Zdravím,
Má cenu se vlbec pokoušet něco tvořit s papíry co jsem našel po dědovi? 
expirace 1958.. 30x40cm,
Neobrom (S, C a N) pak forte - bromofort a Vephota brom I ...
Dovolím si jen můj názor:
a) pokud těch papírů máš hodně a vyplatí se ti investovat čas a peníze do hledání vývojky, která z těch papírů koukatelné vydojí, pak ano.
V poslední době zvětšuji i na různé papíry (výroby Foma, Forte, ORWO, r.v. v rozpětí 1971-84, vyjímečně do 91) a výsledky jsou skutečně velmi různorodé (odráží zřejmě způsob uložení u předchozích vlastníků).
Téměř všechny v běžných současných pozitivních vývojkách závojují jak o závod a je obvykle třeba 3-5 zkoušek s různými ověřenými vývojkami pro vyvolání starých a závojujících papírů (najdeš i na TK v samostatných vláknech i s recepisy), na některé funguje něco, na jiné něco jiného. Někdy je to docela opruz najít vývojku a míru expozice tak, aby bylo dosaženo požadovaného kontrastu (oběma směry), pokud už se najde vývojka, ve které je závoj potlačen.
(v současnosti mám namícháno asi 5 různých vývojek, které se chovají poněkud rozdílně na každým druhu starého papíru, takže hledání mám celkem usnadněno, ale stane se taky to, že se netrefím s žádnou a na papír ani kyselá amidolová vývojka jako poslední záchrana nefunguje.
Zrovna celkem silně závojující Neobromy jsou zpracovatelné docela obtížně, i když je mám ze stejného zdroje (byť stejně staré jako Bromy, Bromy Extra a Forte, chtějí mnohonásobnou expozici a nejméně aktivní vývojku, a stejně z toho lezou šeďáky).
Pokud máš potřebné chemikálie a přesné váhy doma, nebude problém si pohrát. Držím palce.

pokud těch papírů nemáš řádově mnoho desítek až stovky listů, pak se asi investice do chemikálií a času (nutno započítat i odpad z neúspěšných testů a pokusů) nevyplatí.
Jak napsal kolega Šnek: ne každý papír se chová po desítkách let stejně. Asi v tom bude hrát roli i výrobní technologie toho kterého producenta - stejně jako s filmy - desítky let staré Kodaky a Ilfordy vesměs OK, jiné značky či typy s velkými rozdíly, které kolikrát za tu námahu nestojí.
V každém případě bych nezpracoval vše, ale něco v orig. baleních si nechal i pro archiv "rodinného stříbra"