Přejít na obsah

Fotka

...jen tak II...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4481 odpovědí na toto téma

#2151 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 15 září 2016 - 07:31:04

Chci se zeptat zde, protože Czech press photo se nenamáhalo s odpovědí. Nevíte, zda je tato soutěž určená i "neprofesionálům"? Z pravidel mi to není zcela jasné. Vím, že v minulosti to tak bývalo, ale jak je tomu nyní, po změnách, které nastaly, to netuším.

• 0

#2152 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 15 září 2016 - 07:33:53

Vždyť to píšou zcela jasně v pravidlech..

https://www.czechpre...z/cpp/pravidla/

• 0

#2153 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2016 - 12:37:48

Už to vidím... " pro publikační účely "
Pardon, nějak se stalo, že jsem to nezaznamenal. Díky
  • 0

#2154 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 15 září 2016 - 15:52:24

S jakým souborem se tedy hlásíš?

• 0

#2155 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2016 - 14:08:21

Přestože je to tu všem známé a nic nového to nepřináší, mám potřebu jen tak napsat, že:

Uvažoval jsem i nad nákupem digitální zrcadlovky. Pro street fotografii. Pak jsem však projížděl různá alba fotografií, kde byly digitálně pořízené fotografie ulice. Ačkoli záběry byly mnohdy dobré a zachycený okamžik perfektní, tak ty snímky byly a jsou "mrtvé". Připadaly mi bez duše. A tak jsem se rozhodnul pokračovat dál, dokud to jde, na film.

• 0

#2156 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 26 září 2016 - 14:21:28

mrtve a bez duse
.
hmmmm

.
hnusny digital :D
  • 0

#2157 Fire

Fire

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 26 září 2016 - 15:01:22

Viděl jsem fotky z iphone, ze kterých jsem si sedal na prdel v němém úžasu jak to ten maník dělá.

Takže i když to nic nového nepřináší, tak cítím potřebu napsat že zrovna u toho streetu mám raději silný příběh číslicovou cestou, než stříbro pro stříbro :)

Přestože je to tu všem známé a nic nového to nepřináší, mám potřebu jen tak napsat, že:

Uvažoval jsem i nad nákupem digitální zrcadlovky. Pro street fotografii. Pak jsem však projížděl různá alba fotografií, kde byly digitálně pořízené fotografie ulice. Ačkoli záběry byly mnohdy dobré a zachycený okamžik perfektní, tak ty snímky byly a jsou "mrtvé". Připadaly mi bez duše. A tak jsem se rozhodnul pokračovat dál, dokud to jde, na film.

• 3

#2158 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 26 září 2016 - 15:02:03

Mrtvé a bez duše ...

to nemusí být ausgerechnet tím hnusným digi...

... indiánům kradl duši i "analog", s různými typy nediginosičů..

• 1

#2159 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 26 září 2016 - 18:20:41

tak pro začátek bych zřejmě doporučil zkalibrovat monitor. nebo obrazovku mobilu. prostě na čem to prohlížíš ty alba. 

;)

Uvažoval jsem i nad nákupem digitální zrcadlovky. Pro street fotografii. Pak jsem však projížděl různá alba fotografií, kde byly digitálně pořízené fotografie ulice. Ačkoli záběry byly mnohdy dobré a zachycený okamžik perfektní, tak ty snímky byly a jsou "mrtvé". Připadaly mi bez duše. A tak jsem se rozhodnul pokračovat dál, dokud to jde, na film.

• 1

#2160 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2016 - 20:53:41

Pro jistotu jsem si svůj příspěvek ještě jednou přečetl, ale nenalezl jsem v něm nějaké hanění digi. Snad bylo chybou, že jsem neuvedl samozřejmé, že se jedná o můj subjektivní dojem z "nemastnosti a neslanosti" podání. Sám s digitálem nemám problém a dokonce si dovoluji fotografovat i telefonem.
  • 0

#2161 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 26 září 2016 - 21:00:39

Já bych spíše doporučil neprohlížet nějaké alba na internetu, to je jen o kazení oka, ale najít si dnes uznávané digi fotografy street a na ně se zaměřit. Taky digi fotka na monitoru a klasická fotka na papíře je rozdíl. Zatracoval bych v absolutním měřítku digi, až v případě, že to nebude dobré ani po tisku na papír. Teprve zde je možné srovnávat srovnatelné.

• 1

#2162 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2016 - 21:23:56

Já bych spíše doporučil neprohlížet nějaké alba na internetu, to je jen o kazení oka, ale najít si dnes uznávané digi fotografy street a na ně se zaměřit. Taky digi fotka na monitoru a klasická fotka na papíře je rozdíl. Zatracoval bych v absolutním měřítku digi, až v případě, že to nebude dobré ani po tisku na papír. Teprve zde je možné srovnávat srovnatelné.

Díky.
  • 0

#2163 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 1 říjen 2016 - 04:46:35

Jen tak to sem dávám...Je potřeba tam fyzicky přijít,shlédnout,odejít...55velkých panelů,přes 100 fotografií...

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  4.jpg   147,41K   5 Počet stažení
  • Přiložený soubor  3.jpg   130,42K   5 Počet stažení

• 0

#2164 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 1 říjen 2016 - 10:18:20

Děkuju za tip. Chystám se v brzké době do těchto míst.

• 0

#2165 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 2 říjen 2016 - 12:14:49

Něco k přečtení na neděli:

http://aukro.cz/fota...6538629377.html
  • 0

#2166 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 2 říjen 2016 - 14:30:10

Něco k přečtení na neděli:

http://aukro.cz/fota...6538629377.html

Mne sa to snazili predat ako Naikei :)

Dodnes som nepostrehol ani jednu zalobu za nepoctivu obchodnu ponuku. A to viem o skupine albano-europanoch pravidelne vysedavajucich v mojej oblubenej kaviarni, co si takyto pristroj zakupili za 10 000 korun. Ked sme ich zaucali tajom fotografie a vyjadrili nazor, ze s tymtotu to nepojde, jeden clen bratislavkeho podsvetia slubil komusi nozik v chrbte :)

Osobne by som to neponuklal uz ani ako zart.

• 0

#2167 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 2 říjen 2016 - 17:12:11

Též možno zjistit na trzích jako Nokian. Autor skvělého poučení bohužel přístroj nerozebral, jinak by zjistil, že solidní váhu mu dodává betonový prvek v pravém gripu přístroje.

• 0

#2168 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 097 příspěvků(y)
Reputace: 345

Publikováno 2 říjen 2016 - 19:20:11

Též možno zjistit na trzích jako Nokian. Autor skvělého poučení bohužel přístroj nerozebral, jinak by zjistil, že solidní váhu mu dodává betonový prvek v pravém gripu přístroje.

Ale je to tam, chce to pozorněji číst

• 0

#2169 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 6 říjen 2016 - 17:43:32

Kdyby měl někdo z brňáků zájem...

https://www.prace.cz...50991816?rps=77
  • 0

#2170 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 6 říjen 2016 - 19:06:38

Kdyby měl někdo z brňáků zájem...

https://www.prace.cz...50991816?rps=77

Je hezke, ze vyhodou pro tuto praci je zkusenost s vyukou deti, ale nekteri stouralove by mohli namitat, jiste nepravem, ze pro danou pozici nikdo nestanovil jako vyhodu "umet fotit". Ale hlavne, ze podminkou je nemit (hotovou) vysokou skolu (nebo je to jen spatne formulovano). Vypada to jako predem rezervovane misto pro praxi studentu.

Za ty penize me napadaji jen tri skupiny lidi, co tam pujdou delat

- Student pajdaku, co potrebuje praxi.

- Clovek, co ma moc rad foceni, nema zamestnani, pripadne je v duchodu.

- Clovek, co ma moc rad deti.

Mimodek jsem si vzpomnel na to, jak v jednom dile Simpsonovych se Homer chlubil na pohovoru tim, ze dovede vysvetlit rozdil, mezi maslem a necim jinym, za coz byl pochvalen, protoze to "ne kazdy zvladne".

• 0

#2171 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 7 říjen 2016 - 06:00:31

kdo umí,  umí,  

kdo neumí,  učí.

• 0

#2172 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 7 říjen 2016 - 06:08:13

Také mě překvapuje, že tam není žádný požadavek na fotografické znalosti. A víceméně, že ty materiály a podklady pro výuku dodají.
  • 0

#2173 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 7 říjen 2016 - 08:11:39

Vážení kolegové, za nabízený měsíční plat Kč 100,- až Kč 200,- tam nebude v dnešní ranně kapitalistické době docházet ani uklízečka s mopem a prachovkou jedenkrát měsíčně. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik 

• 1

#2174 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 7 říjen 2016 - 09:17:42

Vážení kolegové, za nabízený měsíční plat Kč 100,- až Kč 200,- tam nebude v dnešní ranně kapitalistické době docházet ani uklízečka s mopem a prachovkou jedenkrát měsíčně. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik

No ono je to pak v textu uváděno jako sazba hodinová.
  • 0

#2175 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 7 říjen 2016 - 09:18:46

Nový negativní film na trhu:

http://www.thephoblo...r/#.V_ayHCSx49o
  • 0

#2176 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 7 říjen 2016 - 11:05:20

Pánové klid, nebo snad máte strach z dětské konkurence?

Přeci jen, co kdyby se tam našel nový Sudek, že :)

• 0

#2177 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 7 říjen 2016 - 11:48:57

Vážený kolego, každý autor si bedlivě střeží vlastní těžce vydobyté a draze zaplacené tajemství své fotografické tvorby. V plenéru se pohybuje za ranního kuropění zásadně skrytě a nehlučně, nastavovací prvky snímacího objektivu VF kamery zahaluje ihned po nastavení exposičních prvků před dotěrnými pohledy satelitních monitorovacích systémů raději jemným poloprůhledným šátkem. :cool:    S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik

• 1

#2178 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 7 říjen 2016 - 23:06:32

Tak za dve stovky na hodinu, to si dovedu predstavit. Pokud by byla moznost vlastni laboratore a hrat is i s filmem, nejen cvakat cudliky, tam uz by se jiste nekdo nasel.. Dve svovky vypadaly jako mesicni odmena, co je neco pro studenta do zapocru.

S deckama se clovek dohodne. Tak tam bude zaplacnuti mist vic.

• 0

#2179 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 8 říjen 2016 - 08:23:03

Také jsem nejdříve myslel,že ta mzda je měsíční, což by bylo směšné. Jako hodinová mzda je to pěkné. Proto jsem to sem dal, že by se tu mohl najít někdo, kdo rád pracuje s dětmi a zároveň by jim uměl ukázat kouzlo klasické fotografie. Pokud by byla možná i laboratoř pro vyvolávání fotek, tak pro ty děti by to byl super zážite.Určitě by to ocenili i jejich rodiče.
  • 0

#2180 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 8 říjen 2016 - 12:35:07

Také jsem nejdříve myslel,že ta mzda je měsíční, což by bylo směšné. Jako hodinová mzda je to pěkné. Proto jsem to sem dal, že by se tu mohl najít někdo, kdo rád pracuje s dětmi a zároveň by jim uměl ukázat kouzlo klasické fotografie. Pokud by byla možná i laboratoř pro vyvolávání fotek, tak pro ty děti by to byl super zážite.Určitě by to ocenili i jejich rodiče.

No ještě je také potřeba vzít v úvahu, že ve
školách se nesmí provádět chemické pokusy s některými látkami a zde se potenciálně s nimi pracuje(i když nevím které sou ty zakázané)

A taky být s dětmi potmě může zavdat k všelijakým nařčením. Lidi jsou různé :smile:
  • 0

#2181 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 8 říjen 2016 - 18:06:15

To je fakt. Pepíček by mohl ve tmě šahat na Aničku a Anička by si v té tmě mohla myslet, že je to pan učitel, který mezitím ve skutečnosti zcela bezelstně navíjí negativ do plastimatky a soustředí se pouze na to, aby nezačal klít. Dítě má ale vždy pravdu, rodiče jsou vlivní, doba je zlá a tak náš pan učitel, místo do temné komory, míří temné kobky.
  • 0

#2182 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 8 říjen 2016 - 19:01:46

No ještě je také potřeba vzít v úvahu, že ve
školách se nesmí provádět chemické pokusy s některými látkami a zde se potenciálně s nimi pracuje(i když nevím které sou ty zakázané)

A taky být s dětmi potmě může zavdat k všelijakým nařčením. Lidi jsou různé :smile:

Z fotochemie je na pokusy v skole povoleny akurat tak dihydrogenoxid. Aj to len pod dozorom pedagoga.

• 2

#2183 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 8 říjen 2016 - 20:19:36

Z fotochemie je na pokusy v skole povoleny akurat tak dihydrogenoxid. Aj to len pod dozorom pedagoga.

Ale zasa ten môžu aj vypiť a kúpať sa v ňom :D

• 0

#2184 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 9 říjen 2016 - 00:45:59

REACH se tyka skol, ne toho, kdyby to nejaky nadsenec ukazoval detem v krouzku. Mam dokonce dojem, ze by je na tom mimo skolu mohl nechat pracovat samotne.

Jeste, ze nezakazali prodavat ether, ten se da poridit v litrovych flaskach, kdo chce, pro domaci pouziti. Dobre na cisteni optiky. Najdete jej v drogerii na Orli hned vedle pullitrovky chloroformu.

No, hlavne, ze jsme deti ve skolach ochranil pred tou prisernou smesi chloru a sodiku, zvaneho kuchynska sul.

My jeste delali pokusi na azbestovych podlozkach s modrou skalici. Pak nam to zakazali, tak jsme do konce roku foukali trubicky a banky.

• 1

#2185 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 9 říjen 2016 - 21:08:03

Hlavně učit děti cokoli, může jen člověk, který získal dar, učit. Nevím kolik z Vás je učitelů, ale já bych to nedělal ani za 1000Kč/hod. Stačilo mi, když jsem loni vedl kroužek focení s dospělými. Už to je namáhavé a s dětmi si to nedovedu představit. Děláme správu IT na pár školách a když někdy sedím u PC během hodiny, obdivuji všechny učitele!!! Takže předpokládám, že ten co tam půjde, nejspíše peníze moc řešit nebude, protože toto nelze brát jako zaměstnání.

• 0

#2186 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2016 - 17:41:02

Souhlasím. Také bych to nemohl dělat.Moje nervy jsou z velmi jemných vláken a bylo by jen otázkou času, kdy by mi ruply.
  • 0

#2187 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 10 říjen 2016 - 18:11:32

Souhlas. 

Kdo  chce pracovat  ve  školsví, vzdělávání - tedy dětí : musí mít : znalosti (néni takový problem!), komunikační a vůdčí schopnosti,  psychickou odolnost, radost  z radosti dětí a - nepodléhat svodům jiných příležitostí uplatnění vzdělání pro vyšší finace jako ocenění pracovního procesu. Volně dle Komenského : Radost  ze  zapalování svící osvěty.

A hezké je, že někdo přizná, že zdánlivě  snadné "učení" není snadné - nejlépe by bylo, kdyby si zastánci  tohoto názoru to šli aspoň na 14 dní vyzkoušet... Tedy zažít si také : papírování,výkaznictví  činností kazící radost  z práce, zažít  a  zvládnout psychicky vyjímečnou radost jistých nevychovaných pacholků i podporovaných  nezřídka i rodiči bojovat proti záslužné snaze učitelů je něco naučit  a naučit je i respektovat určitý pořádek, neřkuli i státem a  tradicí podporovaný obecný řád  věcí...

Patrně stále je na předních místech u učitelů odreagování,  kompenzace "procesu" alkoholem, současně i zvýšená depresivnost , demotivace svým málo naplňovaným životem -  vedoucí až k velmi častépsychiatrické léčbě... :-(   (Jednoho krásného dne se nám  paní učitelka  zbláznila).

P.S.

Sleduji to již  hodně  dlouho :-(

• 1

#2188 Horenak

Horenak

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 532 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 232

Publikováno 11 říjen 2016 - 00:50:54

Fotit prosím!
  • 1

#2189 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 16 říjen 2016 - 15:58:42

Ahoj vsichni,dlouho  jsem tu nebyl ,tak vas moc zdravim a souhlas s Horenakem- FOTIT!!!

Chci se zeptat jestli nekdo nefoti na skleneny negativ.Donesl jsem si z muzea asi deset sklicek-4x5 no atak bych to rad zkusil.Jedno bylo mimo a tak jsem to zkusil vyvolat-bylo to uz mockrat osvicene.Jelikoz jsem delal kontakt print tak jsem si rekl zkus to vole,jasne ze to zcernalo a emulze vzala za sve.Jak se rika ,musis zkusit vsechno.

No a fcil  mudruj strecu :P diky za rady a napady

borek

• 0

#2190 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 16 říjen 2016 - 16:02:39

Ahoj vsichni,dlouho  jsem tu nebyl ,tak vas moc zdravim a souhlas s Horenakem- FOTIT!!!

Chci se zeptat jestli nekdo nefoti na skleneny negativ.Donesl jsem si z muzea asi deset sklicek-4x5 no atak bych to rad zkusil.Jedno bylo mimo a tak jsem to zkusil vyvolat-bylo to uz mockrat osvicene.Jelikoz jsem delal kontakt print tak jsem si rekl zkus to vole,jasne ze to zcernalo a emulze vzala za sve.Jak se rika ,musis zkusit vsechno.

No a fcil  mudruj strecu :P diky za rady a napady

borek

Jožko Boroň fotí na sklený negatív absolútne excelentne. Ja len tak podľa vlastných potrieb - nerobím z toho fotky, ale grafiky.

• 0

#2191 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 16 říjen 2016 - 16:52:36

jeste takovej malej dotazek,k cemu muze byt modra zarovka,vydava neskutecne teplo a v temne bylo jako v zime kdyz je snih a sviti do toho slunce

nevim nikdy jsem to nevidel a ani nepouzival.

• 0

#2192 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 16 říjen 2016 - 17:02:26

Asi som zle hľadal, ale nenašiel som príhodné vlákno, tak to dávam sem.

Kúpil som Admiru 16 A1 elektrik. Kamerka vyzerá ako nová, má aj niektoré príslušenstvo, ktoré som doteraz nemal, kľučka na spätný chod, akumulátor v rúčke, fixáciu otočneho držiaku objektívov, len má jednú chybu, motor sa netočí. Kameru som rozobral, a zistil som, že asi je chybný motor, respektíve sa tam niečo rozsypalo, nakoľko mi z vnútra vypadla malinka matička. Chcem sa teda opýtať kým sa pustím ďalej, či nemá niekto s týmto skúsenosť, aby mi poradil, aby som sa neučil na vlastných chybách.

Za prípadnú pomoc vopred ďakujem a ak vie niekto vlákno, kde by môj príspevok bol príhodnejší, nech mi dá vedieť a ja to tam dám.

• 0

#2193 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 16 říjen 2016 - 17:23:47

buď vděčen za matičku. Ta pravděpodobně způsobila, že kamera byla odložena.

Motor je klasický z té doby. Neboj se rozebrat motor. Není tam nic, co by bylo kritické. Vyčisti ložiska a prokoukni uhlíky. Namaž ložiska klidně olejem na šicí stroje.

Pokud k němu čuchneš a smrdí spálením, tak jedině přemotat, popřípadě nahradit jiným motorkem.

• 0

#2194 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 16 říjen 2016 - 18:37:48

Otec času vďaka. Vazelíny je tam celkom dosť, aj v motorčeku, dal som totiž dole kryt, vlastne zadnú stenu motorčeka zvnútra v cievkovom priestore a aj v jeho vnútri je vazelíny na prvý pohľad veľa. Vďaka za radu

• 0

#2195 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2016 - 14:43:29

Spíše taková "zajímavost" o dívce ze světoznámého portrétu:

http://www.ceskatele...z-14-let-vezeni
  • 0

#2196 Janko

Janko

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 19 listopad 2016 - 21:59:08

Dobrý večer přeji,
opět nemohu najít téma na téma - "Kdo z temnokomorníků jede z místa A do místa B - aneb pomoc druhému temnokomorníkovi s přepravou".
Prosím kdo ví, nechť napoví a já si jej tentokrát uložím nejen do záložek, které se mi smazali, ale i do notýsku. :-

• 0

#2197 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 19 listopad 2016 - 22:07:28

http://www.temnakomo...kuryrni-vlakno/

• 0