Přejít na obsah

Fotka

...jen tak II...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4481 odpovědí na toto téma

#1851 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 18 červenec 2015 - 06:22:40

Jeden dobrý človíček mě půjčil hezkou starou věc s jednočočkovým meniskem mé oblíbené značky. :-P

• 0

#1852 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 18 červenec 2015 - 06:44:10

paráda. pak se pochlub, cos s ní pořídil :-)

• 0

#1853 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2015 - 07:00:03

Tož estli sa něco podaří...  Hlavně musím nakoupit svitky a namíchat vývojku pro Fomapan 100@800 a naučit se s tím.  Protože pro to co já fotím tak s touto kamerkou bude možná i 800 málo.

Natrénované mám na Horizontu, kde ovšem až na pár snímku všechno zůstalo jen na negativech (moje přirozená nechuť zvětšovat) tak fčíl snad konečně budou aj nějaké ty kontakty.......už to vidím........fomatone, temná houština, tonování do zelena.....

....třeba mě to konečně dokope k tomu 10x30cm.

Nic jdu vyvolat první svitek s Panoramu a navíc tady mám ještě asi půl krabice nevyvolaných 8x10. Nojo.....léto není pro mou podkrovní komoru ideální......volat plany při 40°! ....no fuj. Fčíl je venku 18°tak jsem brzo ráno všechno pootevíral a je tam asi 25° tož to nějak pude.

• 0

#1854 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 18 červenec 2015 - 10:03:10

naše studniční má 17°c, tak tehdá, když jsem měl teplo v koupelně, volal jsem v lavoru s vodou a tím temperoval

• 0

#1855 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 18 červenec 2015 - 10:42:01

já mám temnou ve sklepě, kde se pohybuje teplota od 5° do 20° v průběhu roku. tak v zimě volám filmy nahoře v bytě, v létě dole v temný, akorát prát chodím nahoru... do temný o velikosti 1,3x1,33 metru jsem už fakt vodu oželel

• 0

#1856 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2015 - 10:53:54

Taky jsem měl TK ve sklepě. Bylo tam celý rok 14°-20°C takže naprostá pohoda. Fčíl jsem ale musel do podkroví ...v létě vedro v zimě zima. Ta zima se dá, ale v létě při 40°C volat plany v miskách fakt nemožu. Svitek nacpu to tanku a volám už dole v kůpelce.

Jo a jinak tak průhledný film jak dneska jsem už roky nevyvolal. Ten Panoram má rychlejší časy než jsem čekal. :shock:

• 0

#1857 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek

Publikováno 18 červenec 2015 - 13:24:04

tak to ti nezávidím. sklep sice není ideální, ale furt se s tím dá žít

• 0

#1858 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 18 červenec 2015 - 15:29:02

dnešní deštík  29°c

příjemné pršení!

• 1

#1859 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2015 - 13:33:52

Uf....dneska mám v komoře 38°C.....je to trochu očistec, ale makám. :mrgreen:  Už mám dva obrázky a jdu na další.

• 0

#1860 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 19 červenec 2015 - 13:39:26

Ideální teplota na volání barvy.

• 0

#1861 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 28 červenec 2015 - 08:27:29

http://petapixel.com...k-in-the-1970s/

• 0

#1862 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2015 - 11:26:05

http://www.rozhlas.c...grafie--1515829

• 1

#1863 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2015 - 04:33:38

http://largeformatph.../category/news/

• 0

#1864 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 2 srpen 2015 - 18:31:20

https://www.youtube....h?v=LWWUFYjlGmQ

• 1

#1865 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 27

Publikováno 4 srpen 2015 - 19:37:33

Přemýšlím nad tím, proč když nabiji svojí Prakticu barevným filmem (zatím vždy Fujufilm), tak se chová způsobně, krásně převíjí a dělá mi celkově radost. Když do ní ale dám Fomapan, tak převíjí neochotně, dělá nestejné mezery mezi políčky, občas film přetrhne a dělá různé jiné nepřístojnosti. Že by se ji Fomapan nelíbil?

Kdyby to bylo opačně, tak si budu myslet, že to je tím, že barevný film je o něco málo silnější a tužší a proto to dělá neplechu, ale takto? 

Záhada hlavolamu hadr  :rolleyes:

• 0

#1866 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)
Reputace: 345

Publikováno 5 srpen 2015 - 06:08:10

Prosté, milý Watsone, z tuzemských kazet jde film vytahovat o poznání tížeji, což je bohužel dlouhodobý standard

• 0

#1867 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)
Reputace: 345

Publikováno 5 srpen 2015 - 06:13:32

Je proto dobré průběžně si kličkou zpětného převíjení film v kazetě uvolňovat, aby měl co nejmenší odpor při převinutí snímku

• 1

#1868 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 6 srpen 2015 - 15:36:43

HA! Tedy dělat přesný opak toho co já, protože já jsem jej zase mírně utáhla, abych viděla, že se otáčí klička zpětného posunu a měla tak jistotu, že se film skutečně posouvá. Zkušenost z loňského tábora, kdy jsem svědomitě nafotila všech 38 obrázků na jedno políčko...

Je proto dobré průběžně si kličkou zpětného převíjení film v kazetě uvolňovat, aby měl co nejmenší odpor při převinutí snímku

• 0

#1869 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 6 srpen 2015 - 23:54:32

Jo hold, občas se to stáva aj profíkom.

• 0

#1870 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2015 - 19:34:21

http://www.ceskenovi...elikana/1245190

• 0

#1871 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 8 srpen 2015 - 19:15:03

http://www.novinky.c...ou-noblesu.html

• 0

#1872 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 13 srpen 2015 - 20:12:18

http://www.lidovky.c..._ln_kultura_hep

• 2

#1873 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2015 - 13:39:34

http://mi3ch.livejou...om/3043926.html

http://www.theguardi...c-trailer-debut

• 0

#1874 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 20 srpen 2015 - 08:44:48

http://www.lidovky.c..._ln_kultura_hep

• 0

#1875 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 20 srpen 2015 - 18:56:47

Dneska jsem byla v Praze u Škodů vyzvednout diafilmy z tábora. Vyšly moc hezky a já za ně musím ještě jednou poděkovat Luigimu :)

Nicméně mne velmi překvapilo, že si u Škodů pod pojmem "nastříhat film" představují jeho rozstříhání na pásky po šesti obrázcích, jako u negativu. Já jsem si představovala to, že mi je nastříhají po obrázcích, abych je mohla rovnou nastrkat do rámečků. Hmmm.

Takže dneska večer se promítat nebude, páč strkat ty pásky do filmového podavače je, vzhledem k jejich rozměrům, dosti nepraktické a koukat normálně také nejde. Ach jo. Ono se říká, že myslet znamená .... vědět :D

• 0

#1876 Luigi

Luigi

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 20 srpen 2015 - 19:09:46

:-P Luigi

• 0

#1877 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 20 srpen 2015 - 19:49:30

Žirafka, nikdy nepremietaj diáky v páse, len v diarámikoch. Ušetriš ich tým neodstaniteľnému poškrabaniu.

• 0

#1878 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 94

Publikováno 20 srpen 2015 - 20:02:57

Ale kdyby měla na tom pásku nějekej postupně snímanej děj, mohla by (kdyby dostatečně rychle) to protáhnout před objektivem a třeba by se ten promítanej obrázek hejbal  :idea:

• 0

#1879 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 20 srpen 2015 - 20:31:47

Dneska jsem byla v Praze u Škodů vyzvednout diafilmy z tábora. Vyšly moc hezky a já za ně musím ještě jednou poděkovat Luigimu :)

Nicméně mne velmi překvapilo, že si u Škodů pod pojmem "nastříhat film" představují jeho rozstříhání na pásky po šesti obrázcích, jako u negativu. Já jsem si představovala to, že mi je nastříhají po obrázcích, abych je mohla rovnou nastrkat do rámečků. Hmmm.

Takže dneska večer se promítat nebude, páč strkat ty pásky do filmového podavače je, vzhledem k jejich rozměrům, dosti nepraktické a koukat normálně také nejde. Ach jo. Ono se říká, že myslet znamená .... vědět :D

prepac, trochu nerozumiem...  dostala si pas po 6 obrazkoch... co ti brani ho nastrihat a dat do ramcekov ? to je robota na 10 minut.

Ti to nastihali do pasov po 6 preto, aby si to mohla skenovat. resp dalej s tym manipulovat.

• 1

#1880 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 21 srpen 2015 - 04:46:19

Ani když je na to projektor navržený a má docela hezkou filmovou dráhu a motorový podavač?

Žirafka, nikdy nepremietaj diáky v páse, len v diarámikoch. Ušetriš ich tým neodstaniteľnému poškrabaniu.

Takové tam nejsou, jsou to fotky dětí, a vedoucích, z tábora a protože jsem sebou měla jen tři filmy, tak jsem musela přemýšlet, co fotit a co ne. Tedy ono to nebylo tak těžké a ukázalo se, že ty tři filmy stačili a člověka to alespoň nutí se zamyslet a nenafotit tuny balastu :)

Ale kdyby měla na tom pásku nějekej postupně snímanej děj, mohla by (kdyby dostatečně rychle) to protáhnout před objektivem a třeba by se ten promítanej obrázek hejbal  :idea:

To je únavou, mou, a pozdní hodinou. Váhala jsem, jestli je nechat i naskenovat, pak jsem si řekla, že to vlastně není třeba. Ale když to dopadlo takto, tak se skenovat budou. Takže všechno zlé je pro něco dobré :) Jinak stříhat pochopitelně umím, nicméně, kdyby to nastříhala mašina, bylo by to asi lepší.

prepac, trochu nerozumiem...  dostala si pas po 6 obrazkoch... co ti brani ho nastrihat a dat do ramcekov ? to je robota na 10 minut.

Ti to nastihali do pasov po 6 preto, aby si to mohla skenovat. resp dalej s tym manipulovat.

• 0

#1881 DavidCz

DavidCz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 121 příspěvků(y)
Reputace: 143

Publikováno 21 srpen 2015 - 16:00:42

http://kenshukan.net...014/02/19/8800/

Japonský fotograf znovu prohlédne přes 2000 filmů, které nafotil v minulých letech. Nechá si něco přes 600 snímků a zbytek prostě vyhodí do smetí.

Jen tak... 

• 0

#1882 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 18:11:08

Prohlížet 2000 filmů? To je masochismus. Udělat 2000 filmů a pak si nechat 600 snímků...sice nerozumím, čím to anglicky zdůvodňuje, ale připadá mi, že by měl více vybírat před zmáčknutím spouště, ušetřil by si spoustu práce. Od dob Nikonu F4 (usneš na spoušti na 4 vteřiny a máš po filmu) by si to měli fotografové zvláště uvědomovat. Nicméně výrobcům filmů takovíto fotografové pochopitelně imponují ... a chybí.

• 0

#1883 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 783 příspěvků(y)
Reputace: 72

Publikováno 21 srpen 2015 - 18:46:28

Prohlížet 2000 filmů? To je masochismus. Udělat 2000 filmů a pak si nechat 600 snímků...sice nerozumím, čím to anglicky zdůvodňuje, ale připadá mi, že by měl více vybírat před zmáčknutím spouště, ušetřil by si spoustu práce. Od dob Nikonu F4 (usneš na spoušti na 4 vteřiny a máš po filmu) by si to měli fotografové zvláště uvědomovat. Nicméně výrobcům filmů takovíto fotografové pochopitelně imponují ... a chybí.

Ta reakce je doufám fór. Chtěl bych umět takhle vybrat to podstatné a zbytku se s klidným svědomím zbavit. 

Jen tak o skóre záběrů Robert Frank, The Americans. Tomu se o nikonu F4 ani nesnilo :-) 

"in 1955 to travel across the United States and photograph its society at all strata. He took his family along with him for part of his series of road trips over the next two years, during which time he took 28,000 shots. Only 83 of those were finally selected by him for publication in The Americans."

Celé je sice na wiki https://en.wikipedia...ns_(photography), tedy nutno ověřovat, ale to skóre tak nějak bylo.

• 0

#1884 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 22 srpen 2015 - 08:10:18

Nemám spočítané své filmy, ale když se někdy zpetně probírám , nacházím tak také spoustu  záběrů u nichž dnes nevím proč vlastně jsem to fotil. Abych je nevyhodil mě drží jen to, že s jednotlivými záběry se špatně manipuluje při vkládání do maskovacího rámečku zvětšováku :-)

Můj táta to dělal alespoň tak, že záběry jež jednoznačně považoval za dobré, nebo to měl ověřeno publikačně tak je jednotlivě ukládal do samostatné archivační jednotky . Čímž, mě značně pomohl při rozhodování, co z jeho dědictví si mám ponechat.

• 0

#1885 DavidCz

DavidCz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2015 - 09:53:22

On si nenechal jednotlivé záběry tak, že vystříhal samostatná políčka, ale když na pásku šesti snímků bylo políčko, které ho zajímalo, nechal si ho celý - těch záběrů které ho opravdu zajímaly bylo tedy ve skutečnosti ještě méně, něco kolem stovky :-)

K té motivaci - z toho materiálu udělal několik výstav a chtěl se s tou kapitolou nějak definitivně vypořádat, "uvolnit si prostor" pro další tvorbu - fyzicky i mentálně.

Vracet se ke svým starším fotkám je po mnoha stránkách užitečné - člověk objeví perly, které při dřívějším prohlížení přehlédl nebo nedocenil, s odstupem času vidí chyby a co by mohl udělat znovu a lépe a kam se od té doby vyvinul atd.

Přistoupit k tomu ale takhle radikálně a 99 procent prostě hodit do stoupy považuju za poměrně odvážný krok, na který je potřeba mít koule - já jsem spíš typ, který úzkostlivě archivuje každé stisknutí spouště, takže to pro měl byl nový pohled na věc, který stojí za zamyšlení :-)
  • 0

#1886 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2015 - 11:08:37

Ta reakce je doufám fór. Chtěl bych umět takhle vybrat to podstatné a zbytku se s klidným svědomím zbavit. 

Nebyl to fóŕ - a co je obdivuhodného na skóre 28000:83 ?  Nechápal jsem to ani o fotografů National Geographic (to se to cvaká, když ti to někdo platí a navíc stovky filmů vykážeš jako výsledek činnosti - chudáci obrazoví redaktoři, kteří z toho kvanta pak musí prosít perly).  To opravdu předem netuší, co, jak a proč fotí? (logické mi to připadá jen u reportáže - nevíš, kdy situace kulminuje, co budeš potřebovat pro stavbu příběhu ... a pochopitelné u sportu a zvířat).

Nad tímhle se dnes shovívavě usmívám i u digitálistů.... Po půl roce prodá tělo, s 50 tisíci expozicemi ...potřebuje novější model.

Netvrdím, že neudělám snímek, který se dodatečně ukáže být zbytečným , neboť nevyšel podle představ  (a není jich úplně zanedbatelné minimum)..A tak mám v archivu ve fólii celý film, a na něm proškrtaná políčka...

• 0

#1887 DavidCz

DavidCz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2015 - 11:42:05

Nebyl to fóŕ - a co je obdivuhodného na skóre 28000:83 ?  Nechápal jsem to ani o fotografů National Geographic (to se to cvaká, když ti to někdo platí a navíc stovky filmů vykážeš jako výsledek činnosti - chudáci obrazoví redaktoři, kteří z toho kvanta pak musí prosít perly).  To opravdu předem netuší, co, jak a proč fotí? (logické mi to připadá jen u reportáže - nevíš, kdy situace kulminuje, co budeš potřebovat pro stavbu příběhu ... a pochopitelné u sportu a zvířat).
Nad tímhle se dnes shovívavě usmívám i u digitálistů.... Po půl roce prodá tělo, s 50 tisíci expozicemi ...potřebuje novější model.
Netvrdím, že neudělám snímek, který se dodatečně ukáže být zbytečným , neboť nevyšel podle představ  (a není jich úplně zanedbatelné minimum)..A tak mám v archivu ve fólii celý film, a na něm proškrtaná políčka...

To, že někdo vybere 83 snímků z 28000 které nakonec ukáže ještě nutně neznamená, že těch zbylých 27917 je všechno odpad a není mezi nima dobrá fotka :-)
  • 0

#1888 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2015 - 11:49:54

To je možné - ale v tom případě to chápu ještě méně.Neví, co fotínebo neví, co vyhazuje? Nebo je na sebe přísný při vyhazování a málo přísný při focení? Nebo zbytečně (?), ale vědomě, vyhazuje dobré fotky....?

Nebo je to jen marketingový tah, jak přitáhnout pozornost ke zbytku a zdražit ho?

• 0

#1889 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 783 příspěvků(y)
Reputace: 72

Publikováno 24 srpen 2015 - 07:32:07

Určitě vědí moc dobře co fotografují a jak to chtějí vyfotografovat. Jen pro finální výsledek je potřeba vybrat a uspořádat snímky tak, aby odpovídali tomu co jimi chtěli říci. 

Z marketingu bych nikoho neobviňoval.  Určitě bych se jako divák nechtěl dívat na 28 000 záběrů. Po chvilce by mě to prohlížení nudilo, byť by ty snímky byly sebelepší. 

Ještě malá odbočka k číslům. I u Josefa Sudka najdeme s těžkopádnou technikou (žádný kinofilm) a handikepem obrovský kus práce a kolik si těch záběrů skutečně pamatujeme? Kolik sme jich viděli na výstavách nebo v knihách či časopisech? Opět citace z wiki, i když se nemohu dopočítat :-) https://cs.wikipedia...iki/Josef_Sudek Na wiki sk je už o nulu více, aby to sčítání tak nebylo do očí  :-) 

"Sudkova pozůstalost, o kterou se starala Anna Fárová, čítá 7000 položek, z toho je 21660 pozitivů, 54 519 negativů a 618 výtvarných děl (obrazy, kresby, sochy, grafiky)."

Ještě stejná čísla v časopisu host, tentokráte bez součtu - autor Josef Moucha http://casopis.hostb...ty-josefa-sudka a jiná čísla  z ústavu dějin http://www.udu.cas.cz/cs/sudek/. Ještě stejná čísla jako z wiki a opět se špatným součtem :-) http://www.databazeknih.cz/knihy/josef-sudek-36668

• 0

#1890 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 24 srpen 2015 - 07:55:57

Tohle uz je na samostatne tema. Myslim si, ze fotografove-profesionalove drive spotrebovali mnohem vice materialu, nez my si dnes dokazeme predstavit. Zrejme to take souvisi s tehdejsi relativne nizkou cenou toho materialu, kdy dnes v dobe nizke poptavky jsou ceny filmoveho materialu, chemie atd. nekde jinde. Jinak by se zrejme neuzivili. Nebo se pletu?
Mimochodem, k tem poctum vyhozenych snimku: http://erickimphotog...et-photography/, cast druha - Shoot a lot of shit. Na tenhle jeden snimek podle vlastnich slov spotreboval 100 filmu (zrejme kino)!
  • 2

#1891 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2015 - 08:43:37

To asi je tematicky mimo toto vlákno - klidně ho někdo založte a přesuňte tam.

Já nezpochybňuji pracovitost.... asi značně vyšší, než si umím představit (Sitenský zmiňoval cca 500 000 snímků v době, kdy ještě stále dál fotil, Štochl za víkend projel 50 svitků při pokusu zachytit skok ryby za návnadou - a jen dva záběry mu prý naznačily, že jde správnou cestou...). Máš asi pravdu i v tom, že co já považuji za plýtvání, profík vnímá jako nutný náklad s velkým odpadem - samozřejmě, vrátit se mu to musí...nicméně 100 kinofilmů na jeden povedený snímek.... stejně nechápu :) (předpokládám, že je to projev zarputilosti,...).

• 0

#1892 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 24 srpen 2015 - 13:27:01

...nicméně 100 kinofilmů na jeden povedený snímek.... stejně nechápu :) (předpokládám, že jeto projev zarputilosti,...).

Já to taky nechápu :-)

Ale evidentně mu to stálo za to, jelikož výsledný snímek je opravdu povedený, řekl bych unikátní.

• 0

#1893 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 24 srpen 2015 - 20:30:45

Obal navrhl Storm Thorgerson ze skupiny Hipgnosis. Zobrazuje londýnskou elektrárnu Battersea se vznášejícím se prasetem.

Obrovské nafukovací prase naplněné heliem bylo skutečně vypuštěno a třikrát vyfoceno nad elektrárnou. První den měli pro případ, kdyby prase uletělo, k dispozici odstřelovače. Thorgenson jej považoval jen za pojistku a na druhý den fotografování (3. prosince 1976) ho už nepřizval. V tento den ale nevydržela kotvící lana a prase uletělo, kvůli čemuž musel být pozastaven provoz na letišti Heathrow. Prase nakonec bez většího poškození přistálo asi 50 km od Londýna. Po opravě bylo nad elektrárnu vypuštěno i třetí den.

S výslednými fotografiemi ale autoři nebyli spokojení. Modrá obloha z třetího dne nebyla vhodná a tak se nakonec rozhodli pro koláž fotografií elektrárny se zamračenou oblohou z prvního dne a prasete z dne třetího.

• 0

#1894 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 24 srpen 2015 - 21:12:58

No, hezky jsi to popsal, i s odkazama ... i se dozvím co je to odstřelovač, proč plnit prase héliem ....  fajn.

Jen to je  jen tak   ukázka toho, jak lze ztratit třeba i několik hodin času nad tak zajímavou věcí.  

Místo toho bych ale mohl mít přebraných několik desítek snímků z těch stovek negativů  ;-)

Ale v lepším případě vyvolané nějaké ty svitky, co čekají v řadě až na ně dojde.  Nemám naštěstí čas na to první, ani na to druhé a naneštěstí ani na to třetí  

tak tady alespoň ztrácím čas těmahle svejma blábolama ... :-P  

• 1

#1895 vw1302

vw1302

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 94 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 25 srpen 2015 - 15:31:56

salo díky za odkaz, zajímavý článek...

• 0

#1896 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2015 - 18:28:10

Myslíte si, že je-li někdo v opravdu hluboké depresi je schopen sám sebe takto fotit?

http://www.lidovky.c...101519_lide_ape

• 0

#1897 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 25 srpen 2015 - 19:08:16

ano

.

v depresi a stavech uzkosti

Myslíte si, že je-li někdo v opravdu hluboké depresi je schopen sám sebe takto fotit?

• 0

#1898 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 25 srpen 2015 - 19:16:13

určitě ne v v hluboké depresi, už musela být na tom psychicky lépe, jinak by neměla sílu k ničemu, ani vstát z postele. 

• 1

#1899 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 25 srpen 2015 - 19:56:49

Pokud i z takhle těžké situace dokáže člověk něco vytěžit, může to být cesta k uzdravení. Kdo zažil .....

• 0

#1900 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 94

Publikováno 25 srpen 2015 - 21:14:32

Me to pripada jako sbirani bodu hysterika... to ten popis. Ty fotky pak silne pateticky, ale bez toho povidani by mi prisly zajimavy.
  • 1

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních