Braši mám k Vám prosbu.
Jelenogorské vedení fotografické školy mě požádalo, abych všude zveřejnil informaci o pořádání fotosoutěže pro děti do 16ti let. Max fotografií má být 5.
Téma je „VEDLE MĚ“ - fotky mají být z mobilu.
Jedná se o soutěž přípohraničního styku.
Fotky posílejte mě. Já vše zařídím. Třeba do mejlu
romandula@seznam.cz
Trochu změním text, který mi navečer došel. Předně děkuji všem kdo pošle fotografie. Nechci Tomka nechat ve štychu. Jedná se o projekt z peněz EU a kdo něco pořádal za tyto peníze tak ví jaká jsou tvrdá kritéria. - Proto i já se snažím aby soutěž dopadla dobře. Ceny jsou zajímavé, až moc zajímavé. Potřebuji tak 8 až 10 mladých lidí.
Došlý text
Pravidla soutěže a podmínky účasti
-
Zaslání maximálně PĚTI fotografií na libovolné téma v elektronické podobě do 15.10.2024 na adresu konkursjck@gmail.com s uvedením zpáteční e-mailové adresy autora.
-
K e-mailu s fotografiemi musí být přiložen vyplněný přihlašovací formulář stažený z webových stránek pořadatele soutěže: www.jck.pl.
-
Každá fotografie musí mít v názvu souboru jméno autora, věk a název podle vzorce:
Jméno_příjmení_věk _název
Fotografie musí mít MINIMÁLNÍ velikost 1500 pixelů (delší strana).
Fotografie musí být pořízeny mobilním zařízením: fotoaparátem, chytrým telefonem, tabletem, dronem, sportovní kamerou.
-
Porota jmenovaná organizátory vybere přihlášené práce a vybrané fotografie kvalifikuje.
-
Zařazené fotografie pro výstavu budou zveřejněny na facebookové fanpage soutěže na adrese ………………………………………………………….
-
O zařazení přihlášky do soutěže rozhoduje datum přijetí fotografií a přihlášky do soutěže.
-
Pravidla a propozice soutěže jsou k dispozici na webových stránkách Jelenohorského kulturního centra www.jck.pl. Podrobné informace o soutěži lze získat na e-mailové adrese: t.mielech@jck.pl
-
Do soutěže lze přihlásit fotografie, které nebyly dříve oceněny nebo odměněny v jiných soutěžích, a také nebyly použity nebo šířeny jinými subjekty.
-
Soutěžní formule neumožňuje zasílání skupinových prací.
-
Účastníci se mohou soutěže zúčastnit pouze se souhlasem svých rodičů/zákonných zástupců, a to po vyplnění přihlašovacího formuláře.
-
Přihlášení do soutěže může provést autor fotografií nebo osoba, která účastníka přihlašuje - zákonný zástupce (rodič, učitel).
-
V případě portrétních fotografií je nutný ústní souhlas fotografované osoby nebo v případě nezletilé osoby jejího rodiče/zákonného zástupce.
-
O všech záležitostech, které nejsou upraveny těmito pravidly, rozhoduje organizátor soutěže.
-
Účastník může do soutěže zaslat pouze pět fotografií.
-
Fotografie zaslané do Jelenohorského kulturního centra budou prezentovány formou výstavy na posoutěžní výstavě v galerii Pod Brązowym Jeleniem JCK a v České republice
-
Vyhlášení výsledků soutěže, oceněných a autorů zařazených na posoutěžní výstavu bude oznámeno e-mailem a na webových stránkách Jelenohorského kulturního centra do 15.10.2024.
-
Zaslání fotografií do soutěže se rovná souhlasu s pravidly soutěže.
Ceny
Vítěze soutěže vybere porota jmenovaná Jelenohorským kulturním centrem. Porota udělí věcné ceny za první, druhé a třetí místo a také čestná uznání. Autoři prací vybraných porotou budou odměněni účastí na posoutěžní výstavě v galerii Pod Brązowym Jeleniem Jelenohorského kulturního centra, výstavou prezentovanou v České republice a katalogem vydaným pořadatelem.
Ceny budou předány na vernisáži výstavy po skončení soutěže v listopadu 2024 (přesné datum bude výhercům sděleno e-mailem). Oceněná díla, která se dostala do užšího výběru pro výstavu, budou prezentována v Galerii pod Brązowym Jeleniem (Galerii pod hnědým jelenem") Jelenohorského kulturního centra.
Využití oceněných fotografií
Účastník zasláním svých fotografií do soutěže bezplatně převádí na organizátora bez časového a územního omezení majetková autorská práva ke svým fotografiím v následujících oblastech užití:
-
záznam a rozmnožování tiskem, reprografií, magnetickým záznamem a digitální technikou,
-
šíření v publikacích vydávaných Jelenohorským kulturním centrem a na internetových stránkách Jelenohorského kulturního centra.
-
vystavení pro veřejnost,
-
jejich zpřístupnění veřejnosti tak, aby k nim měl každý přístup v čase a na místě, které si sám zvolí.
Účastí v soutěži účastník souhlasí se zpracováním svých osobních údajů pro účely soutěže a marketingové účely organizátora. Správcem údajů ve smyslu zákona ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity z roku 2002, Dz.U. nr 101, poz. 926 ze zm.) [polský zákon ze dne 29. srpna 1997 o ochraně osobních údajů (konsolidované znění z roku 2002, Sb. zákonů č. 101, položka 926 v platném znění] je Jeleniogórskie Centrum Kultury, ul. 1 Maja 60, 58-500 Jelenia Góra.
Závěrečná ustanovení
(1) Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo na změny pravidel. Případné změny budou oznámeny na internetových stránkách organizátora soutěže.
(2) Účastníci, kteří nesplní některý z požadavků uvedených v těchto pravidlech nebo uvedou nepravdivé údaje, budou ze soutěže vyloučeni.
(3) Organizátoři si vyhrazují právo požádat účastníky o poskytnutí originálních fotografií k ověření údajů exif.
Formulář žádosti pro nezletilou osobu
Jméno a příjmení zákonného zástupce
…………………………………………………………………………......................................................................
Adresa bydliště
……………………………………………………………………………………............................................................
Kontaktní telefon …………………………………………………………………………………………......................
E-mail …………………………………………………………………………………………………………….........................
Souhlasím s účastí mého svěřence/dítěte:
Jméno a příjmení:
….……………………………………………………………………………….................................................................
Věk: ........... . let / datum narození …………………………………
č.
Název fotografie
Název zařízení použitého k pořízení fotografie
1.
2.
3.
4.
5.
Prohlašuji, že autorem výše uvedené fotografie je můj svěřenec/dítě a že zobrazené osoby daly souhlas k její publikaci.
Prohlašuji, že všechny údaje ve formuláři přihlášky jsou pravdivé.
Prohlašuji, že jsem se seznámil/a s Pravidly fotosoutěže pro děti a mládež do 16 let "Vedle mě", že je v plném rozsahu přijímám a souhlasím se zpracováním, zveřejněním v informačních a propagačních materiálech Jelenohorského kulturního centra a veřejnou prezentací zaslaných prací formou všeobecně přístupných výstav v Polsku i v zahraničí.
Prohlašuji, že na Jeleniogórskie Centrum Kultury převádím na základě výhradního práva bezplatně autorská majetková práva a související práva k časově neomezenému užití a nakládání s fotografiemi v případě, že budou oceněny v soutěži, a to v následujících oblastech využití fotografií:
a. záznam a rozmnožování tiskem, reprografií, magnetickým záznamem a digitální technikou,
b. šíření v publikacích vydávaných Jelenohorským kulturním centrem a na internetových stránkách Jelenohorského kulturního centra.
c. vystavení pro veřejnost,
d. jejich zpřístupnění veřejnosti tak, aby k nim měl každý přístup v čase a na místě, které si sám zvolí.
jméno a příjmení účastníka
Jméno a příjmení zákonného zástupce účastníka soutěžš
Souhlas se zpracováním osobních údajů
1. Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů a/nebo osobních údajů mého dítěte Jelenohorským kulturním centrem za účelem pořádání fotosoutěže JCK.
2. Souhlasím/nesouhlasím* s tím, aby byl můj a/nebo mého dítěte snímek pořízený během aktivit v JCK zveřejněn na webových stránkách, sociálních sítích a pro účely odpovídající poslání JCK.
3. Souhlasím s tím, že mé a/nebo mého dítěte osobní údaje mohou být zveřejněny v informacích o vítězích a výsledcích fotosoutěže.
4. Osobní údaje poskytuji dobrovolně a prohlašuji, že jsou pravdivé.
5. Seznámil/a jsem se s obsahem informační doložky, včetně informací o účelu a způsobech zpracování osobních údajů a o právu přístupu k obsahu mých údajů a právu na jejich opravu.
Informační povinnost týkající se zpracování osobních údajů
Správcem vašich osobních údajů je Jeleniogórskie Centrum Kultury se sídlem v Jelení Hoře, ul.1 Maja 60, zastoupené ředitelem JCK.
Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další informace o zpracování vašich osobních údajů, obraťte se na určeného správce osobních údajů. Zde jsou jeho kontaktní údaje: Laura Uglanica, tel. 75 64 78 884.
Vaše osobní údaje a/nebo údaje Vašeho dítěte zpracováváme, protože je to pro nás nezbytné pro organizaci fotosoutěže.
Vaše osobní údaje budeme uchovávat až do ukončení soutěže nebo do uplynutí naší zákonné povinnosti tyto údaje uchovávat.
Údaje, které jste nám svěřili, mohou být zpřístupněny sociálním médiím a subjektům, které mají podle platných právních předpisů možnost tyto údaje získat.
Zároveň bychom Vás rádi informovali, že Vaše údaje nebudou předávány do třetích zemí a nebudou předmětem profilování (automatizovaného rozhodování).
Máte právo na přístup ke svým osobním údajům a právo požadovat jejich opravu, výmaz a omezení zpracování.
Máte právo odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů.
Máte také právo na přenositelnost nám svěřených osobních údajů.
Jako správce údajů vynakládáme veškeré úsilí, abychom zaručili bezpečnost nám svěřených osobních údajů. V případě, že zjistíte porušení ustanovení o ochraně osobních údajů, máte právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů (adresa: Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).
……………………………………........ …………………………………...............
(datum) (podpis)
* Zakroužkujte podle potřeby