všechny prostory?? Mohl by jsi se rozdělit.
Publikováno 1 únor 2012 - 14:45:25
možná bych pro tebe měl tipJest-li zaplníš celou výstavu, tak není co řešit. Počítám s většími prostory. Cca 3 místnosti. A asi 40 až 120 fotek.
Rekl jsi ze za rok bude zase --> fotim co se da abych mel co zvetsovat:-)
Výstava v Trutnově stále trvá. Překvapily mě ohlasy na tuto výstavu. Vesměs velmi pozitivní. Myslím, že by jsme se měli vážně zamyslet nad další výstavou. Co vy nato???
zkus mi napsat mail...
Publikováno 1 únor 2012 - 15:26:45
Ne tolik toho zase nemam to se nebojJest-li zaplníš celou výstavu, tak není co řešit. Počítám s většími prostory. Cca 3 místnosti. A asi 40 až 120 fotek.
Ale delam co muzu...
Publikováno 4 únor 2012 - 17:44:36
Publikováno 4 únor 2012 - 18:53:28
....ale vypadá to, že muzeum uzavřeme my.
To zní zajímavě. Hlavně, když se nezavírá kvůli Vám.
Publikováno 4 únor 2012 - 19:12:45
Nikoliv. Kvuli dřevomorce.
....ale vypadá to, že muzeum uzavřeme my.
Publikováno 4 únor 2012 - 23:26:51
Na jak dlouho tu rekonstrukci maji?Nikoliv. Kvuli dřevomorce.
Publikováno 5 únor 2012 - 20:03:28
Publikováno 5 únor 2012 - 20:29:48
Takze do konce prazdnin chces zase nashromazdit 40-120 fotek? To musim fotit a zvetsovat vic nez jsme si myslel...Říjen, listopad by jsme měli otvírat výstavou. Sice ještě nevím kdo bude vystavovat, ale snad se někdo najde. Přeci ty prostory nenecháme digitálistům.
Publikováno 14 únor 2012 - 13:34:06
nevím kam svůj dotaz zařadit, tak jej vkládám sem.
V knize od Ladislava Noela Škola fotografie pre začiatočníkov jsem se na straně 17 dočetl, že by se expozice u compurové závěrky měla nastavit předem.
Platí toto jen pro compurovou závěrku nebo i pro další (Flexaret, Praktina)?
Hezký den.
Publikováno 14 únor 2012 - 15:04:27
Máš asi na mysli nastavení expozičního času. Ten se pochopitelně nastavuje ještě před expozicí.Zdravím,
nevím kam svůj dotaz zařadit, tak jej vkládám sem.
V knize od Ladislava Noela Škola fotografie pre začiatočníkov jsem se na straně 17 dočetl, že by se expozice u compurové závěrky měla nastavit předem.
Platí toto jen pro compurovou závěrku nebo i pro další (Flexaret, Praktina)?
Hezký den.
Tedy pokud se dohodneme, že expozice je okamžik, kdy se závěrka otevře a dojde k osvícení záznamového materiálu. Nastavení expozičního času před expozicí je tedy třeba vždy bez ohledu na výrobce závěrky. Si myslím, tedy, výjimky potvrzují pravidlo.
Publikováno 14 únor 2012 - 15:22:08
není nad blbě formulovaný dotaz
Publikováno 14 únor 2012 - 16:14:09
tak bych si nějak tipnul, že kolega se ptá na něco jiného - jestli se závěrka napřed natáhne či se napřed nastaví požadovaný čas
Taky to tak chápu. U mých VF objektivů bych se obával natáhnout závěrku a pak teprve štelovat časy. Stalo se mi to párkrát, když jsem si neuvědomil že mám nataženo a zvuk přeskakujících ozubů či čehosi v závěrce mě rychle varoval, abych to nezkoušel překonat silou. Odborníci na mechaniku závěrek to jistě podají sofistikovaně a možná že jsou i výjimky. Tož tak, zdařec Luigi
Publikováno 14 únor 2012 - 18:36:56
tak bych si nějak tipnul, že kolega se ptá na něco jiného - jestli se závěrka napřed natáhne či se napřed nastaví požadovaný čas
Taky to tak chápu. U mých VF objektivů bych se obával natáhnout závěrku a pak teprve štelovat časy. Stalo se mi to párkrát, když jsem si neuvědomil že mám nataženo a zvuk přeskakujících ozubů či čehosi v závěrce mě rychle varoval, abych to nezkoušel překonat silou. Odborníci na mechaniku závěrek to jistě podají sofistikovaně a možná že jsou i výjimky. Tož tak, zdařec Luigi
Ano, máte pravdu, přesně na tohle jsem se ptal, ta technická škola mi znehodnotila sloh . Tedy ptal jsem se na to, jestli škodí přístroji, pokud natáhnu závěrku a poté přehazuji časy. Zajímalo mě to právě z toho důvodu, zda to platí i pro Praktinu (plátýnka) a pro Flexaret
Publikováno 28 únor 2012 - 01:01:36
Ten větší tank (jobo1540) co jsem si pořídil na ebay je supr, dozajista nepoužitý stejně jako dvě cívky. Až mě zarazilo jak do těch běloskvoucích spirálek svitek sám vběhne. To moje starší, zahnědlý cívky velviím úspěšně vzdorovaly. Netuším proč. že-by ta zahnědlost měla horší frikci?
jen tak mimochodem, není náhodou ten magnet na spodku jobo tanků oddělávatelnej? Mám to na dvou a při překlápění je to na dvě věci (víc se nadřu a pořezal jsem si o něj prst - docela to ke konci třetí serie bolelo).
a konečně když jsem koukal na poslední diáčky v prací vodě, tak jsem se trochu zhrozil že je to nějaký echt modrý (skoro jsem dostal strach že jsem něco zjančil), po rozbalení to ale bylo OK - ledovec bejvá modrej a sníh na mokrým diáku taky obvykle táhne dosti domodra .
Píšu to sem jenom jako takovej malej fejetónek jak jsem si dneska hezky zavolal
Publikováno 28 únor 2012 - 01:19:14
Publikováno 28 únor 2012 - 09:45:00
Publikováno 28 únor 2012 - 14:59:17
byl jsem nedávno v OBI a narazil jsem tam na červenou 11W žárovku, tak jsem obětoval těch 45 korun a koupil jí, že to zkusím dát do tý mléčný skleněný koule nad dřezem v komoře.
no a po vyzkoušení musím konstatovat že funguje a papíry s pevnou gradací nezávojuje, zkoušel jsem přiložit jeden asi na minutu přímo ke světlu a jen lehce zešednul (opravdu hodně lehce)
je to tahle. jo a to průhledný sklo kolem závitu jsem začernil lihovkou.
Publikováno 2 březen 2012 - 19:53:31
nenašel jsem to téma, jak se tam píšou takový ty domácí řešení, tak to píšu sem.
byl jsem nedávno v OBI a narazil jsem tam na červenou 11W žárovku, tak jsem obětoval těch 45 korun a koupil jí, že to zkusím dát do tý mléčný skleněný koule nad dřezem v komoře.
no a po vyzkoušení musím konstatovat že funguje a papíry s pevnou gradací nezávojuje, zkoušel jsem přiložit jeden asi na minutu přímo ke světlu a jen lehce zešednul (opravdu hodně lehce)
potvrzuju. mam ji taky. ze zacatku jsem se bal, jestli bude vhodna, tak jsem svitil fakt malo a jeste ji ze 3/4 zakryl, ale ukazuje se, ze je to v pohode. jen teda zacernit kolem zavitu, jak pise jakub.
Publikováno 2 březen 2012 - 23:16:17
Chtěl jsem sem dát toto:
http://rick_oleson.t.../index-135.html
Zkoušel jsem to a fakt to funguje uměl by to někdo popsat fyzikálně?
Publikováno 5 březen 2012 - 14:09:38
Zpětný běh elektronového paprsku, nic složitého. http://cs.wikipedia....Televizní_normaJá ho dnes taky marně půl hodinu hledal :-/
Chtěl jsem sem dát toto:
http://rick_oleson.t.../index-135.html
Zkoušel jsem to a fakt to funguje uměl by to někdo popsat fyzikálně?
Publikováno 5 březen 2012 - 14:41:38
Publikováno 5 březen 2012 - 15:42:24
Publikováno 5 březen 2012 - 17:19:17
Publikováno 7 březen 2012 - 10:19:46
Publikováno 7 březen 2012 - 10:43:59
Publikováno 7 březen 2012 - 13:57:18
TEA je tak husté, že to raději vážím.
Publikováno 7 březen 2012 - 14:30:51
Přiložený soubor (y)
Publikováno 7 březen 2012 - 17:38:24
Díky moc, super nápad. Máme jich doma hafo a nenapadlo mě to.Na TEA (510 pyro) používám stříkačku z dětského sirupu Panadol.
#486 Snek
Publikováno 7 březen 2012 - 21:58:09
Díky moc, super nápad. Máme jich doma hafo a nenapadlo mě to.
Na TEA (510 pyro) používám stříkačku z dětského sirupu Panadol.
tilberiene, nevěnoval bys mi jednu, pokud máš navíc zbytečnou? nechtěl bych si kvůlivá pyro 510 pořizovat děti
Publikováno 7 březen 2012 - 22:02:36
jen se koukej množit, ať nás má kdo živit. Dávám Ti ji na hromadu a brzy ji vyměním za Weston Master
tilberiene, nevěnoval bys mi jednu, pokud máš navíc zbytečnou? nechtěl bych si kvůlivá pyro 510 pořizovat děti
Publikováno 8 březen 2012 - 07:26:18
Publikováno 8 březen 2012 - 09:12:49
Asi stačilo, ale tahle má výhodu, jak je úzká, tak se vejde do malý flaštičky a jak je dlouhá, tak až na dno.A nestačilo by z obyčejné jednorázové stříkačky uříznout špičku?
Publikováno 8 březen 2012 - 09:33:14
Přiložený soubor (y)
Publikováno 8 březen 2012 - 10:05:58
Publikováno 8 březen 2012 - 15:09:35
Publikováno 8 březen 2012 - 18:04:56
jen se koukej množit, ať nás má kdo živit. Dávám Ti ji na hromadu a brzy ji vyměním za Weston Master
A co mají dělat ti, kteří léčí děti bylinami a slivovicí a proto stříkaček nemají?
Publikováno 9 březen 2012 - 23:28:44
A co mají dělat ti, kteří léčí děti bylinami a slivovicí a proto stříkaček nemají?
Dat si 510 do litrovky a nalévat si po štamprlách, nééé. To je otázka....
#495 Snek
Publikováno 10 březen 2012 - 12:14:37
dekuju )))
Publikováno 11 březen 2012 - 19:05:27
nenašel jsem to téma, jak se tam píšou takový ty domácí řešení, tak to píšu sem.
potvrzuju. mam ji taky. ze zacatku jsem se bal, jestli bude vhodna, tak jsem svitil fakt malo a jeste ji ze 3/4 zakryl, ale ukazuje se, ze je to v pohode. jen teda zacernit kolem zavitu, jak pise jakub.
je možný, že není tak úplně vhodná pro nevyvolaný filmy? potřeboval jsem před pár dny převinout kus svitku a dopadl pod tímhle osvětlením špatně. jinak na cívku do tanku to motám vždy v úplný tmě, takže tohle je jediná zkušenost...
Publikováno 11 březen 2012 - 19:10:34
ještě stručné info: můj test dopadl na výbornou - položil jsem list Fomaspeedu 313 S na desku pod zvětšovák, polovinu z něj zakryl, nechal tuhle žárovku svítit minutu (cca z 1m - tak, jak je vždy zavěšená) a potom v naprosté tmě vyvolal. papír je bez znatelného rozdílu celý bílý.
Publikováno 11 březen 2012 - 19:36:40
Ehm, jedině že by to byl orthofilm. Jinak na nevyvolané filmy vždy ve tmě...je možný, že není tak úplně vhodná pro nevyvolaný filmy? potřeboval jsem před pár dny převinout kus svitku a dopadl pod tímhle osvětlením špatně. jinak na cívku do tanku to motám vždy v úplný tmě, takže tohle je jediná zkušenost...
Publikováno 11 březen 2012 - 19:44:31
Ehm, jedině že by to byl orthofilm. Jinak na nevyvolané filmy vždy ve tmě...
je možný, že není tak úplně vhodná pro nevyvolaný filmy? potřeboval jsem před pár dny převinout kus svitku a dopadl pod tímhle osvětlením špatně. jinak na cívku do tanku to motám vždy v úplný tmě, takže tohle je jediná zkušenost...
dík, jsem zase o něco chytřejší
Publikováno 15 březen 2012 - 18:28:54
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních