Přejít na obsah

Fotka

...jen tak II...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4481 odpovědí na toto téma

#351 Corvus

Corvus

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 12 září 2011 - 08:39:03

Vložený obrázek
  • 0

#352 palomarcin

palomarcin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 6

Publikováno 12 září 2011 - 09:58:28

ODomňa za takú žiarovku (nie Osram, ale Philips) chceli 29 Eur!!! Nakoniec som vyššie uvedený typ zohnal z e-shopu za 5 Eur. Bohužiaľ, už si nepamätám www. Ale aj tak ma udivuje, že v 100 000 meste nie je jediná predajňa (a to som navštívil aj dva veľkosklady), kde by dokázali zohnať tieto žiarovky. Aj tú jednu niekto pred časom objednal a neprevzal.

tusim ze som taku halogensku ale 150W videl v malom Tescu
  • 0

#353 bobrb

bobrb

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 859 příspěvků(y)
  • Locationpod Brdy
Reputace: 54

Publikováno 22 září 2011 - 08:21:26

Kdyby se to nekomu hodilo tak aktualni slevovy kupon na 5% z ceny na webu www.tmrpromotions.com je "CHIPMUNK"
Ale jsou ve vetsine pripadu docela drazi...
  • 0

#354 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 22 září 2011 - 17:13:36

Jedete někdo zítra do hradce na fomeitop?
  • 0

#355 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 22 září 2011 - 20:48:17

Do Hradce bychom jeli... ale kvuliva jiné akce...
  • 0

#356 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 22 září 2011 - 20:50:48

byl jsem tam dnes...
  • 0

#357 panpriatel

panpriatel

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 443 příspěvků(y)
Reputace: 34

Publikováno 22 září 2011 - 20:57:36

a viděl jsi i jiné filmy od Larse von Triera?

Kdisi dávno jsem viděl "prolomit vlny" a pak se už nějaký čas chystám na Dogville a pár dalších...

Jsou tam perfektně vykreslený tři naprosto odlišný charaktery, způsoby myšlení, chování. Má výbornou psychologii postav, když blázen točí o bláznech tak ví... a má to správně, z vlastního pozorování můžu říct. Shodli jsme se ale, že většina lidí to asi ani nemůže pochopit, protože než je divákovi sdělelno, že Justine je nemocná, je už skoro konec filmu. Když ovšem víš, tak je to vcelku jasné velmi záhy a tím dostane snímek úplně jinou dimenzi, zahráno a zrežírováno je to velmi přesvědčivě.
Ono to ani není o konci světa, to je jenom pozadí, kulisa...

Boli sme na tom s mojou polovickou v kine pred casom a velmi som si pochutnal.
S filmov co som videl od neho (antikrist, dogville) to bol urcite najmenej brutal...
Aj tak ma strasne sralo ze ludia v kine sa normalne drzo rozpravali pocas tych uvodnych spomalenych scen, vyjavou, ako keby to boli titulky alebo co...
Inak urcite odporucam pozriet si antikrista. Je to sice celkom drsny film ale nepovedal by som o nom nic ine ako ze je dokonaly. Kamera je skvostna. herecke vykony... oh. Nuz mal som to stastie vidiet na platne a stalo to za to. Je to troska depka ale aspon to ako vsetky larsove filmy okrem melancholie dobre skonci.... :wink:
  • 0

#358 panpriatel

panpriatel

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 443 příspěvků(y)
Reputace: 34

Publikováno 22 září 2011 - 20:59:34

Kdo je tady ředitel a Idioti mě nudilo. Prolomit vlny super, ale podruhé bych to vidět nechtěl.
Z poslední doby doporučuju Strom života. Má to úžasnou kameru, až jsem si půlku filmu říkal: "Takovou fotku bych chtěl udělat!" Máte to někdo taky tak? Že si u filmů všímáte i kompozice?

Ano to si urcite musim pozriet. filmy Terrence Mallicka celkom mozem, velmi doporucujem Novy svet a nie len preto ze mam slabost pre indianov, krasny film. Ta priroda.
  • 0

#359 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 22 září 2011 - 21:05:40

Do Hradce bychom jeli... ale kvuliva jiné akce...

Když jsem sloužil v Pardubicích, běžel jsem dvakrát závod Pardubice - Hradec. Myslím, že se to pořád ještě běhá. Ale to bývá v jiném termínu, tak myslím že do Hradce teď taky nedorazím .... :)
  • 0

#360 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2011 - 18:50:18

byl jsem tam dnes...

To jsi byl ty kdo vykoupil svitky?
  • 0

#361 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 23 září 2011 - 19:30:28

byl jsem tam dnes...

To jsi byl ty kdo vykoupil svitky?

s tímto cílem jsem tam byl hned v devět - marně
svitky, plany ani baryty vůbec nebyly
  • 0

#362 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2011 - 04:49:53

Svitky vykoupili studenti tak jsem tě vedl v seznamu podezřelých. V pátek baryty byly 20x25 Warmtone 100 listů. A Galery po 25 listech.
  • 0

#363 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 12 říjen 2011 - 17:51:15

Někdo jste mi poslal SZ, bohužel nemám teď možnost si ji přečíst. Napište mi na mail nebo sem do vlákna.
  • 0

#364 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 17 říjen 2011 - 19:56:08

Chlapi, dámy, fotografové obecně.

Vyskytl se mi malý problém, když fotím s Yashikou Mat, tak při synchronizaci s bleskem fotky nevyjdou. Negativ vypadá, jako kdyby blesk nebyl odpálen. ALE on byl. Jediné co mě napadá je: Yashika odpálí blesk, ale závěrka se zavře dřív než stačí blesk "zažehnout"

Expozice byla 1/250 clona 8. Problém si myslím nastal pomalým přenosem signálu Yashika - krátký kabel - bezdrátový vysílač - příjmač - blesk.

Tuším že za 1/250 to nestihne odpálit včas.

Brzo budu zkouše odpal přímo Yashika - Kabel - blesk.

Jaký je Váš názor??

Negativ je hodně zašedlý.

Ostatní negativy, co jsem nefotil s bleskem jsou OK.

Jo a expozimetr myslím taky nezklamal, dvě ruzná focení, dva stejné filmy (HP5 + ) a naprosto stejné výsledky.
  • 0

#365 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 17 říjen 2011 - 21:51:19

S nejvetsi pravdepodobnosti to je spatne zvolenou synchronizaci, musi byt nastaveno X, nikoliv M! M je nastaveni pro stare bleskove zarovky, zaverka se odpali pozdeji, protoze tem zarovkam trvalo nejakou dobu, nez bleskly. Musis tedy pouzivat X.
  • 0

#366 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2011 - 11:48:26

Mno to je zajímavé, mrknu, jestli je možné to na Yashice někde přehodit a dám vědět.

Díky
  • 0

#367 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 říjen 2011 - 12:07:43

Mno to je zajímavé, mrknu, jestli je možné to na Yashice někde přehodit a dám vědět.

Díky

ano, Yashica mat má synchronizaci X i M. Můžeš si to otestovat - jepťulu na hlavu, otevřít zadek kamery, oko do komůrky vmáčnout, zmáčknout spoušť.... když vidíš záblesk blesku skrz objektiv, je to OK, když se okamžik otevření závěrky a záblesku míjí, synchronizace je vedle....

pozn. hlavně nepoužít samospoušť při přepnutí synchronizace na M, takhle si kamarád oddělal závěrku.
  • 0

#368 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 07:47:27

Už jsem to zkontroloval...

Tak začínám fungovat jen na X. )
Díky za radu!!
  • 0

#369 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:16:02

po nějaké odmlce se zase hlásím k životu...

a hned s dotazem. kde sehnat rychle (do 2 týdnů) Velvii 50/svitek za lepší cenu než 150Kč jako u škody??? V množství od 10 do 30ks. Ani na ebay jsem nic moc oslňujícího nenašel :?.
  • 0

#370 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:28:38

škoda, před 2týdny jsem prodával nalezence z ledničky..
  • 0

#371 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:42:32

po nějaké odmlce se zase hlásím k životu...

a hned s dotazem. kde sehnat rychle (do 2 týdnů) Velvii 50/svitek za lepší cenu než 150Kč jako u škody??? V množství od 10 do 30ks. Ani na ebay jsem nic moc oslňujícího nenašel :?.

tak tolik jich nemám...
  • 0

#372 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 25 říjen 2011 - 08:14:58

o stovce bych věděl, ale 50 nee.
  • 0

#373 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 27 říjen 2011 - 10:18:48

Zdravím Vás a chci se zeptat,jaké máte zkušenosti s pushováním filmu fuji neopan 1600. Kam až to jde hnát a v čem pak vyvoláváte. Chystám se v tyto dušičkové dny fotografovat v podvečerech na hřbitovech. O ztrátu kvality mi nejde,naopak je spíše žádoucí.Díky za případné rady.
  • 0

#374 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 27 říjen 2011 - 10:34:10

Zdravím Vás a chci se zeptat,jaké máte zkušenosti s pushováním filmu fuji neopan 1600. Kam až to jde hnát a v čem pak vyvoláváte. Chystám se v tyto dušičkové dny fotografovat v podvečerech na hřbitovech. O ztrátu kvality mi nejde,naopak je spíše žádoucí.Díky za případné rady.

viz například zde
  • 0

#375 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 27 říjen 2011 - 19:30:18

viz například zde

Díěkuji.
  • 0

#376 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 28 říjen 2011 - 08:30:43

Zajímavé, IKEAckej imbus se mi osvědčil jako perfektní nástroj pro navíjení filmů do kazetek : )
  • 0

#377 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2011 - 20:26:38

Je v Jizerkách mlhavo?

Jen jestli se mi oplatí vstávat ve čtyry ráno... :oops:
  • 0

#378 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 19:43:53

Je v Jizerkách mlhavo?

Jen jestli se mi oplatí vstávat ve čtyry ráno... :cry:

Tak si odpovím sám - není :x Ale stromy jsou barevný pěkně, hlavně v nižších polohách. Že já nejel radši ke Kamenici :lol: .
  • 0

#379 Jizera-CZ

Jizera-CZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 20:37:08

Je v Jizerkách mlhavo?

Jen jestli se mi oplatí vstávat ve čtyry ráno... :cry:

Tak si odpovím sám - není :) Ale stromy jsou barevný pěkně, hlavně v nižších polohách. Že já nejel radši ke Kamenici :lol: .

V tuhle dobu je to nejkrásnější v okolí Oldřichova v H. :x Buky, skály...
  • 0

#380 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 21:50:11

... ale žádná mlha, jenom zbytky, které se odporoučely po osmé ráno :lol:. a pak slunce.
Nneí bližšího místa kam se dostanu vlakem :cry:.
  • 0

#381 *Ivan*

*Ivan*

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 21:54:31

jenda1250: doporucuji sledovat webkameru na www.jizerka.net Mas moznost nahledu do historie po peti minutach asi 9 dni dozadu. Pokud nahodou budes vedet o nekom kdo uvazuje nad prodejem chaty na Jizerce, dej prosim vedet.
  • 0

#382 Jizera-CZ

Jizera-CZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 21:58:05

... ale žádná mlha, jenom zbytky, které se odporoučely po osmé ráno :x. a pak slunce.
Nneí bližšího místa kam se dostanu vlakem :cry:.

Chce to holt počkat na jinčí počasí. Musí bejt trochu sichravějc. Tady bylo poslední týden málo vlhko, málo na to aby byly ráno velký mlhy. Jo to minulej tejden, to byla podívaná po ránu :) Ono v tom Oldřichově to pak hezky táhne od Šolcáku nahoru k hřebenům a celý se to tam tak krásně válí, jen si počkat na správném místě :lol:
  • 0

#383 Jizera-CZ

Jizera-CZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 22:11:27

jenda1250: doporucuji sledovat webkameru na www.jizerka.net Mas moznost nahledu do historie po peti minutach asi 9 dni dozadu. Pokud nahodou budes vedet o nekom kdo uvazuje nad prodejem chaty na Jizerce, dej prosim vedet.

Tohle je sice fajn, ale jenom pokud by chtěl fotit na Jizerce, nebo v blízkém okolí. Ono za nejbližším kopcem, třeba hned Zámkama je to ve většině případů jiný, teda co se konkrétně týká zrovna té mlhy. Jsou to holt hory Jizerský... :cry:
  • 0

#384 *Ivan*

*Ivan*

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2011 - 22:15:21

....jsa zblblej jsem cetl "na Jizerce" a ne "v Jizerkach"....
  • 0

#385 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 11:35:18

hm, když já zrovna letos nemám moc času nazbyt :D. Před týdnem jsem přijel a za týden zase odjíždím a k tomu jsem ještě chytil nějakýho bacila.
POpravdě větší úspěšnost mám s mlhou/počasím na Velké Jizerské louce než v bučinách. Mám to snáz dostupné vlakem z Harrachova (60km) než třeba Hejnice (100km) nebo i Oldřichov je daleko. U Jizery je fajn, že z vlaku můžu sednout na kolo a velmi brzo jsem na místě. Chtěl bych to taky někdy z české strany, od Pytláckých kamenů, ale dostupnost je už maličko horší...
  • 0

#386 *Ivan*

*Ivan*

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 12:27:43

Na Pytlacke kameny vede odbocka (lesni cesta) z asfaltky Jizerka-Smedava. Jel jsem to obracene na kole, se synem na sedacce. Nadsene rval, jak to skakalo. Na Pytlacky kameny jsme se dostali od Predelu, myslel jsem ze je to sjizdny az na Jeleni stran, ale za Pytlackejma kamenama to nebylo nic moc. Sam bych to dal, kolo na zada a slapat, ale byla tam i mala dcera a manzelka a tri kola s jecici manzelkou jsem nezvladl. Ale jak jsem pak zjistil, cesta je nejspis pro kola zakazana, minimalne v useku Pytlacke kameny-asfaltka k Jizrece. Mel jsem novou mapu, a bylo to tam pro kola dovoleny.... Tak jsem se jen modlil at me nekdo nevyhmatne. Lepsi je jeste v Jizerce (pred Hnojovym domem) zahnout doprava nahoru a u odbocky na Jeleni stran nechat kolo. Zbytek dojdes. Co takhle vychod slunce na Jizere? Slunce vychazi kousek od Bukovce, mohl by to byt pekny pohled. Pod Jizeru se ze Smedavy dostanes taky na kole. Hned bych tam jel....
  • 0

#387 Jizera-CZ

Jizera-CZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 12:44:33

hm, když já zrovna letos nemám moc času nazbyt :D. Před týdnem jsem přijel a za týden zase odjíždím a k tomu jsem ještě chytil nějakýho bacila.
POpravdě větší úspěšnost mám s mlhou/počasím na Velké Jizerské louce než v bučinách. Mám to snáz dostupné vlakem z Harrachova (60km) než třeba Hejnice (100km) nebo i Oldřichov je daleko. U Jizery je fajn, že z vlaku můžu sednout na kolo a velmi brzo jsem na místě. Chtěl bych to taky někdy z české strany, od Pytláckých kamenů, ale dostupnost je už maličko horší...

Pokud chci nějaký opravdu jistý záběr a chci mít jistotu, že to vše časově klapne, vezmu spacák, celtu, něco málo proviantu a na místo se vydám již večer den předem, přespím a ráno nemusím nikam chvátat. Nejlepší ze všeho na tom pak je pití ranního čaje při čekání až příjde ta "správná chvíle" s dalekým pohledem do údolí :D Tohleto praktikuju během celého roku do prvního sněhu a můžu říct, že ve většině případů to za to stojí :D
  • 0

#388 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 13:27:30

Pokud chci nějaký opravdu jistý záběr a chci mít jistotu, že to vše časově klapne, vezmu spacák, celtu, něco málo proviantu a na místo se vydám již večer den předem, přespím a ráno nemusím nikam chvátat. Nejlepší ze všeho na tom pak je pití ranního čaje při čekání až příjde ta "správná chvíle" s dalekým pohledem do údolí :D Tohleto praktikuju během celého roku do prvního sněhu a můžu říct, že ve většině případů to za to stojí :D

Jó, to jsem taky chtěl, ale jak říkám, včera byl první den kdy jsem se v celém týdnu konečně utrhnul jít fotit :D. Jizera je krásnej kopec, to už je ale opravdu na to přespání. CHtěl jsem si udělat několikadenní fotovýlet v JIzerkách, ale nepřeje jak počasí, zdraví, tak další okolnosti. Z práce jsem se vrátil až 24. října (mělo to být o 2 týdny dřív), 8. listopadu jedu zase pryč, musel jsem oběhat několik úřadů, vyplnit spousty formulářů, už třetí den montujeme novou kuchyň = celý týden je v... pryč. Jo a v pondělí musím ještě jednou do města pro mezinárodní řidičák, na pojišťovnu a počkat na dobírky a balíky. Mezi tím jsem chtěl taky zvětšovat hromadu negativů co tu mám...
  • 0

#389 Jizera-CZ

Jizera-CZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 13:46:05

Pokud chci nějaký opravdu jistý záběr a chci mít jistotu, že to vše časově klapne, vezmu spacák, celtu, něco málo proviantu a na místo se vydám již večer den předem, přespím a ráno nemusím nikam chvátat. Nejlepší ze všeho na tom pak je pití ranního čaje při čekání až příjde ta "správná chvíle" s dalekým pohledem do údolí :D Tohleto praktikuju během celého roku do prvního sněhu a můžu říct, že ve většině případů to za to stojí 8-)

Jó, to jsem taky chtěl, ale jak říkám, včera byl první den kdy jsem se v celém týdnu konečně utrhnul jít fotit :D. Jizera je krásnej kopec, to už je ale opravdu na to přespání. CHtěl jsem si udělat několikadenní fotovýlet v JIzerkách, ale nepřeje jak počasí, zdraví, tak další okolnosti. Z práce jsem se vrátil až 24. října (mělo to být o 2 týdny dřív), 8. listopadu jedu zase pryč, musel jsem oběhat několik úřadů, vyplnit spousty formulářů, už třetí den montujeme novou kuchyň = celý týden je v... pryč. Jo a v pondělí musím ještě jednou do města pro mezinárodní řidičák, na pojišťovnu a počkat na dobírky a balíky. Mezi tím jsem chtěl taky zvětšovat hromadu negativů co tu mám...

Tak to vyjde třeba příští rok :D
  • 0

#390 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 13:48:49

Tak to vyjde třeba příští rok :D

To jsem si říkal už vloni :D
  • 0

#391 *Ivan*

*Ivan*

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 14:05:50

Vy jste me namlsali, ja si tam snad pristi vikend zajedu. Uplne vidim to zaprazi chaticky hned pod vrcholem Jizery....
  • 0

#392 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 15:11:58

Na So+Ne se má sice oteplit, ale mohlo by konečně sprchnout. Tahle suchá mlha je naprd.
  • 0

#393 *Ivan*

*Ivan*

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2011 - 15:29:26

jenda1250: poslal jsem ti mail, mrkni na nej prosim.
  • 0

#394 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 31 říjen 2011 - 09:04:18

o víkendu jsem viděl ropzhovos s brněnskou fotografkou (jméno teď nedám), učí snad někde fotografii. prý už je nejběžnějším a takřka oficiálním označením toho, co my tu nazýváme "klasická fotografie" sousloví "alternativní fotografie" :roll:
  • 0

#395 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 31 říjen 2011 - 13:00:53

no a někteří (z nás) jdou dál a alternativňují alternativní fotografie ...
  • 0

#396 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2011 - 13:11:37

a za chvíli nám začnou stavět nový uzavřený oddělení na Karlově :roll:

P.S.: jak to tak vypadá, nemusím začínat s alternativníma technikama, už jednu dělám :D
  • 0

#397 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 31 říjen 2011 - 13:18:55

V Bohnickém areálu je snad místa dost i pro nás, a když se něco svépomocí opraví = místa bude dost... moc to tam zatím neznám...
  • 0

#398 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 182 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 31 říjen 2011 - 13:27:02

Včera mi dovezli Poláci poslední fotky na výstavu. No a spadl jsem na ....Mezi dovezenými fotkami jsou i práce top fotografky z Polska. Naštěstí se jedná o kyanotypii a kontakty. Takže nebude snižovat kvalitu ostatních vystavujících. Tři Slováci - čtyři Češi- pět Poláků.
Už se těšim
  • 0

#399 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2011 - 16:48:51

nějak se mi následující řádky nemůžou nikam vejít, žádná kategorie není ta pravá...

Je zvláštní, že některé záběry mám rád už při stisku spouště a nemůžu se dočkat negativu, pak zvětšeniny. Nadšení bývá zakaleno už záhy při prvním pohledu na ještě mokrý negativ - špatná expozice, škrábanec, prach, ani otisk prstu nebývá vyjímkou. No a pokud je negativ v jakéms-takéms richtigu, poslední úder dostanu ve fotokomoře, kde se ukáže buďto jako těžko zvětšovatelný, se skrytýma vadama nebo skrátka na papíře nefunguje tak silně, jak jsem očekával.

Mám ale i jiné negativy. Záběry, které jsem sice připravoval s nadšením, ale při stisku spouště byla kdesi hluboko určitá pochybnost o kvalitě... Od takovýchto kousků mám často dvě i více variant a ani jedna nesplňuje jak technická, tak obrazová krtitéria. Bývají všechny stejně špatné, a přitom jsem se při expozici tak snažil; možná až moc. Spackaných filmů tu mám přehršel a nebudu zvětšovat ani jednu (možná právě jednu, abych se ujistil, že ignorovat tuhle hromádku mi ušetří nervy).

Třetí skupinu reprezentují negativy, které jsem pořídil většinou pouze v jednom exempláři už bez většího očekávání, "pouze" jako vzpomínku na nevhodné podmínky - skrátka jsou to motivy, kterým v době expozice něco chybělo. Ať už světlo, nálada, kompozice, ale přišlo mi líto to nezmáčknout. Mezi těmito negativy jsou samozřejmě takové, které se mohou postavit do řady vedle druhé skupiny, ale některé z nich si zaslouží dostat svoji šanci ve zvětšováku. Bylo tomu tak i dnes, kdy jsem se propracoval negativy "Best Of..." a vytřídil jsem si další várku.
Až nečekaně jsem během dneška vylovil z ustalovače hned několik nadějných záběrů, které sice nejsou objektivně perfektní, ale mají něco do sebe a velmi mile mě překvapily. Bál jsem se vysokého kontrastu; jinde mdlosti, absence světla (sníh bez slunce mi nikdy nešel). Najednou na tom papíře něco leze a ono to není vůbec špatný. Jasně, mohlo by to být lepší (a příště bude), ale na to, že jsem těmhle filmům už v terénu nevěřil, tak jsou OK, víc než to.

A teď mi utekla pointa, kruci :-).
Dal jsem to sušit a mám to všechno ze zadní strany kropenatý rzí, protože bratr modelář mi tu pořád courá z dílny (vedlejší místnost). Zkusil jsem to znova vyprat a snad se to neprožere na lícovou stranu. Potřebuju ty fotky už suchý abych mohl pokračovat a ono houby.

Stalo se vám někdy, že stojíte v terénu (lese, kostele, uličce nebo třeba na fesťáku), vidíte kolem sebe nepřeberný množství motivů, perfektních záběrů, ale když přiložíte hledáček k oku tak všechno zmizí?

• 0

#400 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 2 listopad 2011 - 17:20:13

Stalo se vám někdy, že stojíte v terénu (lese, kostele, uličce nebo třeba na fesťáku), vidíte kolem sebe nepřeberný množství motivů, perfektních záběrů, ale když přiložíte hledáček k oku tak všechno zmizí?
---

Jo, to se stává - něco se v tom okamžiku poruší: rovnováha?.. nebo se to z vyšší vůle mělo "nechat tak" jen samo osobě - nearchivovat (z čí vůle??), nebo jsem nebyl dost rychlý - a jen to uteklo...??? :-)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních