Dám sem, ak by bol záujem, urobíme nové vlákno.
Už asi dvadsať rokov mi v skrini stojí Kiev 88 s kompletným vybavením, to znamená objektív, merný hranol a 2ks kazety na 6x6 a samozrejme rozobraté telo s potrhanými a dnes už asi stratenými tkaničkami závierky. Telo je samozrejme v ťahu, takže snáď len na ND. Objektív by po prerobení mohol slúžiť na PSix, ale načo, keď je originál objektívov všade plno, zbytočná námaha. A čo kazety? Mám dve, prešlo cez odibva snáď 20 filmov, sú ako nové. Rozmýšľal som prerobiť ich trebárs na použitie do doskáča 6x9. To je jedno použitie, alebo sa chcem opýtať, či sa nedajú použiť trebárs na Maiyu, Pentaxa ci Zenzu Bronicu alebo podobne.
Ešte je tu možnosť predaja, ale po skúsenosti, keď mi chlapík ponúkol za dve kazety 15 eur som si to rýchlo rozmyslel, tak nech na ne padá prach ďalších 20 rokov (jedna sa predáva od 30 euro). Neide mi o nejaký zisk, ale zase to nepredávam preto, že tie peniaze potrebujem, len som tomu chcel dať nový život. Pravda, je tu ešte možnosť kúpy nového tela, ale som si povedal, že ruský fotoaparát už nie, aj keď rozmýšľam nad kúpou 6x4,5.
Nerozmýšľali ste niekto nad niečim podobným?