Jste hrozný hnidopiši. Má to krásný! Jen škoda, že je to polofoťák.
Hele ozval se. Když jsem na to včera koukal, napadlo mě, že kdyby to stavěl Dřevorubec, určitě by z toho byla řadovka
Publikováno 16 duben 2014 - 08:56:01
Hele ozval se. Když jsem na to včera koukal, napadlo mě, že kdyby to stavěl Dřevorubec, určitě by z toho byla řadovka
Publikováno 16 duben 2014 - 09:38:45
Jak to? Vždyť má DVA objektivy
Publikováno 16 duben 2014 - 11:23:34
Jo, ale lidi mají dvě oči vedle sebe, ne nad sebou. Správný celý foťák je TLR - tri-lens reflex
Publikováno 16 duben 2014 - 13:30:25
chceš tím naznačit, že Kyklop byl poloobrem?
Publikováno 16 duben 2014 - 13:49:10
Ked lezim pred telkou, tak som tiez TLR?
Publikováno 16 duben 2014 - 17:53:45
Ano. A pololokomotivouchceš tím naznačit, že Kyklop byl poloobrem?
Publikováno 18 duben 2014 - 17:13:48
to mi pripomelo ze Svejka......poloprdoch..../por.Dub/
jinak Vam vsem Vesele Velikonoce a peknou pomlazku ve forme krasnych zaberu a fotek
borek
Publikováno 20 duben 2014 - 19:01:35
ziva karikatura ...
Publikováno 20 duben 2014 - 19:04:25
Čeho?
Publikováno 20 duben 2014 - 19:07:23
A pak že nejde dělat portrét rybím okem.
Publikováno 20 duben 2014 - 19:15:27
ji samotny ... ona ani zamlada nebyla zrovna zadnou krasavici (spis vypadala jako ditko tucnaka s doutnikem), ale tahle fotka je (jak podotkl MB) fakt snad focena rybookem... nerikam, ze je to spatny, taky v 88 delat vazny ksichty, to uz ji nikdo nezbasti ... imho se svezla na vlne vychechtany Kacenky od princatka Obludina ...
staci si najit "Queen Elizabeth caricature" a podivat se co krom obligatnich zubu je hlavni nosnej prvek tech karikatur ... a tohle pan fotograf presne vystihl ...
Publikováno 20 duben 2014 - 19:29:34
Bimboušku, co píšeš o té dámě přece víme. Na to opravdu na tomto webu zvědaví nejsme. Hodnoť fotku! Je to černobílá fotka a ta dáma ji musela schválit. Není to v dnešní době zajímavý a odvážný počin?
Publikováno 20 duben 2014 - 19:34:00
no prave ze sem ohodnotil... jak fotku coby technicky, tak coby hodnotove ... co vic potrebujes? ...
Publikováno 20 duben 2014 - 20:50:17
Ano, ohodnotil ... jako hulvát.
Upřímě většině královstvím jejich královskou rodinu hluboce závidím. Tradice, úcta, hrdost - hodnoty, které jsou v ČR pomalu sprostým slovem. Pamatuju si když se mladí brali, koukali jsme na královskou svatbu skoro celou noc (měl jsem zrovna asitak 12h posun proti Londýnu) a náramě jsme si to užili. Ta atmosféra byla cítit ve společnosti.
Ať mám k britům a jejich apendixům tisice připomínek, v tomhle jsou nad námi. Kolik čechů oslavuje státní svátky? Dneska jsem měl hnedle povznešenější náladu když jsem přišel ráno z práce a na stožáru u domu vlála vlajka. A to jsou "jenom" Velikonoce, co teprve national day. V ČR nemáme doma ani českou vlaječku natož stožár a pořádnou vlajku. A kdybych na státní svátek vlajku vyvěsil, tak by si v okolí asi lidi mysleli že jsem se už dočista zbláznil. Vypovídá to něco o společnosti. V Norsku má stožák skoro každej barák a používaj ho při každé vhodné příležitosti.
Oficiální portréty royal family bývají dosti jiného ražení, i Warholova královna je vcelku normální (v rámci možností). Není špatný, ale nekoresponduje s mojí představou oficiálního portrétu. I Královna si občas může dovolit malou výstřednost .
Publikováno 20 duben 2014 - 21:03:45
ten kdo delal tuto fotografii,tak spatnou fotku a jeste k tomu digosem neudela ani ten nejvetsi amater.Jinak prisahal jsem vernost Her Majesty Queen Elisabeth II .Kralovna neschvaluje fotografii-toto neni fotografie ale nepovedenej"digi obrazek"
Mam ji ve velke ucte jak uz psal o patro vis Jenda.
Ano jsou hrdi na svoje kralovstvi jako ja na prislusnost k Britskemu spolecenstvi ,kam spadame.Ono kdyz dostanes Canadske obcanstvi je to sakra neco jeneho nez kdyz dostanes obcanku.
P.S. na kralovnu mi nesahejte,muzete si ovsem myslet co chcete.
borek
Publikováno 20 duben 2014 - 21:17:52
Publikováno 21 duben 2014 - 07:34:36
Publikováno 21 duben 2014 - 10:42:34
... oblíbené fotky vypovídají o stavu duše. I já jsem měl podobné období, jsem rád že je pryč. Podle tvé poslední věty v podpise je vlastně královna tvá přítelkyně.
Publikováno 21 duben 2014 - 14:54:20
souhlas .. tvuj problem .. ne
Publikováno 21 duben 2014 - 16:03:33
souhlas
Publikováno 22 duben 2014 - 09:18:23
ahoj, na blogu zeiss jsem narazil na sérii zajímavejch článků na témata kolem objektivů zeiss a MTF a podobně. uložil jsem si to na dropbox a tady jsou odkazy:
distortion (upravil jsem odkaz, už funguje)
je to anglicky, jo a ještě jsem si stihnul vytisknout článek o biogonu, distagonu a hologonu, ten se pokusím oskenovat, na netu už není...
Tento příspěvek byl upraven od jakub.jira: 22 duben 2014 - 09:37:14
Publikováno 29 duben 2014 - 08:07:47
hmmm vykrik do tmy....
Je tu mezi mistnimi ten pan s petikilem, se kterym sem se bavil v nedeli na dilne o Zeissech a OM 50/1.4 vs 1.8?
Publikováno 29 duben 2014 - 20:47:20
asi si fakt koupím ten fotostan. Plany, který jsem přebíjel v koupelně, jsou takřka čistý, naproti tomu ty s kterýma jsem manipuloval ve fotorukávu mají ďubky a chloupky. A je to všechno ze stejný krabičky, dokonce byly i společně v exponovaných krabičkách... teď jenom kterej, odkud a za kolik.
Publikováno 29 duben 2014 - 21:09:44
asi si fakt koupím ten fotostan. Plany, který jsem přebíjel v koupelně, jsou takřka čistý, naproti tomu ty s kterýma jsem manipuloval ve fotorukávu mají ďubky a chloupky. A je to všechno ze stejný krabičky, dokonce byly i společně v exponovaných krabičkách... teď jenom kterej, odkud a za kolik.
Nepomohlo by ten rukáv proprat a pak zevnitř důkladně vystříkat impregnačním sprejem?
Publikováno 29 duben 2014 - 21:13:59
A nebo s sebou nositi koupelnu
Publikováno 29 duben 2014 - 21:20:58
nepomohlo, protože je splihlej a dostává se tak do možného kontaktu s plochou filmu. Foma je háklivá úplně na všechno.
A koupelnu se mi nosit moc nechce...
Publikováno 29 duben 2014 - 21:42:32
Na splihlost při praní místo vanishe přidat viagru? Ne, skutečně, škrob by mohl pomoci a impregnace by ho pak zadržela. Já před deseti lety naškrobil kapesníček kvůli tanečním tak důkladně, že nejde dodnes ohnout. Tak to je škoda, teď jsem dosušil dva plany, jeden v pořádku a druhý z továrny předškrábnutý, skutečně, foma je háklivá i na vlastní výrobní linku. Tak nějak mě to u posledních filmů minulo.
Nicméně koupě fotostanu je jistě věc bohulibá, tak nemá smysl od toho nějak zrazovat.
Publikováno 30 duben 2014 - 08:39:13
odstranil bych tím jedno slabý místo procesu... abych našel deset dalších .
krucinál, už to vypadalo na jaro a ráno bylo bílo.
Publikováno 30 duben 2014 - 09:21:31
v Ajkije prodavaj blackoutovy rolety... z tech si usit novej vak? ...
Publikováno 30 duben 2014 - 09:23:15
Však je to podivné, oni o tom meteorologové mluvili, tak jsem se logicky chystal na koupací sezónu a najednou takováhle zrada - předpověď vyšla. Nicméně tady je pořád krásně teplo a modrá obloha.
Publikováno 30 duben 2014 - 10:09:28
Vážení kolegové, své běžky jsem ještě stále neodnesl z předsíně. Jarní lyžovačka v kvetoucích řepkových polích bude úžasná. Mazat skluznice není třeba!
Geneticky modifikovaný agresivní hybrid umožňuje svým složením uhlovodíků jízdu na všech sněhových podmínek. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 30 duben 2014 - 12:26:20
nepomohlo, protože je splihlej a dostává se tak do možného kontaktu s plochou filmu. Foma je háklivá úplně na všechno.
A koupelnu se mi nosit moc nechce...
tak ideal je stan od Harrisonu, neprodaval ho sveho casu tady nekdo? Myslim ze Bohousek ... ale uz je to dost davno...
K.
Publikováno 30 duben 2014 - 14:42:04
Kupte ho někdo.. Není sice moc ostrej, ale má krásně bláznivej expresivní bokeh a slušnou světelnost...
http://www.ebay.com/...=item20e471e0a3
Publikováno 30 duben 2014 - 19:28:36
Heh, právě jsem objevil svoji první dvojexpozici na VF . Samozřejmě nechtěnou, ale asi to zkusím hodit na papír, vypadá docela zajímavě. Bohužel vím ještě o jedný, která ale bude nepoužitelná. A tam mě to bude i dost mrzet.
Publikováno 1 květen 2014 - 02:26:56
odstranil bych tím jedno slabý místo procesu... abych našel deset dalších .
krucinál, už to vypadalo na jaro a ráno bylo bílo.
Z toho si nic nedelej,tady minuly patek napadlo 30cm snehu ,skoly zavrene,trochu jsemhazel,bylo to mokry.
Porad si rikam ,kde udelali soudruzi chybu s tim globalnim oteplenim,takovou zimu zde nepamatuji 30let
ale zase bylo to krasny [stromy ,ulice,nez se to rozjezdilo a neslezlo.Zima je nadherna,ja to miluju
borek
Publikováno 11 květen 2014 - 20:50:52
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/eE-Uvm1g3KU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Publikováno 12 květen 2014 - 11:55:26
Neviete náhodou niekto, koľko je dusičnanu v tejto rúrke? Nápisy na skle sú zmazané a nechcem ju rozbíjať, pokiaľ si nebudem istý, že je ho dosť...
Ďakujem
Publikováno 12 květen 2014 - 16:39:47
Publikováno 12 květen 2014 - 16:53:56
Vďaka za odpoveď, mám tomu rozumieť tak, že je to 1cm3?
Publikováno 13 květen 2014 - 06:37:23
To musíš vědět (změřit si) sám, jakej má ta trubička obsah. Kolega Erik Kurach ti dává návod, jak se dopracuješ k váze dusičnanu v rource obsaženého. Podle fotografie bez měřítka těžko určit, co se do ní vejde...
Publikováno 13 květen 2014 - 10:20:52
OK, ďakujem, myslel som, že je to nejaké štandardizované laboratórne balenie, alebo niečo podobné... Asi ju predsa len puknem a odvážim čo v nej je
Publikováno 13 květen 2014 - 10:42:11
Vážený kolego, lomihnáte, doporučuji předem dohledat na TK.CZ dotaz kolegy MrB14ck z 12.11.2012 čas 13:06:52, kde se Váš problém již před časem úspěšně řešil. Chemikálie je silně hygroskopická a z tohoto důvodu je zbytečné vakuované balení otevírat dříve, než jej budete chtít cíleně použít. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 13 květen 2014 - 17:16:54
Ešte raz ďakujem pán kolega, dúfal som, že toho budú aspoň 3 gramy, nakoniec je to iba 1,69875 g, aj keď neviem, ako zrovna k takému číslu dospeli...
Publikováno 13 květen 2014 - 17:29:52
Ešte raz ďakujem pán kolega, dúfal som, že toho budú aspoň 3 gramy, nakoniec je to iba 1,69875 g, aj keď neviem, ako zrovna k takému číslu dospeli...
Je to jedna setina molu.
Publikováno 15 květen 2014 - 16:32:19
Ešte jeden dotaz, ako dostalo sa ku mne väčšie množstvo chemikálii, väčšinou sú to ešte neotvorené slklenené flaše s popiskami, takže je isté, čo je v nich (prevažne foto chémia, juchú . Jedna ale bola otvorená, potom zaštuplovaná korkom a zaliata voskom. Na popiske je napísané Formaldehyd 38-40%. Vo fľaši je číra tekutina a asi 1,5 cm hrubá biela usadenina, ktorá sa po dlhšom miešaní rozptýli v tekutine. Dá sa nejako zistiť, či je to naozaj formaldehyd? Nejak mi tam nesedí tá usadenia....
Publikováno 15 květen 2014 - 17:49:18
Jo, to je normální, ta usazenina je paraformaldehyd. Pro fotografické účely - zpravidla v nízké koncentraci jako utvrzovač želatiny - to ničemu nevadí.
Publikováno 15 květen 2014 - 19:54:37
Jo, to je normální, ta usazenina je paraformaldehyd. Pro fotografické účely - zpravidla v nízké koncentraci jako utvrzovač želatiny - to ničemu nevadí.
Dubraro, vďaka, presne to som potreboval vedieť.
Publikováno 28 květen 2014 - 12:07:49
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních