Přejít na obsah

Fotka

...jen tak II...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4481 odpovědí na toto téma

#701 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 27 prosinec 2012 - 18:47:12

O Vánocích si má člověk hrát, tak jsem si namíchal vývojku Agfa 17 (trochu podobná D76), vymáchal v tom DoubleX exponovaný na ISO250 (20°C, ředění 1:1, překlápění 2x/minutu, čas 10:30) a moc mě to neoslovilo. Stíny dost prázdný, světla by mohla být krytější. Nu což, stejně na tom negativu jsou jenom samý krávy. Druhý film, co tu na mě čekal se stejným označením, jsem tam nechal 12 minut a stále ještě za mokra vypadá velmi hezky. Asi ještě budu parametry upravovat, uvidíme co na to papír, ale zatím to nevypadá jako slepá ulička.

A na to hraní jsme si doma k Vánocům ještě pořídili koťátko :-P. Počítám tak do 14 dní bude viset na záclonách :-D.
  • 0

#702 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 18 leden 2013 - 07:53:53

vrrrrrruuuuummmm tatatata.... vrrruuuum....

http://www.mission4t...ewtopic&t=14427

proste nadhera :)
  • 0

#703 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 18 leden 2013 - 16:34:30

No krása Bimbáku! Obdivuji tu druho-válečnou techniku, a ještě více éroplány!! :)
  • 0

#704 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 18:43:55

kdyz na M4T skocis o tema vejs, tak si muzes vybirat i z nenemecky produkce, ale tohle, to je maso .. jdu na nocni tak mam na co koukat :)

http://www.ww2incolor.com/updates
  • 0

#705 Janko

Janko

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 21 leden 2013 - 20:03:56

Hmmm, třeba za těch 22 let k tomu taky dojdu :mrgreen:
http://www.collectio...&st=0&sk=t&sd=a
  • 0

#706 VitaSVT40

VitaSVT40

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 19 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 21 leden 2013 - 20:42:26

Zdravím vás, přátelé červeného světla.

Tentokrát mám dotaz, který se netýká fotografování. Sháním kontakt na někoho, kdo dokáže opravit starou poškrábanou čočku, nebo vybrousit novou.
Našel jsem ve svém domě sovětský puškohled PEM, je to celkem vzácný typ a chci ho používat. Jenže čočka objektivu je poškrábaná. Za dobrého světla to jde, ale za šera již nejde použít.
Díky za odpověď

http://i260.photobuc...zps2dc8deaa.jpg

vitas@email.cz
  • 0

#707 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 21 leden 2013 - 21:05:16

Vezmi to do nejbližší optiky. Jinak za šera to stejně nebude nic moc kvůli průměru vstupní pupily.
  • 0

#708 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 22 leden 2013 - 20:00:55

Puškohledy dělají v přerovské Meoptě - obrať se na ně, možná bude sedět průměr a mohutnost jiné vyráběné čočky stejného systému, nebo to půjde upravit pokud by to vzali jako "kšeft.". Přeleštěním,resp. změnou tloušťky původní čočky se může změnit i kvalita optické soustavy...
  • 0

#709 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 22 leden 2013 - 21:22:23

pokud to není poškrábané pilníkem, tak to těžko bude mít takový vliv na světelnost. takže bych si spíše tipnul, že to bude vlastnost, nikoliv závada
  • 0

#710 VitaSVT40

VitaSVT40

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 19 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 25 leden 2013 - 17:02:02

Děkuji za rady. Zkusím tu Meoptu, tam by sis tím mohli poradit spíš. Když to zvládli vyrobit před 75 lety, tak dnes by s tím nemusel být problém.
  • 0

#711 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 26 leden 2013 - 13:14:56

Poradí někdo, kde sehnat nejlevněji? Díky
http://fomaobchod.cz...126]?ItemIdx=11
  • 0

#712 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 28 leden 2013 - 20:23:55

Nevím, zda to tu nebylo, ale je to hezký krátký film:

;-)
  • 2

#713 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2013 - 21:11:46

Poradí někdo, kde sehnat nejlevněji? Díky
http://fomaobchod.cz...126]?ItemIdx=11

já nakupuju tady:
http://www.nakoukni.cz/fotos/
e trochu složitější zorientovat se v ceníku a napočítat si cenu, ale maximální spokojenost.
  • 2

#714 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 3 únor 2013 - 12:13:31

Dámy a páni, po viac ako tridsiatich rokoch práce s jednookou zrkadlovkou som kúpil "vreckovku", ja to tak volam, teda plnoautomatický fotoaparát Canon Prima zoom 70F, má to zoom 35-70. Dôvod - idem na liečenie a nechcem byť bez aparátu, ale zase sa mi nechce ťahať Pentaxa či niečo podobne, hlavne aj preto, aby mi to niekto neukradol.
Rozmýšľal som nad Olympusom mju alebo niečim podobným, ale nakoniec u tohto rozhodla cena - Canon 4 eura plus poštovné Oly minimálne 15+ poštovné (a viac). Vyfotil som s tým zatiaľ jeden Ilford P3 a podľa skanu to vyzerá celkom dobre.
Teda prečo to tu píšem? Chcem sa opýtať, či máte niekto s týmto "fotoaparátom" skúsenosti a aké?
  • 0

#715 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 10 únor 2013 - 21:46:34

mám teď doma konečně dva objektivy o stejný ohniskový vzdálenosti a tak jsem se rozhodnul, že udělám takovej test, jak se teda moc od sebe liší co se týče ostrosti.

srovnával jsem Voigtlander color-skopar 28/3.5 s Nikkorem 28/2.8 Ai-s
no a první na leice M6 a druhej na nikonu FM2
film foma 100 volanej v LC29 1+19 6,5 minuty
a skenoval jsem na minolta scan dual III na plný rozlišení a upravil jen úrovně, aby bílá bílá byla.

akorát jsem podcenil fakt, že každej z těch foťáků přistupuje jinak k měření světla, leica měří jen skorostředem, takže jsou fotky exponovaný na tu světlou krabičku uprostřed, no a nikon si nabral zbytek poměrem 60/40, takže ve výsledku je rozdíl jedný clony a je to znát na krytí negativu. chci to zkusit ještě jednou při kontrolovaným osvětlení a dávat na obou stejný časy.

tady je zazipovanej soubor s fotkama (má 91MB, stahování by se mělo zahájit hned po kliknutí). fotky jsem srovnával v prohlížeči faststone (má funkci porovnávání fotek).

no a komu by se nechtělo stahovat, vyhrál to skopar (z mýho subjektivního pohledu), ale na clonu 5.6 a 8 byly opravdu hodně blízko (spíš skoro stejný). co můžu ze skenů posoudit je to, že skopar líp ukazuje jemnější detaily a taky má mnohem konzistentnější výsledky při různejch clonách. a na clonách f/16 a f/22 se difrakce projevuje mnohem míň, než u nikkoru.
jo a je asi tak třikrát menší, než nikkor :-D
  • 1

#716 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 10 únor 2013 - 22:04:07

srovnával jsem Voigtlander color-skopar 28/3.5 s Nikkorem 28/2.8 Ai-s
no a komu by se nechtělo stahovat, vyhrál to skopar (z mýho subjektivního pohledu), ale na clonu 5.6 a 8 byly opravdu hodně blízko (spíš skoro stejný). co můžu ze skenů posoudit je to, že skopar líp ukazuje jemnější detaily a taky má mnohem konzistentnější výsledky při různejch clonách. a na clonách f/16 a f/22 se difrakce projevuje mnohem míň, než u nikkoru.
jo a je asi tak třikrát menší, než nikkor :grin:

Dobrý, dík.
Je třeba vzít v úvahu, že ty objektivy jsou principiálně odlišné konstrukce. Skopar je "přímý" a Nikkor je nutně "retrofocus". Řekl bych, že Nikkor bude mít asi tak dvojnásobek optických členů, tj. čtyřnásobek potenciálních interních reflexí a možností k nepřesnosti výroby. Jestli jsou si hodně blízko, je to dobré vysvědčení pro Nikkor.
Zlaté pravidlo: f < 50 -> ber dálkoměr; f > 50 -> ber zrcadlovku.
  • 2

#717 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 únor 2013 - 22:38:42

Řekl bych, že Nikkor bude mít asi tak dvojnásobek optických členů, tj. čtyřnásobek potenciálních interních reflexí a možností k nepřesnosti výroby. Jestli jsou si hodně blízko, je to dobré vysvědčení pro Nikkor.

s těma členama jsem to teď našel, nikkor má 8 čoček v 8 skupinách a skopar 7 v 5 skupinách, někde jsem četl, že je taky tak skvělej proto, že má mezi nima strašně málo vzduchu. sám moc nechápu, jak se to tam může vejít :-D

máš pravdu, a to jsem v tom původním příspěvku měl dodat, že ten nikkor obstál proti skoparu skvěle a je to perfektní objektiv.
o těch "retro" a "přímých" si ještě něco musím přečíst, díky za zdůraznění :)
  • 0

#718 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 10 únor 2013 - 22:45:01

cokoli širokoúhlýho (a to většinou i včetně padesátek) se musí na zrcadlovky konstruovat jako retrofokální objektiv, což je velmi zjednodušeně avšak velmi názorně řečeno "teleobjektiv obráceně". to s sebou samozřejmě přináší nutnost komporomisů při výpočtech.
na stranu druhou - větší vzdálenost posledního členu od filmu znamená menší míru vinětace, což je zase trochu problém u dálkoměrný širokáčů...
zapůjčil bych na test svýho nikkora 2,0/28, byl-li by zájem.

upřímně nejvíc by mě však zajímalo srovnání nikkoru 2,0/35 ais a color-skoparu 2,5/35, jelikož pořád laškuju s myšlenkou na dálkoměrný systém přejít zcela...
  • 0

#719 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 únor 2013 - 23:01:26

cokoli širokoúhlýho (a to většinou i včetně padesátek) se musí na zrcadlovky konstruovat jako retrofokální objektiv, což je velmi zjednodušeně avšak velmi názorně řečeno "teleobjektiv obráceně". to s sebou samozřejmě přináší nutnost komporomisů při výpočtech.
na stranu druhou - větší vzdálenost posledního členu od filmu znamená menší míru vinětace, což je zase trochu problém u dálkoměrný širokáčů...
zapůjčil bych na test svýho nikkora 2,0/28, byl-li by zájem.

upřímně nejvíc by mě však zajímalo srovnání nikkoru 2,0/35 ais a color-skoparu 2,5/35, jelikož pořád laškuju s myšlenkou na dálkoměrný systém přejít zcela...

díky za osvětlení, našel jsem taky něco na anglickejch stránkách, ale optiku stejně nikdy nepochopim, zapamatuju si, že to je mnohem složítější :-D

tu 28/2 bych rád vyzkoušel, kdysi jsem jí chtěl, ale peněženka rozhodla pro tu 2.8
na dálkoměrnej systém jsem přešel úplně, ale protože se nemůžu rozloučit s prním foťákem, tak tu mám FM2 se třema objektivama, který skoro vůbec nepoužívám a ospravedlňuju to jen tím, že ségra si občas bere digitální nikon, kterej je na poličce s nima :-D

jinak s tím nikorem 35/2 bych mohl porovnat jen nokton 35/1.4 (ale bude to asi dost jinej objektiv, než ten skopar, a navíc má totálně zběsile zakřivený pole), mám i 35/2 AF D, tak může bejt trojsrovnání :-D

jo a vinětace tý osmadvacítky je dost šílená, v některejch situacích je to nepříjemný, ale zase na druhou stranu má nádhernou kresbu a ty fotky jsou prostě jiný.
  • 0

#720 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 10 únor 2013 - 23:52:44

tak asi jen tu 28ku (1,4/35 je úplně mimo moje horizonty). napiš mi kdyžtak do pošty, pokud bys tomu byl ochoten obětovat čas a filmy, určitě se nějak domluvíme.
  • 0

#721 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 13 únor 2013 - 18:38:37

Jen tak jsem se odpoledne stavil v galerii "Na Radnici" v našem městečku Rožnov p.R.cestou na místní poštu...Vystavují důchodci sdružení v "Klubu přátel fotografie",autorů bylo poměrně hodně,potěšitelné je že jsou i ženy autorky zastoupeny...Je to jejich již druhá velká výstava,radnice skýtá poměrně velkorysý prostor,takže jsem byl zvědavý co tam bude.Někteří autoři jsou letití matadoři v oboru a někteří z nich fotí i padesát let! Je to i vidět i námětově,i když nic "převratného",vše už tady jak víme bylo.Bohužel musím konstatovat,že jsem nenašel jedinou klasickou fotku,která by-možná, tu digitální nudu oživila.Námětově spousta věcí výtečná,ale to zpracování digitálem a následný tisk ze spousty fotek udělalo jen průměrný "novinový tisk"! Černobílá fotka jednoho autora,tak to byla už přímo hrůza! Žádné polotony,zrno těžce digitální dodané,celkově fotka do růžového nádechu! Opakuji,že jsou mezi autory takoví,co tvoří již drahně let,nebo tvořili?!? Před dvěma roky jsem byl na zahájení jejich první výstavy,kde přednesla slovo předsedkyně důchodců kde zdůraznila,že oni to také umí,že odložili muzeální a zcela dosloužilé staré nepraktické foťáky na film a že jdouce z dobou prezentují své věci tím nejmodernějším způsobem-digitálně! Měli tam i výstavku starých aparátů pod sklem,aby bylo vidět že opravdu a důrazně film opustili a že stejně jako "ti naši mladí" umí s photoshopem...Asi trošku žijí v omylu,ale zase bych jim nechtěl upřít snahu,snahu něco dělat,možná by někteří z nich měli zase vzít aparát z vitríny a zase zkusit založit film...pokud to už nezapomněli! Potom by i na té radnici viselo možná něco jíného-nebo taky ne...
  • 2

#722 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 14 únor 2013 - 05:30:19

netuší někdo, jestli jde o normální fresnelku, která se dává před matnici, nebo o něco jiného? nějak tomu nerozumím, nevím, co je spacer glass http://www.ebay.com/...=item35b67d304a
  • 0

#723 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 14 únor 2013 - 07:28:28

netuší někdo, jestli jde o normální fresnelku, která se dává před matnici, nebo o něco jiného? nějak tomu nerozumím, nevím, co je spacer glass http://www.ebay.com/...=item35b67d304a

Nejedná se o fresnelku! Je to jen čiré sklo, které slouží jako náhrada za originální fresnelku. Jeho funkcí je vymezit správnou polohu matnice v grafloku (prostě jen podložka o tloušťce .060"). Podle prodávajícího údajně při použití neoroginální fresnelky nelze dosáhnout správného zaostření ... zda je to skutečně pravda nevím :neutral:
  • 0

#724 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 14 únor 2013 - 10:58:15

"odborník na přechod od klasické k digitální fotografii"

na lžidnes vymysleli novou nadávku či co
  • 2

#725 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 14 únor 2013 - 11:06:11

Šmarjá a komu tak nadávají? Panu photolive?
  • 0

#726 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 14 únor 2013 - 11:49:06

to ne, tomuto pánovi

http://www.pechakuch...ce=mrazkova-lab

btw v archivu pečakuči je spousta zajímavých přednášek;)
  • 0

#727 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 14 únor 2013 - 11:52:31

http://www.pechakucha.cz/ ->klik na archiv

http://www.pechakucha.org/watch
  • 0

#728 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 14 únor 2013 - 11:53:14

no supr, pitomý autoformát..

http://www.pechakucha.cz/

-> klik na archiv
  • 0

#729 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 14 únor 2013 - 14:39:34

Nejedná se o fresnelku! Je to jen čiré sklo, které slouží jako náhrada za originální fresnelku. Jeho funkcí je vymezit správnou polohu matnice v grafloku (prostě jen podložka o tloušťce .060"). Podle prodávajícího údajně při použití neoroginální fresnelky nelze dosáhnout správného zaostření ... zda je to skutečně pravda nevím :neutral:

děkuji, právě že mi ta cena přišla už fakt hodně nízká za fresnelku :smile:
  • 0

#730 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 14 únor 2013 - 18:20:55

Mohu se zeptat,jakým způsobem lze vložit fotografie do galerie? Nějak na to nejsem schopen přijít. Rád bych zde nějaké zveřejnil sledujíce váš názor na ně :-)
  • 0

#731 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 14 únor 2013 - 18:59:37

Když jsi v záložce Galerie, vpravo nahoře klepneš na Nahrát a pak už pokračuješ podle dalších pokynů
  • 0

#732 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2013 - 19:45:33

jenomže bez předplacení tam je jenom tlačítko "procházet"
  • 0

#733 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 14 únor 2013 - 19:59:26

Pravdu máš ....
  • 0

#734 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2013 - 20:03:37

Aha,díky,to jsem tušil. Zítra předplatím.
  • 2

#735 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2013 - 05:45:14

Kde, prosím, najdu číslo účtu pro předplacení? Nějak ho nemohu najít... Je předplatné stále 100Kč?
  • 0

#736 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 18 únor 2013 - 07:07:57

V obchodu je položka předplatné, kterou je třeba zakoupit. Údaje potom přijdou mailem.
  • 0

#737 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2013 - 18:14:04

Minulý čtvrtek jsem poslal 100Kč na účet TK a stále jsem bez mašličky.Není někde chyba?
  • 0

#738 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 12:24:31

Existuje tady někdo, kdo má platby na starosti? Na koho bych se mohl obrátit,jestli moje platba dorazila?
  • 0

#739 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 28 únor 2013 - 12:43:51

Existuje tady někdo, kdo má platby na starosti? Na koho bych se mohl obrátit,jestli moje platba dorazila?

zeptej se Taze.
  • 0

#740 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 13:06:47

Díky
  • 0

#741 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 22:43:32

akorat pres Skype:
21:30 Ja: "DD, mate jeste tu 4Ti?"
On: "DD, jj mam"
Ja: "super, kolik je cena?"
On: "potrebuju se toho zbavit, tak co reknete na xxx?"
Ja: "To je s objektivem? Neni to rozbity za takovy penize?"
On: "Neni, nic tomu telu neni, pred mesicem jsem jeste neco fotil a pekny"
Ja: "Paypal? hned beru"
On: "tady tohle tamhle diky"
Ja: "Penize jsou na ceste, dekuji"

"dneska jsem ten nejzkurvenejsi nespokojenejsi hajzl pod sluncem" :D ...

(do toho jsem dneska nasel na inzerat na prodej moje ukradeny auto :D)
  • 0

#742 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium
Reputace: 38

Publikováno 1 březen 2013 - 20:36:04

Nice, gratulace! Tak jen ať šlape jak má. OM4Ti je důvod, proč mám doma dva systémy. Chtěl jsem zůstat u Nikonu strašně moc a od OM1 jsem v jednu chvíli měl fakt našlápnuto k FM2. Ale nic srovnatelnýho s 4Ti prostě Nikon nemá. A to nemluvím o Zuikách.
  • 0

#743 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 2 březen 2013 - 01:39:31

co mne ale dorazilo je kolik si uctuje paypal za prevod EUR >>> GBP. Tedy pokud se nejedna o aukci, ale o obycejny prevod sem tam ...
  • 0

#744 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 2 březen 2013 - 09:02:31

já mám ten dojem, že je to docela obvyklý postup všech obchodníků, hokynářů, bankéřů - paypal tu není výjimkou. Levně nakoupit, draho prodat, je přeci stavební základ "volného trhu i ekonomického fašismu". V bance či směnárně taky dostaneš stejný kurs při směně valut (při prodeji či nákupu)? mimochodem, vidíš tam krásně kurs, za který ti paypal nabídne konverzi. Nic ti nebrání založit si na paypal účtu i podúčty pro různé měny a tam si střádat
  • 0

#745 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 3 březen 2013 - 14:04:51

Tak ja jsem to zjistil az nyni, protoze za normalnich okolnosti se mi o GB transakce stara kolega. Ted ale "zoufala doba zadala zoufale ciny" :D. Jen mne to prekvapilo, ze pokud se jedna o aukci, jsou to 3% ceny, ale kdyz jsem platil jenom volnym prevodem, tak bum skocil sem nekde k 5-8% (jeste si nad tim musim v klidu sednout). Diky za info, ze si muzu vest vicero men.

zaklad "volneho trhu i ekonomickeho fasismu" si predstavuju spis svycarsky model. To co predvadi jevrosocanska uhnije je spis spiralove opakovani historie... jen se ten Rim prenesl do Brusselu...
  • 0

#746 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 3 březen 2013 - 14:48:58

poplatek je vždy stejný. tuším kolem 4%, ale přesně to nesleduji. Za to pohodlí nákupů kdykoli kdekoli odkudkoli, aniž bych prdel zvedl ze židle, mi to stojí. asi tak.
  • 0

#747 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2013 - 12:26:01

Nevíte, prosím, někdo,jaká je citlivost v ASA této fotografické emulze od Fomy? Psal jsem jim ale neodpověděly. Chtěl bych si vyrobit skleněné desky,na které budu exponovat.
http://www.foma.cz/p...ulze-detail-215
  • 0

#748 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 13 březen 2013 - 12:48:36

dle technického listu to vypadá na emulzi podobnou té, co je na papírech. nebude taky záležet na tloušťce nátěru? ;)
  • 0

#749 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2013 - 18:09:17

dle technického listu to vypadá na emulzi podobnou té, co je na papírech. nebude taky záležet na tloušťce nátěru? ;)

Tedy 3 - 5 ASA ? Podle mě by na tloušťce nátěru nemělo záležet.
  • 0

#750 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 14 březen 2013 - 07:34:55

Punkomate, nevím jak tloušťka nátěru bude hýbat s citlivostí, ale s jedním nátěrem nedosáhneš pořádného zčernání a kontrastu jako u větší vrstvy emulze, obyčejně papíry natírám 2x (a pokaždé horizontálně + vertikálně).
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních