Pár postrehov začiatočníka k Tetenal C41:
Balenie na 1 liter roztokov je 6 plastových fľaštičiek: 3 na vývojku, 2 bieliaci ustaľovač, 1 stabilizačný roztok. Podľa návodu ľahko namiešaš. A výdatnosť je 16 filmov (tabuľka v návode uvádza aj predlžovanie časov podľa počtu vyvolaných filmov). Moja skúsenosť s trvanlivosťou:
Namiešal som polovičné dávky na pol litra roztokov. Na prvý krát vyvolal dva filmy, potom snáď po mesiaci ďaľších 6. Druhú polovicu som minul cca o 5 mesiacov. Samozrejme, s namiešaním roztokov až pred použitím. Namiešané roztoky som skladoval v pokrčených plastoých fľašiach (teda aby bola hladina až po zátku), nerozrobené som dosypal sklenenými guličkami z hračkárne, tiež aby boli fľaštičky naplnené. A uložené to bolo v klasickej pivnici v chlade a tme. Takže trvanlivosť rozčapovaných a nerozrobených roztokov je väčšia, než uvádza výrobca. O koľko, to neviem. V tej dobe som ešte nevedel o možnosti zastreknutia plynom.
Navinutý film vo vývojnici by nemal byť problém, ak je naozaj svetlotesná a bola suchá. Akurát by som to držal radšej v chlade. Aha, a stieranie. Ja som nestieral a sušil pri izbovej teplote. Všetko bolo v poriadku. Takže žiadne obavy, dodrž teplotu a časy a ak je dobre nafotené, film by mal byť v pohode. Skutočne, vyvolať farebný film pri presnosti procesu nie je nejaký veľký problém. Určite niekto ešte doplní ďaľšie informácie, toto sú len postrehy začiatočníka, ktorý zistil, že to ide pomerne ľahko. Veľa šťastia Miro