Přejít na obsah

Fotka

...jen tak II...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4481 odpovědí na toto téma

#1751 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
Reputace: 31

Publikováno 5 květen 2015 - 17:49:58

Jemny posuv byl pro typ Linhof color 4x5-luminar optika a Linhof Super Technika IV. Duvod byl prosty,pouzivaly se pro mikrofotografii,upnuty na specialni stojan pod kterym byl umisteny mikroskop,proto jemny posuv.Kde optika nemusi byt puvodni.Ale to zase napisete ze je to blbost, takze jako bych nic nerekl...A tak me vlezte na zada,ja se bez Vas obejdu ...

• 0

#1752 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 94

Publikováno 5 květen 2015 - 17:59:07

Pořád seš hurvínku drobet mimo a ještě sprostej, já to nechápu, snažil sem se to napsat zdvořile. Znovu tedy připomínám topic: Jak to, že rise/fal je zpřevodovanej u Magnoly lidsky a shift ne? Má to nějakej důvod? Je to u předlohy pro magnolu taky takhle? 

• -2

#1753 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 5 květen 2015 - 18:01:32

Dneska jsem po dlouhé době fotografoval kinofilmovo zrcadlovkou....šílené......člověk to mosí držet v rukách, v hledáčku není nic vidět a ke všemu eště je obraz naruby :shock: . A fčíl co mě teprv čeká v temné komoře.....hrůza pomyslet. Brrrr.........ještě že s tým normálně nemusím fotit.

VF navždy :mrgreen:

• 3

#1754 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 5 květen 2015 - 18:03:35

mno hlavně si člověk neprohlídne, jak a co má zaostřeno :-)

• 0

#1755 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)
Reputace: 345

Publikováno 6 květen 2015 - 09:41:05

Pořád seš hurvínku drobet mimo a ještě sprostej, já to nechápu, snažil sem se to napsat zdvořile. Znovu tedy připomínám topic: Jak to, že rise/fal je zpřevodovanej u Magnoly lidsky a shift ne? Má to nějakej důvod? Je to u předlohy pro magnolu taky takhle? 

Pročpak tak zhurta? Si myslím, že nedorozumění vzniklo z použití neadekvátního výrazu "mikroposuv" - pod tím pojmem rozumím např. jemné doostŕení samostatným točítkem u lepších mikroskopů. Zmiňovaný "stranový rychloposuv" standarty resp. objektivové destićky měly už i předválečné Linhofky. ale Magnola prostě ne...

• 0

#1756 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 květen 2015 - 09:59:35

Mnojo, ale proč? To znamená, že to soudruzi prostě okopčili blbě, nebo to má nějakej význam? Mi přijde, že jemnější převod je technologicky náročnější. Nestojí na tom svět, ale mi to dráždí v mozku zvědavou strunu. Magnola jest kopie v tej době cca 20 let překonanýho stroje, tak proč měl kdo jakou potřebu jěště měnit takovouhle věc... prostě záhada. A kdyby někdo věděl, bylo by to fajn, no...

PS. Hurvínek reagoval na mou zdvořile formulovanou větu tak, že se urazil a napadl mě. Já nevím, jak na to reagovat jinak. Není dobře zůstat zticha, protože jinak vlastně přijmu podobnou formu chování. Asi to jde udělat líp, ještě se v tomto směru dovzdělám ;-) Ale nerad bych, aby tohle byl od nynějška topic. Taktéž si nemyslím, že by pojem "mikroposuv" nějak zamlžil diskusi, prostě hurvínek je mimo, protože nečte, nebo nerozumí psanému textu. Musím říci, že podobný vzorec chování je docela běžnej, ale nerozumím mu ani za mák.

• 0

#1757 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 10:15:37

Mnojo, ale proč? To znamená, že to soudruzi prostě okopčili blbě, nebo to má nějakej význam? Mi přijde, že jemnější převod je technologicky náročnější. Nestojí na tom svět, ale mi to dráždí v mozku zvědavou strunu. Magnola jest kopie v tej době cca 20 let překonanýho stroje, tak proč měl kdo jakou potřebu jěště měnit takovouhle věc... prostě záhada. A kdyby někdo věděl, bylo by to fajn, no...

PS. Hurvínek reagoval na mou zdvořile formulovanou větu tak, že se urazil a napadl mě. Já nevím, jak na to reagovat jinak. Není dobře zůstat zticha, protože jinak vlastně přijmu podobnou formu chování. Asi to jde udělat líp, ještě se v tomto směru dovzdělám ;-) Ale nerad bych, aby tohle byl od nynějška topic. Taktéž si nemyslím, že by pojem "mikroposuv" nějak zamlžil diskusi, prostě hurvínek je mimo, protože nečte, nebo nerozumí psanému textu. Musím říci, že podobný vzorec chování je docela běžnej, ale nerozumím mu ani za mák.

Hm, jestli má zdvořile formulovaná věta znít takhle

ten hurvínkův příspěvek je totálně mimo a stává se to fakt často. Vůbec nechápu tu ambici za každou cenu něco napsat.

tak se pak i facka dá povaźovat za kompliment...

• 2

#1758 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 10:18:39

A co tak vzít v úvahu, že to Lihhof mohl mít patentováno?

• 0

#1759 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 květen 2015 - 10:34:24

Jakože snaha se odlišit od originálu zrovna tímhle? 

• 0

#1760 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 10:58:32

Patentem mohli mít ošetřen konkrétně ten ostřící mechanizmus

• 0

#1761 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 květen 2015 - 11:26:58

No ale zrovna ten je opajcovanej dle mýho dobře, respektive to podle obrázků tak vypadá a ani o něm není řeč. Prostě mi není jasno, proč jeden (rovnocenej) pohyb je použitelnej a jeden skoro vůbec. Jde mi o rise/fall versus shift. Nemá to hlavu ani patu. Prostě záhada :-)

• 0

#1762 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 14:18:18

Patentem mohli mít ošetřen konkrétně ten ostřící mechanizmus

Blbě jsem se vyjádřil, myslel jsem mechanizmus pohybů destičky nahoru a do stran

• 0

#1763 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 květen 2015 - 15:53:56

Rozumím, ale fakt nevím, v tomto případě by museli mít patentováno, že pohyb přední standarty bude zpřevodován v obou směrech stejně. Bejt výrobcem Lihofky patentoval bych spíše spoustu jinejch věcí. 

• 0

#1764 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 6 květen 2015 - 16:27:41

Vsetky konstrukcne prvky, ktore tieto aparaty zdielaju boli pouzite celosvetovo a dovolim si tvrdit, ze najviac asi u spolocnosti Graflex, ktora bola kedysi velkym hracom medzi vyrobcami aparatov.

Linhof neptreboval riesenia patentovat. Pouzil v konkurencnom boji ovela silnejsiu zbran. Usiel konkurencii kvalitou.

• 0

#1765 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 19:52:13

Linhof neptreboval riesenia patentovat. Pouzil v konkurencnom boji ovela silnejsiu zbran. Usiel konkurencii kvalitou.

Hm, zajímavý názor, snad ani nemám sílu s ním polemizovat. Ale kdyby to platilo, asi by to dost změnilo historii průmyslu a nejen foto-kino

Teď zpět - je zajímavé, že ve 30.letech, v době, kdy vznikla Linhof Technika, jiná mnichovská firma vyráběla lihofce velmi podobné aparáty pod značkou PERKA

• 0

#1766 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 20:00:52

Jiná věc je, že ne všechny evropské země patenty uznávaly - takový Sovětský svaz třeba měl meti válkami patenty za nástroj imperialistické zvůle a bezostyšně a oficiálně vyráběl např. doslovné kopie Leiky II včetně označení. Ale poté, co se později v 60. letech objevil takový Horizont, jejich opravdu vlastní konstrukce, tak tělo tohohle aparátu svými nápisy - patentovými údaji - najednou připomíná prastaré Kodaky

• 0

#1767 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 6 květen 2015 - 20:13:26

Jiná věc je, že ne všechny evropské země patenty uznávaly - takový Sovětský svaz třeba ...

To ale iba potvrdzuje to co tvrdim, ze ked su dva rovnake aparaty vedla seba, jeden CCCP a druhy Linhof, je jasne ktory je lepsi.

• 0

#1768 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 6 květen 2015 - 20:42:16

lepsi, vecsi, rychlejsi

.

(aj ked ja na velke nedam dopustit :) )

• 0

#1769 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 květen 2015 - 20:51:30

Hm, jestli má zdvořile formulovaná věta znít takhle
ten hurvínkův příspěvek je totálně mimo a stává se to fakt často. Vůbec nechápu tu ambici za každou cenu něco napsat.
tak se pak i facka dá povaźovat za kompliment...

Toto mi uniklo. Ta cervene zvyraznena cast je vytrzena z kontextu, je uvedena vyzvou ktera zacina "pojdme kluci cist". Cely ten odstavec JE zdvorily, hurvinek ma sanci reagovat ve stylu "ajo, ja se prekouk, sorry". Dostavame se k tomu, ze nevim, jak jinak ventilovat, ze mi vadi unahlene prispevky. A je signifikantni, ze misto rozumne reakce se hurvinek urazi, ale neda si praci s pochopenim topicu a i v te urazene reakci je stale mimo. Dluzno dodat, ze mimo je objektivne a kritiku si zaslouzi. Kritika je kritika a ne nezdvorilost.

Doufam, ze tuto polemiku udrzime v ramci dobreho vkusu a taktez, ze nazabijem nadeji, ze se dozvim jak to s temi pohyby je.

Zdraham se prijmout myslenku, ze jednotne zprevodovani inkriminovanych pohybu je otazkou linhofiho patentu a meopta to udelala naschval, aby se odlisila od originalu, kdyz je to jinak cele do okopirovane snad doslova. Napriklad pohyby zadni standarty mi prijdou technologicky daleko podstatnejsi a rozhodne asi i zretelnejsi v tom smyslu, ze by linhofka mohla na to ukazat. Ale jenom dedukuju, o problemu nemam zadne verohodne informace. Nekde jsem pochytil, ze vyroba magnoly byla ukoncena prave z duvodu, ze se to nelibilo linhofu, ale proste mi nejde na rozum, ze by se tomu v meopte snazili celit timto zpusobem.
  • 0

#1770 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 6 květen 2015 - 22:28:52

Odpovim jen kratce,coby prizpevek posledni.

1.Ano,doslo kmemu ukvapenemu zaveru o typu fotoaparatu,o kterem jste se tu bavili,neslo totiz dost dobre poznat,jaky typ mate na mysly a o jaky posuv vlastne jde,takze ukvapeny muj zaver z moji blbosti,ze jsem chtel pomoct a  poskytl informace k jinym typum novejsich fotoaparatu Linhof.

2. Ano,vetsinu techto fotoaparatu jsem mel v ruce,snad diky tomu,ze pobyvam v USA vic,jak v CR.

1.Vcelku je mi fuk,ze se angazujete na moji adresu,jsem tu z recese a pro srandu,dost mych prizpevku je psana pro pobaveni umyslne,takze s tim pocitam,ale co mi skutecne vadi,ze se dokazes navazet do takovy capacity,jako je mistr Vait,tos posrals to je dalsi duvod pro ukonceni moji pritomnosti na techto strankach,nu a nakonec nic ve zlem,ale jsem presvedceny,ze ne vsichni prazaci jsou stejny. :-P

• 0

#1771 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 7 květen 2015 - 06:53:00

To snad nebylo nutné, koneckonců kvůli takové ptákovině...co tak nechat vymazat poslední dva příspěvky a jet dál?

• 4

#1772 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)

Publikováno 7 květen 2015 - 07:24:01

Co se toho "výškového rychloposuvu" objektivové destičky týče, je to samozřejmě toliko můj dohad. Mohlo to být třeba i tak, že se Meopté nepodařilo to dobře napodobit. Z technického hlediska tohle řeśení přináší nebezpečí samovolného sjíždéní destičky dolů, obzvlášť při použití těžší optiky se závěrkou. U předválečné  Lihhofky není žádná aretace vysunuté polohy. Magnola to má udělané běžným způsobem, obvyklým pro tisíce dalších typů podobných fotoaparátů - posun výškový i stranový pomocí mikrometrického šroubu, nikoli však zkráceně MIKROPOSUV

Víte, těch víc než 30 let, co sbírám a spravuju aparáty už mi dovoluje dopustit se semtam nějakého, byť nepodloženého názoru. Patentová práva a dejich aplikace v Německu je samo o sobě opravdu velmi, velmi zajímavé téma. Vidím tady obrovský rozdíl mezi situací v letech dvacátých oproti třicátým. Tehdy už se konkurence čehokoliv musela setsakra moc snažit, aby se jí podařilo obejít patenty modelu konstrukce, již mělo být konkurováno. Stačí, kdyź si jako příklad uvedeme třeba Rolleiflex versus Ikoflex 1 či Voigtländer Superb, nebo snad ještě lépe Leica II versus Contax 1. Všechno je zde prostě jinak. Nevedla výrobce k tomu snaha za každou cenu se odlišit, ale především předejít preventivně možným patentovým sporům a z toho pramenící nedobré antireklamě. Vemte si, kolik napodobenin těchto slavných aparátů Rollei a Leica vzniklo do konce války a kolik po ní, to už hovoří samo za sebe...

Takže závěrem - už toho nechme a to i z příčin vyčerpanosti tématu

P.s. Standulin: třeba by Vám ten problém s vyřešil nějaký koumácký nápad, co tak adaptovat accu štoubovák nebo tak něco?

• 1

#1773 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 7 květen 2015 - 07:25:01

Dneska jsem po dlouhé době fotografoval kinofilmovo zrcadlovkou....šílené......člověk to mosí držet v rukách, v hledáčku není nic vidět a ke všemu eště je obraz naruby :shock: . A fčíl co mě teprv čeká v temné komoře.....hrůza pomyslet. Brrrr.........ještě že s tým normálně nemusím fotit.

Ja bych to ani nevyvolaval, v komore pod zvetsovakem to bude peklo.

• 0

#1774 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 7 květen 2015 - 09:53:44

Ja bych to ani nevyvolaval, v komore pod zvetsovakem to bude peklo.

Budu moset......je to pro synovca.

Přez noc jsme byli s Ondrou na chatě, ale večer jsme se do lesa kvůli prutrži nedostali. Ondra má novoul Mamiu RZ6x7 PRO II + 3 objektivy...ráno jsem si stím různě komponoval a je to hezký malý foťáček....dokážu si představit s něčím takový fotit kdyby neexistoval VF.

• 0

#1775 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 7 květen 2015 - 09:55:28

Není Mamyi RZ6x7 pro kinofilm škoda?

• 0

#1776 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 7 květen 2015 - 09:57:12

Nic jsem nefotil, ale byl v tom samozřejmě svitek.

• 0

#1777 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 květen 2015 - 11:49:05

P.s. Standulin: třeba by Vám ten problém s vyřešil nějaký koumácký nápad, co tak adaptovat accu štoubovák nebo tak něco?

Nojo, ale můj problém je zvědavost - akušroubovák tohle nevyřeší :-)

Ok, tedy uzavřemež Magnolí pohyby s tím, že jistě nevíme nic, ale máme dostupnou a celkem fundovanou teorii, že se jedná i licenční důvody. Budu ale dále pátrati, ale zrovna bych řekl, že tohle je typ informace, která se bude shánět těžko, zkusím poslat mejlíka do Meopty, bývají docela vstřícní (nebo bývali, dlouho jsem s nimi neměl nic do činění a doba se mění ukrutně rychle)

• 0

#1778 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 7 květen 2015 - 18:22:47

The salt of the Earth (2014)

http://www.csfd.cz/f...de-la-terre-le/

viděl někdo? Zejtra to tu je v kině ale obávám se že se asi nedostanu :(. Ani nevím v jakým jazyce by to bylo, na IMDB píšou French, Portuguese, English... to je 33% šance že se trefjej čemu rozumím. A jako všechny jazyky dohromady nebo jsou tři verze?

• 0

#1779 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 8 květen 2015 - 14:40:38

Rollei CHROME CR 200 135-36 - neznáte to někdo? U Škody to maj jako novinku... je to fakt novej materiál?

http://www.macodirec...f5ba0e6576e5b3a

• 0

#1780 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 10 květen 2015 - 09:49:51

Našli sme niečo staré a hneď to stojí milión.

Reagoval som na komický inzerát v ktorom je na predaj Exakta VX 500, pričom jej chýba štítok Exakta, asi to nebude čínsky fake, ale odpadol? Pani to predáva s tým, že nevie o čo ide, a cenu má navrhnúť kupujúci. Po zavolaní reagovala, že pracuje v rakúsku a tam jej ho ohodnotili na 100 Eur. Môj názor bol, že za 20 by ma fest potešila a snáď by nebolo hanbou zaňu dať do 50, ale toľko nemám. Chcem sa opýtať akú trhovú cenu ten foťák ako rekvizita má? Ďakujem

Na inzeráty "cena dohodou" je zbytečné reagovat. Většinou za to chtějí nehoráznou sumu a proto ji tam nepíší, protože by je nikdo nekontaktoval. Taky jsem na to už párkrát "naletěl" a zavolal, ale vždy stejný výsledek, cena naprosto mimo realitu.

• -4

#1781 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 10 květen 2015 - 20:58:25

přesně tak. já už taky inzeráty s "cena dohodou" nedávám. volali a psali mi lidi s nehoráznými nabídkami, úplně mimo realitu.

• 0

#1782 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 11 květen 2015 - 06:29:51

Našli sme niečo staré a hneď to stojí milión.

Reagoval som na komický inzerát v ktorom je na predaj Exakta VX 500, pričom jej chýba štítok Exakta, asi to nebude čínsky fake, ale odpadol? Pani to predáva s tým, že nevie o čo ide, a cenu má navrhnúť kupujúci. Po zavolaní reagovala, že pracuje v rakúsku a tam jej ho ohodnotili na 100 Eur. Môj názor bol, že za 20 by ma fest potešila a snáď by nebolo hanbou zaňu dať do 50, ale toľko nemám. Chcem sa opýtať akú trhovú cenu ten foťák ako rekvizita má? Ďakujem

1) Tyto štítky odpadávají. Byly lepeny takovým lepidlem, které když vyschne, tak se vydrolí. A po těch padesáti letech (nebo kolik tak může mít) to vysušené je.

2) Proč rekvizita? Taky fotografuji Exaktou. Mám rád zrcadlovky se šachtou.

3) Cena pro digitálistu je cca 2500,- za objektiv akceptovatelná. Oni to přes redukci namontujou na číslicovou krabičku a mají radost, že jim to na plnou díru kroužkuje.

• 0

#1783 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 11 květen 2015 - 08:18:07

přesně tak. já už taky inzeráty s "cena dohodou" nedávám. volali a psali mi lidi s nehoráznými nabídkami, úplně mimo realitu

biznis zacnajuci s nie danou cenou hned na zaciatku, neni dobry biznis. 

• 0

#1784 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 14 květen 2015 - 23:16:26

The salt of the Earth (2014)

http://www.csfd.cz/f...de-la-terre-le/

viděl někdo? Zejtra to tu je v kině ale obávám se že se asi nedostanu :(. Ani nevím v jakým jazyce by to bylo, na IMDB píšou French, Portuguese, English... to je 33% šance že se trefjej čemu rozumím. A jako všechny jazyky dohromady nebo jsou tři verze?

Nakonec jsem se do kina přecijen dostal. Je to především biografie a příběhy za fotografiemi, není to o focení jako takovém ale o osudech lidí, národů, utrpení, smrti ...

Ještě pořád zpracovávám smíšené pocity z estetické krásy fotografií a zároveň z jejich děsivého obsahu. Nakonec se tam i věnuje sázení stromů a končí to projektem genezis. Velmi inspirativní, nejraději bych hned vzal do rukou leicu a vyrazil fotit, cokoliv, kohokoliv. Jenomže je půlnoc, je skoro tma a všichni spí. Vidět na velkém plátně desítky, stovky jeho fotografií je zážitek, střih dává dostatek času si je prohlédnout, pozornost jenom trochu ruší titulky, protože Salgado hovoří na pozadí svým rodným jazykem a kochat se obrazem a zároveň se snažit porozumnět cizím titulkům není vždycky jednoduchý.

• 0

#1785 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 15:04:35

Hurvínku vidím, že si online......nedaří se mě ti posla sz napiš mi na manticorra@seznam.cz (zn. stativ)

• 0

#1786 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 19:56:56

Diky,ale stativ uz mam,nakonec jsem koupil Manfrotto,protoze po demontazi krizove hlavy ma plochou prirubu a to se mi zrovna hodilo,protoze na to prijde orig plocha krizova hlava Graflex.Nechal jsem se unest a poridil jsem Graflex Calumet,rok vyroby 1941 v ekcelentnim stavu s optikou Kodak B-T-1-400 cas a clona 7,7-45 s ohniskovou 205.Takze to mam skompletovano a pristi vikend se chystam kousek pod Orlik na podkovu,hezky misto u Solenice.Takze vse ok. a diky za nabidku stativu.Jinak jsem dodelal 30 negative s plzenskych oslav osvobozeni ,takze muzu jet dal,mam radost.

• 0

#1787 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 21:09:28

Ok dám to do bazárku.

• 0

#1788 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 20 květen 2015 - 06:10:24

Jestli tam nekde na hore pan Reich dnes vyrazil se svou bedynkou, tak at ma taky tak krasnou mlhu jako u nas a at se mu podari par dobrych snimku...

• 1

#1789 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 26 květen 2015 - 16:12:16

nemá prosím někdo ideálně mail na zdejšího usera blekentvajt? bohužel tu už dva roky nebyl a já bych se ho rád na něco zeptal...

• 0

#1790 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 789 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 26 květen 2015 - 16:16:45

nemá prosím někdo ideálně mail na zdejšího usera blekentvajt? bohužel tu už dva roky nebyl a já bych se ho rád na něco zeptal...

Mám, ale nejprve se ho zeptám.

• -1

#1791 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 26 květen 2015 - 16:31:35

jasně, děkuju

• 0

#1792 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 4 červen 2015 - 12:54:01

http://www.compagniaimago.com/

• 0

#1793 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 8 červen 2015 - 09:52:54

http://g.cz/10-nejdr...otografii-sveta

• 0

#1794 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 8 červen 2015 - 10:13:13

Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů   
Don Thompson

• 0

#1795 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2015 - 07:01:51

11407273_772361166214731_876515792727588

• 2

#1796 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 12 červen 2015 - 07:49:40

Vážený kolego, tzv. "HORSE ANTI-STRESS PHOTO" v samém pravěku fotografování koňských dostihů. :-P Pěkný den a díky!  "Starý Jezevec" Erik

• 1

#1797 zbynek

zbynek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
Reputace: 23

Publikováno 15 červen 2015 - 22:51:02

http://aukro.cz/nejd...5453526003.html

Nejděsivější foťák na světě s ještě děsivějším názvem, který si tu ani neodvažuji napsat.

Nefunkční atrapa vhodná do vitríny otrlého recesistického fajnšmekra či masochisty. U mě bohužel pohled na něj způsobuje velké deprese, snad jako by se na mě díval sám ďábel. Již nemohu dál a proto jsem se ho rozhodl zbavit...

Přiložený soubor (y)

• 0

#1798 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 16 červen 2015 - 08:13:54

Díky, pobavil jsem se :-).

• 0

#1799 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 16 červen 2015 - 09:05:51

Canomatic to jsou stroje , pak Naikei atd :-) dá se za 50kč pořídít :-) Znám člověka co koupil dva za 10 000kč i s mega bleskem co dává 360 V :-) má je v práci na poličce, od prachu už k nepoznání, měli být na vánoce pro kluka jako nejnovější typ Canonu, kupováno prý při dvou promile v hospodě od nějakýho rumuna či co :-)

• 0

#1800 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2015 - 20:24:36

14th Photo Section, 1st Army, "The Balloonatic Section". 
Capt. A. W. Stevens (center, front row) and personnel. Ca. 1918. Air Service Photogarphic Section. (Army Air Forces)

890023510930789_775387969245384_81810194

• 3

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních