Přejít na obsah

Fotka

...jen tak II...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4481 odpovědí na toto téma

#1101 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 2 December 2013 - 21:43:09

http://www.astro.cz/...campaign=clanky
  • 0

#1102 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 3 December 2013 - 11:56:13

posledních pár dní jsem si psal s nějakým "Penn Jelinek", chtěl ode mě koupit fujinu co nabízím na paladixu, nabídnul mi o asi 150$ víc než jsem požadoval a docela neodbytně chtěl zaplatit přes PayPal. A to mi ani nenapsal kam to chce poslat (obligátně synovi k Vánocům, hlavně rychle). Nejdřív jsem mu navrhnul, ať to koupí na eBayi za nižší cenu, sice odpověděl, ale nereagoval a moje otázky/rady. Tak jsem mu včera navrhl elegantní řešení: vystavím přístroj na eBay za smluvenou cenu, on si ho koupí a zaplatí paypalem přes eBay. Na to už nereagoval.

A tak se ptám: v čem je zakopaný pes? Jak se dá zneužít adresa na PayPal? Nemůžu přijít na to jak mě chtěl oškubat. Falešnou PayPal stránkou?
  • 1

#1103 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1,285

Publikováno 3 December 2013 - 12:05:52

zakopený pes bývá v Nigeru.
  • 0

#1104 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 3 December 2013 - 12:10:54

psal něco o Mexiku... :-)
  • 0

#1105 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 3 December 2013 - 13:39:04

nekde byl o tom clanek ... je to velice sikovnej zpusob ...
  • 0

#1106 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 3 December 2013 - 14:06:08

sakra, nekde sem blbe kliknul ...

zpusob cislo 1: fake paypal uctenka. Rekne ti "penize sem poslal, tady je vypis, posli to, specha to". Jelikoz paypal brzdi prevod par dni, tak nez stihnes zjistit co se deje, nemas nic
zpusob cislo 2: ukradenej paypal ucet. Jak se krade je dosti znama zalezitost. Co se stane? Tobe ty prachy za tu vec klidne prijdou, ale za dva tri tejdny ti zase zmizej, protoze puvodni vlastnik si toho vsimne a zazada o navraceni penez. Paypal automaticky sebere penize tobe a pak se da resit "legal dispute". Jenze zkus si zazalovat nekoho v Meechiku.
zpusob cislo 3: nastrcena rozbita vec/pospineni prodavajiciho. Prijdou ti penize, posles vec. Za dva tri tejdny ti ty penize zase seberou, protoze kupujici poslal paypalu fotku toho, ze si mu poslal bud rozmlacenej fotak, nebo krabici hajzlpapiru. Kupujici ma vec a penize na uctu, ty prevede rychle pryc a zmizi. (porizeni identity zrovna v zemich typu Meechiko neni zrovna nic moc slozityho)

Nejsou to vsechny zpusoby, je jich jeste par, takze si davejte sakra pozor na to s kym kseftujete...
  • 2

#1107 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 3 December 2013 - 15:41:57

Je dobré poučit se z cizích zkušeností. Tady je takový malý seznam zemí a oblastí, kam zkušení prodejci neradi nebo vůbec zboží neposílají:

Africa, Middle East, South America, Brunei Darussalam, Cambodia, Laos, Philippines, Vietnam, Afghanistan, Armenia, Azerbaijan Republic, Bangladesh, Bhutan, Georgia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Mongolia, Nepal, Pakistan, Russian Federation, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, Gibraltar, Guernsey, Croatia, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Serbia, Svalbard and Jan Mayen, Ukraine, Belarus.

Někteří mají seznam ještě delší a považuji za velký úspěch, že už jen výjimečně se v "excluded" objevuje Česko.
  • 0

#1108 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 3 December 2013 - 16:30:13

chachachááá, Jan Mayen :-D. vždyť má asitak 16 celoročních "obyvatel" (obsluha meteorologické stanice a pár vojáků), přes léto je jich tam snad i 30, především ti vojáci a vědci :).
Spíš bych řekl, že vyloučení tohodle ostrůvku (ačkoliv ostrůvek - nejvyšší bod má tuším přes 2500mnm) je spíš z logistických důvodů - není tam přístav, jedno kotviště a jeden airstrip, vstup na povolení...
  • 0

#1109 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 3 December 2013 - 16:56:36

Ty chudáky Chorvaty nemá nikdo rád.

A Georgii myslí tu v USA nebo Gruzii? ;-)
  • 0

#1110 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 3 December 2013 - 17:10:07

chachachááá, Jan Mayen :grin:. vždyť má asitak 16 celoročních "obyvatel" (obsluha meteorologické stanice a pár vojáků), přes léto je jich tam snad i 30, především ti vojáci a vědci :).
Spíš bych řekl, že vyloučení tohodle ostrůvku (ačkoliv ostrůvek - nejvyšší bod má tuším přes 2500mnm) je spíš z logistických důvodů - není tam přístav, jedno kotviště a jeden airstrip, vstup na povolení...

Dobrá diskriminace. Začíná to nezasíláním balíčků a končit to bude odebráním volebního práva a povinným užíváním digitálu :mrgreen:
  • 0

#1111 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 3 December 2013 - 18:51:18

taky nad tim premejslim ... puvodne jsem si potreboval urovnat minulost ... a postupem casu sem zjistil, ze je to docela zabavnej konicek... zacinam mit mensi abstak, ze sem za posledni dva tejdny nenafotil ani jeden celej film ... holt doba nepreje ...

tak nejako najprv to bola zvedavosť a túžbe vedieť fotiť, potom túžba dokázať, že to viem, napokon sa z toho stala istá terapia na vyliečenie z minulosti a sklamania z toho, ako som sa nechala oklamať bývalej kamarátke, ktorú dodnes stretávam aj v tomto fóre, aj na iných serveroch .... Napokon je z toho vášeň, hľadanie pravdy, príčiny a následku, životná filozofia, zostala zvedavosť a túžba prekračovať hranice a najmä radosť z objavovania.
  • 3

#1112 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 3 December 2013 - 20:24:43

Fotografování - to je láska.

Zde je důkaz :
Když jsem dával dohromady podklady nějakých těch výročí pro kalendář (bohužel marná práce), potřeboval jsem údaje, která znají den vzniku či narození.
K tomu jsem mimo jiné našel nějaká výročí podaných patentů, vztahujících se k fotografii.

A překvapilo mě, že 90% podaných patentů patří do měsíce května.

Nebo že by měli na patentovém úřadě otevřeno jen v květnu ? :)
  • 1

#1113 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 3 December 2013 - 20:39:23

patentů, vztahujících se k fotografii. A překvapilo mě, že 90% podaných patentů patří do měsíce května.

Nejen fotografie, je toho dost i v jiných oborech, dokonce na květen v USA přesunuli národní měsíc vynálezců.
  • 1

#1114 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 3 December 2013 - 22:37:23

to je jak s detma, ktery se rodej nejvic v posledni ctvrtine roku :-D ... za vsechno muze snih, ze je brzo tma, je kulovy na praci a tak se vymejslej p-viny :-D ...
  • 0

#1115 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 3 December 2013 - 22:51:18

tusim to bolo v nejakom meste v holandsku, kde na isty dlhsi cas nebola elektrina, o 9 mesiacov vyskocila krivka porodnosti do zavratnych vysok :)
sa mi paci to ceske> kdo si hraje, nezlobi

:-P
  • 0

#1116 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)

Publikováno 3 December 2013 - 23:01:21

já teda nevím, proč by to mělo být tak nerovnoměrně v roce rozvržené... v krajích vinných sklípků takové výkyvy nikdy nebyly.
  • 1

#1117 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 3 December 2013 - 23:58:35

to bude tim, ze tam v tech koncinach kamen cihlu :-D ...

jenom takovy rychly dotaz: proc maji nektery TC vlastni clonu a nektery ne?
  • 0

#1118 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 09:37:20

Možná už to někdo znáte, případně jste na to zvyklí, ale na tohleto jsem narazil, když jsem hledal informace o vyvolávání: http://www.hununpa.c...php?storyid=408 Ty fotky bych chtěl vidět.

"...Po určené době vylijete vývojku a do vývojnice nalijete destilovanou vodu a protřepete. Nakonec do ní nalijete ustalovač a necháte tak 10-15 minut. Po vylití můžete vyvolaný film konečně vyndat na světlo a podívat se na svůj negativ..."
  • 0

#1119 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 4 December 2013 - 10:05:59

Dobrý stránky pro skautíky. Je tam i odkaz "Jak nasadit kondom"... :-D
  • 0

#1120 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 4 December 2013 - 11:13:46

Možná už to někdo znáte, případně jste na to zvyklí, ale na tohleto jsem narazil, když jsem hledal informace o vyvolávání: http://www.hununpa.c...php?storyid=408 Ty fotky bych chtěl vidět.

"...Po určené době vylijete vývojku a do vývojnice nalijete destilovanou vodu a protřepete. Nakonec do ní nalijete ustalovač a necháte tak 10-15 minut. Po vylití můžete vyvolaný film konečně vyndat na světlo a podívat se na svůj negativ..."

A vejde se tam ten ustalovač, když je tam ještě ta destilovaná voda? :D
  • 1

#1121 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 4 December 2013 - 11:16:02

tam právě naliješ čistý ustalovač...tou destilkou co už vtanku je se naředí
  • 0

#1122 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 11:27:05

tam právě naliješ čistý ustalovač...tou destilkou co už vtanku je se naředí

Takže případě i nasypeš?
  • 0

#1123 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 11:55:59

Dobrý stránky pro skautíky. Je tam i odkaz "Jak nasadit kondom"... :grin:

jestli je ten návod tak kvalitní, jak to vyvolávání fotek, tak stejně spadne.
  • 0

#1124 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 12:14:55

Tak pokud se budu návodu držet striktně, budu protřepávat vývojnici, kterou jsem jen zaplnil destilkou... o nasazení vodotěsného víčka tam nic není... Myslím, že tam pak bude pro ustalovač místa dost.
  • 1

#1125 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 16:22:42

Tak pokud se budu návodu držet striktně, budu protřepávat vývojnici, kterou jsem jen zaplnil destilkou... o nasazení vodotěsného víčka tam nic není... Myslím, že tam pak bude pro ustalovač místa dost.

:D No vidíš, já si říkala, že v tom bude určitě nějaký fígl. ;) :D
  • 0

#1126 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 17:44:35

jen tak.... ale asi docela důležité pro zbystření :
http://www.ilfordpho...ticle.asp?n=174
  • 0

#1127 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 4 December 2013 - 20:20:14

tak stredne spatna zprava z bhphota ... kolega co to resi nebyl s to dostat se pres nejakou helplinku (ktera dle jeho slov byla snad z portorika ci odkud) ... odlita 6.12, tak to tam snad zkusi zaridit osobne :-( ...
  • 0

#1128 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 5 December 2013 - 21:35:52

dnes jsem si pripomel proc mne bavi fotit :-) ... u nas v kolbence proletim par oddeleni s fotakem, vyfotim furu lidi, vselijak se tvarici (driv to bylo "co to... tahni", ted uz je to "pockej, musim se upravit/sleduj co delam" - hadejte ktery pohlavi rika co :-D)... doma to vyvolam .. nazvetsuju ... a pak to dotahnu do prace ... a lidi z toho maj radost ... no a z toho mam i ja radost ... na moji kopii mi vzdycky napisou nejakej hezkej vzkaz (a "vnitrnim zalohovacim procesem" i kdyby shorel negativ, barak, pul zemekoule, tak stejne budu vedet co mi kdo na jakou fotku napsal) .. ja to dam doma do futralu a je pak na co vzpominat a co ukazovat :-) ...

coz by mne zajimalo jakou ma zivotnost RC vymachanej v seleniovym toneru... da se to nejak zlepsit jeste prelakovanim napr?
  • 0

#1129 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,279 příspěvků(y)
Reputace: 96

Publikováno 5 December 2013 - 21:46:11

to je jak tuzing skodovky...proc to? nechces radsi delat na papir nez vymyslet kravoviny?
  • 0

#1130 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 5 December 2013 - 22:14:20

ja to jako tuzing skodifky nevidim ... spis to vidim jako pokus o to tu skodifku nechat co nejdyl zit s co nejmensi namahou ...
  • 0

#1131 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,279 příspěvků(y)
Reputace: 96

Publikováno 5 December 2013 - 22:17:52

me to prijde trosku jako ojebavka... proste zadne RC ale baryt, selen a hotovo... chces mit fotky co vydrzi => baryt...
  • 0

#1132 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 5 December 2013 - 22:28:49

RC nevydrží ani kdybys ho pral ve svěcený vodě.
  • 0

#1133 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 5 December 2013 - 22:43:15

no dobra, tak ste mi rekli ze to nevydrzi a ze je to ojebavka :-D ... takze za jak dlouho se to rozpadne ve zlutohnedy prach? :-)
  • 0

#1134 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 5 December 2013 - 22:57:04

záleží jaks to moc vojebal v uslatovači a jak je to dobře vypraný, no a jestli je v šuplíku mezi papírama nebo připláclá v kliprámu celej rok na zdi na sluníčku. Může vydržet 10 let, nebo taky bejt v háji za několik let. Bude záležet asi i na výrobci, ale nakonec podlehnou všechny.
  • 0

#1135 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 6 December 2013 - 00:34:08

tak ja si ctu pres teticku elgoog, ze prave 10 let zadnej problem ... 20 let normalka ... a sem tam 30-40 let ... a to i "on display"
  • 0

#1136 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 6 December 2013 - 00:56:20

tak to muzu taky zkusit,tak dlouho zit stejne nebudu,a potomci at patraji co to jako melo bejt
  • 0

#1137 AidamS

AidamS

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 233 příspěvků(y)
  • LocationBroumovsko
Reputace: 56

Publikováno 6 December 2013 - 01:02:00

RCčka na zdi mi zacali vodcházet tak za 3-4 roky začne to na ,,hranách,, prechod černá bílá a pak se to šírí hnedne a flekatí.
Tet p 6ti letech sou fakt hnusný.
Ty co sou v šuplíku sou vpohodě.
  • 0

#1138 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 6 December 2013 - 07:01:20

ano, potvrzuju, zrovna včera jsem si toho u jednoho RC všimnul, z roku 2009. bylo na denním světle, ani ne přímým slunci a je hotový, na přechodech žlutohnědý fleky.

proto už i 13x18 dělám barytový
  • 0

#1139 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)

Publikováno 6 December 2013 - 09:32:45

něco mám na RC nazvětšováno z r. 2008-9 (původně zvětšováno na výstavy, většina rozdána, něco na zdi), od začátku i RC před sušením máčím chvilku v samodomo míchaném Sistanu (velmi slabý roztok rhodanidu draselného + smáčedlo) a přestříknuto UV ochranným lakem, zatím to drží a oproti stejně starým rc ze šuplíku nevidím rozdíl. Ovšem na finance to díky drahému laku od tetenalu pak vyjde jen o velmi málo levnějš jako baryt, takže už dojíždím jen staré zásoby RC a to vesměs na náhledy...
  • 0

#1140 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1,377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 6 December 2013 - 13:36:51

záleží jaks to moc vojebal v uslatovači a jak je to dobře vypraný, no a jestli je v šuplíku mezi papírama nebo připláclá v kliprámu celej rok na zdi na sluníčku. Může vydržet 10 let, nebo taky bejt v háji za několik let. Bude záležet asi i na výrobci, ale nakonec podlehnou všechny.

Čeče, jsem předminulem víkendu byl nucen dělat pořádek, našel jsem krabice s fotkama co jsem dělal před... 23 lety na ... RC Fomu... a furt to tam je. Fakt že, je to hezky zabalený a schovaný... no a taky, že jsem to dělal tak jak se to má dělat.
  • 0

#1141 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 6 December 2013 - 14:00:26

Čeče, jsem předminulem víkendu byl nucen dělat pořádek, našel jsem krabice s fotkama co jsem dělal před... 23 lety na ... RC Fomu... a furt to tam je. Fakt že, je to hezky zabalený a schovaný... no a taky, že jsem to dělal tak jak se to má dělat.

Tobě se nemohou zkazit, bo ti to politicky mysli, jasne? :-)
  • 1

#1142 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1,377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 6 December 2013 - 17:59:49

Tak mne napadá, ještě si prohlídnu negativy z ty doby... FOMA 200 a FOMA vývojka, taková ta rozpuštěná, FOMA ustalovač... tyjo... dělal sem někdy na něco jinýho?
  • 0

#1143 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 9 December 2013 - 05:22:31

daruju prazakovy cca dve deci Adox APH R09 (rodinal), otevreny pred mesicem z nouze, drzeny v lednici v cerny flasce... duvod: prechazim na ilfotec HC a moje spotreba Rodinalu klesa na absolutni minimum, odlil jsem si na michani s excelkou a i to mi vydrzi tak pul roku... byla by skoda aby se to vylilo po pul roce do zachoda :-)
  • 0

#1144 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 789 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 9 December 2013 - 09:08:12

daruju prazakovy cca dve deci Adox APH R09 (rodinal), otevreny pred mesicem z nouze, drzeny v lednici v cerny flasce... duvod: prechazim na ilfotec HC a moje spotreba Rodinalu klesa na absolutni minimum, odlil jsem si na michani s excelkou a i to mi vydrzi tak pul roku... byla by skoda aby se to vylilo po pul roce do zachoda :smile:

Beru! :-)
  • 0

#1145 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 9 December 2013 - 10:13:53

daruju prazakovy cca dve deci Adox APH R09 (rodinal), otevreny pred mesicem z nouze, drzeny v lednici v cerny flasce... duvod: prechazim na ilfotec HC a moje spotreba Rodinalu klesa na absolutni minimum, odlil jsem si na michani s excelkou a i to mi vydrzi tak pul roku... byla by skoda aby se to vylilo po pul roce do zachoda :smile:

Beru! :smile:

Nejseš pražák ale naplavenej vidlák!
  • 0

#1146 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 789 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 9 December 2013 - 10:18:11

Beru! :smile:

Nejseš pražák ale naplavenej vidlák!

Dík za pochvalu! :)
  • -1

#1147 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 9 December 2013 - 10:25:08

Člen s.v. s vidlema? Jejda, to nabízí tolik možností :-P :cool:
  • 0

#1148 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 9 December 2013 - 11:01:20

Vážený kolego, ploci, vidle na veřejnosti ( cestou za prací na vlastní zahradu ) nemám důvod skrývat. Patří ke koloritu pracujícího člověka. "Intelektuálové" s nedbale pohozenou Leicou na krku, budící obdiv laického davu, mají vidle jako auru, jen co stačí vyřknout jedinou holou větu. Vynálezce hromosvodu, kněz premonstrátského řádu Procopius Divisch, vl. jménem Václav Divíšek *26. března 1698 v Helvíkovicích u Žamberka byl velmi bystrým pozorovatelem a tak vynalezl bleskosvod, aby tito "duchem obdaření" jedinci nešířili zbytečně napětí a nezkrotitelné pudy mezi pokojným lidem. S pozdravem "Starý Jezevec" Erik
  • 0

#1149 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 9 December 2013 - 11:21:28

Kterýžto prostý lid to "velmi" ocenil :mrgreen:
  • 0

#1150 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 9 December 2013 - 21:27:50

http://foto.bazos.cz...a-Merkur-II.php

Tohle mě dneska zaujalo!!! Mám takový pocit, že někdo z temný ten foťák používá, ale nevím, kde o tom bylo něco napsáno :).

Je to nějaká reprodukční kamera na formát 50x60 cm :).
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních